Oscars och min dag

Utrustning: iPhone 4
 
Lite så här såg Oscars och min dag ut igår. Vi tog en promenad till Herrängens gård där vi fikade med några utav mammorna från föräldragruppen. Jag firade sonens 6-månaders dag med en fudgekaka och en kopp te med smak av mint. Oscar var vaken hela tiden och på gott humör så när vi väl vandrade hemåt slocknade han i vagnen efter en minut. Väl hemma hade vi en liten fotografering han och jag. Det krävde många roliga ljud och miner för att trolla fram det här skrattet på en trött liten kille. Och visst är han stilig i sin nya Ralph Lauren body som Johan köpte i San Francisco :)
 
 Och apropå föräldragruppen så måste jag säga att jag har hamnat med så trevliga mammor. Vi kan lätt umgås och prata i flera timmar så att man glömmer bort tiden. Väldigt skönt! 

Oscar 6 månader

 Utrustning: iPhone 4
 
Vad ett halvår går fort! Nu är det så självklart att han finns i våra liv. En dag utan Oscar skulle vara bra konstig. 
 
Den senaste tiden har käre sonen varit en solstråle på dagarna. Vi har haft några riktigt bra nätter och några riktigt usla. Det nyaste just nu är ett nytt ljud. Ett väldigt högt pipljud. Som en liten delfin. I huvud taget så pratar han mycket mer och ligger ofta och jollrar om mornarna i sin säng. Han har börjat smacka med läpparna när han är hungrig och prutta med munnen antagligen bara för att det är kul.
 
Vi får ett riktigt härlig skratt om man pratar med löjlig röst eller göra roliga miner och ljud. Pussar är också något av det nyaste. Han kommer nära ens ansikte med öppen mun. Så antingen vill han äta upp oss eller pussa. Jag tror på pussa, så mycket som vi pussar på honom så är det inte så konstigt om han börjar lära sig.
 
Jag minns inte riktigt vad jag skrev sist (trött mamma orkar inte gå tillbaka och läsa) men han har börjat göra små försök att sitta. Ungefär som sit ups ibland när han sittligger på rygg. Han har också börjat uppskatta sina leksaker mycket mer och kan vara nöjd på mage på sin filt ett bra tag. Samma sak i barnstolen vid matbordet om man lägger några leksaker framför honom. Lillkillen är också mycket duktigare på att rulla runt nu och ligger hux flux under ett bord eller säng.
 
Nu äts det gröt och puré en gång om dagen. Hittills så tycker han inte om potatis med broccoli och inte heller kyckling och grönsaker med hela riskorn. Tror att det är just riskornen som verkar mysko. Vi får öva mer på det. Och vet ni vad? Pruttar och bajs luktar extreeemt mycket mer illa nu.
 
Vi hade 6-månaders kontroll i tisdags. Han blev okejad och hade gått upp 1,1 kg på en månad! Antagligen på grund av maten. Så nu väger han 8,5 kg och är 68 cm lång.

Nytt från Newbie

Bilder lånade från KappAhl
 
Här är det senaste i Oscars garderob (förutom alla jättesöta kläder som pappa Johan kom hem med från San Francisco!). Bodyn fick han när Gammo och Goffa var på fikabesök och byxorna köpte jag till honom för jag tyckte att han behövde lite fler tunna om det nu skulle bli varmt i sommar. Man måste ju ändå förbereda sig för det. Och hoppas hoppas... Men inte för varmt såklart. Då blir det knepigt med lillprinsen. 

Spontanfika

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Idag fick jag och Oscar ett spontant fikabesök. Vilken tur att jag ändå var på väg till affären när jag fick samtalet så att jag kunde handla med mig lite gott att bjuda på :)
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Det var Oscars gammelmormor och gammelmorfar (eller gammo och goffa som de också kallas) som ville titta förbi innan de skulle åka iväg till sitt lantställe. De hade inte träffat honom på en månad ungefär så det var på tiden. Oscar växer ju så fort nu och utvecklas på många olika sätt. Kul att de passade på och bjöd in sig själva tycker jag! Johan får de träffa en annan gång för han kommer hem från San Francisco först tidigt imorgon. Han hade räknat knasigt och kom alltså inte hem imorse som jag hade trott. Himla typiskt kände jag igår när han ringde, men nu har ju nästan hela den här dagen också gått :)

Morotsbröd

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Det här morotsbrödet måste ni testa. Mycket gott! Ska göra det snart igen.
 
Morotsbröd
3 runda bröd
 
5 dl mjölk
50 g jäst
25 g smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
5 dl rivna morötter
1 dl solrosfrön
13-14 dl rågsikt 
1 ägg 
Sesamfrö
 
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter, solrosfrön och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter. 
 
Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma till runda bröd. Lägg på en plåt och jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. 
 
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. 
 
Annas kommentar
Jag gjorde två limpor istället för tre runda bröd. Det gick också bra men lägg gärna till fem minuter på gräddningen. 

Första puréen

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Idag fick Oscar smaka sin första puré. Majs och potatis blev det. Precis som med gröten verkar han tycka att det är gott och spännande. Han blir till och med arg om skedarna inte kommer tillräckligt fort efter varandra. Kul tycker mamman. Det blir spännande att se vad som kommer bli hans första "usch, det här tycker jag inte om!"

Liten uppdatering

Utrustning: iPhone 4

Det har inte hänt mycket på bloggen det senaste. Ja, det har ni nog märkt. Anledningen är brist på energi. Oscar har blivit så mycket mer rörlig och aktiv de senaste veckorna att min energi inte räcker till så mycket mer just nu.

I alla fall så har jag och lilleman varit hos familjen i Göteborg några dagar nu. Imorgon åker vi hem. Ikväll var mina snälla föräldrar barnvakt så att jag kunde gå på tjejmiddag. Precis vad jag behövde! Timmarna verkligen flög iväg och vi hade nog kunnat hålla på lika länge till. Underbart :)