Mors dag

(null)


Jag har haft en fin mors dag. Den enda bilden som togs var på frukosten. Jag hade velat ha en på mig och barnen också men det glömde vi av.

Dagen började med en härlig frukost. Lyxyoghurt och rostat bröd. När jag gjort mig i ordning tog jag bilen till Plantagen för att handla blommor till krukor och lådor. Det är verkligen en tradition nu. Jag gör det varje mors dag. Speciellt den här gången var att det var första gången jag åkte ifrån Sofie. Hon är ju bara 2,5 månader gammal men jag har börjat pumpa ut och spara mjölk för att kunna göra sånt här. Det gick jättebra att vara borta i några timmar. Den här gången åkte jag också till nyöppnade Plantagen i Kungens kurva. Tyvärr lite av en besvikelse då den är mycket mindre än den jag brukar besöka, men jag hittade lite bra växter till slut ändå.

Vidare åkte jag till gallerian för att leta shorts och lite annat smått. Hittade allt förutom just shorts. 

När jag kom hem var det dags för lunch för att sedan packa oss iväg till Felicias barnkalas. Supertrevligt! Vi var där i några timmar och sen dags för Oscars fotbollsträning. Jag och Sofie stannade hemma den här gången. Grabbarna köpte med sig thai hem till middag. Jättegott.

Dagen avslutade jag med att natta Oscar och sen åt jag lite choklad i soffan medan vi tittade på Sjölyckan och Bonusfamiljen.

Fin dag. Och vädret var helt underbart som det har varit i flera veckor nu. Faktum är att nog alla mina mors dag har det varit bra väder. Jag hoppas att ni andra mammor har haft en härlig dag. Och just det, i present har jag fått ett besök till Selma spa. Det ska bli härligt. Och hörni, visst är det annandag mor imorgon? ;)


Bild: iPhone 6

Ledig fredag

(null)


Jag såg precis lite bilder på hur kollegorna har det på jobbet idag. Uppklädda till tänderna, glitter, bubbel, jordgubbar och kransbinderi. De har Fancy Friday idag.

Min fredag ser liiite annorlunda ut. Tog en tur till Kungens kurva med mina två små hjärtan. Vi åt lunch, hängde i familjerummet, köpte en ny keps till Oscar och sommarpyjamasar till Sofie. Inte så dumt det heller fast jag i hemlighet längtar efter lite glitter och glamour. 

Precis när vi gick från familjerummet kom vi på att vi hade glömt spion-Chase (leksak) hemma. Jag hade lovat Oscar att han skulle få ta med den. Han blev såå ledsen och då är det svårt att få honom på andra tankar. Även på väg från bussen när vi nästan var hemma kom det sura miner. Han ville hem och hämta den och åka iväg igen. Det var inte jag så sugen på så jag sa att det får bli en annan dag. Måndag kanske. Nu är vi nämligen långlediga igen. Smarta barn har planeringsdagar på måndag och tisdag.

I alla fall så valde Oscar sin nya keps helt själv inne på H&M. Själv hade jag valt någon mer diskret men poängen var ju att han skulle få välja och han blev supernöjd med sitt val. Bästa killen. Nu ska vi äta glass! :)


Bild: iPhone 6s

Steps i spets

 
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Twilfit
 Vita - Beige - Svarta - Rosa - Mörkblå
 
 
En tjej i min mammagrupp hade så fina små strumpor på vår första träff. Steps i spets. Hon berättade att hon hade köpt dem på Twilfit så igår när jag gick förbi deras butik slog jag till.
 
Jag var i Skärholmen för jag skulle bland annat fylla på mitt TBE vaccin (lillan sov i vagnen så det gick utmärkt) och gick förbi Twilfits butik av en händelse och då slog det mig att jag skulle gå in och titta efter de där söta små strumporna. De fanns i en låda vid kassan med erbjudandet köp två par för 99 kr. Helt okej pris tycker jag! Så det blev ett par beige och ett par rosa. Jättesöta att glida omkring i hemma nu om man inte är så sugen på att gå barfota men det är för varmt för vanliga strumpor. De passar också utmärkt att ha i ballerinaskor eller liknande. Ett tips till er från mig helt enkelt :)
 
 
 

Lilltjejen 2 månader

 
 
Idag blir den här lilla tjejen två månader! Oj vad tiden har gått fort så här långt.
 
I tisdags hade vi den senaste kontrollen på BVC och då vägde hon 5330 g och var 60 cm lång. Just idag har lillan sovit massor nu på förmiddagen. Ätit, sovit, ätit och sovit. En stund var hon halvvaken och låg och snuttade med sin rosa kompis (snuttis). Den kan hon vara väääldigt närgången med när hon är på humör för det. Sen somnade hon till igen men nu vid tvåtiden vaknade hon på riktigt och ligger nu i sitt babygym och har det bra. Så länge man pratar med henne lite då och då är hon nöjd. Jag trodde ett tag att jag bara skulle få sovande bilder på henne idag.
 
