Seglarfika


Nu är det snart dags att fira att Johans pappa kommit hem från sin karibiensegling. Fika ute vid båtklubben och jag passade på att pimpa borden lite med det naturen bjöd på.

Båda bilder iPhone 5s

Men först sitter vi i solen en stund till medan Oscar sover i vagnen och i väntan på att fler gäster ska anlända.

Blommor i vas

 
 
Det var längesedan jag unnade mig snittblommor nu. Har liksom inte brytt mig om det under sommaren. Men nu är det dags att piffa upp vardagen igen! Så här ser det oftast ut på vårt matsalsbord. Ett myller av grejer som egentligen bor någon annan stans men inte kan det just nu på grund av klåfingriga små händer. Nåja, blommorna livar åtminstone upp en del.
 
 
Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Blomsterhandlaren på torget har öppnat upp igen efter sommarledigheten och det firade jag med att handla i väntan på bussen. Det blev aster både till vasen och till ett blomsterarrangemang jag har utomhus med murgröna och alunrot. Härliga färger!
 
 

Tjejmiddag på Público

 
Här kommer ett bildregn från torsdagens tjejmiddag på Público. Jag är väldigt glad att vi gick dit för jag har hört så mycket gott om det och för mig motsvarade det alla förväntningar.
 
 
Mysig och härlig atmosfär. Vi hade bokat bord till kl 18 och det var i princip tomt när vi kom dit men efter ett tag var det fullsatt!
 
 
Jag och Ulrika.
 
 
Snyggt och smart sätt att ha besticken på borden så man hela tiden kunde ta nya för varje rätt som kom in.
 
 
Sylvia och Angelica. Tänk att vi alla fyra nu är småbarnsföräldrar :)
 
 
På Público äter man smårätter från Sydamerika. Jag började med en Tiradito på sotad hjort med päron, vitlökskrasse och soya.
 
 
De andra tjejerna tog rökt avokado med tomat, yuzu och tofu.
 
 
Nästa rätt var tacos. Antingen med hårt eller mjukt bröd. Jag valde de två närmsta i bild som är en mjuk taco med lamm, getost, tomat och chimichurri. Såå så god!
 
 
Min tredje rätt blev Ibérico-skinka med polenta, aji amarillo, lime och koriander. Den sistnämnda örten är ju absolut ingen favorit hos mig men på såna här restauranger brukar jag ändå inte be dem utesluta den eftersom det hör till på ett annat sätt och jag tror att det är så jag någon dag kommer lära mig att tycka om koriander. Så länge det är i en lagom dos.
 
Samtliga bilder Canon G16
 
Sist men inte inte minst tog vi varsin dessert. Min som ni ser på bilden är en glass sandwich med kokos, lime och ananas. Mums! Jag kan avslöja att både chokladfondanten och churrosarna också såg väldigt lockande ut.
 
Så hörrni, Público är absolut en restaurang att besöka om ni är i Stockholm. Público är en del av restaurangkoncernen Grupp F12 och då brukar det ju bli rätt bra.

Lindex och Rituals

 
 
Idag är sista dagen på semestern. Oscar var hos dagmamorna hela dagen och jag och Johan åt finlunch och shoppade.
 
Herrn i huset fick skor så han är kittad till vintern och frun fick det som är på bilden ovan. Sen blev det lite andra bra att ha grejer men som inte är särskilt kul att visa. Typ batterier och iPad-hållare till bilen.
 
I alla fall hittade jag äntligen ett par snygga svarta jeans och på köpet två snygga toppar. Eller de var ju inte gratis såklart men jag sprang på något jag inte hade planerat köpa och blev sugen på höstnytt. Båda svartvit-randiga men den som inte är med på bild (hittade inte på hemsidan) var lite mer vardagssnygg. Och äntligen härlig tvål och handkräm från Rituals. Älskar badrumslyx :)
 
 
 

20 månader

Bild från igår på Smarta barn. Lilleman var så trött och somnade redan innan lunch.

Igår var det ju Oscars 20 månaders dag! Och jag kom på det med hjälp av Oscars mormor på kvällen när han redan hade somnat. Typiskt va.

I alla fall så har Oscar blivit en stor kille som börjat på familjedaghem och vi har kunnat lämna honom efter ett litet tag alla dagar. Han är väldigt trött när vi kommer hem kan man se på hans ögon och han vill ofta ta det lugnt en stund i soffan. Det ska bli spännande att se hur det går imorgon då vi lämnar honom på riktigt för första gången kl 8-16.

Fröknarna märkte ganska fort att Oscar är en bestämd och envis kille som blir rosenrasande om han inte får som han vill. Men de tycker samtidigt att han är lätt att avleda. Jag hoppas att han lugnar ner sig efter ett tag när han lär sig hur de andra barnen uppträder.

