Kul med kontorsmaterial!


Jag tog en tur förbi Office Depot nu på lunchen. Oscar skulle få ett mindre ritblock att ha med i handbagaget på flygplanet till Fuerteventura. Alltså, jag tycker det är såå kul och trivsamt att titta på kontorsmaterial. Skulle kunna gå länge länge och klämma och känna. En mapp här, några pennor där, lite post-its, diverse block. Ja, listan kan göras lång. Hur trevligt som helst. Knasig egenskap kanske. Så hur gick det då? Hittade jag något block till Oscar? Japp! Ett perfekt i A5 format. Hur nöjd som helst :)

Bilden: iPhone 6s

Bebis mys

 
Oscars pappa har åkt på jobbresa till andra sidan Atlanten så idag åker jag och sonen iväg på play date med kompisar. Flera vänner har precis fått tillökning i familjen och idag ska vi få träffa lilla Emma som börjar närma sig två månader. Egentligen skulle vi setts för några veckor sedan och förra veckan men vi har fått ställa in varsin gång på grund av sjukdom. Februari ni vet. Men idag ska det äntligen bli av och det ser jag fram emot! Lilla Emma ska såklart få present för att hon har kommit till världen och det blir det här gulliga lila settet som jag köpte på Name It. Hoppas det passar!
 
Vad gör ni den här vackra lördagen?
 
Bilderna är lånade från Name It.

Throw Back Thursday

Fotograf: Josefin Landhagen
 
Det blev två äldre bilder även den här torsdagen. Dessa är från Johans och mitt bröllop 3 mars 2012. Vi gifte oss på Rockelstad slott som ligger i Sparreholm nära Flen. Båda bilderna visar när vi är precis nygifta och kommer ner till våra gäster för att brudskåla. Vilken känsla! Den dagen slår det mesta, allt blev precis som vi ville och vi festade långt in på natten :)

Några timmars ego


Jag är på väg hem från en otroligt skön ansiktsbehandling på Dermanova i Skanstull. Ja, förutom när hon klämde på min näsa. Det är INTE skönt! Men vad härligt det är med lite ego-tid på skönhetssalong! Mina föräldrar köpte presentkort till mig både i julklapp och födelsedagspresent så jag passade på att köpa riktigt bra produkter. Jag gillar verkligen Exuviance och det ska bli kul att testa några (för mig) nya produkter. Den lilla body lotion från Maria Åkerberg fick jag för att jag checkade in på Facebook :)

Bilden: iPhone 6s

Jag och Oscar

 
Igår tog jag och Oscar en groupie (selfie?) från bakissoffan. Man kan helt klart konstatera att det har tagits skönare bilder på mig men jag tycker ändå om bilderna väldigt mycket. Det är sån värme och fin känsla i dem. Söta söta Oscar.

Bakis var det ja. Lördagskvällen var jag hemma hos en tjejkompis på tjejfest. Vi var sex småbarnsmammor som hade jättekul och senare åkte till Berns och dansade. Fattar ni?! JAG var ute på nattklubb. DET händer inte ens en gång om året längre. Men det är okej. En gång om året kanske räcker. Sen kan jag gärna gå på fler after works och liknande som man inte kommer hem mitt i natten från. Väldigt lyckad kväll var det i alla fall!

Bilderna: iPhone 6s

Happy Friday!


Den här mumsiga chokladasken stod plötsligt i lunchrummet idag. Såå trevligt! Perfekt på sista arbetsdagen i veckan. Idag var Johan snäll och hämtade Oscar, egentligen var det jag som skulle göra det men jag hade så mycket att göra på jobbet så jag jobbade över lite och blev istället hämtad av mina killar. Väldigt skönt, men har fortfarande mycket att göra nästa vecka.

När jag kom ut till bilen steg Johan ut och öppnade bildörren åt mig och där på baksätet låg en bukett blommor till mig från Oscar (och säkert lite från hans pappa också). Bästa sättet att starta helgen!

Bilden: iPhone 6s

Throw back Thursday

 

Det är ju kul att titta tillbaka på gamla bilder! De här kommer från min Köpenhamnstid då jag pluggade till guldsmed där. Min syster hälsade på mig flera gånger och vi hade alltid jättemysigt och kul. Just dessa bilder är från september 2008.

