Gott nytt år!



Jag har precis nattat lilleman och ska nu återvända till det här trevliga middagsbordet för att äta dessert. Ikväll är vi hemma hos vänner som bor nära så det blir en promenad hem lite senare. Gott nytt år allesammans! Hoppas ni har en härlig kväll :)

Bilden: iPhone 6s

Choklad för två



Ikväll drack jag och älskling upp sista glöggen, åt varsin chokladpralinklubba (som jag köpte på bästa stället i Fruängen) och tittade på Gone Girl. Bra film! Lika bra som boken tyckte jag.

I förmiddags gjorde vi några ärenden. Det blev bland annat en ny duk till köksbordet som vi länge pratat om att vi borde köpa. Ni skymtar den på bilden. Vi köpte också en bordsfilt att ha under. Nöjd!

En mycket bra näst sista dag på året alltså. Nyårsafton firar vi med kompisar i närheten. Vi som bara hade tänkt sitta hemma och skrota :)

Bilden: iPhone 6s

Oscars födelsedag - eftermiddagen

Här kommer då resten av bilderna från Oscars födelsedag. Närmare bestämt kalaset!
 
Kanske anar ni temat? Turkost. Tänk att min mamma råkade ha en turkos ljuslykta! Måste rota fram mina :)
 
 
Ballonger och pompoms fick dekorera vardagsrum och kök 
 
I år fanns ingen ork att göra tårtan själv så den beställde min mamma åt mig på Ica 
 
De turkosa drömmarna fixade jag själv! 
 
Fruktspetten blev både dekorativa och populära 
 
Perfekt med Lindtkulor i matchande färg, mumsiga! 
 
Sifferkakorna är också hemmagjorda och blev väldigt populära. Små och naggande goda :) 
 
Matchande servetter såklart 
 
Dags att blåsa ut ljusen 
 
Det var svårt så mamma fick hjälpa till 
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Den här födelsedagen får Oscar två kalas. Eftersom vi firade jul i Partille så var det självklart att vi skulle ha kalas där. Men det blir ju också ett här hemma som vanligt. På lördag, när det faktiskt är ett nytt år. Köpetårta då också men hembakta kakor. Och många gäster blir det såklart ännu en gång :)

Oscars födelsedag - förmiddagen

Jag insåg precis att det finns så många bilder jag vill visa från Oscars 2års dag att det får bli uppdelat i två inlägg. Här kommer en bildkavalkad från förmiddagen. Alltså innan kalaset.
 
Presenterna från mig och Johan
 
Morfar får hjälpa till med snöret
 
Mormor hjälper också till
 
Kattutklädnad. Mössa och svans!
 
Favoriten Alfons Åberg gömde sig i ett av paketen
 
Presenterna från mormor och morfar
 
Fina snören och rosetter!
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Tyvärr glömde jag av att dokumentera vad som var i paketen. Kanske kommer det senare. Av mig och Johan blev det i alla fall ett pussel, kattutklädnad och en gosig Alfons Åberg. Och Oscars mormor och morfar gav ett pussel, jeans med hängslen, ljusblå skjorta, röd tröja, en bok om Pellesvanslös och en slant in på banken.
 

Oscars julpyssel

 
 
Några dagar innan Oscar gick på julledighet från Smarta barn så fick han med sig en påse julpyssel hem som han gjort själv. Lite har han nog fått hjälp med såklart men hur glad blir man inte?! Jag tycker verkligen sånt där är superkul och jag blir alldeles varm i hjärtat. Min pojk har julpysslat :)
 
Förresten, ser ni att Rudolf är gjord på Oscars händer och ena fot? Gulligt!
 
 
 
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Pysslet pryder nu vårt hem lite här och där och ska sedan packas ned försiktigt så att det håller till nästa jul. Jag kommer nog alltid vilja pryda hemmet med barnpyssel. Det hör ju till hela grejen att ha barn tycker jag. Någon (jag kommer inte ihåg vem) berättade om ett barn på förskola som inte ville visa sitt pyssel för föräldrarna eftersom det aldrig fick vara framme ändå. Han/hon ville därför inte berätta för att istället få ha det för sig själv på rummet att titta på. Sånt sticker verkligen i hjärtat tycker jag. Såklart förstår jag att man inte kan ha framme allt när man har flera barn som pysslat i flera år. Men kanske att barnen kan få vara med och bestämma vad som ska vara framme då?
 

