Äntligen konsert


Jag minns inte senast jag var på konsert men ikväll ska jag och tre tjejkompisar se Anna Ternheim på Rival här i Stockholm. Lite middag blir det innan också. Trevligt! :)


Drömljus


För ett tag sedan hittade jag en tjej som på sin blogg visar hur man kan redigera en bild så att den får ett mjukare ljus. Drömaktigt ljus. Så i helgen lekte jag lite med en av mina bilder. Här är resultatet:

Drömljus
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag var ute efter att hitta ett sätta att "värma upp" en bild och det lyckades jag ju med. Samtidigt tycker jag om båda bilderna väldigt mycket, men nu är jag en erfarenhet rikare. Vill du också testa? Kika in hos Smäm.

Födelsedagspresenterna 2012


Födelsedagspresenter 2012
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag måste har varit väldigt snäll så mycket fint som jag fick :)

- Blommor med bud
- Vetekudde som man värmer i mikron
- Ljuslyktor från Iittala
- Minimuffins
- Lyxiga produkter från Helena Rubinstein
- Ansiktskrämer från L'oreal
- Presentkort på Åhléns
- Muffinsplåtar
- Söt gammal vas
- Strumpbyxor med coola mönster
- Baguetteplåt
- Megamuffinsplåt
- Slickepott mini
- 2 par raggsockar
- Gott te
- Strumpor
- Träningsmatta
- Massa fina båtar i papper

Födelsedagsfika 2012


Födelsedagsfika 2012
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Här är bilderna från förra veckans födelsedagsfika. Att fylla 28 var inte alls så illa.

Den här helgen är jag själv hemma eftersom Johan är i Sälen på skidresa. Jag tänkte ta dagarna som de kommer men med inslag av tvätt, bröllopsplanering, shopping och träning :)

Äntligen fredag


After work
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Igår var det torsdag och då passade några av oss från jobbet på att gå på after work. Det var god mat, gott vin, kackel, skratt och många leenden. Och så fick vi umgås lite mer med vår nya medarbetare Linus som börjar om några veckor också. Så värst sent blev det inte heller vilket är skönt eftersom den här dagen blir så mycket piggare då.

Idag är det fredag och det känns otroligt bra. Den här veckan har verkligen segat sig fram trots att jag har haft mycket att göra både på jobb och fritid. Det här ska i alla fall bli en nyttighetens dag. Sallad till lunch, bär och keso till fika, träning efter jobbet och inte en enda godisbit ikväll :)

Veckans tips:
Om ni någon gång äter middag på Papa Grappa på Bysistorget i Stockholm så kan jag varmt rekommendera laxen med tomat- och gräddsås.


Bröllopsinspiration


Bröllopinspiration
Lånade bilder

Det är kul att söka och inspireras av andras bilder när det gäller bröllop. Om ni inte redan har listat ut det så kommer temafärgen vara rosa, eller gammelrosa för att vara exakt. På Rockelstad Slott. Det är inte lång tid kvar nu, en månad ungefär... :)


Kalasfika


Kalasfika
Kalasfika
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

I måndags var det min födelsedag och då tog jag med fika till jobbet och blev på köpet mycket populär. Fortfarande idag får jag komplimanger om det jag hade bakat. Känner mig mäkta nöjd och den dagen gick jag från jobbet med ett stort stort leende på läpparna.

På kvällen fick jag god middag av min sambo, blommor kom med bud och raggsockar i brevlådan. Sen nickade jag till redan kl 21 i soffan och fortsatte med det i en timma tills jag gav upp.

