Bilder från idag

(null)
Nu har det snabbt blivit kyligare väder så idag fick Sofie inviga sin fleeceoverall. Jag satte också på vindskyddet på vagnen. Det blev en mycket nöjd tjej som inte gnällde det minsta idag i vagnen. 

(null)
Nästa nya för dagen blev majskrokar. Jag köpte en liten påse med jordgubbssmak från Ellas kitchen och de gjorde succé.

(null)
Sofie tycker om spegeln. Hon blir alltid glad när vi står där.

(null)
Öva på att sitta. Idag kändes hon mycket stadigare än innan. Men man får sitta med och passa henne väldigt noga för rätt som det är välter hon.

(null)
Oscar ville titta på TV i vår säng och sa "ge mig lillasyster så kan hon sitta i mitt knä och titta med mig". Bästa bästa storebror. Jag passade såklart på att ta några bilder och sen hade båda tröttnat. Bra lösning eftersom Sofie ändå är alldeles för liten för TV.

Det har varit en härlig dag med andra ord. Både inne och ute. Sofie har sovit mycket idag för att vara henne. Först lite mer än en timma i vagnen i samband med att vi lämnade Oscar. Sen var hon vaken en kortare period för att sedan somna om vid bröstet och då sov hon nog nästan två timmar i sin säng. Så jag hann med att bädda rent i gästsängen och plocka lite. Mina föräldrar kommer på besök. Sen när vi var och hämtade Oscar slumrade hon till en stund igen på lekplatsen.

Sofie har också börjat vinka lite. Eller det ser ut så i alla fall. En sorts vridning med handen. Hon vinkar mot sig själv.

Imorgon blir det fikaträff med mammagruppen!


Bilder: iPhone 6s

Fredag

(null)
Idag har varit en bra och mysig fredag på alla sätt. Den började med en glad bebis och ett hus som kändes så tomt. Oscar sov över hos sin farmor torsdag till fredag.

(null)
Vi åt frukost med Nyhetsmorgon på paddan och Sofie gillade sin gröt för första gången. Tredje gången gillt blev det.

(null)
Efter frukosten åkte vi till Huddinge sjukhus för kontroll av moi nu ett halvår efter förlossning. Allt såg bra ut så det är skönt att ha det avbockat.

(null)
Vi åkte vidare till stan där Johan hoppade av och jag körde mig och Sofie hem för lunch. Kort där efter åkte vi för att hämta Oscar och timade in fikat perfekt.

(null)
Äppelpaj och rabarberkaka med vaniljsås. Det kunde inte bli bättre. Såå gott. Äppelpajen hade Oscar hjälpt till att baka. Hans dygn hos sin farmor hade varit jättebra. Bada badkar, leka på tre lekplatser, spelat spel och massa mer. Det är guld värt att han trivs så bra där.

När vi kom hem fredags dansade vi och åt lite chips innan middag. Rester till middag. Kvällen flöt på bra och båda barnen samarbetade med en smidig nattning. Skönt när man får till det trots att ens andre hälft är iväg på trevligheter med jobbet :)


Bilder: iPhone 6s


Sofie 6 månader

(null)

(null)


(null)


Den här bästa lilla tjejen är redan ett halvår gammal och hon har verkligen förgyllt vårat liv lika länge.

Igår var vi på BVC för kontroll och då fick vi också träffa läkaren. Sofie fick godkänt på alla punkter och charmade både sköterska och läkare. Lilla gumman. Tyvärr hände en tråkig grej på kvällen. Jag får en klump i magen så fort jag tänker på det och kommer antagligen ha ångest för det resten av livet. Sofie ramlade ner från Oscars säng och det var bara mitt fel som inte var tillräckligt uppmärksam och hade lagt henne på ett dumt sätt. Idag är hon som tur sitt vanliga jag så det känns skönt.

Sofie väger nu 8040 g och är 69 cm lång.

Största idolen är såklart storebror Oscar. Hon skrattar ofta när han gör något roligt eller ibland bara när hon ser honom. Och Oscar tycker lika mycket om henne. Han satt på golvet bredvid där hon föll igår och blev helt förkrossad. Tur i oturen att det hände när Johan var hemma så vi kunde trösta varsitt barn. Från och med nu ska jag vara hönsmamma och överbeskyddande. Mer än innan.

Sofie älskade att bada när vi var på Rhodos. Såklart var hon lite tveksam först eftersom vattnet var kallare än hon är van vid men sen när hon vant sig sprattlade hon nöjt som en liten fisk. Vi måste nog kolla upp det här med babysim.

Hon vägrar fortfarande napp vilket jag tycker är lite synd. Det är en sån bra tröst och sövande. Nu somnar hon bara vid bröstet, i vagnen, i bärsele (om man går samtidigt) eller i ett fordon i rörelse. Det är ju i och för sig på ganska många sätt men eftersom hon kunde somna av sig själv när hon var 2-3 månader så hade jag hoppats att komma tillbaka till det.