Vacker vinterdag



Äntligen har vi fått snö och vinter hemma hos oss! Vilken vacker dag det har varit. Tyvärr har både jag och Johan blivit sjuka de senaste dagarna. Jag började känna mig krasslig redan på Oscars födelsedag och nu är det som Niagarafallet från näsan.

I alla fall. Idag var första dagen med snö för oss här hemma så självklart fick vi ta på oss och gå ut en sväng. Det behövde vi alla tre efter mycket innesittande och det gååår inte att sitta inne en dag som den här!




Samtliga bilder iPhone 6s

Vi har haft kring -6 hela dagen och nu har det sjunkit till -9 grader. Det är verkligen skönt att vi alla har ordentliga vinterkläder att ta på. Innan jag träffade Johan så existerade inte vinterkängor, termobyxor och underställ i min garderob. Vi kittade upp mig inför en skidresa och det är jag väldigt glad över nu när man är småbarnsförälder! 

Oscar 2 år!



Grattis fina lille Oscar på din 2-års dag! Det känns som ett år sedan vi var på förlossningen och BB men det var alltså två. Här står du i fina födelsedagskläder som du fick av din mormor och morfar tidigare idag. Hand i hand med din morfar och pappa. 


iPhone 6s

Idag har vi haft kalas och du har fått så fina presenter. Vi var tolv vuxna och två barn. Trångt men det gick. Jag hade valt färgen turkos som tema och mer bilder från det får komma en annan dag. Grattis igen lille pojk!


God Jul!

 
 
God jul allesammans! Hoppas att ni får några riktigt härliga dagar. Vi firar hemma hos min familj i år och det känns mysigt efter två år hemma hos oss. Det ska ätas god mat, fika, titta på Kalle Anka kl 15.00 (och antagligen nicka till en stund i soffan), öppna massa paket och bara få umgås hela dagen. Det är inbitna traditioner vill jag lova men jag tycker det är helt okej om det inte blir precis som det brukar. Det är lika bra att ställa sig in på att det kan bli så nu när man har småbarn. Det är ju ändå barnens högtid allra mest så lika bra att go with the flow och känna av vad Oscar vill göra.
 
Hur firar ni jul i år?
 
Bilden: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Sista arbetsdagen



Nu är sista arbetsdagen över och jag kan åka hem och bara koncentrera mig på jul och Oscars födelsedag. Jag började dagen med en tur till gymmet. Skönt med ett sista träningspass innan all julmat! Sen mötte jag upp mina kollegor på ett kafé för frukost och möte. En liten julavslutning kan man säga. Väldigt mysigt!




Såklart tog jag det stora frukostpaketet med extra allt. Behöver jag säga att jag älskar frukost? Tror inte det :)


Årets julgran

 
 
Så här blev årets julgran! Som jag skrev igår så är jag himla nöjd med den. Lagom stor och den nya platsen bredvid TV:n känns klockren. Det är hög mysfaktor i vardagsrummet nu. Jag berättade ju också att jag bad Johan köpa en liten Kungsgran. Med en nyfiken pojk på snart två år i huset så känns det bra med en gran som inte barrar lika mycket som en vanlig gran. Det får nog bli den här sorten några år fram över. Jag ville inte heller att den skulle vara för stor eftersom det är trångt nog i vardagsrummet som det är.
 
 
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Oscar sköter sig ändå ganska bra. Stor del av tiden bryr han sig inte om granen men lite då och då verkar den locka och han försöker plocka av en kula. "Aja baja, inte röra". "Bara titta".

Julveckan är här!

 
Nu är julveckan äntligen här och jag fattar det knappt! Det här året firar vi med min familj och mamma har skickat lite bilder de senaste veckorna med julförberedelser och varm stämning. Det ska bli så mysigt!
 
Vi tjuvstartade julen redan nu i helgen för att få fira lite med de vi inte träffar på själva julafton. På lördag var det julklappsutdelning hemma hos oss och igår hemma hos Johans mamma. Full rulle men väldigt trevligt. Nu är det bara imorgon kvar sen går jag på julledigt till efter nyår. Härligt!
 
Och just det, i lördags förmiddag flyttade julgranen in. Johan åkte iväg på fredag kväll och köpte den. Min beställning löd "den minsta Kungsgran du kan hitta". Det blev den näst minsta och jag blev såå nöjd. Det gjorde han bra min man. Det var nog tur att jag inte åkte själv för jag var absolut inte på humör (men ville såklart gärna ha en gran) och det hade bara slutat med att jag gått runt för länge och inte kunnat välja. Nästa år kanske vi kan få till att åka hela familjen. Annars vet jag nu att mannen min klarar det utmärkt själv :)
 
Bilder på granen kommer inom kort.

