Första advent 2016

 

Glad första advent på er! Här har vi tänt det första ljuset, fikat på pepparkaksbullar, hängt stjärnor i fönstrena och pyntat. Nu börjar julen! Härlig känsla tycker jag. Och just det, det har faktiskt snöat också så det är vitt och fint på marken :)

 

Bild: iPhone 6s

 


Jul på jobbet

 

Ååå, äntligen är det den första adventshelgen! Det betyder att hemmet ska få en julig skrud. Egentligen brukar jag försöka tjuvstarta men det har inte funnits tillfälle till det i veckan. Men en amaryllis och tre hyacinter fick flytta in redan förra helgen så lite tjuvstart blev det ändå.

 

 

Jobbet däremot har fått några fina detaljer. Jättemysigt tycker jag!

 

 
 
 
 

Igår hade vi årets första juliga fika på jobbet. Pepparkaksdammsugare! Nästa gång hoppas jag på glögg :)

 

 
 
Bilder: iPhone 6s 

 


Inför Black Friday

 
Hörrni! Imorgon drar Black Friday igång då massa butiker har fina erbjudanen. Perfekt så här i närheten av jul och julklappar om ni frågar mig. Här nedan finns massa tips på var ni kan fynda mest!
 
 
Boozt.com - 20-50% rabatt på tusentals produkter 25-27 november
Bluebox - 15% rabatt 23-25 november
Cervera - 20% 25-27 november, ange koden club20black
Confidentliving.se - Upp till 70% rabatt på över 1000 produkter 25-27 november
Cubus - Tidserbjudanden 25/11 och 20% på allt 28/11
Eleven.se - 20% rabatt om du handlar över 499kr 25-27 november
Elly Pistol - 15% på allt 25 november
Eyerim - 20 % på allt 25-26 november
Feelunique - 15% på allt 25-28 november, ange koden MAKEITMAGIC
Hemtex - Erbjudanden 24-27 november
Hotels.com - Upp till 60% rabatt på hotell 25-28 november
iDeal of Sweden - 50% rabatt på hela sortimentet 25 november
Jotex - Få 100kr rabatt om du handlar för 200kr eller mer, ange koden 162994. Gäller ej på möbler och mattor. Gäller till 31 december en gång per kund.
La Redoute - 40% på allt i butiken 21-28 november, ange koden BLACK
Lekmer.se - Röda priser
Lyko.se - 3 för 2 på hela sortimentet 25-27 november
Miinto.se - 20% på allt 24, 25 och 28 november
Mymuesli - Handla för 100 kr eller mer och får en "myfuckeduplifemuesli" på köpet
Nike - 30% rabatt på reaprodukter 23-25 november, ange koden XMAS16
Rapunzel - 24% 25 november
River Island - 50% på 50 produkter
The Body Shop - 25% på hela sortimentet 25 november
Wakakuu - 25% på allt (utom Acne, DvF, Filippa K, Moncler & UGG) 25 november
Xbeauty - 25% om du handlar för 400kr eller mer 21-29 november, ange koden BLACK
Yves Rocher - 50% rabatt på valfri vara 25-27/11, ange koden BLACKFRIDAY. Samma erbjudande gärller 28 november med koden CYBERMONDAY
 

Adventskalendrar till de små

 Inlägget innehåller affiliatelänkar
Brio adventskalender 329 kr
 
Har ni köpt adventskalender till era små? Oscar fick sin första förra året, då blev det en från Pixi. Varje dag fick han en liten bok men jag måste säga att han inte förstod grejen med adventskalender då eftersom han alltid ville lägga tillbaka boken i kalendern, haha. I år kommer han få den ovan från Brio. Jag hoppas att det blir bra. Han älskar ju tåg. Eller "tut-tut" som han kallar det. Risken i år är kanske att han vill öppna alla luckor på en gång. Här nedanför kan ni hitta fler kalendrar för olika åldrar. Jag tycker att den med bondgården ser jättesöt ut!



1. LEGO Friends HÄR / 2. Playmobil - Polisjakt HÄR / 3. LEGO Star Wars HÄR / 4. Pippi Långstrump HÄR / 5. Playmobil - Jul på bondgården HÄR / 6. Playmobil - Royal Ice Skating HÄR


Grattis pappa Thomas!

 
 
Idag fyller min söta lilla pappa år. Vi passade på att fira honom lite i förväg igår eftersom han och hela min familj var på besök i helgen. Det blev en tidig fika innan de åkte tillbaka hem till Partille igen. Oscar fick äran att lämna över presenten. Det gjorde han gladeligen och han hjälpte såklart också till att öppna den. Vi hade beställt en prinsesstårta dagen till ära som jag smög iväg och hämtade efter frukosten. Mums!
 
Grattis till dig pappa på din dag idag! Jag hoppas att den blir fantastisk och att du och mamma äter en härlig middag ikväll :)
 
 
 
 
 
 
Bilder: iPhone 6s

Nu är de gifta!

 

Vilken fantastisk helg vi har haft! Nu har min syster äntligen fått sin Henrik. Nu är de man och fru. Deras dag blev så fin och lyckan lyste om dem båda. Här kommer några bilder jag tog med telefonen. Johan var jätteduktig och fotade med kameran under kvällen så bättre bilder kommer i ett annat inlägg. Grattis till finaste paret!

