Pannkakslunch

 
 
Igår vid frukost började Oscar prata om att han ville ha pannkakor. Jaaa-a tänkte jag. Varför inte, vi har ju allt hemma. Så det blev vår söndagslunch. Pannkakor med sylt, grädde, jordgubbar och keso. Såå så gott. Jag måste steka pannkakor oftare helt enkelt.
 
Ett hett tips är att använda flera stekpannor. Det tar ju ett tag att steka pannkakor och igår när jag börjat kom jag på att jag skulle satt igång mycket tidigare egentligen. Vi hade nämligen en tid att passa då vi var bjudna på fika hos Johans kusin. Och det tar ju ett tag att komma iväg när man har två barn. Så jag använde mig av två stekpannor och då gick det ju mycket fortare. Det ska jag göra nästa gång också, tid att passa eller inte.
 
Jag använde Icas recept på pannkakssmet. Dock tyckte jag inte det hjälpte med smör i smeten så jag använde smör i stekpannorna också. Receptet räcker till 10 st pannkakor men jag räknade om receptet och gjorde på 4 st ägg istället och då blev det precis lagom många till mig, Johan och Oscar.
 
3 ägg 
6 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk smör
 
- Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
- Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.
- Smält smöret och vispa ner i smeten. Du behöver då inte använda extra fett vid gräddningen.
- Hetta upp laggen. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna. Stek i ytterligare någon minut.
 
 
Bild: Canon G16

1 månad

(null)

(null)


Åå, du är så söt älskade lilla dotter. Tänk vad glad jag är att jag fångade ett leende.

Och växer så det knakar gör hon. Idag som är dagen då hon har varit hos oss i en hel månad var vi på BVC för kontroll och läkarbesök. Godkänt men en remiss för att kolla gulsotsvärdet eftersom hon fortfarande är lite gul i ögonen. Undrar varför de inte kan kolla det på BVC? Det verkade ju så enkelt när vi var på BB, men det finns säkert en bra förklaring till det också.

Hon väger nu 4630 g och är 56,5 cm lång så hon har ätit på bra. Bodyn man kan se på bilden har storebror Oscar köpt (med hjälp av sin farmor) och den är i storlek 62 så det finns redan en hel del kläder att rensa ut från garderoben. Galet, jag minns inte att Oscar växte så här snabbt men nu när jag kollade hans siffror så var de nästan exakt samma vid en månads ålder. 4620 g och 56 cm lång. Coolt tycker jag!

Lilla Sophie/Sofie är mycket mer vaken om dagarna nu och mycket mer med. Idag har hon bjudit på blandat humör med en hel del leenden och glatt jollrande. Mycket mer idag än tidigare. Hon var lugn under nästan hela läkarbesöket, bara på slutet som hon tröttnade och blev arg så vi satte oss i väntrummet en stund innan vi tog oss hem. Oscar fick leka och jag ammade lillasyster. Sen gick vi ut i solen och tog bussen hem.


Bilder: iPhone 6s

På tur till Österlen och Ystad

 
 
Här om kvällen bokade vi semester i södra Sverige som jag redan berättat om. De första tre nätterna ska vi bo på Östangård B&B på Österlen. Vi valde deras studio som är det största rummet de har med både bastu och egen uteplats. Det är Johans chef från förra jobbet som sadlat om, flyttat ner och gjort om den här fina gården till ett B&B tillsammans med sin fru. Det ser verkligen jättemysigt ut och jag ser fram emot att få några lugna dagar där samtidigt som vi nog ser oss lite omkring i trakterna och besöker Simrishamn.
 
 
 
 
När vi lämnar Östangård så åker vi vidare till Ystad där vi har bokat ett boende mitt i stan. Också det blir tre nätter. Jag hittade det på Home away och det verkar mysigt. Det ska bli kul att få upptäcka Ystad som jag har fått för mig är en mysig liten stad.
 
Vi åker alltså dagen efter att Oscar börjar sitt sommarlov så det är ganska tidigt på säsongen. Hoppas ändå att vädret är på topp. Det är ju inte helt omöjligt att det kan vara det för att sedan bli dåligt lagom till midsommar, haha. Vi får se. Det ska i alla fall bli kul att komma ner. Jag och Johan har pratat i många år nu om att vi vill se Österlen. Äntligen blir det av. 

4 veckor

(null)

(null)


Idag är den här lilla tjejen 4 veckor. Vi har bestämt att hon ska få heta Sophie/Sofie men ännu inte enats om stavningen. På fredag blir hon en månad och det firar vi med ett första besök hos läkaren. Tänk vad tiden rullar på snabbt. Helt plötsligt känns det som en evighet sedan hon låg i min mage.

Hon är i alla fall allt som oftast en snäll tjej men har nog börjat få ont i magen om kvällarna. Det ammas, byts blöja och vaggas om vartannat fram tills det att hon somnar för natten. 

