Bästa sambon


Min sambo är väl uppfostrad. När jag kommer hem efter en hel dag på fötterna i ej fotriktiga sandaler och är trött, hängig och lite smågrinig (för att han har ätit upp det som skulle bli min matlåda för morgondagen) då fixar han ett superhärligt fotbad till mig. Det är kärlek och lycka det. Love you .


Midsommar 2010


Här kommer lite bilder från den fantastiska midsommaren. Jag brukar få vara med om riktigt trevliga midsommaraftnar, men i år kändes det verkligen som att den blev sådär perfekt som man önskar varje år. Vackert väder, ett underbart hus, trevligt sällskap och god mat. Speciellt vill jag tacka Sofia och Mats för att ni tog tag i det här och fixade huset på Tjörn :)

Det fantastiska huset
Det fantastiska huset vi hyrde

Tjejerna
Vi tjejer

Lite smått och gott
God mat och ett härligt gäng


Pirr i magen


Imorgon blir en tidig morgon och en lång dag. Massa pirr i magen också antagligen. Har det redan nu. Jag ska nämligen provjobba första dagen av två i en guldsmedsverkstad. Det ska bli mycket spännande och jag ser fram emot det men jag är alltid nervös inför nya upplevelser. Speciellt en sådan som den här. Något som verkligen kan förändra mitt liv till en stor del. Låt det bli bra! Det kommer bli bra!

Midsommarhelgen har varit underbar. Vackert väder, härligt sällskap och massa god mat. Bilder kommer i dagarna :)


Bra saker


Håller på att packa för fullt inför midsommar. Jag och sambon åker ner mot Göteborg och Tjörn redan ikväll. Trots att jag inte har jobbat de senaste dagarna så känner jag ändå att jag har fått mycket bra gjort. De senaste dagarna har jag:

- Bakat nötkakor
- Varit hos frisören
- Haft kvalitétstid med älskling
- Bakat Oooey Gooey Brownies
- Träffat två tjejkompisar jag inte sett på länge
- Promenerat x2
- Bakat kokostoppar
- Packat upp
- Tvättat x2

Mest sådana där trevligheter som får mig att bli glad. Snart blir det mycket jobb så det gäller att passa på nu. Hoppas alla får en trevlig midsommar. Blir nog lite låg aktivitet här för min del de närmaste dagarna.


Le Bar Rouge


Här kommer lite bilder från min och Johans date i måndags. Han hade bokat bord på Le Bar Rouge i Gamla stan. Supermysigt var det där och vi köpte in lite smårätter att dela på. Vi har innan varit på restaurangen Le Rouge i samma kedja. Kan verkligen rekommendera båda ställena. Bra service och god mat. Lokalerna är underbara, det är som att gå in i filmen Moulin Rouge.

Date på Le Bar Rouge


Mandelkakor med amaretto


Igår gjorde jag mumsiga småkakor till midsommar. Mandelkakor med amaretto. De blev riktigt goda men tyvärr inte lika vackra som på bilden som tillhör receptet. Om ni vill testa att baka dem själva så finns receptet på Icas hemsida.

Mandelkakor med amaretto


Date night


Förra veckan var ganska galen. Jag och min käre sambo sågs knappt. Därför har vi bestämt att vi ska gå på date ikväll. Ser mycket fram emot det. Lite lyx i vardagen. Det blir en överraskning var vi ska gå, jag vet inte vad han har bokat åt oss. Har piffat till mig lite extra genom att frisören har fått sätta sin sax i mitt hår. Härligt. Det var på tiden. Tänk att jag hittade en sådan bra och fräsch salong bara ett stenkast hemifrån. Petz frisör på Midsommarvägen. Sådant blir jag glad av.

