In the air

iPhone 5s

En tidig middag på Arlanda innan vårt flyg till London. Kyckling quesadillas och ett glas vitt vin.

iPhone 5s

Två timmars flygning är ganska lagom och nu är det dags att landa! :)

Blomning i Kungsträdgården

Canon G16
 
Sofias andra dag på besök tog vi en tur in till stan. Vi mötte upp Fanny i Kungsträdgården och strosade en stund under de vackra rosa molnen som träden bildar.
 
Canon G16
 
Det var ganska kyligt för det blåste en del så vi gick snabbt vidare mot lunchen. Jag säger det varje år så jag säger det igen. Vad synd att de blommar så kort stund. Nu är den vackra tiden redan förbi och mycket av det rosa ligger på marken.
 
Canon G16
 
Vi testade det nya stället på Åhléns till lunch. Sally Voltaire & systrar. Smockat med folk! Men vi hade tur som till slut fick plats. Mer om det i nästa inlägg :)

En lugn tjejkväll

Canon G16
 
Förra veckan hade jag en kompis från Göteborg på besök. Vi började besöket med att jag mötte upp på centralen för att sedan äta middag på Wagamama tillsammans med hennes syster.
 
Canon G16
 
Jag har varit där en gång innan. Det är trevligt där! Den här gången tog jag en av deras curry-rätter. Jättegott men mycket mat.
 
Canon G16
 
 Systrarana åt dumplings. Jag fick smaka, de var väldigt goda. Massa härliga smaker. Nästa gång är det jag som tar dumplings!
 
Canon G16
 
Vi gick vidare till Waterfront hotellets lobbybar. Det ligger i princip vägg i vägg med Wagamama. Där tog vi varsitt glas vitt i en härligt avslappnad miljö. 
 
Canon G16
 
Hotellbarer borde man gå till lite oftare. Oftast lugnt och "loungigt". Precis vad man behöver när man faktiskt vill umgås och höra vad ens kompisar säger. Ta ett glas och lite snacks. Prata hit och dit. Inte värsta partyt. Tänk, man känner sig lite extra vuxen när man har nåt det stadiet att det inte alltid måste vara fest när man tar en drink. Eller är det gammal det kallas? :)

Måndagsdate

Canon G16
 
Gofika hemma hos Angelica igår! De där nyttiga chokladbollarna var ju himla goda. Jag fick receptet och måste göra dem någon dag. Oscar älskade jordgubbarna.
 
Canon G16
 
Kidsen leker :)
 
Canon G16
 
Min fina Oscar som tyckte om lilla Selmas fina babygym. Jag tyckte också det var himla fint faktiskt.
 
Igår mötte jag upp två vänner i stan med deras kids. Vi började med att gå på utförsäljning av solglasögon. Det gick inte så bra för mig. Jag hade räknat med (eller okej det kan man aldrig riktigt göra...) att Oscar skulle sova. Istället sov han minst 30 minuter för lite och vaknade strax innan jag var framme. Och han var så arg! Jag fattade ingenting. I vanliga fall kan man muta med smörgåsrån, napp eller vatten. Men nu fungerade ingenting. Han fick komma upp från vagnen och gå, vi gick ut i luften. Men så fort som vi återvände till där vagnen stod i korridoren utanför utförsäljningen så blev han hysterisk. Alltså inga solglasögon till mig. 
 
När vi hade gått en liten stund så lugnade Oscar ner sig och satt tyst resten av resan hem till Angelica och Selma. Och väl där var energin tillbaka. Med råge! Som han sprang runt och skulle pilla på allt allt allt. Svettig mama alltså. Men glad var han i alla fall och lugnade ner sig en stund när jag plockade fram leksaker och mellis. Gullungen, han har lärt sig att han ska sitta ner när han får mellanmål (inte alltid vi sitter vid bordet) och sätter sig illa kvickt på golvet när det vankas något att mumsa på. Melon är förresten också en ny favorit. Han har fått Galia-melon några gånger nu och det slinker ner med lätthet :)

Lördagstur




Samtliga bilder: iPhone 5s

Idag har vi varit på Sturehofs slott. Har tänkt att åka dit många gånger men det har alltid varit stängt. Jag Tror att det bara är på helger som det är öppet.

Vi åt lunch. Köttbullar till Oscar och club sandwich till oss andra. Nomnom. Sedan promenerade vi runt på ägorna och besökte krukmakeriet. Tyvärr glömde jag kameran hemma men såklart var telefonen med i alla fall. Fast ute blev det inga bilder för vädret var så grått och tråkigt. Vi får åka tillbaka!

Efter promenaden gick vi in och fikade och sen tog vi småvägar hem som sightseeing. Bra dag!

De små sakerna

iPhone 5s

Det är de små sakerna som gör vardagen härlig tycker jag. Rosa rosor på vardagsrumsbordet till exempel :)



Oscar under vatten

Fotograf: Joe Sundelin
 
I söndags var det en fotograf på miniplasket. Jättekul att äntligen få några såna här bilder på Oscar! Han verkar inte tycka det är så roligt att simma längre så vi får se hur vi gör med nästa kurs. Kanske tar vi en paus och återupptar det till hösten igen.
 