Vårfärger


Igår när jag tittade i den här tidningen på lunchen fick jag verkligen vårkänslor. Så härliga färger och solen strålade ute. Idag vaknar jag upp till vinterland och det snöar ordentligt. Det är februari med andra ord. Ena stunden tror man att våren kan vara på väg och den andra är vintern tillbaka med besked. Samma sak varje år, att man inte lär sig :)

Men idag är det torsdag hörrni! Nu ska jag arbeta hårt i två dagar (mycket på jobbet!) innan det är dags att ta helg. 

Bilden: iPhone 6s

Förberedelser inför resa

Bilder från vår bröllopsresa i Italien våren 2012. Vi bilade runt i nästan 3 veckor och det var fantastiskt! Jag längtar tillbaka :)
 
Jag har kommit på att det är en hel del att göra/fixa/ha koll på inför vår resa till Fuerteventura i början på april. Speciellt eftersom det är första resan med barn vill jag ha ordning på allt.
 
 
- Kontrollera våra pass och fixa ett till Oscar. Check!
- Prova Oscars t-shirts, shorts, badkläder, sommarpyjamas och solhatt. Påbörjat, men tar lite tid eftersom lilleman inte alltid är så sugen på att prova...
- Kompletteringshandla kläder till Oscar.
- Köpa sandaler/crocs till Oscar.
- Gå igenom vad vi har i solkrämer, after sun, plåster, sårtvätt, vätskeersättning, alvedon, osv.
- Kompletteringshandla på apoteket.
- Köpa hörlurar till Oscar. Det ansvaret lägger jag på hans far ;)
- Fixa barnprogram offline på iPaden.
- Köpa ryggsäck till Oscar att ha som handbagage. Funderar på en Haglöfs Corker Small.
- Köpa armpuffar och badblöjor till Oscar.
- Nackkudde Oscar.
- Köpa ICE-armband. När Smarta barn åker på utflykt så får barnen alltid ett armband med telefonnummer att ha på sig om någon mot förmodan skulle springa bort. Jag tänkte köpa något liknande till Oscar att ha på resor och shoppingturer. Har kollat på Jezzps armband.
- Köpa någon smart liten leksak att överraska med på flygplanet när han får myror i brallan. Tips på sådan leksak mottages tacksamt!
 
 
Kom gärna med tips och om jag har glömt att skriva upp något på listan!
 
 

Alla hjärtans dag


Igår blev det inget inlägg men här kommer några snabba mobilbilder från hjärtedagen igår. Jag har också tänkt göra ett inlägg av Happy Valentine's-korten jag skickade till närmsta familj. Det får komma senare som ett tips till nästa år.

I fredags hade de Alla hjärtans dag-pyssel på smarta barn som resulterade i den fina teckningen ovan. Jag tycker det är fantastiskt. Hade aldrig trott att jag skulle tycka om barn-konst så mycket som jag gör. Kan tänka mig att rama in var och varannan teckning som Oscar gör men det går ju inte. Då skulle vi knappt ha någon tom väggyta kvar. Haha.


Jag fick fina praliner från maken och sonen. Hur glad blev inte jag?! Jag själv hade inte orkat fixa något i år. Men det är lite så de senaste Alla hjärtans dagarna har varit hos oss. Något år har jag fixat till Johan och han inte till mig. Tycker det är helt okej faktiskt. Om några år när jag hoppas att det finns mer energi så kan jag tänka mig att ha det lite mer ordnat.


På kvällen hade vi två kompisfamiljer på middag som vi inte träffat sedan i höstas. Väldigt trevligt och lyckat! De tre små pojkarna lekte förvånansvärt bra med inte allt för mycket gråt och tandagnisslan. Vi bjöd på lasagne och kladdkaka som gick hem hos både stora och små. 

Spontanmiddag


Ikväll var vi på spontanmiddag hos Johans pappa och familj. Det bestämdes vid lunch idag och det är ju väldigt sällsynt att man lyckas få ihop det med så kort varsel. Det är alltid någon som är upptagen. Men vi hade väldigt trevligt och blev bjudna på lasagne till middag och glass till efterrätt. Gott gott gott! 

Linn höll Oscar upptagen med både tuschpennor, saga och iPad. Han fick en hel påse med grejer som hon inte behövde längre. Jättesnällt :)




Samtliga bilder iPhone 6s


Tack för en trevlig kväll!

Fredagsträning!