Fick precis ett mail om att jag ska få komma och provjobba på det stället jag var på intervju i förra veckan. Underbart! De vill se hur jag fungerar i gänget. Hoppas verkligen att det här kommer bli bra nu, i så fall kanske jag har drömjobbet inom räckhåll :)



Värme i hjärtat


Befinner mig i Partille. Har börjat städa ur min lägenhet och ska fortsätta i morgon. Har hittat en jättetrevlig tjej som vill bo där. Jessica heter hon. Egentligen hade jag ju bestämt med en kille att han skulle få lägenheten men när jag kollade mailen i morse innan jag skulle ta tåget mot Göteborg så hade han ångrat sig. Kände lite panik komma smygande. Slog genast bort den känslan och kollade igenom alla andra svar jag hade fått tills jag hittade Jessica. Kände att nu gäller det att handla snabbt. Kontaktade henne och stor del av tågresan bestod av att snacka detaljer och praktikaliteter. Kan man utnyttja tiden på ett tåg bättre? Jag har redan gjort det här med att läsa bok, läsa tidningar, lyssna på musik, lösa korsord och sudoku på alla mina tågresor. Det här var en av de bättre resorna. Effektivitet gör mig glad :)

Annars känner jag mig allmänt väldigt varm i hjärtat nu. Allt med det stora bröllopet gör mig riktigt glad. Självklart ska jag se det på TV i morgon.

Sitter även och lyssnar på Kents skiva "Röd". Det finns verkligen guldkorn på den. Jag uppmanar alla att lyssna på spåret som heter "Sjukhus". Längtar till den nya skivan kommer om några veckor. Jag har många favoriter när det gäller musik men Kent består alltid. Det finns ett starkt konsertsug inom mig just nu.



Småföretagande


För några dagar sedan när jag för första gången var ute på, vad som skulle bli, min dagliga promenad här i Hägersten så hittade jag en söt liten sömnadsbutik. Idag tog jag med en påse kläder och jackor som jag länge har tänkt fixa och lämnade in. Det var en söt liten dam som var innehavare av butiken och det kändes tryggt att lämna mina grejer hos henne. Tycker det är kul att gynna de små butikerna som ligger utanför stan. Känner speciellt för de som är inriktade på något sorts hantverk eller inredning. Vem vet, kanske är jag en av dem någon dag.

För övrigt så är nu köttbullarna inför midsommar färdigstekta :)


Amerikanskt pajkalas


Okej, bättre sent än aldrig. Här kommer äntligen mitt efterlängtade inlägg om pajkalaset som jag, Johan och vänner var på för snart två veckor sedan. Det var fantastiskt. Hade man turen att få en inbjudan så var det helt gratis. Duktiga tjejen Jennie som har bloggen Kalasgott och hennes vän stod för kalaset på Råda Säteri strax utanför Göteborg. För övrigt måste jag säga att alla ni som tycker om att baka och laga mat måste gå in på hennes blogg för det är den trevligaste blogg som finns! Man märker verkligen att hon brinner för vad hon gör och det tycker jag är riktigt roligt att se :)

Pajkalas
Folk (och vi) högg in med god aptit.

Pajkalas
Här är några av favoriterna.



Ännu en intervju..


Idag ska jag på en intervju hos en guldsmed. Bra att det finns några till att besöka. Den här gången kommer allt gå precis som jag vill och jag kommer bli såå nöjd. Positiv inställning är allt! Men eftersom intervjun är först kl 15 så ska jag utnyttja dagen nu innan med en promenad och lite mer uppackning. Förvånande :)

Appropå köttbullarna jag gjorde igår så funderar jag på att göra en sats till och ta med till midsommarfirandet nästa vecka. Det är ju så mycket godare och nyttigare med hemlagat än köpt. Och köttbullar är ett måste på midsommarbordet!

Ikväll tror jag det blir lite parkhäng med Köpenhamnskompisarna. Det här är ju ändå andra kvällen i rad som min sambo inte är hemma, och något förutom att packa upp borde jag ju hitta på. Gå ut i solen nu gott folk!


Köttbulledag


Igår var en bra dag. Först åkte promenadskorna på, man får passa på att vara ute när det är fint väder. Resten av dagen fick handla om att fixa med grejer hemma.