En annan rolig sak. Oscar älskar katter! Han kommer flera gånger om dagen springandes med de mjukisdjur han har som är katter. Och han är alltid överlycklig. Så fort det är en katt på vår tomt så försöker vi visa honom och då ger han ifrån sig små glada tjut. Och framför allt, mina föräldrars katt Exina är alltid såå spännande att jaga och försöka grabba tag i.

Zetas i ett nötskal







Samtliga bilder: iPhone 5s

Bilder från idag då jag var på Zetas med en kvist från en av våra buskar. Fick reda på att det är en Vit tibast. Jättegiftig! Men tydligen sällsynt och svår att få tag på. Det blir nog till att hängna in den så att inte små fingrar är där och busar.

Jag vill alltid shoppa loss när jag är på Zetas. Sådan härlig inspiration och allt är väldigt vackert. Skulle kunna flanera runt där flera dagar i veckan. Speciellt när det är så soligt och varmt som idag. Då får jag verkligen semester- och utomlandskänslor :)

Vårfint i krukorna

iPhone 5s

Sedan en vecka ungefär så är det vårfint i krukorna här hemma. Jag köpte penséer spontant på Ica en dag då jag ville öka på vårkänslorna. Blommor blir man glad av :)

iPhone 5s

I år fick det bli lila och lila/orange penséer. Härligt med färg men något år ska jag köpa vita. Det är också väldigt snyggt.

Älskar Italien

Bild lånad från mamma

Min familj är ute och reser. De är i Cinque Terre i Italien. Jag har själv varit där två gånger. Jättevackert. Bilden ovanför är vyn över Vernazza, en av de fem byarna. Jag får erkänna att jag är allt bra avundsjuk just nu.

Bild lånad från mamma

Jag och min man åkte ju på road trip i norra Italien på vår bröllopsresa för nästan exakt tre år sedan. Jag älskar verkligen Italien och kommer åka dit många fler gånger. Ser fram emot när Oscar är större och man kan göra en liknande resa igen :)

En aktiv dag

iPhone 5s

Den här dagen blev inte som jag hade tänkt mig. Den blev mycket roligare! Förmiddagens öppna förskola ledde till att jag och Oscar följde med två av papporna och deras barn på promenad. Oscar somnade genast. På vägen hittade vi ett hav med blåsippor. Jag har aldrig sett så många på ett och samma ställe förut! Glad i själen. Är inte blåsippor fridlysta? Eller är det bara på vissa ställen i landet?

iPhone 5s

Vi stannade till på Zetas för en fika i solen medan barnen sov vidare. Jag tog en kokostosca som var väldigt god. 

iPhone 5s

När solen gick i moln och det blev kallt så promenerade vi vidare till en lekplats och mötte på vägen upp ytterligare en pappa med barn. Efter en timmes lek var både jag och Oscar riktigt trötta så då promenerade vi hem igen. En bra bra dag!

Vi kom alla fram till att sådana här dagar är den ultimata lyxen när man är föräldraledig. Njuta av vädret, bestämma själv över dagen och vara ute då de flesta andra måste vara inne :)

Vimplar till verandan

Jag skickade precis iväg en förfrågan om att beställa vimplar till vår veranda. Det ingår i projektet att göra det lite mer mysigt där under taket på vår framsida. Antagligen blir det dessa tyger om alla finns på lager och Charnelias som gör dem inte har några invändningar. Jag tänkte ljust och somrigt. Varierade färger för att vi är både tjej och killar i familjen. Girlangen kommer bli ganska lång och just därför har jag valt många olika tyger istället för bara 2 eller 3.
 
Vad tror ni? Kan det funka eller borde jag ändra på något?

Söndagsmiddag

iPhone 5s
 
Jag missade att ta bild på den goda middagen som vi bjöds på ikväll hos Johans mamma. En kycklinggryta med bland annat mango och aprikoser. Men jordgubbarna och vaniljglassen kan ni få se i alla fall. Bra avslutning på en väldigt trött söndag. Nu blir det natti natti, ögonen svider. Ny vecka imorgon!

Lugn söndag

iPhone 5s

Oscar sover och mamman orkar inte ta sig för något vettigt. Ibland får det vara så trots att det finns en lång lista med to-dos. Jag har placerat mig i soffan med tidning och choklad istället. Maken spelar spel på datorn.

Lilleman verkar må bättre idag. Ingen feber än så länge. Hoppas det håller i sig så. I eftermiddag är vi bjudna till svärmor på middag. Det ska bli mysigt och kul att få socialisera lite igen. Så länge som Oscar är feberfri :)

Fortsatt sjukstuga

iPhone 5s

Oscar fortsätter med feber också idag. Kl 5 i morse tog vi tempen till 39,7 grader så han fick lite mer Alvedon. Efter det var han pigg och glad i många timmar, sov ett tag men blev varm igen strax innan lunch. 

iPhone 5s

Idag åt han inte lika villigt vid lunch. Jag fick bara i honom några ynka pastabitar, lite fruktpuré och en halv banan. Inte ens bröd fungerade! Hör och häpna, det slår alltid allt annat när han är frisk.

