De små händerna


(null)
Äntligen fick jag tag i dig uggla!

(null)

(null)
Mmm... handen är god.

(null)

Sofie har mycket fokus på sina händer just nu. De ska in i munnen hela tiden och hon har börjat greppa saker lite mer nu. För en stund sedan plockade hon ut nappen med ena handen så fort jag satte den i hennes mun. Hon greppade den ordentligt, inte bara puttade ut den. Hon tycker om att hålla i mina fingrar och som ni ser på bilden så fick hon äntligen tag i en av ugglorna och höll fast den hårt.

Hon kan skratta på riktigt nu märkte jag när jag busade med henne innan idag och när hon är på riktigt gott humör så tjattrar hon på som bara den.

Hon tycker också om att ligga med benen uppåt så det är nog bara en tidsfråga innan hon hittar sina fötter på riktigt.

(null)

Bilder: iPhone 6s

Sofie 3 månader


(null)
   (null)


Idag blir vår lilla solstråle Sofie tre månader. Bilderna är tagna alldeles nyss på en rastplats i Ödeshög.
 
 
I måndags var lilltjejen och jag på BVC. Hon väger nu 5890 g och är 62 cm lång. Som jag skrev innan så var det också dags för vaccin. Den andra dosen rota och så en spruta i varje lår. De små gosiga låren som nu har plåster på.
 
Sofie är en glad och snäll bebis som ger sin mamma bra med sömn på natten. Två uppvak, ibland ett och hon somnar om efter amning.
 
Nu blir hon glad när hon ser mig och ler mycket mer spontant än tidigare. Jag kan också få henne att le om jag är lite löjlig och busar. Superbra när man ska få till en bra bild för till exempel dopinbjudan. Hon gör också försök till små skratt ibland. Jag läste någonstans att hennes syn nu är nästan lika bra som en vuxens.
 
Hon är duktig på att hålla upp huvudet när vi övar magläge. Ibland vill hon vända tillbaka till rygg och har gjort det själv några gånger.
 
Hennes ögon har ljusnat från mörkblått till lite ljusare. Håret är brunt.
 
Hon tycker om att sova i sin mjuklift. Den har blivit som hennes andra säng. Perfekt också när vi är på resande fot. Jag brukar ha den i soffan och låta henne sova där om dagarna och även vid nattning. Sen bär jag in henne till sin egen säng när det är dags för mig och Johan att sova. Då sover hon vidare där utan problem.
 
Sofie gillar inte bilen riktigt lika mycket som Oscar gjorde när han var liten. Hon är vaken en hel del men somnar till slut. Oscar somnade i princip så fort bilen började rulla.
 
Hon har nyligen börjat leka och snurra med leksakerna som sitter på babysittern och sitter gärna där ett bra tag. Hon tycker också om att sitta i tripp trapp-stolens babyinsats så hon är med vid varje måltid som vi andra äter om hon är vaken. Dessa två stolar brukar jag variera med babygymmet den tiden då hon är vaken och det funkar väldigt bra. Vi skulle dock behöva en Bumbo att variera med längre fram så att hon inte blir så platt på bakhuvudet.
 
Just nu är Sofie lite känslig mot männsikor hon inte träffar så ofta. Hon visar extremt tydligt med de små mungiporna när hon tycker att det blir lite läskigt. Såå så gullig!
 
Kanske har jag skrivit det tidigare men jag är barnsligt förtjust i att klä henne i rosa. Jag ääälskar rosa. Det är en glad och harmonisk färg för mig. Typiskt att göra så bara för att hon är flicka men så får det va!


Bilder: iPhone 6s 
 

Vaccinering

 
En bild från helgen när vi var på besök hos min familj i Göteborg. Sofie med sin mormor och morfar ♥
 
 
Idag var jag och Sofie på BVC. Det var dags för hennes första sprutvaccin. En i varje lår. En spruta med vaccin mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Hib. En spruta med vaccin mot pneumokocker. Hon blev såklart ledsen men det gick ändå förvånansvärt bra. Jag var lugn och hon lugnade ner sig ganska snabbt efter sticken.
 
