En syster kommer lastat

 
Yeeeey! Min syster med sällskap kommer snart anlända hit till Stockholm. Så det blir fullt hus i några dagar. Det ska bli så mysigt och roligt. Coldplay på Stadion i morgon!
 

Höstlack

 
Fotograf: Anna Guste
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I en vecka har jag längtat efter lite mörkare färg på naglarna, höstkänslorna är verkligen på ingång. Hittade det här i mitt lager som jag köpte för ett år sedan. Det var precis vad jag sökte så jag målade på det lagom till kick offen med jobbet som tog plats i Trosa fredag till lördag. Mörk, varm och röd-lila i färgen. Fint och klassiskt.
 
Mer om årets kick off kommer :)

Tackkorten

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canone EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I vad som känns som väääldigt många veckor nu har jag suttit och knåpat på tackkorten. Inte det roligaste men inte jättetråkigt heller. Tid har det tagit i alla fall med allt annat i vardagen som ska hinnas med. Men nu har de flesta fått dem i brevlådan. Om någon dag kommer nog även de som skickades utomlands fram. Skönt att vara färdig! :)

Byte av örhängesmekanik

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här blev Johans farmors örhängen som jag bytte mekanik på. Istället för en gammalmodig och krånglig skruvmekanik så har de nu i stället ett par krokar som dessutom matchar i färg med resten av örhänget. Det är kul med lite smyckespyssel när det inte är krångligare än så här :)
 
Här näst ska jag reparera ett pärlarmband!

Cut the cake

 
Fotograf: Erik Fischer
 
Jag har tittat på våra bröllopsbilder lite det senaste och levt mig tillbaka till den 3 mars i år som verkligen var den bästa dagen i mitt liv so far. Efter att Josefin, bröllopsfotografen, åkt så tog lite vänner hennes plats. Den här bilden till exempel är jag väldigt förtjust i. Tack Erik för den! Kika in på hans hemsida erikfischerphoto.com :)
 
Min idé är att välja ut favoriterna (skitsvårt!), framkalla dem, rama in och göra en bröllopsvägg hemma.

Kungarna Kent

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
De var verkligen kungar på konserten vid Sjöhistoriska igår. Allt var fruktansvärt bra, engagemang, ljud, ljussättning, låtvalen osv. Så fort de tog de första tonerna kändes det där i maggropen igen som alltid på en konsert med riktigt skickliga musiker. Det som vandrar upp från magen till halsen och till slut nästan bränner som tårar bakom ögonen. Man blir så glad och berörd. 
 
Kvällen började riktigt fint med värme och sol, men efter en stund kom störtregnet. Lite som en överraskning. Det varade kanske 20 minuter en timma innan bandet gick på scenen och sen var det uppehåll resten av kvällen som tur var. Vi fick till några helt okej bilder i alla fall vilket jag faktiskt inte hade förväntat mig och när fyrverkerierna kom till de sista tonerna av "Mannen i den vita hatten (16 år senare)" då var det den perfekta avslutningen på en kanonkonsert.
 
Storchefen som också var där berättade idag att hon träffat killarna efteråt och de hade alla sagt att de var jättenöjda med kvällens konsert. Det var den sista i Sverige på den här turnén. Jag längtar redan till nästa gång. Tur att jag har två konserter och en musikal till inbokade på det här året.

Räkfrossa

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Igår skalade jag och åt räkor till middag för första gången. Jag har aldrig varit så förtjust i skaldjur men de senaste åren har det växt på mig och nu har jag alltså kommit så långt att jag skalar dem själv. Hurra för mig! Sen gjorde jag varsin smarrig äppelpaj som vi avslutade kvällen med. Lätt och otroligt gott och bra om man ändå vill bli av med lite äpplen. Portionsformar är faktiskt väldigt bra när man bara är två i familjen som ska äta. Då slipper man alla rester dagen efter som man ändå inte borde äta :)
 
Nu sticker vi in till stan på konsert. Kent!

Mekaniklager

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
När släktingar kommer med diverse små uppdrag då är det bra att jag sedan några år tillbaka har lite silver på lager. Den här gången var det Johans farmor som ville ha ny mekanik på ett par örhängen. Väldigt lättvindigt att fixa när allt finns hemma. Då är det bra att vara guldsmed. Resultatet får ni se om några dagar. Tänkte göra den sista finishen på jobbet.
 
