Gott nytt år!


Gott nytt år
Bild från förra årets nyårsfirande
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Gott nytt år till er alla!

Vi firar kvällen hos Ulrika och Dan. Där kommer vi och flera andra bli bjudna på god mat och förhoppningsvis många skratt. Jag minns det härliga och tar med mig den positiva känslan ut ur 2011 och in i 2012.

2011
- Flyttade in i huset
- Åkte till Italien med jobbet
- Flyttade till nya arbetslokaler
- Hade inflyttningsfest
- Åkte på semester till Vrsar i Kroatien
- Gjorde en utflykt till Venedig
- Blev förlovad i Kroatien
- Började planera bröllop
- Vann stjärnvinst på Anthon Berg-hjulet

Hoppas ni alla får en fin kväll :)

Millas smycken


Millas smycken
Fotograf: Camilla Olausson

Eftersom jag själv inte gör några egna smycken för tillfället så tänkte jag passa på att göra lite reklam för min vän Camilla. Hon gör fantastiska smycken och bilderna ovan är bara en bråkdel av allt fint hon har gjort. Hon har en härlig fantasi och tar emot specialbeställningar. Att skapa med händerna är hennes styrka och passion. Kika gärna in på hennes galleri för fler bilder och kontaktuppgifter: Millas smycken

Bordsplacering


Bordsplacering
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Att göra bordsplaceringen till bröllopet är inte helt lätt. Det ska vara en bra blandning av vänner, släkt och ålder. Men samtidigt ska det vara lätt att konversera kring borden. Svårt men ganska roligt. Jag har alltid älskat pussel och det här har absolut sina likheter med det. Ovan ser ni en knackig start, den kommer fyllas på och ändras under de här två månaderna som är kvar.

I morgon åker vi hem igen. Det har varit härliga dagar här i Göteborg. Fast vädret har varit urdåligt. Storm och regn. Idag lunchade vi med min fina vän Camilla som jag lärde känna genom min utbildning och ikväll väntar middag på Pasta plus med Lina-fina.


Julen i backspegeln


Nu är juldagarna slut för det här året. Men jag tycker att de gärna får dröja sig kvar ett tag till med pynt, ljus och godis.

Juligt

Juligt
Juligt
Juligt
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D +
EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag blickar samtidigt mot nyår och dess pompa och ståt :)


Tips till nyår


Ge-bort-godis
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

En sådan här liten påse har jag gett bort nu under jul till folk vi blivit hembjudna till. Enkelt, billigt och uppskattat. Baka gott och enkelt godis. Köp lite cellofan och ett fint band. Voîla! Perfekt också nu i mellandagarna och till nyårsafton. Själv gjorde jag Mariannetryffel och nougatfudge, men det räcker ju egentligen med en sorts godis i påsen. Eller varför inte småkakor? :)

Julklappar - del 1


Jag fick massa fint igår:

Julklappar1
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här dagen började jag i sängen med att kika in hur ni andra bloggare haft det på julafton. Mysigt att se era bilder och läsa era berättelser.

Gårdagen var fin, mysig, varm, trött och mätt. Synd att snön utblev. Men se vilka bra julklappar jag fick! Smink, Body butter, presentkort på Centralbadet, tryfflar från Napa Valley, presentkort på Åhléns och en necessär med massa miniprodukter i. Imorgon åker vi ner till Göteborg för att fira julafton nummer två, med min familj. Då blir det nog några klappar till.

Idag kändes det som vår ute. Fyra grader och sol. Vi passade på att ta en promenad och sen kokade jag risgrynsgröt som vi åt till lunch och om en stund ska jag göra Ris á la Malta av det som är kvar. En lugn skön dag :)

God jul!


En god jul önskar jag och mina nya raggsockar er alla. Nu blir det snart middag och sedan klappöppning :)


 


Julfest 2011


Här kommer ett gäng bilder från julfesten förra veckan. Förutom att maten inte var jättebra så var det en hejdundrande fest och jag vann 2:a pris i kladdkaketävlingen som har pågått i ett år. Bra kväll!

