Halloween

(null)

(null)


Det har varit en härlig dag. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på Sofies andetag. Hon har precis somnat. Oscar och Johan ligger i rummet bredvid men där har sömnen inte kommit än hör jag. 

I alla fall. Det har varit en mysig Halloween. Camilla och barnen kom förbi vid tvåtiden. Då var jag och mins barn redan påklädda och ute eftersom vi hade planerat att gå till Zetas. Efter lite drama på vägen dit från båda de stora killarna så fick vi i alla fall i oss lite fika. Det gjorde susen och Sofie sov utanför i vagnen hela stunden och vaknade först när vi var hemma igen.

Eftermiddagen fortsatte med inomhuslek och när papporna kom hem åt vi tacos till middag och glass med tillbehör till efterrätt. En intensiv men rolig dag. Och just det, än så länge har det kommit fem fina utklädda barn och frågat efter bus eller godis. Såklart fick de godis ;)


(null)

(null)

(null)

(null)Bilder: iPhone 6s

Inför Halloween

(null)

(null)


På onsdag är det Halloween. Då ska vi ha kompisar över på lek och middag. Det ska bli kul! Jag gillar Halloween. Det är kul att passa på att pynta hemmet i tema.

Idag skar jag ut min första pumpa på egen hand. Vi gjorde det några gånger när jag bodde hemma men det är mååånga år sedan. Så därför letade jag upp en Youtube-film som stöd. Även om den inte blev perfekt så är jag riktigt nöjd. Oscar var såklart också med på ett hörn men får hjälpa till lite mer nästa år tror jag.


(null)
En girlang får pynta vardagsrummet.

(null)
Lite andra attiraljer fick också följa med hem från Clas Ohlson.


Bilder: iPhone 6s

Himmel och pannkaka

(null)

(null)

(null)


En mysig eftermiddag på öppna förskolan och kyrkans Himmel och pannkaka idag. Den började lugnt och fint men sen höjdes tempot som vanligt när allt fler droppade in. Oscars kompis Linus var också där och pojkarna hade jättekul ihop. Mycket folk, massa lek och mums med pannkakor! Så bra koncept. Vi var alla väldigt trötta när vi gick hem :)


Bilder: iPhone 6s

Sofie 7 månader

(null)

(null)


För snart två veckor sedan blev Sofie 7 månader. Hurra!

Nu är hon en riktig hejare på att dra sig framåt med armarna. Det går lagom fort än så länge men om hon får syn på något extremt intressant till exempel en sladd eller påse då blir hon väldigt målinriktad.

För lite mer än en vecka sedan kände jag att två tänder har spruckit igenom i underkäken. Det har jag väntat på länge. Jag har ännu inte kunnat se dem eftersom hon sträcker ut tungan så fort jag är där med mina fingrar men man känner de små vassa spetsarna.

I förra veckan var vi på BVC för att väga och mäta. Egentligen behöver man inte komma vid sju månader men jag tyckte att det vore kul för att kunna skriva in i boken. Sofie vägde 8780 g och var 69,5 cm lång.

Vi har testat bebisgunga några gånger på lekplatsen och hon verkar tycka att det är kul. Speciellt när Oscar gungar henne. Det är också oftast på hans initiativ att hon ska gunga.

Nätterna är sådär. Hon vaknar minst två gånger, ibland fler. Jag längtar tills det stabiliserar sig lite mer. Det är så olika det där från barn till barn. Vissa barn i mammagruppen sover redan hela nätter och andra vaknar ett gäng gånger som Sofie.

Nu äter Sofie gröt till frukost varje dag och oftast puré till middag. Resten ammar jag. Det är mycket svårare den här gången att få in rutiner. Både med mat och sömn. Flera i mammagruppen håller med. Inga bestämda sovtider än under dagen och även måltiderna blir lite olika från dag till dag. Nåja, det ordnar sig till slut.

Annars njuter jag fortfarande bara av att vara föräldraledig med Sofie. Vi har underbart höstväder och det finns alltid grejer att göra.


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bilder: iPhone 6s


En härlig fredag

(null)

(null)


Idag har jag varit ledig med båda barnen. Som vi brukar på fredagar. Först hade jag tänkt att vi skulle gå till öppna förskolan och leka men eftersom både jag och Oscar är på väg att bli förkylda så kändes inte det som en bra idé. Det går åt så mycket energi där.

Istället fick vi en mysig dag av ärenden och lek ute. I lugn och ro. Ingen stress. Nästan inga konflikter. Vi tog bussen till Fruängen. Där gick vi till kemtvätten, handlade frukt på torget, åt lunch på kaféet, handlade på Coop, åt korv med bröd, tog en promenad, hade fotosession bland höstlöven, fikade på parkbänk, lekte på lekplats länge och till sist bussen hem. Det var så härligt väder så det var riktigt skönt att vara ute.

Den där fina salladen på första bilden kunde jag tyvärr inte äta upp. Det var något i den som luktade konstigt. Gammalt, unket, källare. Och avokadon var stenhård. Salladen såg verkligen fräsch ut och det var säkert inget fel på den (förutom avokadon då) men jag kunde inte äta mer än några tuggor. Det vände sig i magen så fort jag kände lukten och jag vågade inte chansa. Eftersom jag var trött och inte på topp orkade jag verkligen inte säga till heller. Därför blev det en tur till korvkiosken.

Fika köpte vi på Coop. Jag sa till Oscar att om han kunde vara snäll och samarbeta och se glad ut på bilderna vi skulle ta i höstlöven så skulle vi fika efter. Annars skulle jag äta upp allt själv. Haha. Det funkade och de bilderna får ni se i ett annat inlägg.


(null)
Sofie är sötast.

(null)
Oscar är Hulken, haha.

(null)
Vi hittade en liten lekplats på en gård mellan några lägenhetshus som faktiskt var väldigt trevlig. Det fanns massor av sandleksaker och Oscar lekte länge i just sandlådan.

(null)
Det var så fantastiskt vackert ute idag. Kolla de fina träden som matchar Oscar. Hjärta på det alltså.

(null)
Vi hittade en nyckelpiga vid sandlådan. Oscar satte dit fingret och ville att den skulle klättra upp. Det gjorde den och efter en stund flög den iväg.

(null)
"Vad fin den är mamma" 

(null)
Sofie tyckte att snöret på min jacka var intressant.

(null)

(null)
Oscar utmanade sig i klätterställningen.

(null)
Den avslutande leken blev att alla fordon (Oscars ord) skulle åka ner för rutschkanan.

En fantastisk fredag. Den avslutades med tacos, enkla nattningar och mys i soffan med mannen framför Idol. En riktig fullträff! Imorgon ska vi på dop. Kram!


Bilder: iPhone 6s


Kanelbullens dag

(null)


När man är mammaledig och har gått mer än 10000 steg om dagen hela veckan så får man absolut lyxa till det med en kanelbulle och finkaffe när bebis sover :)

Bullen är visserligen inte hembakt utan Ica-bakt men efter en stund i micron så var den sååå så god.

Men festligheterna stannar inte här. Nähä då. Senare idag blir det Himmel och pannkaka i kyrkan. Mums med pannkakor till middag och skönt att slippa laga något själv :)


Bild: iPhone 6s