- Spraymålade en klocka
- Stekte ett storkok av köttbullar (de blev nästan lika goda som pappas!)
- Tvättade
- Packade upp ytterligare några lådor
- Fick ett spontant snabb-besök av två killkompisar jag lärde känna i Köpenhamn

Ledig dag

Är inte köttbullar något av det godaste som finns? Det tycker jag! Blev perfekt med köttbullemackor till kvällsmat. Måste också säga att jag är mycket nöjd över att mina köttbullar blev i princip lika goda som pappas. Han gör de bästa i hela världen :)


Strosa på stan


Har haft en mycket trevlig dag på stan med kära Sofia. Tyvärr verkar jag ha glömt min kamera hemma så det blev inga bilder. Vi började med lunch på Zanzi bar på Norrmalmstorg. Ett glas vitt vin till maten tog vi för att fira att jag flyttat till Stockholm. Sen strosade vi vidare i butiker och gjorde några fynd var. Det jag är mest nöjd över är de gratis galgar jag fick på H&M. Nu när jag äntligen har fått börja packa upp mina kläder (efter bygge av ny garderob) så insåg jag att jag behöver fler galgar till mina kjolar och jag har ingen aning om var man köper sådana. Har bara sett vanliga i alla affärer jag letat, men nu fick jag ett helt gäng av en snäll tjej på H&M. Tack!

Till kvällen väntar middag hos Johans pappa med familj. Det ska bli trevligt eftersom det var så längesedan vi träffade dem. Hoppas ni alla får en mysig kväll :)


Walking in the rain


Igår kväll tog jag och Johan en kortare promenad i regnet. Efter en dag av garderobsbygge så behövde jag verkligen lite frisk luft. Och är det inte den härligaste luften ute när det regnar fridfullt? Allt känns så rent och friskt. Jag älskar att vara ute i regnet när resten av klimatet är lugnt och fint. Alltså inte snålblåst eller isande kyla. Igår var en sådan där perfekt dag för en promenad i regnet.

Regn

Att hyra ut


Om det är någon som planerar att hyra ut sin lägenhet i 2:a hand och inte har någon att hyra till så kan jag varmt rekommendera BoPunkten. Jag la själv ut min lägenhet där för några dagar sedan och har fått flera intresseanmälningar. Det bästa är att det är helt gratis också. Så ett stort tack till min svägerska Anna som tipsade mig om att leta på det sättet. Jag har nu antagligen hittat den som ska få hyra min lägenhet. Perfekt, behövde lite positiva besked just nu :)

BoPunkten

Effektiv dag


Idag har jag varit ledig. Det har varit riktigt härligt och jag har fått gjort massa bra saker.

- Gjorde mina triceps-övningar
- Duschade och lyxade till det lite extra för håret och naglarna
- Skurat av duschväggen (förstår inte varför den blir äcklig så fort)
- Gick och köpte mig ett busskort
- Tog en lång promenad i det sköna vädret
- Lagade kikärtsbiffar till lunch
- Fixade lite med blommorna här hemma
- Städade undan alla vinterskor
- Satte ihop första lådan till vår nya garderob

Känner mig nöjd med dagen. Dock fick jag ett mindre trevligt samtal idag om att jag tyvärr inte hade fått det jobbet jag sökt som guldsmed. Väldigt synd för de verkade så trevliga där och kemi är verkligen viktigt för mig. Men det är bara att ta nya tag och söka mer.

Den här kvällen har jag för mig själv. Johan är ute med några kollegor på middag. Har inget emot det eftersom jag ändå har ett behov av att vara för mig själv då och då. Är helt säker på att ett förhållande bara stärks när man får vara på egna håll också :)


Nytt jobb


Den här dagen har gått riktigt bra. Känner att jag fått träffa massa nya trevliga människor på NK Saluhall där jag idag gjorde min första arbetsdag. Ska jobba tre dagar till den här veckan så det blir lite mjukstart nu i början. Känns skönt, har ju så mycket här hemma som också tar tid just nu. Känner mig ganska hemma i kassan då det är så likt min förra butik Ica Maxi. Samtidigt är det en hel del nytt också så riktigt avslappnad är jag inte än. Men helt klart en bra början :)

Nej, nu måste jag ta tag i lite mer uppackning så jag hoppas att ni alla får en bra kväll!