Oscar förstår väldigt mycket nu och han säger ofta "mmm" när man frågar om vi ska göra något. Typ gå på pottan, äta mellis eller liknande. Han är ordningsam och staplar gärna ihop tallrikarna vid middagsbordet då vi ätit klart, slänger skräp han hittar på marken i papperskorg och stänger dörrar/grindar som är öppna. Hoppas det håller i sig!

Han äter det mesta förutom grönsaker. Men gurka har han lärt sig av storkusinen. Inte skalet dock. Även skal på frukter (äpple) ratas och för hårda smörgåskanter lämnas kvar på bordet.

Annars är Oscar en glad kille som tycker om att vara ute, leka på lekplats och plaska med vatten. Det är hur kul som helst att sätta på och stänga av vattenkranen. Stapla allt möjligt är fortfarande en favorit men gungor har svalnat lite i intresse även om det fortfarande är kul en liten stund :)

Inskolning dag två


Den här bilden fick vi senare igår av Smarta barn som Oscars familjedaghem heter. Han hade somnat så gott :)

Idag gick Johan iväg med Oscar. Hoppas det går lika bra som igår. Får se om Johan kommer hem om en stund eller inte. Jag passar på att gå igenom gamla Villa-tidningar som aldrig blivit lästa så länge och senare när värmen kommit upp lite mer går jag ut och rensar ogräs. Jag måste ju säga att det är lugnare dagar nu när lilleman inte är hemma. Ganska välbehövligt innan jobbet kör igång på måndag.

Inskolning


Jag fick de här bilderna för ett litet tag sedan från en av pedagogerna på Oscars familjedaghem.

Idag är första riktiga dagen på inskolningen. Vi var där alla tre en timma igår men idag och två dagar framåt var det som sagt meningen att en av oss skulle vara med Oscar kl 9-14. Men redan efter en timma idag så skickade de hem mig på prov. Oscar fann sig till rätta på en gång och noterade inte ens att jag var där, tog fröknarna i handen om han ville något, klappade hundarna och for runt. Så stolt mamma!

Nu förväntar jag mig såklart inte att det ska gå så här bra jämt. Det kommer säkert bakslag. Men det är en riktigt bra start! Jag och Johan passar på att städa huset så länge. 

Höstshopping till Oscar

 
De senaste veckorna har jag passat på att bunkra upp med lite nytt till Oscar. Han behöver en hel del nu när det är dags för inskolning på familjedaghemmet. Både Lindex och Kappahl har bra erbjudanden och jag har dessutom fått en del kuponger. Båda butikerna är väldigt bra på barnkläder tycker jag. Kappahls erbjudande är ta 3 betala för 2 på alla barnkläder så där blev det tre par nya jeans. Jag hittade sköna i mjukare material så förhoppningsvis är det lätt att leka i dem. Just byxor har börjat slitas mycket mer nu så dessa tre kommer definitivt gå åt. När det går hål på knäna och det inte går att laga mer tänkte jag sy om dem till shorts om han inte hinner växa ur dem.
 
 
Även på Lindex hittade jag mycket fint och nödvändiga klädesplagg. De har just nu erbjudandet om man handlar för 400 kr så får man 100 kr i rabatt. Bara på barnkläder.
 
Vi har fått en lista på vad för sorts kläder Oscar behöver ha varje säsong. Där var det bland annat halskrage, fleecebyxor (tröja har vi redan), tunna vantar och tunn mössa som vi behövde komplettera med inför höstsäsongen. Jag köpte också ytterligare en solhatt eftersom vädret ser ut att hålla i sig ett tag till och då är det skönt att ha en som kan få bo på dagis. Sen blev det lite annat fint också :)
 
Nu för tiden är det mycket roligare att handla barnkläder än till mig själv. Antagligen för att det är lättare att försvara. Oscar behöver ju faktiskt massa nytt ca 2 gånger om året eftersom han växer ur grejerna. Sen passar jag gärna på så länge jag får bestämma vad han ska ha på sig. Det kommer säkerligen komma en tid då han bara vill ha kläder med figurer från barnprogram och filmer på...

En eftermiddag i Flottsbro


Vad härligt det var i Flottsbro! Stor fin och barnvänlig strand med stora gräsytor. Varmt i vattnet också.


Det var alltså igår vi drog dit efter Oscars sovstund. Gott med äpple och ekologiska vindruvor till mellis!


På vintern åker man skidor i Flottsbro.

Samtliga bilder iPhone 5s

Föräldrarna njöt av god mjukglass, jag tog min med kolasås. Såklart fick Oscar också smaka, det blir svårare och svårare att hålla honom borta från sötsaker så vi gör en del undantag just nu under sommaren.

Smoothie-premiär

iPhone 5s

Idag fick Oscar testa smoothie för första gången till frukost. Jag var på Lagerhaus igår och köpte såna där fina glasflaskor med sugrör. Eftersom den kära sonen inte är så förtjust i grönsaker så tänkte jag blanda ner i smoothien. Jag förberedde den redan igår kväll och det blev en blandning av banan, blåbär, kiwi, spenat, filmjölk och vatten. Mums tyckte både mamman och Oscar :)

Kalas, middag och bus


Så här avslutades den här dagen. Kvällsfika hos svärmor. Men vi började med en ganska lugn förmiddag med två väldigt trötta föräldrar. Oscar hade desto mer energi så vi begav oss ut till en lekplats. Det bästa man kan göra egentligen trots trötthet. Det är hundra gånger bättre att Oscar får göra av med energi ute än inne.

