Drömmar

 
Det finns många drömmar i min knopp. Fast jag måste ändå säga att jag lever drömmen. Jag har en helt underbar familj. Mannen i mitt liv, vår härlige son och alla ni andra som vet vilka ni är. Vi bor i ett fint hus i ett område där vi verkligen trivs. Jag har många fina vänner. Gamla som nya. På håll och i närhet. Jag har ett jobb som jag trivs med. Och såklart en hel massa materiella ting. Det finns mycket som jag är tacksam över.
 
Men det är väl ändå så att människan är byggd efter att hela tiden sträva mot nya mål. Just nu drömmer jag om att bli en bättre fotograf. Baka mycket, mycket mer. Ha tid till bloggen och göra den till något större. Att träna mer, gärna på morgon eller lunch.
 
Jag är nog inte en människa som naturligt har massa massa energi att göra av med. Så har jag alltid känt och det i sin tur gör att mina drömmar hamnar på efterkälken. Jag var en ganska trött person redan innan jag fick barn och har inte blivit piggare efter. Någon dag här och där (ganska sällsynta) har jag massa energi och då får jag mycket gjort. Det är de dagarna som jag hela tiden längtar efter. Men jag försöker också leva i nuet, det är viktigt framför allt. Allt som oftast lyckas jag, men drömma, det måste man ändå få göra. Och vem vet, en dag kanske jag ser till att någon av dem blir sann :)

Sista veckan

iPhone 5s

Nu är jag inne på min sista vecka hemma med den här charmknutten :)

iPhone 5s

Nästa vecka tar Johan över och jag går tillbaka till jobbet. Men i februari får jag komma hem i tre månader till. 

Vi kom ganska nyss in från en promenad och tupplur. Sen dess har Oscar varit en solstråle. Skrattar, ler världen största leende och rynkar på näsan så fort jag skrattar och ler mot honom. Underbart. Underbara barn. Jag kommer sakna det fast det ska bli kul att börja jobba igen :)


Oscar 10 månader

iPhone 5s

Igår blev Oscar 10 månader. På bilden är han tillsammans med nya leksaken dammsugaren. Också en tom papperskorg från arbetsrummet är megakul just nu. Vi har precis varit på BVC på tandinformation. En sköterska från Folktandvården var där och berättade massa bra att veta. Oscar har sju tänder nu (tre av dem är fullvuxna) så det känns högaktuellt kan man säga.

Nu är vi på väg till svärfar som har födelsedag idag. Jag återkommer med lite mer om Oscar efter vägning och mätning :)


Höstmys

iPhone 5s

Igår var vi hemma hos svärmor på söndagsmiddag. Vi fick engelsk fiskgratäng och, håll i er, nutella-mousse-glass. Väldigt, väldigt gott! Oscar skötte sig fint och kröp efter storkusinen Elton som hade ännu mer energi än Oscar. Perfekt lek-kamrat med andra ord :)Play date hos Sylvia

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Igår var jag och Oscar hemma hos Sylvia och Alex tillsammans med Ulrika och Hugo. Det bjöds på massa godsaker, bland annat den här jättefräscha citronkladdkakan med jordgubbsås och grädde. Jordgubbsås förresten skulle passa utmärkt till en vanlig kladdkaka också. Kul med ett annat tillbehör än bara grädde.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 Oscar som är äldst av barnen lekte och kröp runt i hela huset. Energin den killen har alltså... ge mig hälften och jag skulle vara glad. Jag måste nog köpa en ny bitleksak för den här foten tyckte han om jättemycket. Egentligen hade jag tänkt passa på att fota de andra två barnen också men det blev inte riktigt av. Kanske nästa gång!
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Mmmm.... snickerskaka.. Det är så kul att kompisar att umgås med när man är hemma. Nu börjar jag jobba om knappt två veckor men när jag är hemma i februari igen så kommer det finnas ytterligare en liten knodd att peta på. Förresten, my God vad det inte är roligt att hamna i eftermiddagstrafiken på vägen hem från Sollentuna. Oscar hann sova och vakna och bli missnöjd så jag fick börja sjunga för full hals. Det hjälpte en liten stund..
 
Idag väntar nästa play date, den här gången med föräldragruppen. Therese bjuder på lunch :)

Föräldrar på besök

I helgen kom mina föräldrar på besök. Vi hade skönt höstigt väder och en väldigt härlig helg med fotosession...
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
...promenad i den vackra färgrika naturen...
 