Ja, det där med att prata med Sophie är så roligt. Hon pratar verkligen tillbaka med ett joller som låter som att hon försöker härma mig. Jag minns inte att Oscar gjorde så. Och tittar rakt in i ögonen gör hon. Länge. Jag tror att hon är ett litet geni. Annars mår hon bra vad jag vet och sover just nu väldigt bra på natten. Det vanliga är att hon somnar runt 22-tiden och vaknar till första gången för mat vid 03. Efter det brukar det bli varannan eller var tredje timme. Väldigt skönt tycker jag. 
 
Hon har ett storkbett i nacken och några små på ögonlocken, näsan och mellan ögonbrynen. Vi får se om de bleknar. Vår BVC-sjuksköterska Lena trodde att de i ansiktet skulle blekna men antagligen inte det i nacken. Vi får se, det spelar inte så stor roll.
 
Idag hade vi också första stora bajskatastrofen. Eller så mycket av katastrof var det inte egentligen, men bajs upp på ryggen och magen. Vi sköljde av henne i handfatet i badrummet. Det går lite bättre med nappen nu för tiden men det är inte självklart att den ska funka. Jag har fortfarande inte fått den att fungera på natten. Jag har också börjat planera för hennes dop. I veckan som kommer så måste jag göra inbjudningskort så nu måste vi verkligen bestämma hur hennes namn ska stavas! Åå, det känns som att det var massa mer jag ville skriva men nu kommer jag inte ihåg vad det var. Jag får göra fler inlägg när de kommer till mig.
 
Älskade älskade unge, du gör vår familj komplett.
 
 
 
 
 
 
 
I måndags var jag på den första föräldragruppsträffen. Det är en grupp för alla som har ett eller fler barn sedan tidigare och våra nyaste barn är födda mellan januari och mars. Vi har startat en Whats app-grupp och ska ses på måndagar har vi tänkt. Alla verkar jättetrevliga så hoppas att det blir härliga promenader och fikor ett tag framöver. Sophie är yngst i gruppen men barnet som är näst yngst fyller år dagen innan vår tjej.
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D

Lillan

(null)

(null)


Bästa lilla tjejen. Så liten, så näpen och så perfekt. Tänk att man kan älska en till liten unge lika mycket som den första. Det tvivlade jag i och för sig aldrig på men hade ändå svårt att föreställa mig innan hon var här. Nu är hon en sådan självklar del av familjen. Lilla hjärtat.


Bilder: iPhone 6s

Förra helgen

 
 
I helgen som var hade vi finbesök hos oss. Min syster och hennes man tog bilen hit och stannade från fredag till söndag. Väldigt trevligt och mysigt. Vi hade ju kanonväder så det blev grillning och äta ute för hela slanten. Tyvärr är jag visst dålig på att fånga människorna så här kommer ett gäng matbilder :)
 
 
Första kvällen grillade vi entrecôte och lagade rotfrukter i ugn.
 
 
Praliner till efterrätt :)
 
Korvgrillning till lördagslunch. Taylor & Jones lamm och rosmarin och Stockholmare.
 
 
 
Vid fikatid skulle Oscar och Johan på barnkalas så då passade vi andra på att ta en promenad till Herrängens gård där vi stannade en stund och fikade.
 
Mums!
 
Rosé med jordgubbar på altanen när alla var hemma igen. Sommar :)
 
Sen grillade vi laxpaket och åt couscous-sallad till.
 
Eftersom vi inte hunnit fira min syster som har samma födelsedag som vår minsta älskling så gjorde vi det på lördagkvällen. Hon fick presenter och vi åt kladdkaka med hallonfrosting.
 
En väldigt mysig helg och de första sommardagarna. Det kändes verkligen som semestertider eftersom vi åt lunch och middag utomhus, grillade jättemycket och drack rosé i solen. Och dagarna sedan dess har ju fortsatt lika härligt. Snälla sommaren, stanna kvar :)
 
 
Bilder: Canon G16 och Canon EOS 7D
 
 
 

Underbara dagar

 
Det är verkligen fantastiska dagar just nu. Högsommarvärme och strålande sol har det varit sedan i fredags här i min del av landet. Vitsipporna sjunger nog på sista versen men det är så mycket annat som slår ut i stället. Både pionerna och rabarbern har börjat växa upp och jag tror nog att vår hägg kommer blomma när som helst. Helt enkelt en underbar tid att vara föräldraledig på :)
 
Nu väntar en långledig helg igen. Kristihimmelsfärdshelgen. Idag hämtar jag Oscar kl 12 och sen är vi lediga både torsdag och fredag. Eller pappan i familjen jobbar fredag men eftersom vi alla är lediga imorgon så kommer det ändå kännas som långledigt. Och just nu grillar vi alla dagar, det är ju nästan ett måste när det är sånt här väder. Semesterkänsla!
 
 
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2.8 L