NK Saluhall

Stockholmsbo


Efter en lång dag så är jag och Johan färdiga med flytten. Allt är inburet i lägenheten och släpet återlämnat. Min fråga är nu: Hur kan en människa samla på sig så mycket saker som jag har gjort?! Suck. Det blir en pärs att packa upp allt och på tisdag kommer nya garderobslösningen. Vilket betyder ÄNNU fler kartonger. Vi kanske skulle passa på att leka "Inte nudda golv". Det är ju fruktansvärt roligt och skulle nog funka superbra nu.

Helgen för övrigt har varit jättetrevlig med massa kul. Bland annat var vi på amerikansk pajfrossa på Råda Säteri i lördags. Det var duktiga tjejen Jennie och hennes kompis som stod bakom det här fantastiska eventet. Bilder kommer om någon dag.

Måste också passa på att tacka mina söta föräldrar för den trevliga middagsbjudningen i lördags. Ni är bäst! Till sist ska jag också skriva några stolta ord om min kära lillasyster som klarade sin gradering med bravur idag. Hon har nu gult bälte i Taekwon-Do och var en av tre som fick bäst poäng i gruppen. Det var så roligt att få se :)

Nu är det dags för den här nyinflyttade stockoholmsbon att knyta sig. Imorgon väntar en spännande dag på det nya jobbet. Håll tummarna för mig!


Sommar


Hur blev det sommar så fort? Det är den 2:a juli idag. Tycker inte det var längesedan det var mars och nerverna levde amok inom mig på grund av gesällprovet. Som tur gick ju det himla bra. Den här sommaren ser jag fram emot massa härliga dagar ute i solen och det gröna. Mysiga middagar och picknickar med folk jag tycker om. Kanske en sväng med båten? Gosiga promenader och långa pratstunder. Och framför allt, MYCKET glass :)

Somrigt


New make up


För några dagar sedan köpte jag lite nytt smink. Tre riktigt bra grejer, det var längesedan jag blivit så nöjd med produkter som de här tre.

1. En eyeprimer från Make Up Store. Min kompis Malin tipsade mig om den. Man lägger den på ögonlocken innan man lägger på ögonskugga. Sen sitter ögonskuggan hela dagen och den veckar sig inte. Perfekt! Tack Malin :)

2. Mascara från Helena Rubinstein. Hade inte tänkte köpa en så dyr mascara men expediten övertalade mig och det är jag glad för eftersom det är den bästa mascara jag testat. Fransarna blir både längre och tjockare, snabbt utan att man behöver stå i en evighet och måla.

3. En kräm från Christian Dior. Den heter Crème Abricot och är egentligen till naglarna men fungerar till de flesta ställen på kroppen som behöver lite extra vård. Till exempel läppar och skavsår. Jag köpte den för mina läppars skull och den har verkligen hjälpt!

Kan varmt rekommendera alla dessa tre produkter. Men hjälp tänker jag, har min blivande sambo smittat av sig med sin dyra smak?!

Lyxigt smink


Flyttpacka


All packning suger verkligen musten ur mig. Jag ogillar starkt att packa. Speciellt flyttpackning. Svårt att bestämma mig för vad som ska slängas och vad som ska sparas. Om någon har tips till mig så att jag kan bli mer effektiv så tar jag gärna emot det! Lovar att försöka mig på ett lite mer ordentligt blogginlägg snart.

Idag var Cecilia med föräldrar här för att titta på lägenheten. Hon gillade det hon såg, nu hoppas jag bara att hon bestämmer sig för att vilja hyra den också :)