Utrustning: Canon EOS 7D + MACRO EF 100mm 1:2,8 L
 
...jag och mamma hade kurs i hur man lagar raggsockor. Perfekt syssla nu när ruggigheten knackar på!
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
...och lyxfika som Johan fick med i doggybag från några vänners dop.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Vi åt också goda middagar, arbetade i trädgården, myste i soffan framför Idol och Så mycket bättre. Och så blev Oscar såklart lekt och busad med som sig bör och behövs. Men som vanligt gick helgen alldeles för fort. Tack mamma och pappa för all hjälp med både trädgård, Oscar och hushåll!

Tröttheten vinner

iPhone 5s

Inte mycket aktivitet här nu. Jag är såå trött. Det är knasiga nätter. Oscar är förkyld med en näsa som rinner hela tiden och dessutom kommer tre tänder på en gång i övre käken. Alla har precis brutit igenom. Blir det bättre då eller? 

Det slutar alltid med att han hamnar i vår säng. Mysigt men det blir lite sämre sömn för oss föräldrar såklart. Sen är både jag och Johan trötta nu efter så många månader av upphackad sömn. Men det är ju ingen idé att klaga egentligen, alla som bildar familj får gå igenom det här. Och det är absolut värt det, alla gånger.

Imorgon kommer mina föräldrar på besök över helgen, det ser jag fram emot!


Systerdagar

Min syster har varit här i några dagar och förgyllt mina och Oscars dagar. Hon åkte hem igår men vi har verkligen myst och haft kvalitétstid ihop.

iPhone 5s

Jag och Oscar mötte upp henne på centralen i tisdags och tog en tur till Haga tårtcompani & bageri. Kristina hade blivit tipsad om det stället och jag tackar ju inte nej till en chans för fika ;)

iPhone 5s

Vi kom precis efter lunchrushen vilket inte var planerat men blev väldigt bra för det var lugnt och skönt i lokalen och vi kunde ta ett bra bord där både barnstol och vagn fick plats. Om man tycker det är lite knepigt med kombinationen barnvagn och trappor så är det bra att vara två för konditoriet ligger en trappa ner när man kommer innanför dörren.

iPhone 5s

Mycket godsaker fikade vi på och ett jättegott bröd med äppelbitar i fick följa med hem :)

iPhone 5s

Följande dag tog vi en långpromenad efter lunch med stopp på Lyran konditori. Jag har varit där en gång innan men syster ville också gärna upptäcka stället. De har mycket goda bakverk och det är trevligt att sitta både inne och ute men det är synd att de inte tar hand om huset bättre. Utsidan skulle behöva nytt ytskikt, toaletterna var väldigt gamla och inte så fräscha och inredningsdetaljerna kunde fixas mycket bättre. Det var tur att jag inte behövde använda skötbordet för det var jättetrasigt.

iPhone 5s

Men m-m-mmmm vad mumsiga sötsaker. Jag åt en apfelstrudel :)

iPhone 5s

Också liten måste få fika. Han har såklart specialkakor gjorda på banan, havre, kokos och smör. Jag lägger upp receptet någon dag!

Vi har också gått på öppna förskolan, lekt med Oscar, sett på film och ätit goda middagar dessa dagar. Glad mamma :)

Oscars siffror

Utrustning: iPhone 5s

Jag har ju glömt att berätta hur mycket Oscar väger och mäter nu efter 9-månaders besöket på BVC. Han är nu 73 cm lång och väger 10,12 kg. Stora grabben :)

På bilden är vi på väg till Oscars farmor på hans första sleep over eftersom jag och Johan fick gå på inflyttningsfest i helgen. Efter att inte ha fått sova en hel natt på ungefär ett år om man räknar med slutet på graviditeten så var det lite konstigt att det ändå kändes så naturligt att få sova utan avbrott. Skulle kunna vänja mig vid fler sådana nätter...

Chokladfestivalen

Utrustning: iPhone 5s

Idag är det fredag!

Men igår var det torsdag och då var jag, Johan och en kompis på Stockholmsmässan. Det var både Hem & villa och Bak- & chokladfestivalen. Egentligen tycker jag inte att det var så mycket utställare i själva bak-kategorin. Nästa år hoppas jag på fler företag som ställer ut tårtverktyg, sugarpaste osv. 

Men det var kul att lyssna till Leila Lindholm och smaka på hennes granola tillsammans med lite yoghurt och bär. Hon pratar alla dagar kl 14.00, idag och i helgen. Sen shoppade jag lite grejer i hennes monter. De hade 40% på alla emaljprodukter för det var 2:a sortering. Svärmor fick lite choklad också som tack för barnvakten.

Vi avslutade dagen med en god men enkel fisksoppa hemma hos oss. Man köper Keldas fisksoppa och tillsätter fänkål, tomat och lax. Mycket trevlig torsdag! :)