Hon vill fortfarande inte ta napp någon längre stund och absolut inte på natten. Oscar tog napp från första början men jag undrar om det inte hjälpte till att vi matade honom med flaska från det att han föddes. Han behövde fylla på med ersättning och då kanske det blev naturligt för honom att också ta napp. Vem vet. Vi får se om Sophie/Sofie någonsin kommer acceptera den där lilla plastbiten.


Bilder: iPhone 6s

Våren är här!

(null)

(null)


Ja, nu är verkligen våren här! Det känns såå skönt. Äntligen lite varmare grader och så verkar det förbli. 

Igår tog jag och lilltjejen en promenad för att handla lite. Det var jättehärligt med tvåsiffriga grader och sol. Många andra var ute och fixade i sina trädgårdar precis som Johan och Oscar. Vilket för oss bland annat resulterade i en sandlåda på baksidan. Kul! Den kanske blir invigd nu på eftermiddagen.

Det kändes på samma härliga sätt i morse efter att jag lämnat Oscar på Smarta barn. Då promenerade jag till Kungens kurva och bara njöt av vädret och det faktum att min kropp ÄNTLIGEN känns redo för lite längre promenader nu. Jag har konstaterat för mig själv att min kropp är jättebra på graviditeter men inte alls så bra på förlossningar. Det känns skönt att vi är nöjda med två barn :)

Våren var det ja. Jag köpte med mig ett gäng minipenséer från Ica i morse och det ska bli kul att plantera dem i krukor. Kanske blir det morgondagens syssla efter lämning av Oscar om lillan fortsätter att sova så bra i vagnen som hon har gjort det senaste.

Och just det, igår kväll bokade jag och Johan sommarens första semesterresa. En vecka på Österlen och i Ystad direkt när Oscar börjar sitt sommarlov i mitten av juni. Mer om det i ett annat inlägg!


Bilder: iPhone 6s

Studsmatta

(null)

(null)


Idag har vi blivit med studsmatta! Såå roligt för Oscar och perfekt sätt för honom att bli av med lite spring i benen.

Ja, det blev verkligen en hit från första stund och lyckan fullkomligt lyste i Oscars ögon. Studsmattan har varit Johans lillsyrras så hon och svärfar var här på fika och han hjälpte till att bygga upp den. Studsmattan hade annars hamnat på tippen så det var perfekt att vi kunde ta över den. Helt lagom i storlek också för vår lilla trädgård.

Idag har Johan och Oscar varit iväg och köpt sand och sandlåda också som ska få plats på vår baksida. Först måste den oljas in och det ska göras en del förarbete på marken där den ska stå men efter det kan vi göra sandslott :)


Bilder: iPhone 6s

Paw Patrol på påsklovet

(null)


För en stund sedan kom vi hem från Kungens kurva. Marshall och Chase från Paw Patrol var på besök där idag. En perfekt liten utflykt med mina två barn. Den lilla sov sig igenom hela besöket men Oscar var såå lycklig att få kramas, busa och göra high five med sina två favoriter. Efteråt när vi var på H&M för att jag behövde köpa fler amningslinnen så sa han:

"Jag glömde fråga var de andra pupsen och Ryder var"

Han säger så många härliga kommentarer just nu. Jag förklarade att de andra valparna nog var hemma och vaktade tornet om någon skulle behöva hjälp. Det svaret godtog han men sa också att "det finns inget torn i min värld". Han menade att Paw Patrol-världen är en annan. Så klok.

Här om dagen kom det två andra finurliga frågor.

1) Mamma, jag vet ju att du har en mamma och en pappa men jag har glömt av om du har en farmor.
Jag svarade att jag har haft en farmor men hon finns inte kvar längre.

2) Mamma, vem har lärt dig pussas?
Jaaa, jag har ju pussats mest med din pappa... Vem har lärt dig pussas?
Du och pappa tror jag.

Jag ska försöka samla ihop lite annat kul som Oscar säger i ett separat inlägg :)


Bild: iPhone 6s



Första dagen i bärsele

(null)

(null)


Nu är vi hemma igen efter några väldigt härliga dagar på landet. Vi mår så bra där allihop och det blir naturligt att man är ute mer. Och vilken lyx att vara fyra vuxna på två barn! Precis lagom ;) Vi hade strålande sol alla dagar och trots att det inte var så varmt i luften så blev det ändå väldigt varmt och skönt längs med husväggen när det var lä.

Nu har Oscar sitt första påsklov så jag är hemma med båda barnen. Just idag har det inte blivit många knop gjorda. Vi har inte gått utanför dörren utan hängt i pyjamas och myskläder hela dagen. Lillan är inne i sitt första utvecklingssteg så idag har vi testat bärselen för första gången så att hon har kunnat få vara nära nära hela dagen. Mysigt för oss båda och det blir en gnutta lättare att få annat gjort också utan stress med bebisskrik i bakgrunden. 

Imorgon får vi försöka ta oss ut på något äventyr. Närmsta lekplats kanske. På torsdag tänkte jag att vi ska åka buss till Kungens kurva så Oscar får träffa Chase och Marshall från Paw Patrol.


Bilder: iPhone 6s