Äntligen träning! Nu var det ett tag sedan jag var och tränade igen. Det där målet med att vara på gymmet minst en gång i veckan har inte riktigt funkat. Mycket vabb och så vidare som har ställt till det. Men så får det vara helt enkelt. Ingen idé att vara för arg på sig själv och tycka att man är dålig. Det blir när det blir. Men snygga och sköna träningsskor från Bagheera har jag i alla fall! Och ikväll väntar AW med närmsta kollegorna. Roligt roligt!

Bilden: iPhone 6s

Test av Lumene mascara

 
Jag har fått testa Lumenes nya mascara True Mystic Volume Mascara. Jättekul att jag blev utvald till det! Jag gillar verkligen mascara och är väldigt kräsen. De senaste åren (förutom min period med fransförlängning) har jag bara använt Helena Rubinstein eftersom jag tycker att den funkar så bra på mig. Så snacka om att jag blev positivt överraskad när jag testade Lumenes nya.
 
Den ger absolut volym men också längd till mina fransar. Här är det ju egentligen bara en fråga om hur mycket man målar på. Jag målade på ganska mycket och tycker att den höll sig fint hela dagen. Inget smul och inte den där känslan av "tunga" ögonfransar i slutet av dagen då man vill tvätta bort allt så fort det bara går. Nej, jag är verkligen nöjd och ser fram emot att använda den fler gånger. Min mamma som var här i helgen fick också testa mascaran och gav tummen upp!
 
Jag tycker att priset dessutom är väldigt bra då Kicks säljer den för 179 kr. För mer info: Lumene True Mystic Volume Mascara
 
Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Detta är ett samarbete med Lumene.

Sjukstuga och pyssel


Idag har det varit sjukstuga här igen. Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så tittade jag till Oscar som jag alltid gör (mest för att se så täcket är på) och då kände jag att han var väldigt varm. Jag mätte temperaturen i örat och den visade sig vara 38,8. Han jämrade sig lite i sömnen och strax efter vi lagt oss kom han gående. Igår tog vi nämligen bort en sida på spjälsängen också.

Idag har lilleman varit helt feberfri och ganska pigg så vi har pysslat och ritat lite. Det är ju snart Alla hjärtans dag :)

Läggningen igår som gjordes direkt i Oscars säng gick i alla fall jättebra. Det tog knappt 15 minuter. Innan har vi alltid nattat i vår säng och burit över honom till hans säng. Vi får se hur nattningen går idag.

Semmelfika


Idag var vi bjudna på semmelfika hos Johans mormor och morfar. Det var fullt hus och mums med semlor! Oscar åt grädden, mandelmassan och locket. Sen fick han påfyllning av grädde. Väldigt lyxigt :)





Samtliga bilder iPhone 6s

Ikväll åt vi god laxmiddag och åt glass till Mellon! Vi har haft en väldigt väldigt härlig dag. Glad Anna :)

Att öppna youtube när man har barn

 
 
För ett tag sedan när jag öppnade Youtube på jobbdatorn för att hitta en bild till inlägget om "30 days of yoga" så möttes jag av bilden ovan. Hahaha... Nu har inte Oscar användt iPaden på bra länge men det här är vad han brukar klicka runt på när han får ha den. Alla möjliga sorters barnprogram. Och jag är inte inne på Youtube särskilt ofta. Jag blev lite varm i hjärtat av att få en påminnelse om sonen på förmiddagsfikat :)
 
Idag är det fredag! Härligt! Och mina föräldrar är på besök. De tog ett tidigt tåg i morse så de är redan hemma hos oss. Trevlig helg!

Three Things

 
 
Jag tycker det är dags att reflektera över saker att vara tacksam över här i livet. Det är så lätt att livet bara flyter på och att man knappt hinner tänka. I vår familj har vi ganska mycket nu över lag så det blir inte så mycket mer under vardagen än att stiga upp, jobba, hämta sonen, laga middag, natta, plocka, ligga på soffan och sova. Visst kan man göra något annat än att ligga på soffan men just nu orkar jag inte det. Kanske våren för med sig lite mer energi på den punkten. Här kommer i alla fall min tre saker som jag är tacksam för idag:
 
Min make - För någon dag sedan på jobbet så slog det mig hur mycket jag älskar honom. Det gör jag såklart alla dagar men ibland så kommer det över mig lite extra och jag får den där solvarma känslan i hjärtat. Det är väldigt skönt att ha hittat rätt i kärleken.
 