Än så länge har hon inte fått någon feber. Vi får se hur natten går och hur de närmsta dagarna blir. Upp till tre dygn efter kan hon få biverkningar. Hoppas hoppas att hon slipper. Imorgon är det avslutning och kalas på Smarta barn och på onsdag börjar semestern.
 
Hon fick också sin andra dos av vaccin mot rotaviruset. En sockerlösning som ges i munnen. Alltså ingen spruta, skönt. Den första dosen fick hon när hon var sex veckor gammal. Ont i magen kan hon få av det här vaccinet. Vi får vänta och se helt enkelt hur lilltjejen kommer må.
 
 
Bild: Canon G16

Nationaldagen 2018

Här kommer lite fler bilder från vår Nationaldag.
 
 
 
Vid lunch åkte vi hem till Johans mamma. Sofie fick ett mysigt täcke att ligga på och var väldigt nöjd där.
 
 
Vi fick hamburgare och hemgjorda pommes frites till lunch. Med traditionella tillbehör såklart. Det var lite svalare väder just den här dagen så det passade bäst att sitta inne.
 
 
Nom nom. Alla nöjda och glada. Hamburgare och pommes frites är ju en av de få rätter som Oscar har som favorit.
 
 
Tänk så härligt när den lilla är nöjd i babygymmet samtidigt som vi andra sitter till bords. Peppar peppar men just nu är det inte många mål jag behöver äta i efterhand för att Sofie behöver mat samtidigt. Vi har fått in en bra rutin.
 
 
Efter lunchen tog vi en promenad till lekplatsen ovh var där ett tag innan det var dags för glass och jordgubbar på balkongen. Jättemysigt!
 
 
 
Även den här gången en nöjd liten Sofie medan vi andra fikade :)
 
 
 
Bilder: Canon G16
 

En drömmig klänning

(null)


Idag hittade jag klänningen som jag ska ha på dopet. Tror jag. Jag tycker att den ser jättefin ut så hoppas mina förväntningar uppfylls när den levereras. Det verkar som att jag köpte den sista så det var tur att jag slog till när jag gjorde. I bilen på väg till svärmor. Men den finns också i två enfärgade varianter. Grön och blå. Jättefina!

Asymmetric Hem Chiffon Dress - blå
Asymmetric Hem Chiffon Dress - grön 

Nationaldag

 
God morgon och glad nationaldag!
 
Vi har börjat morgonen med en mysfrukost. Rostat bröd, äppeljuice, te och fil med müsli och hemkokt rabarbersylt. Alla med vid bordet ♥
 
Dagen kommer fortsätta med lunch hos barnens farmor. En härlig dag helt enkelt. Det är lite svalare väder här nu (15 grader) efter många veckor med värmebölja. Vi får se hur det fortsätter men lite varmare såg det ut att bli snart igen. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig nationaldagsfin!
 
Förra året firade vi nationaldagen på Mulle Meck.
 
Hoppas ni får en fin dag :)
 
 
 
Bild: Canon G16

Planering för dop

(null)


Nu börjar det bli dags att planera inför Sofies dop. Inbjudningarna gick ut för två veckor sedan. Några svar har börjat trilla in men inte jättemånga. 

Jag har börjat tänka en del på dekorationer och sådant. Färgtemat blir rosa-silver-vitt tänkte jag. Själv älskar jag ju rosa så jag tänker  absolut passa på att gå all in nu när jag får planera ett flickdop. 

Till Oscars dop bakade jag gröna macarons så jag ska försöka göra det den här gången också fast i färgerna rosa och persika. Hoppas jag får till det, de är ju lite kluriga och jag vet att jag svor en del sist, hehe. Så därför beställde jag två pastafärger idag och passade också på att köpa rosa servetter med hjärtan och silverkonfetti. Kul kul kul! Jag kommer köpa flera dekorationer var det lider men det här fick bli en början :)