Julfest
Julfest
Julfest
Julfest
Julfest
Julfest
Julfest
Julfest
Julfest

Jag har valt ovanligt många bilder då jag själv är med. Men varför inte, det är ju min blogg och nu så här till jul ska man inte bara vara snäll mot andra utan också mot sig själv. Heja mig!

Nu lämnar jag jobbet för det här året och tar semester :)


En dag på jobbet


En dag på jobbet
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Idag har varit en händelserik dag på jobbet. Morgonen började med en krossad ruta. Det var fest utanför kvällen innan och någon tyckte att det var roligt att kasta in ett glas genom vårt fönster. Dagen fortsatte desto trevligare med ostkaka och hjortronsylt till frukostfika. Det är härligt när förtag vi arbetar med skickar julhälsningar i form av sötsaker som slinker in i munnen. Sedan gick vi ut och åt indiskt till lunch. Curry lamm är min favorit. Mild och god. Till eftermiddagsfikat hade vi riktigt kalas. En fin medarbetare lämnade oss idag så vi tackade av henne med fika, rim och presenter. Och en annan som fyller 50 i dagarna fick också sin del av firandet. Ja, inte blir man smal och smärt på det här företaget inte...

Nu ska här göras praliner och slå in de sista julklapparna :)

Julens dofter


Julens dofter
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Det är härligt med alla sorters julpynt tycker jag. Men de som doftar gott för en billig slant är nästan bäst. Så här om dagen köpte jag några apelsiner, nejlikor och stjärn anis. Trevligt i både vardagsrum och kök.

Hittade några spetspenslar till Photoshop också. Det är roligt att leka när det är så lätt :)

Vinterlandskap på vår gata


Vinterhem
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Så här såg det ut igår när jag kom hem. Hoppas det ser ut så idag också. Det är mysigt med snö på träd och buskar. Världen ser lite mjukare ut då. Jag vill göra en snöängel och snölykta. Känner massor av julkänslor i kroppen nu. När jag kommer hem ska jag fixa lite julgodis, slå in paket och se på julkalendern :)


Julgranen 2011


Julgranen 2011
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Tyvärr är det inte den bästa av bilder och granen är mycket mycket finare i verkligheten. Men nu får ni en hum om hur det ser ut hemma hos oss i alla fall :)

Här kan ni se hur förra årets julgran såg ut: Julgranen 2010

Fjärde advent


Fjärde advent
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Det är alltså fjärde advent idag. Knappt en vecka till julafton. Hur hamnade vi här?

Idag har i alla fall varit en mysig dag. Adventsfika hos Johans mamma. Det bjöds på nio sorters kakor, glögg och julgodis. Allt hembakat. Sen spelades både "Den försvunna diamanten" och "Vändtia" följt av middag. Ost- & skinkpaj och grönkålspaj. Mycket smarrigt. Hon slog på stort med andra ord. En stor eloge till henne som orkat fixa och dona så mycket :)

Vår julgran står nu också på sin plats i full juleskrud. Den bilden får ni se i morgon.

Juletider


Vit hyacint
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Idag har verkligen varit en julig dag. Paket har slagits in, granen är inhandlad och snön ligger vit på marken. Håller ockspå på att göra lite julgodis. Det blir nog bara en sort i år. Kanske två. Orkar inte med så mycket mer. Här om dagen gjorde jag det här lilla enkla arrangemanget med en vit hyacint. Det kostade mig inte mer än 12 kr eftersom jag hade allt utom blomman hemma. Längtar tills den slår ut och doftar gott. Nu fortsätter vi kvällen med middag och senare blir det glögg :)

I say no more...


Julfest igår.

Bakis
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4


Lucia 2011


Lucia
Lucia
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Jag fick inte se något Lucia-tåg igår men det blev lite fika med tända ljus på jobbet i alla fall :)

Sen hade jag och min fästman en sådan bra kväll. Det var många småsaker som gjorde kvällen fin. Det var nog min nyfunna positivitet som hjälpte till också. Ikväll tänkte jag prova motionscykeln vi har för första gången. Skönt att kunna träna hemma när man inte hinner till F&S på grund av ärenden. Men först blir det mera jobb!