Sofie är en glad bebis men när hon surar till ordentligt så är det i stort sett bara jag i egenskap av mjölkmaskin som kan få henne lugn. Det går alltså inte att lämna bort henne någon längre stund. Är lika med inte så mycket egentid för mig. Nåja, den tiden kommer förhoppningsvis hyfsat snart. Nu får hon smaka mer och mer mat också så vips är amningstiden förbi. Det blir bökigare och bökigare att amma i takt med att hon växer. Dels så störs hon väldigt lätt om någon pratar eller gör något i närheten. Då blir hon nyfiken och vill titta åt det hållet istället. Det är också svårare att hitta en position som hon är nöjd med nu när hon är så lång.

För några dagar sedan har Sofie börjat sova i sin spjälsäng. Innan hade vi en bed side crib men den har hon blivit för stor för nu. Spjälsängen funkar fint än så länge. Hon tycker nog att det är skönt med lite mer plats för hon har börjat lägga sig på sidan. Lite som en ostbåge med huvudet i en konstig vinkel. Sömnen fungerar helt okej även om det inte är lika bra som en gång i tiden då hon bara vaknade en gång på natten.

Ingen tand har börjat titta fram än.

Hon kan ännu inte sitta själv även om hon blivit stadigare. Hon kan sitta längre stunder i barnstolen utan att bli trött.

Sofie har börjat få "långa" armar. Hon sträcker sig efter allt hon kommer åt så nu gäller det att vara på sin vakt. Hon är också väldigt intresserad av våra telefoner och iPad. Redan! Tänker att det måste vara ljuset och de starka färgerna som verkar spännande.

Nu ser jag fram emot ytterligare en härlig månad med den här solstrålen. Tänkte försöka få till några höstbilder med både Sofie och Oscar.


Bilder: iPhone 6s



Rhodos - dag 3

(null)

(null)


Vår tredje dag i Kallithea började vi på stranden. Väldigt klart och fint vatten. Stranden består av små, runda, mjuka stenar. 


(null)

(null)
Vi satt länge i vattenbrynet och tyckte det var så härligt. Oscar tycker fortfarande att poolen är roligare men hade kul den här förmiddagen på stranden. Och jag tyckte det var superhärligt att sitta i det varma vattnet och sila vackra stenar mellan fingrarna. Vi sparade några som minne.

(null)
Lillan började med att sova i vagnen ett bra tag. Väldigt lägligt. Jag tycker det är så mysigt när både jag och Johan kan ge Oscar uppmärksamhet samtidigt. Johan passade också på att snorkla.

(null)
Vi gick direkt från havet till vår restaurang för lunch. Jag åt en sallad och nachos.

(null)
Gott med glass och bär till dessert. Vi får ju äta trerätters både till lunch och middag men de senaste dagarna har vi skippat efterrätt vid middag för att slippa sockerstimulans på en viss liten herre :)

(null)
Efter lunch varje dag tar vi siesta på rummet för att hämta ny energi till eftermiddagen och låta oss alla vila från värmen. Ett mycket bra upplägg! Den här dagen sov Sofie två timmar i sträck. Det har hon nog aldrig gjort på dagtid innan. Hon är ju ingen långsovare.

(null)
Eftersom Sofie sov så länge så gick Oscar och Johan till poolen. När hon vaknade så mötte vi upp killarna och det är jag glad att vi gjorde. Annars hade jag inte fått alla de här fina bilderna när Oscar åker rutschkana och hoppar. Kolla in bildserien här under när han hoppar från kanten. Så modig! Från att inte velat blöta ner sina badkläder för två år sedan till att nu i princip alltid acceptera att bli blöt i ansiktet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Underbara unge! Jag ska göra en fotobok från resan som kan bli kul att bläddra i med barnen. Sofie kommer ju såklart inte minnas sin första resa men jag hoppas att Oscar får ha kvar några minnen. 

(null)
Bästa teamet i vattnet. Så fina killar <3

(null)
Gulliga :)

(null)
Middag som vanligt på Costa’s kitchen. Den här gången passade jag på att be om en familjebild eftersom vi ändå var lite uppklädda. Oscar i ny hatt.

(null)
Dessa grimaser. Alltid så fort kameran kommer fram. Haha. Hellre det än att han vänder ryggen till.

(null)
Päron- och halloumisallad till förrätt. Huvudrätten måste jag glömt att fota men det blev en Carbonara.


Bilder: iPhone 6s och iPhone X




Rhodos - dag 2

(null)
Dag två på Rhodos började med frukost såklart. Stor bra buffé men saknade nötter att ha tillsammans med grekisk yoghurt och honung.