Mitt jobb - Förra veckan då vi hade månadsmöte så fick jag verkligen extra energi för jobbet. Det var sådan positiv stämning med bara goda nyheter och det är väldigt kul att vara med i ett företag som växer. Det har hänt otroligt mycket på mina 5,5 år där. Fantastiska kollegor har jag också!
 
Städhjälp - Vi har städhjälp varannan vecka nu och det känns som en riktigt bra investering. Visst, man måste plocka undan en hel del kvällen innan men något ska man ju göra själv. Den här perioden när både jag och maken är tröttare än tröttast så blir det inte mycket prio på städning. Men vad skönt det är när man vet att det är rent i huset. Både för sinnet och hälsan.
 
Bilden på mina födelsedagsblommor: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Pizzeria på Smarta barn

Alltså hur gulliga är inte dessa bilder? Jag säger det igen, vi är så himla glada att Oscar går på Smarta barn!
 
 
 
 
Ibland när inspirationen för mat tryter så frågar pedagogerna barnen vad de är sugna på. Det gjorde de igår och då svarade två av barnen pizza! Så det var precis vad det blev. Små pizzor av Thin & Crispy Pizza från Santa Maria. Tycker det är så fint att alla barnen fick göra sin egen pizza. Även Oscar som är minst. Mums med banan på pizza!
 
Idag har jag och Oscar varit hemma igen. Han hostade så mycket tidigt i morse så det kändes inte bra att lämna bort honom. Han snorar en del också men är i övrigt pigg. Jag har köpt hostmedicin nu (som han mer än gärna surplar i sig!) och vi blir hemma imorgon också så han får chans att vila lite till. Hosta kan ju vara så segt att bli av med. Även maken är hemma. Han opererade menisken idag och måste ta det lugnt i några dagar. Stackars mina pojkar ♥
 
Bilderna är lånade från Smarta barns blogg.

Födelsedagspresenter

 
Så här vackra födelsedagspresenter fick jag av min kära syster i helgen. Två jättefina fat från Mateus! Och som ni såg i föregående inlägg så använde jag dem direkt till fikabjudningen vi hade i lördags. Kul också att de matchar det stora fat jag fått en tidigare födelsedag av Johans syrra. Tack tack tack syter-yster och Henke för fina presenter!
 
Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Härliga helg


Vi lämnar en fin helg bakom oss nu när nya veckan och nya månaden börjar. Två kontrastrika dagar blev det för oss som började med en fullspäckad lördag. Vi hade min lillasyster hos oss till strax efter lunch när hon begav sig iväg på andra äventyr. 


Vid två kom Oscars kusiner med mamma förbi på fika. Eftersom de inte kunde vara med på 2års kalaset så blev det en härlig fika nu istället. Alltså fruktsallad är ju verkligen underskattat! Såå gott med en klick lätt sötad grädde och lite russin. Passar stora som små. Jag hade också gjort egna Bounty bars. De var inte riktigt lika goda. Inte äckliga men om man verkligen gillar riktiga Bountys så är det inte i närheten. Hittade receptet på Ica men ska nog jaga vidare efter annat recept.

Oscar fick två paket Duplo och ett lok till tågbanan som går av sig själv. Poppis!


Efter fikagästerna hade åkt vidare så styrde vi bilen mot stan till kompisar som bjöd på middag. Väldigt trevlig kväll med fantastisk god mat! Risotto med fylld och parmalindad kycklingfilé. Barnen lekte fint och Oscar fick ett paket Play dough-lera med tillhörande verktyg/redskap. Det ska bli kul att testa! 

Samtliga bilder iPhone 6s

Till dessert en mumsig drömrulltårta med hallon! 

Söndagen som följde blev en riktigt lugn dag. Vi skulle åkt och hälsat på nykläckt bebis men eftersom Oscar är både snorig och hostig och Johan fått någon form av infektion/inflammation i ögat så fick vi ställa in. Hoppas på att kunna boka om snart! Istället blev det en lugn dag hemma med diverse småfix och en promenad till Ikea.

Nu ser jag fram emot en splitter ny vecka och att mina föräldrar kommer på besök i helgen! Idag fyller också min fina mamma år så många grattis till henne! <3