Amaroneprovning


Amaroneprovning
Amaroneprovning

Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Tyvärr blev det bara dåliga bilder från Amaroneprovningen i söndags. Men trevligt var det! Fyra viner fick vi smaka på nere i ett källarvalv i Gamla stan. Det här var faktiskt Johans julklapp förra året från mig och nu fick vi äntligen tummen ur att gå. Amarone kommer från området Valpolicella i Italien. Men det är inte druvan som heter så. Amarone är själva tillverkningsprocessen. Den är annorlunda än när man framställer annat vin. Amarone är smaskigt. Flaska #4 blev min favorit :)

Vad han får i julklapp det här året är inte alls lika lätt...


Bröllopstankar


Bröllopstankar
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Det är inte helt lätt det här med att planera ett bröllop. Mycket att tänka på. Just nu snurrar mina tankar från skor och underkläder till tårta och logistik. I förra veckan när jag satt hos frisören så bläddrade jag lite i en tidning och hittade ett par söta skor och några kloka ord. I veckan ska jag nog försöka ta mig till en butik som heter Lilly och se om de har bra skor. Har varit på några olika ställen men antingen är det för hög klack eller så är de inte i min smak. Håll tummarna för mig, underklädesbiten är ännu svårare faktiskt...

Imorgon ska vi till en slipsbutik och försöka hitta slipsar och näsdukar till marskalkarna. Hoppas kunna bocka av det sen. Har också beställt sidenband att knyta runt servetterna och bokat Johans kläder. Sakta med säkert så :)

Julstämning på jobbet


Julfika på jobbet
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Idag kom julgranen fram på jobbet. I början var jag skeptisk mot att den var helvit. Men nu tycker jag faktiskt att den är jättefin och passar utmärkt där den står. Lite fredagsfika med lusse-touch blev det också. Den här fredagen har förutom jobb varit fylld med skratt och trams och nu är det mys i soffan med älskling som jag knappt har sett på tre dagar. Julskinkan var färdig när jag kom hem och framdukat med vörtbröd och glögg. Tulpaner hade jag fått också för att det är min namnsdag. Han är så bra han den där med stort H :)

Vinterkoma


Jag känner mig inte riktigt på banan just nu. Är trött nästan hela tiden och då är det tyvärr bloggen som får lida mest... Det blir ju lite så att man får prioritera det som sker i hemmet och grejer man har bokat in med vänner. Men några inlägg i veckan ska jag nog ändå lyckas få till.

Vinterkoma
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

En bild några av er antagligen känner igen sedan tidigare. Tog den förra året då vi bodde i lägenhet. I morse snöade det så fint, hoppas det ligger kvar när jag kommer hem. Här i stan är det kalt. Jag vill ha ett vinterland! :)


Andra advent


Andra advent
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här helgen har varit så härlig. Har känt mig så harmonisk. Igår när det stormade och regnade ute så passade jag på att leka husmor hela dagen och fick mycket julbak färdigt. I fredags var vi på en jättetrevlig middag och idag var vi på julbord i Velamsund. Har precis stekt ett gäng köttbullar också. Vi får gäster i morgon. Nu förtjänar vi att ligga på soffan med te och varsin lussekatt :)

Trevlig andra advent till er alla!

Finfredag


Igår fyllde min kollega år och hade de här söta muffinsarna med till jobbet:

Bettis födelsedagsmuffins
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Det är så mysigt när vi samlas till fika här på jobbet tycker jag. En stund av trevlighet :)

Ikväll ska vi iväg på middag till Jonas och Camilla. De har nyligen flyttat så det ska bli roligt att få se deras nya lägenhet. En bra fredag idag!


Bröllopshår


Igår kom jag äntligen iväg till frisören.

Håruppsättning by Bahar
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Så skönt att få bort det slitna och ljusa upp håret. Jag har varit så otroligt trött på det ett bra tag nu. Nu känner jag mig som en ny piggare människa. När jag berättade för Bahar som klippte mig att jag snart ska gifta mig så frågade hon om hon skulle göra en uppsättning på mig. "Jättegärna" sa jag. Här ser ni resultatet. Hon berättade att hon tidigare jobbat flera år i Dubai just med håruppsättningar till bröllop. Tyckte det blev jättefint och skulle absolut kunna tänka mig något liknande i mars.