 

 
 
 
 
 

Bilder: iPhone 6s


Förberedelsernas dag

 

Idag har vi dekorerat, dukat, hämtat grejer och förberett allt möjligt inför bröllopet imorgon. Min syster ska gifta sig med sin Henrik och det ska bli såå roligt! Vi har varit runt 10 personer idag och det var allt bra tur för vi hade att göra hela dagen. Nu är vi trötta och har krupit ner i de härliga hotellsängarna. Här kommer lite bilder från dagen, utan att avslöja för mycket :)

 

 

Ballonger så klart :)

 

 
 
 

Brudgummens mamma hade gjort några pajer till lunch och brudens mor en chokladkaka till fika. Energipåfyllning behövdes verkligen!

 

 

Bilder: iPhone 6s


Vinterland

 

Tänk att det redan har kommit så mycket snö i delar av landet! De senaste åren har man fått vara glad om det har kommit några ynka cm innan årsskiftet. Åtminstone i min del av landet. Det är fantastiskt med all snö tycker jag. Så mysigt och julkänslorna har kommit med dunder och brak! Oscar tycker också det är jättekul. Han badade i den djupa snön på vägen hem igår. Och pulka har han fått åka i två dagar. Superpopulärt!

Men det har också betytt kaos i trafiken när det kommer runt 50 cm på ett eller två dygn. Johan fick sitta still med bilen i tre timmar igår. Jag fick kasta mig på tunnelbanan tidigare än tänkt för att hämta Oscar.

 

 

Men vackert är det!

 

 
 
 

Oscar badar i snön :)

 

 

Pulkaåk från i förrgår :)

 

 

Nu sitter jag och min man i bilen på väg till Göteborg. Vi har bara kommit till Norrköping än så länge och här är det genast mycket mindre snö.

Min syster gifter sig i helgen! Det är därför vi åker. Oscar får hänga med sin farmor och kommer ha mycket roligare där. Men jag saknar honom redan... Samtidigt som det blir skönt att kunna fixa, förbereda och ta hand om brudparet utan någon som drar en i benen ;)


Bilder: iPhone 6s


Vi firar Therese

I fredags bjöd Therese in till födelsedagsmiddag. Vi känner varandra genom mammagruppen från när kottarna var små. Nu ska Therese snart bli tvåbarnsmor och ville passa på att fira innan den lilla kommer.

Det blev en jättetrevlig kväll som började hemma hos hennes kompis i stan för att sedan gå vidare för att äta tapas på Usine Poche. Bra ställe på Söder!

Fint fixat hemma hos Josefin!

Vi skålar med födelsedagsbarnet :)

Tre fantastiska rätter! Krispig potatis med tryffeldipp, gambas och baconlindad chèvre. Therese hade bokat via The Fork så vi fick 40% på maten, kolla in det!

Sangria gjord på Cava, inte dumt det heller.

En väldigt trevlig kväll som jag är jätteglad att jag blev inbjuden till. När klockan var lagom fick några av oss skjuts hem av födelsedagsbarnet. Tack Therese!


Bilder: iPhone 6s


Liten följeslagare

I lördags tog jag och Oscar en promenad upp till vårt ytte-pyttiga lilla centrum här i Segeltorp. Konditoriet där har bytt ägare och renoverats. Det har verkligen blivit jättetrevligt och ännu ett plus är att de nu också har öppet söndagar. Vi köpte bullar, frallor och en limpa. Det blev finfika och finfrukost i helgen med andra ord.

Det var så mysigt att gå dit med Oscar. Han fick välja bulle själv och frågade bara efter vagnen två gånger på vägen dit. Duktig kille :)
Idag åkte han och jag själva till Ica och storhandlade. Också det gick jättebra! Det blev bara ett skrikigt tillfälle och det var vid frukten när han skrek efter "apple". Äpple alltså. Han hade precis ätit en hel banan så jag tyckte det räckte att vi köpte med apple och päron hem.

Pappan i huset har blivit sjuk så han fick stanna hemma båda gångerna. Han har fått en riktig man cold. Det är synd om honom, men han är ganska tapper ändå :)


Första snön i Stockholm

Imorse kom första snön för i år här söder om Stockholm. Jättemysigt. Oscar tyckte också om det förutom när vi gick till Smarta barn och han fick snön i ansiktet. Tyvärr är det ju inte superkallt så det är redan slask på vägarna och jag tror att det vita kommer vara borta senast imorgon. Men vet ni? Nu blev jag väldigt sugen på att sätta upp ljusslingan på verandan och köpa hyacinter. Jag skulle också behöva köpa ljung till krukan utanför dörren. Mycket mer än så blir det nog inte i år. På bilden kanske ni kan skymta att vi håller på med ett stort markarbete utomhus så det går inte riktigt att pynta mer. Men mer om det i ett annat inlägg!


Bilden: iPhone 6s


Apotea

Idag handlade jag på Apotea för andra gången. Första gången låg jag hemma sjuk i lunginflammation med en solsemester bara några dagar bort. Då var det perfekt att få hem både mediciner, solkräm, plåster och liknande till dörren.

Nu är det hektiska tider med en viss systers bröllop om 1,5 vecka så jag passade på att köpa lite smink, ansiktskräm, schampo och balsam. Sånt som jag behöver och kommer ta med till bröllopet men inte hinner jaga runt i butik efter. Handlar man över 600 kr så ingår leverans till dörren i stor del av landet. Så passa på och köp sånt som ändå går åt!

Jag hittade förresten en rabattkod som ger 10% på hela köpet! Den gäller till 30/11. Skriv in: SOKRABATTNOV


Bilden: iPhone 6s