Julfest med jobbet


I torsdags var jag med jobbet på julfest. Som vi (åtminstone jag) hade längtat. Det är något speciellt att få fira in julen med jobbet. Man vet att det kommer bli trevligt med härlig stämning, god mat och julklapp. I år fick vi superfina hörlurar från Molami i julklapp och jag tror alla blev jättenöjda med det. Killarna fick hörlurar från Marshall. 

Vi började med bubbel och julklappsutdelning på kontoret för att sedan gå vidare till Van Der Nootska Palatset. Där hade jag aldrig varit innan. Vilken härlig miljö! Och jättegod mat. Tack vare Efva fick vi en spontan rundtur i resten av huset också. Så vackra lokaler. Vi sa att det skulle vara perfekt att ha bal där. Önska kan man ju alltid ;)

Nu fortsätter denna lördagsmorgon med julkalendern, pynta julgran och förbereda för julklappsfika med en del av Johans familj. Och vet ni, vi fick sova till 06.30 idag, tack Oscar!

Julgåvor

iPhone 5s

Idag är det luciatåg på Smarta barn. Det ska bli så roligt och mysigt att se min lilla pepparkaksgubbe dansa omkring. För det blir nog inte så mycket sjungande för hans del :)
 
Vi tänkte passa på att lämna över fröknarnas julklapp också som blev hemmagjorda cookies in a jar! I söndags var vi på julmarknad vid Häringe slott. Min plan var att hitta presenter där men det var inte alls så mycket roliga knallar. Det enda jag fastnade för var just cookies in a jar som en cheerleadingförening sålde. Men tyvärr hade vi inte tillräckligt med kontanter för två burkar så det blev inget. I slutändan gjorde det inte så mycket för mina egna blev ändå finare. Apropå julmarknaden så var det oootroligt mycket folk. Jättelånga bilköer in hela dagen. Dit åker vi nog inte igen. Nästa år får det bli en annan!
 
Men när är det egentligen brukligt att lämna över julklapp till fröknarna? Jag tycker att idag borde vara perfekt när vi är där hela familjen. I vanliga fall så är det ju lite hektiskt både vid lämning och hämtning. 
 
Här hittar ni receptet: Recept Cookies in a jar

Oscars nobeldag

 
 
Idag har Oscar fått fira Nobeldagen för första gången! De gick all in på Smarta Barn och firade hela dagen. Alla barn fick medalj, pris och diplom. Oscar vann idrottspriset med en god och överensstämmande motivering :)
 
Barn och pedagoger var uppklädda och det serverades trerätters till lunch. En toast med korv och köttbullar till förrätt. Huvudrätten har jag glömt av. Marängswiss till dessert. Oscar hade ätit med god aptit av allt.
 
Jag visste ju att de skulle fira idag, att barnen fick klä upp sig och att de skulle få någon sorts pris. Men jag trodde inte att det skulle vara så här seriöst faktiskt. Egen medalj och laminerat diplom. Båda tummarna upp!
 
 
 
 
 
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 

Ljusare tider

 
Eftersom vintern inte vill krypa fram ur sin vrå på riktigt så drömmer jag mig tillbaka till sommaren som var. Inte blev det mycket bloggande då men jag har jättemånga fina bilder. Vi var långlediga hela familjen i nästan två månader och hittade på massor med skoj samtidigt som vi också hade tid att ta det lugnt hemma. Bilderna är från Strömstad och Baldersnäs.
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D
 
Fotografierna framkallar så varma härliga minnen men jag längtar nog inte så mycket dit ändå. Trots vinterns frånvaro så har jag sköna julkänslor. Nu är det ju bara 2 ½ vecka kvar till julafton!

Oscar skriker

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Så här ser den käre sonen ut när han tar till sitt senaste påhitt. Att skrika superhögt. Och då menar jag inte bara volymmässigt utan högt på det sättet som skulle kunna spräcka glas. Ni anar inte hur ont det gör i öronen. Jag fattar inte att han inte själv får ont. Det spelar ingen roll vad man säger. Så fort man uppmärksammar det så skriker han mer och skrattar. Men det är samtidigt svårt att ignorera eftersom det verkligen gör såå ont i öronen. Känner någon igen sig?
 
Ett annat påhitt är att stoppa fingrarna/handen i halsen. Det händer nästan en gång om dagen och oftast precis efter middagen. Också här ser Oscar det som en sport att fortsätta när man säger till eller tar bort handen ur hans mun. Han ger sig verkligen inte, skrattar och det slutar oftast i en spya.
 