Igår hämtade jag ut ett paket på posten med resterande födelsedagspresenter från min familj i Göteborg. Det var många fina saker kan jag lova. Känner jag mig själv rätt så kommer det nog ett inlägg där jag presenterar vad jag fått :)


You & me


You & meYou & me
Fotograf: Josefin Landhagen

Idag såg jag mailet från Josefin med bilderna som hon tog på mig och min blivande för några veckor sedan. Hon ska fota oss på bröllopsdagen och därför ville vi träffa henne en gång innan för att det ska kännas bättre på själva dagen då jag/vi ändå kommer vara stressad över allt möjligt. Bilderna blev så vackra och hon fick verkligen till ett underbart ljus. Kolla gärna in hennes fotoblogg eller hennes vardagsblogg. Jag följer dem slaviskt.

I nästa inlägg ska jag berätta om min födelsedag som var igår och söndagens fika :)


Nu var det alldeles för länge sedan...


Men snart så kommer det nya blogginlägg igen. Igår fyllde jag år och hade den bästa dagen på länge länge :)

Marängsviss


Marängsviss
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Dagens fredagsfika blev marängsviss. Perfekt att fika med och så gott! Tack Rebecka. Nu ska jag vandra iväg till Ulrika och kvällens tjejmiddag. Det blir tacopaj och rödvin. I morgon ska jag stå i köket hela dagen och baka. Fin fredagskväll till er alla :)


Mycket att göra


Ljusstämning
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här veckan känns fullspäckad. Det ska fixas något med bröllopet nästan varje dag och därför ser jag extra mycket fram emot floatingen på onsdag och tjejkvällen på fredag. Just nu fixar vi mycket med program som ska skrivas, bardisk som ska målas och alkohol som ska beställas. Och så måste vi ju såklart hinna öva på valsen också :)


På besök i Norrköping

 

Idag var vi en sväng till Norrköping för att hälsa på Josefin som har bloggen Happy Days. Det är nämligen hon som ska fota vårt bröllop så vi träffade henne för provfotografering. Jättesöt och trevlig tjej, det känns skönt att just hon kommer dokumentera vår dag.

Ikväll blir en mysig hemmakväll med kycklingsoppa och vitt vin. Vi måste testa en flaska som vi funderar att ha till förrätten på bröllopet. Jobbig uppgift :)

En liten lunchbild på det.

 

Fotograf: Anna Nilsson

Utrustning: Iphone 4


Min vackra syster


Min vackra syster
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Tänk så många fina människor jag har i mitt liv. Det här är en av dem. Du är bäst kära syster, jag saknar tiden då vi bodde grannar ♥

Bröllopsblomster


Inspiration till bröllopsbukett
Foto lånat av Susanna Ryderwall

Efter att varit inomhus i två dygn fick jag nog idag när magknipet hade släppt. Jag tog mig till Fruängen och beställde blommor till bröllopet. Brudbukett, corsage, två sorters borsdekorationer och lösa rosor. Skönt att ha det gjort! Floristen tyckte att jag var ute i god tid medan jag själv tyckte tvärtom. Som inspiration hade jag buketten ovan. Den är gjord av en vän i Göteborg som pluggar till florist. Hon är redan riktigt duktig.

Imorgon blir det jobb och sen en lektion i bröllopsvals :)

Det sista av julen


Det sista av julen
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Nu är julen tillbaka i sina lådor i garaget och får vänta många månader innan vi väcker den till liv igen. Men några nötter finns allt kvar och det är jag inte det minsta ledsen över. Tycker att det är så vackert med julnötter i mina vackra frostade favoritskålar.

Idag har varit en bra dag. Jag har haft lite magknip och lite illamående, men bara ett fåtal gånger. Frågan är om det betyder att jag fortfarande smittar? Borde jag vara hemma i morgon för den sakens skull eller är det lugnt att gå till jobbet? Annars känner jag mig som mig själv igen :)

Magsjukefrukost


Magsjukefrukost
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Idag var det meningen att julen skulle städas ut, men får se om jag orkar. Har varit magsjuk sedan igår vid sen lunchtid. Med nöd och näppe gick det ändå bra att gå på Spamalot som tur var (jag spyr inte). Den var riktigt rolig. I morse åkte Johan snällt iväg och köpte lite specialfrukost till mig. Äta går bra men illamåendet kommer alltid efteråt och sedan väntar toalettbesök flera gånger om. Var uppe tre gånger i natt. Uj uj uj, tycker lite synd om mig själv idag. Sådana här dagar är det skönt att inte bo själv :)