Men, inte så konstigt att han inte ville äta. Efter lunchförsöket mätte jag temperaturen till 40,0. Vem vill äta då?! Såklart fick han lite mer Alvedon och blev nästan genast pigg igen men sover nu igen i saccosäcken. Kanske är det tredagars febern? I så fall blir det till att ställa in vår playdate imorgon med en familj från föräldragruppen, ska nog förvarna dem redan nu. Lille hjärtat, hoppas du mår bättre snart.

Lille sjukling

iPhone 5s

Idag har det inte varit Oscars dag. Vi gav oss iväg ganska tidigt för veckohandling på Ica. När vi kom hem märkte jag att han blev allt varmare och varmare. Det slutade med att vi fick ställa in eftermiddagens playdate i en lekpark och vara hemma resten av dagen.

iPhone 5s

Så vår dag har mest varit lugn i soffan och i Fatboyen. Oscar har vilat och sovit varvat med kortare stunder av lek. Att få ha honom sovandes i min famn igen har varit jättemysigt. Det är först nu på kvällen som han har verkat lida mer. När han fick på sig pyjamasen så mätte jag temperaturen till 39,9. Stackars liten. Lite flytande Alvedon och bums i säng. Nu sover han oroligt och kallsvettas.

iPhone 5s

Matlusten har det i alla fall inte varit något fel på. Ordentliga portioner, alla mellanmål slank ner och bra med vatten har han druckit. Skönt!

iPhone 5s

Grattis till bilen!

Lånad bild 

Jag måste säga grattis till min syster och hennes sambo som har köpt sin första bil idag! Innan har de inte haft behovet eftersom båda har pluggat men nu har båda fått jobb och min systers är en bit bort så då blev bil ett måste. Vår pappa som jobbar med bilar hjälpte till att hitta en riktigt fin och lagom bil. En röd Ford Focus. Grattis grattis!

Det ska tilläggas att jag själv aldrig har köpt bil, de vuxenpoängen får vi se om jag någonsin tar.

Glad påsk!

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Så här blev årets påskpresent till familjen. Dressing, leksak att bygga ihop (perfekt om det regnar), chokladkalender, godis och ett påskkort. Allt i en fin påse från Lagerhaus. Lite av varje alltså som passar till en vuxen. Utesluter du dressingen så passar det utmärkt till ett lite äldre barn också tycker jag.
 
Jag tycker om att ge bort grejer och få pyssla ihop till en fin helhet. Hoppas ni har en härlig långhelg där ute :)

Påskpyssel

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Nu är äntligen påsk här! Jag tycker verkligen om påsk. Det betyder att jag får åka till landet med min lilla familj och sammanstråla med resten av gänget från Partille.
 
I år är det ett sådant här påskkort som blev det enda pyntet i vårt hem. Vi är nästan aldrig hemma på påsk men jag brukar ändå köpa hem ris som jag dekorerar och hänga en krans på dörren. Jag har inte brytt mig i år eftersom Oscar är på det mesta och når så högt upp nu att riset antagligen skulle hamna på golvet till slut i ett kras. I alla fall, jag och Oscar hjälptes åt i förra veckan att pyssla ihop några sådana här kort på öppna förskolan. Jag tycker att det är så roligt! Oscar var inte på samma humör. Men vi fick till några handavtryck och det fick bli mina fingrar som gjorde kycklingar. Mysigt :)

Liten

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Det händer så mycket med Oscar hela tiden. Vi har märkt att han har blivit lite mer, vad ska man säga, reserverad kanske är rätt ord. Han är mer blyg när folk kommer hem till oss på besök. Babysimmet (eller miniplask som detta steg heter) har han blivit mer harig på och klänger sig fast som en liten igel när han känner sig minsta lilla osäker. Nappen och snuttisarna har blivit jätteviktiga. På öppna förskolan finns det en leksaksgris i gummi som låter ganska högt och verkligt när man trycker på den. Oscar tycker att den är jätteläskig och blir helt ifrån sig. Samma sak gäller när jag kör elvispen och matberedaren hemma.
 
Men ingen av de första grejerna jag nämnde gäller när vi är på öppna förskolan. Då är han (näst intill) orädd och bara väldigt lekfull. Jag tror att han känner sig trygg där eftersom vi har varit där så mycket, och så är det roligt förstås. Det är bara grisen som inte är så kul då...
 
Igår var vi på ett sista förskolebesök. Vi har nu besökt alla tre ställen som vi ställt Oscar i kö på. Det sista var ett familjedaghem. Två förskolelärare som har 12-13 barn ihop. Smarta barn kallar de sig. Vi fick faktiskt så gott intryck att vi gjorde om vår rangordning och satte dem som nummer ett. Nu kan vi tyvärr inte förvänta oss att vi får något av våra val eftersom det är ett sådant problem med förskoleplatser i kommunen. Men får vi något av dessa tre så är vi nöjda. Det är dessutom de tre som ligger närmast vårt hem vilket ju känns praktiskt.