Annars har dagen varit produktiv. Vaknade kl 7.00 och var pigg. Klockan 8.00 smög jag upp och gick ut för att plocka lite äpplen. Jag har tvättat två maskiner tvätt, skrivit adresser på maaaassssssa kuvert, storhandlat och löptränat. Nu blir det räkor, baguette med tillbehör och vitt vin till middag. Älskar såna här dagar då energin inte vill försvinna :)

Bröllopsresan - Florens - del 4

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så har vi äntligen kommit fram till den sista delen och också sista dagen av Florens. Den spenderades bland annat i en stor saluhall med allt möjligt gott att köpa med sig. Två sorters ostar, diverse kallskuret, jordgubbar och vin på mini-tetra. Förvånansvärt gott vin faktiskt med tanke på utförandet. Det här var en av resans bästa luncher. Glöm inte att det går att göra hemma i Sverige också om vädret tillåter. Eller varför inte lägga en mjuk filt på golvet i vardagsrummet och tända massa ljus :)
 
Från Florens åkte vi vidare mot Castellina in Chianti. Underbart ställe! Mer om det senare...

Äntligen blommor!

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Sen jag köpte vasen har jag inte tänkt på så mycket annat än att köpa blommor att pryda den med. Idag efter jobbet gjorde jag äntligen slag i saken. Rosor i en vacker rosa färg blandat med vita blommor fick det bli. Tycker det är perfekt med en kortare vas, då skymmer den inte TV:n eller personen mitt emot. Tänk vad lite som kan få en dag att glimra till. Den här gången var det lite blommor som blev vardagslyxen. Och att köpa dem på en torsdag måste ju vara perfekt. Färdigt att njuta under hela helgen och så kommer fredagmorgonen få en fin start.
 
I morgon är det alltså fredag. Den här veckan gjorde precis som förra, svepte iväg utan att jag förstod vad som hände :)

TGR - Tiger

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS och iPhone 4
 
Idag tog jag mig äntligen tid att besöka TGR i Liljeholmsgallerian. Det är en dansk kedja som hette Tiger då jag bodde i Köpenhamn. Jag pluggade i Köpenhamn och då var den här butiken grym för alla oss studenter. Man kan hitta i princip vad som helst för mycket billiga slantar. Men ärligt talat, det var precis lika kul idag :D
 
Jag köpte:
- En vas, 40 kr
- Dekorationshjärtan, 30 kr
- Cellofan 5 meter, 10 kr
- Tre kort med kuvert, 10 kr
- Två paket silkespapper, 10 kr
- Två paket tags att sätta på presenter, 10 kr/st
 
Vasen blev jag så glad när jag såg för de senaste dagarna har jag varit ute efter en i precis den formen. Lite lägre och bullig. Resten köpte jag mest för att det är kul att göra fina paket och man vet aldrig när man ska bort, så det är bra att ha lite grejer hemma tycker jag. En grej med TGR som är bra att veta är att om det står på en skylt "2 pkt silkespapper 10 kr" så är det det som gäller. Tar du bara ett paket så kommer det ändå kosta 10 kr. Lite annorlunda, men varför inte? Jag blev också glad över att det var så mycket folk i butiken, det borde ju betyda att det går bra och att den kommer bli kvar ett tag. Wohoo, besök butiken vetja! :)

Nytt i sovrummet

 
 
Vilken trevlig helg. Igår passade vi på att göra massa nytta hemma. Jag plockade, skalade och skivade äpplen från trädgården. En del skulle bli äppelpaj och resten frysas in. Under tiden fixade mannen min i sovrummet. Han byggde ihop vår nya sänggavel och satte upp sänglampor. Äntligen börjar det bli lite harmoniskt där. Viktigt tycker jag. Så nu är det i princip bara en tavla och nya sängbord som ska fixas. Sen är jag nöjd för ett tag framöver. Tavlan beställde jag nyss på nätet. En canvas av en egen bild på ett av våra äppelträd. Längtar redan efter att få sätta upp den :)
 
Kvällen sen spenderades hos några kompisar på deras nya fina altan. Grillmiddag, vin och äppelpaj. Så så trevligt!
 
Dagen fortsätter nu med tvätt, en tur till tippen för att slänga alla tomma kartonger och kanske lite handbollsfinal...

Veckans fredagsfika

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Det här blev veckans fredagsfika på jobbet. De hade legat framme i några minuter när jag tog min så då var glassen sådär härligt mjuk också. Perfekt avslut på en jobbfredag. Nu ska jag hem till min man. Där väntar hans grymma lasagne och bastubad :)

Batman - The Dark Knight Rises

 
Bilder från http://www.thedarkknightrises.com/
 
Igår var jag och min man på date. Det blev en middag på Amazon (som inte alls var någon höjdare, dit går vi INTE igen!) och sen den nya Batman-filmen. I söndags och måndags såg vi de två första filmerna i den här nya versionen. Jag tyckte båda var jättebra. The Dark Knight Rises som den nya heter var också bra. Men inte lika bra. Den kändes mer som en typisk "rädda världen film" à la Tom Cruise än Batman. Men det var en riktigt bra skurk (Bane), jag blev rädd på riktigt. Nu är frågan, kommer det en till? Är det någon som vet? Jag gillar ju Batman, det är nog min favorithjälte bland seriefigurer, så det vore tråkigt om det här var den sista...