(null)
Oscar älskar sin melon. Vi tog med haklapp till lillasyster men än så länge är det faktiskt Oscar som har använt den. Vattenmelon är såå söligt och svåra fläckar att få bort.

(null)
Oscar badar och badar och badar. Det är det första han säger när han vaknar: "jag vill gå och bada"

(null)
Precis innan lunch skulle Lollo och Bernie komma förbi en av poolerna. Det ville Oscar inte missa. Han kramade Bernie.

(null)
Och gjorde high five med Lollo :)

(null)
Grekisk sallad till förrätt vid lunchen. Istället för all inclusive har vi tagit ett paket som är trerätters vid både lunch och middag. Oscar får äta från buffé eller meny.

(null)
Club sandwich. Så mycket mat att jag bara åt mackorna. 

(null)
Glass till efterrätt :)

(null)
Innan middagen var det after beach med Lollo och Bernie. Oscar började titta på showen vid baren.

(null)
Sofie var trött och hängde i vagnen.

(null)
Efter en stund vågade sig Oscar till de andra barnen och gjorde alla rörelser.

(null)
I väntan på middag gick vi ner till stranden för att kolla läget.

(null)
Det slutade med en extra tur till rummet för byte av kalsonger och shorts. Haha.

(null)
Vattnet är väldigt klart och fint. Stranden är gjord av runda, mjuka, fina stenar. 

(null)
Sofie vill gärna vara med vid bordet och sitter hellre i stol än i vagn. Såå glad att vi tog med stolsdyna till henne.

(null)
Vi testade en ny restaurang och jag åt lax- och scampispett med potatisgratäng och aioli. Det var gott!

(null)
Efter middagen var det dags för Lollo och Bernie show igen. Mååånga barn.

(null)
När uppträdandet var slut fick alla barn som ville ställa sig i kö för kramkalas. Först Lollo.

(null)
Och sen Bernie. Oscar nöjd och glad.


Bilder: iPhone 6s


Rhodos - dag 1

(null)

(null)


Nu är vi på Rhodos! Härligt och här kommer bilder från första dagen. 

Flygresan gick helt okej. Lite bus och trots från stora barnet och två bajsblöjor från lilla barnet. Varav den ena resulterade i klädbyte. God mat och trevlig personal.


(null)
I väntan på transferbussen som inte hade kommit. Tur att vi hittade lite skugga att vänta i för här är det supervarmt med 32 grader.

(null)
Vi bor på Sunwing Kallithea Beach och valde ett rum som kallas för Happy baby. Så glad för det!

(null)
I vårt rum ingår sulky, Bumbo, babysitter, skötbädd, enklare leksaker och lite annat smått som underlättar småbarnslivet. Genialt.

(null)
Fräscht badrum 

(null)
Litet kök

(null)
Superfin uteplats. Bakom det vita huset ligger poolområdet.

(null)

(null)
Till och med en lekmatta!

(null)
Oscar hoppade i poolen så fort han kunde och hann med mycket bad första dagen. Så kul att se hur det släpper för honom när det är rent och varmt vatten att leka i.

(null)
Sötnosen

(null)
Middag med utsikt

(null)

(null)
Friterad feta till förrätt. Mums!

(null)
Sofie fick haka på vid bordet och åt små pastabitar och drack vatten 

(null)
Grillad kycklingfilé på grönsaksbädd. Gott! Men ska försöka se till att inte äta för mycket flottig mat. Får se hur det går, hehe. På den här måltiden var det så mycket kyckling att jag inte behövde äta så mycket pommes.

(null)
Bananasplit till efterrätt. Haha, men efterrätter kommer jag nog inte dra ner på ;)

(null)
Mina tre

(null)
När barnen somnat korkade vi upp en flaska Prosecco och lyssnade på musik ute i den ljumma kvällen. Väldigt härligt :)


Bilder: iPhone 6s


Man får muta

(null)

(null)

(null)

(null)


Igår försökte jag fota syskonbild på dessa två. Några dagar innan hade det varit fotografering på Smarta barn och när jag kom för att hämta Oscar frågade en av pedagogerna om vi skulle passa på att ta syskonbild. Så förvånad och glad jag blev. Men lyckan varade inte länge. Oscar bröt ihop totalt och vägrade. Jag mutade till och med med glass. Funkade inte. Så det slutade med att vi tog några bilder på bara Sofie. Bilder på Oscar hade de såklart tagit innan vi kom.

Så därför tänkte jag att det kanske skulle gå bättre här hemma i lugn och ro i myskläder. Det gjorde det. Jag förberedde Oscar några timmar innan och mutade även den här gången med glass. Så de här bilderna är efter fotosessionen. Vet dock inte hur bra bilderna blev men jag är glad att Oscar ställde upp och löftet höll jag såklart :)


Bilder: iPhone 6s