Båda upptågen går ibland att avleda om vi kommer på något som han är mer intresserad av, men det är oftast svårt. Jag har såklart hobbyanalyserat det här för mig själv och tror nog att det handlar om uppmärksamhet. När Oscar märker att han får mer uppmärksamhet ju mer han gör det så är det klart han fortsätter. Jag lovar att han får massor med vanlig uppmärksamhet ändå. Men säg mig, hur ignorerar man detta? Jag vill inte att han ska spy och jag vill inte få trumhinnan spräckt. Hoppas den här fasen försvinner snabbt nu.
 

Baka pepparkakor med sonen

 
Såå mysigt men lite jobbigt för ryggen på grund av kass arbetsställning. Därför blev det bara två plåtar vanliga pepparkakor och sen rullade jag pepparnötter av resten av degen. Oscar verkade tycka att det var roligt i alla fall. Han började med att mest mumsa på degen till att trycka ut hjärtan och på slutet lyckades han till och med lyfta en pepparkaka på osthyveln utan hjälp
 
Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Det här gjorde vi alltså förra helgen och när jag berättade för en kollega i veckan så sa han att de kavlar degen direkt på ett bakplåtspapper i hans familj, trycker ut figurerna och sen rensar bort överflödig deg. På med pappret på plåten och skjuts in i ugnen. Jag tyckte att det lät så smart! Inga problem med peppisar som går sönder. Det får jag nog prova nästa år för i år blir det inga fler hembakade pepparkakor i det här huset!
 

Så blev novemberlistan

Huset - Den här månaden SKA tvättstugan rensas på gamla handdukar och lakan som aldrig används. Därefter möblera om lite lätt i samma rum. Rensa bort lite gamla blommor.
Både tvättstugan och blommorna är påbörjade. Inte helt färdigställt.
 
Pyssel - Jag håller på att göra egna cupcake toppers till Oscars kalas. Färdigställa dem.
Nej, de har inte blivit färdiga. Däremot har jag gjort egna pompoms till Oscars kalas!
 
 
 
Baka - Jag ska testa ett recept på Snicker doodles.
Jag och Oscar bakade pepparkakor istället. Kladdigt och mysigt! Bakade också smördegskorgar och äppelrosor till AW med kollegorna.
 
 
 
Välgörenhet - Ska kolla upp mer info om Skokartongsappellen. Blir den av? Var kan man lämna in? Osv.
Den blir av! Mer info angående inlämningsställen kommer längre fram.
 
Ego - Jag ska boka frisörtid och/eller köpa nya träningsskor. 
Nya träningsskor köpta och invigna! Frisörtid bokad, på måndag ska jag äntligen fräscha till håret. Det är så torrt och slitet i topparna nu.
 
Träning - Jag ska få till min sista PT-timma. Nu har jag varit krasslig lite för länge.
Efter att jag ställt in två gånger och min PT en gång så fick vi äntligen till det i onsdags på lunchen. Shit vilket hårt pass! Det började flimra framför ögonen vid ett tillfälle och nu har jag skön träningsvärk.
 
Familj - Fortsätta att lägga undan skärmar och leka på riktigt istället.
Det här har vi lyckats riktigt bra med trots att det har varit såå många gånger jag har velat ge upp. Oscar är riktigt bestämd med vad han vill och inte vill just nu.
 
Piff - Mer advents- och julmys ska plockas fram.
Stjärnor i fönstren (Oscar älskar dem!), hyacinter på matsalsbordet och lite annat smått pryder nu hemmet.
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Jobb - Har inte lust med något jobbmål den här månaden. Jag tänker köra på som vanligt och har alltid mycket att göra i vilket fall.
I stort har det varit mycket att göra. Stora projekt som påverkar mer eller mindre de flesta på företaget. Jag har tagit en utmaning trots att jag inte ville sätta några mål.
 
Bilder - Jag ska beställa bilder på Oscar att rama in och sätta i hans bok.
Det här är kanske den punkten som jag vill få till mest av allt. Men jag är inte så sugen på att sitta vid datorn om kvällarna. Den har alltså fortfarande inte blivit av.

Namnsdag

iPhone 5s

Idag har Oscar namnsdag! Bilden är från helgen då vi var på playdate hos kompisar. De har en stooor leksakslåda. Nu är jag på väg och ska hämta lilleman från Smarta barn och hoppas att det går bättre än igår. Det verkar som att "The Terrible Twos" är här... Vilken tur att han är så söt :)