Fisksoppa

Fisksoppa
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här fisksoppan kan jag verkligen rekommendera. Den är enkel och god. Perfekt efter allt vad julen har fört med sig. Blev tipsad av en kollega på jobbet. Här kommer receptet:

400 g fiskfilé (vi använde röding)
3 paprikor i olika färg
2-3 vitlöksklyftor
Smör
6 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 dl vitt vin ( eller vatten + 1 msk pressad citron)
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt och cayennepeppar

Skär fisken i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min. Tillsätt mjölk, grädde, vin, buljongtärningar och timjan. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt soppan koka 3-4 min. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Servera gärna soppan med bröd, riven ost och lite färsk timjan. Tips: Vill du göra soppan extra festlig så lägg i 75-100 g räkor strax före serveringen.
Annas tips - vi tog kräftstjärtar istället för räkor och skar i en halv förpackning fetaost

Igår hade vi en så fin dag. Tyvärr var inte kameran med så det blir bara ord. Först brunch på Långbro Värdshus följt av fika hemma hos oss med en del av Johans familj. Sen åkte vi vidare hem till Lasse, Johanna och Tilde som bjöd på middag, vin och bubbel hela kvällen lång. Tilde är nog en av de sötaste ungarna på jorden :)

Förkylningen vill inte riktigt ge med sig här hemma. Idag har vi båda bara hängt i soffan för att samla kraft till kvällen då vi ska gå och se Spamalot. Det var Johans julklapp från mig. Det ska bli roligt!

Beauty help


Beauty help
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Nu är det dags för lite extra skönhetshjälp. Det är knappt två månader kvar till bröllopet så nu håller jag på och ger tänder och ögonfransar en extra liten boost. Vi får väl se om det blir någon skillnad. Men kul att testa i alla fall.

Idag ska jag till frisören. Där ska jag få provsminkning och provhåruppsättning inför bröllopet. Håll tummarna för att ALLT går som jag vill idag :)

Julklappar - del 2


Här är resten av skörden:

Julklappar
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

På annandagen anlände vi till Göteborg för att fira med mina föräldrar och min syster med sambo. Det blev en jättemysig kväll och julklapparna var minst lika bra där. En jättemysig kofta, en mascara, grapefruktskedar, ett presentkort på Blue Hamam, lite mer Body Butter, träningsbyxor, blandat gott, en träningstopp och sist men absolut inte minst en bricka som flyter till jacuzzin där man kan ställa sin dryck.

Bra grejer va? Jag är såå nöjd för jag har fått så mycket det här året som stod på önskelistan men samtidigt bra saker som jag inte själv visste om att jag önskade mig :)

Just nu är jag lite extra tacksam över att det är en kort vecka, jag har nämligen åkt på en ordentlig förkylning.

Pris i kladdkaketävlingen!


Kladdkakepriset
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag har ju glömt att berätta att jag kom på andra plats i kladdkaketävlingen som har pågått i ca ett år på jobbet. Jag skulle gissa att ungefär tjugo bidrag har varit med, så jag blev mäkta stolt när jag fick den här fina medaljen på julfesten för några veckor sedan :)

Receptet hittade jag hos Kalasgott: Oooey gooey brownies

New year's eve


Så här trevligt hade vi igår:

Nyårsafton
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vi var 15 personer hemma hos Ulrika och Dan igår. De hade fixat så fint för oss med jättegod mat, tilltugg och fina drinkar. Tolvslaget firade vi på deras takterrass och såg hela Stockholms fyrverkerier. Idag är en trött dag och har bara spenderats i soffan :)