Efter lunch och sovstund var det dags att fira släktens 95-åring som fyller år. Han hade öppet hus vilket passar oss utmärkt, ingen stress att passa en viss tid. Småbarnsfamilj ni vet. Trevligt kalas men inte jättemånga längre konversationer på grund av jaga litet monster. Hoppas folk förstår.

Båda bilder iPhone 5s

Sen åkte vi alltså vidare till Johans mamma för middag. Väldigt gott som vanligt och Oscar kom på ett nytt bus. Springa in i badrummet, ställa sig på pallen, pilla på handfatsproppen och spola vatten. Där stod han i en evighet och höll på. Han skrattade sitt busigaste skratt när jag kom på honom. Lilla hjärtat.

Dagens play date



Samtliga bilder iPhone 5s

Idag har vi varit i Hågelbyparken och träffat kompisar från öppna förskolan. Det är en 4H-gård med djur, stora gröna ytor och en fin lekplats. Där finns också en stor rymlig servering där vi alla åt lunch.

Härlig dag med värme och sol. Vi bestämde också att vi ska ses utan barn i nästa vecka. Det blir en AW på Långbro värdshus. Det ska bli roligt!

Senare ska vi iväg på kalas och fira Johans gudson som fyller 3 år idag :)

Borta bra men hemma bäst

iPhone 5s

Vi har haft det så bra på alla våra resor den här semestern. Men det är alltid lika skönt att komma hem. Packa upp, sova i den egna sängen och titta till blommorna där ute. De hade klarat sig förvånansvärt bra i sol och värme. Nu har de fått en skvätt vatten och tvättmaskinen har fått jobba två gånger. Maten har inhandlats och det blev grillat till middag. Korv med bröd. Snabbt, enkelt och gott.

Imorgon blir det play date och födelsedagskalas :)

På väg hem

iPhone 5s

Nu tackar vi landet och Nössemark för den här sommaren. Det blev två vändor i år. Jättekul tycker jag och det är så bra för Oscar att springa omkring där. Perfekt tomt med mycket gräs, plana ytor och ingen stor väg i närheten. Lugnt och skönt helt enkelt.

Nu är vi på väg hem till Stockholm igen och är hemma tills det är dags att skola in hos dagmammorna 24 augusti. Fix hemma och dagsutflykter står på schemat!

Fira fru Johanna

Nu är vi på väg från Partille och Göteborg för några dagar på landet. Vi har haft fina dagar här men något stökiga med en Oscar som är vildare än någonsin...

Här kommer i alla fall ett bildregn från gårdagens tjejmiddag för att fira Johanna som gift sig i sommar.


Picknick i Kungsparken med bubbel, choklad och jordgubbar.


Gänget :)


Jag :)


Middag på Levantine med anklever till förrätt.


Helstekt rödspätta med potatis, ägg, bacon och smör.


Rabarber- och jordgubbskompott med vaniljglass till avslut.


Fina tjejligan :)


Jag och Sofia gick vidare till The Pelican för en avslutande drink.

Samtliga bilder iPhone 5s

I skenet av värmelampan drack jag en Miami Vice (jättegod!) och Sofia en Hendricks gin & tonic. 

En riktigt bra eftermiddag och kväll!

Nyklippt och fika



Igår fick Oscar sin första frisörklippning! Jag tycker det blev så fint. Den söta lilla nacken kom fram. Vi var bara hemma en dag från Åland innan det var dags att åka vidare igen och eftersom sommarvärmen äntligen har kommit tyckte vi att lilleman verkligen behövde friseras lite.

Vi har gjort det själva innan så gott det går men nu hade hans lockar blivit så långa att jag tyckte synd om honom i värmen. Tror han har det mycket skönare nu! 

Jag var inte med själv under klippningen på grund av fransfix. Det gäller att vara effektiv när man bara har en dag på sig. I alla fall så hade det gått bra. Både jag och Johan undrade nog om han skulle kunna sitta stilla så länge. Först hade han fått pilla med leksaker som salongen hade och när han tröttnade på det så kom Babblarna fram.

Samtliga bilder iPhone 5s

Sen for vi hem och förberedde fika för svärfar med familj som precis kommit hem från långsegling. Det och några maskiner tvätt så togs hela torsdagen till vara på till max. 

Nu väntar Göteborg och Nössemark!

Fullpackad bil

iPhone 5s

Tidig morgon. Klockan fick ställas för första gången på länge men nu är vi på
plats och väntar på färjan mot Åland. Vi har bokat brunchbuffé på båten som jag ser fram emot. Magen kurrar :)