Bröllopsresan - Florens - del 3

 
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det coolaste stället i Florens var nog Santa Croce. En av stadens största kyrkor och här vilar många stora namn så som Dante Alighieri, Galileo Galilei, Michelangelo, Niccolò Machiavelli. Ganska häftigt faktiskt att se så betydelsefulla människors gravar. Många vackra målningar av olika slag finns också i kyrkan och en dam som är slående lik frihetsgudinnan. De ska ha gjorts ungefär samma tid men ingen vet egentligen vilken som kom först. Vilken som inspirerade till den andra. Italienarna tycker såklart att deras var den första :)

Bröllopsresan - Florens - del 2

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Också i Florens fick vi i oss en hel del god mat. Ett mysigt ställe som vi åt på heter Pepo. Det var Lasse och Johanna som tipsade oss om det i samband med vår bröllopspresent. De hade varit där några år innan. Och mumsig mat fick vi, så tack! :)
 
I Florens var vi nog allra mest kulturella. Det finns så mycket historiskt att se där. Statyer och byggnader överallt från många hundra år sedan. Mer om det kommer ni få se i nästa inlägg.

Prideparaden 2012

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
I lördags var vi inne i stan och tittade på Prideparaden. Vädret kunde inte varit bättre med strålande sol och värme. Och vilken stämning. Hög musik och glädje från alla håll. Kul också att det var kändisar med i paraden. Sötast var Jonas Gardell och Mark Levengood som gick hand i hand. Roligast såg Maria Montazami och Andreas Lundstedt ut att ha när de dansade loss på en av alla lastbilar. Också massa politiker deltog. Annie Lööf var den jag såg med egna ögon. Det var lätt att missa folk i vimlet. Brandmännen hade bästa utsiktsplatsen. Heja Pride! :)

Bröllopsresan - Florens - del 1

 
Florens var inte alls en favoritstad på grund av extremt mycket folk, men med tanke på att det finns så otroligt mycket att se där så blev det så många bilder att jag måste dela upp i flera delar.
 
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFA 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Från lilla Fiesole var det inte långt till Florens. Vips så hade vi krånglat oss in i staden med bilen till hotellet. Inte det bästa hotellet, bara två stjärnor, men bra pris med tanke på hur centralt det låg. Det tog inte mer än 10 minuter att ta sig in till där allt händer. På Piazza del Doumo, som vi kom till först, ligger Florens pampiga katedral. Den är fantastisk med alla detaljer och utsmyckningar. Man känner sig riktigt liten i jämförelse.
 
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFA 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vi fortsatte ut på Ponte Vecchio där det också var väääldigt mycket folk. Ponte Vecchio är en bro med många butiker som går över floden Arno. Det är nästan bara juvelerare där, Anna gillar :) Det var också den enda bron i Florens som inte förstördes under andra världskriget.

Tiger i Liljeholsmgallerian

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Kan ni tro att jag blev glad när jag såg att Tiger håller på och öppnar butik i Liljeholmsgallerian? Det har jag väntat på i flera år. För mig symboliserar Tiger min tid då jag pluggade i Köpenhamn. De säljer nämligen allt möjligt. Inredning, köksutrustning, leksaker, kontorsmaterial, ljus osv till väldigt billigt pris. Det är mycket som kostar 10-30 kr. Perfekt när man är student i en annan stad och vill göra sitt rum lite mer hemtrevligt, behöver skrivblock eller liknande. Såklart ska man ju vara beredd på att det finns en del skräp också men jag har köpt mycket där som jag fortfarande har kvar. Nostalgi på hög nivå! :)

Klässbols linneväveri

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
På vår sista dag under sommarstugesemestern så åkte förbi Klässbol i Värmland på vägen hem. Vi hade nämligen fått presentkort på linneväveriet där i bröllopspresent. Men först var vi så hungriga att vi höll på att storkna. Vissa mer än andra. Så vi slog oss ned på Kaffekvarnens hemtrevliga uteservering och tog varsin hamburgare och tittade på det porlande vattnet bredvid den gamle kvarnen. Solen stekte och det kunde inte bli så mycket bättre.
 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Med mätta magar gick vi upp till linneväveriet och hittade massa fint i de härligt ljusa och stora lokalerna. Efter många om och men slutade det med att vi köpte fyra löpare i två olika färger att ha till dukning här hemma. Vi köpte också fyra kuddar att ha i soffan eller på sängen. Det får bli bild på dem en annan dag :)
 
Men om ni är i Värmland eller Dalsland, åk förbi Klässbol. Det var en trevlig utflykt!