I ett regnigt Göteborg


Brunch på Park Aveny Café
Fotograf: Anna Nilsson & Sofia Wetterlund
Utrustning: Iphone 4

Det var ett regnigt Göteborg jag anlände till i helgen som var. Men det blev massa trevligheter ändå. Myskväll med mamma till Idol. Pappa var ute på galej. Hon hade lagat så god mat till mig. Bästa mor. Fick smaka på pepparkaksglass också. Inte helt dumt.

Lördagen var det bokat bord på Park Aveny Café. Vi (familjen) satt där i timmar och fyllde på tallrik efter tallrik. Mätta i magen gick vi vidare mot Liseberg där jag också träffade Sofia. Jag vann stjärnvinst på mitt och mammas favorithjul! Jag och Sofia knatade hem till henne. Där bakades det saffranskaka och lagades middag.

På söndagen var jag och syster duktiga nog att ta oss upp i tid för att träna. Mitt favoritställe. Friskis & Svettis i Partille. Där är så gemytligt och trevligt. Lagom stort, fräscht och man behöver inte känna sig dum om man inte kan allt. Sen blev det fika och lunch. Moster och kusin hälsade på. En rikitig familjehelg! Precis vad jag behövde, det gav mig styrka. Slutligen höll jag på att inte komma hem eftersom flyget hade problem med vädret. Men det gick :)

Första advent


Första advent
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

På grund av storm och inställda flyg så firade vi första advent en dag för sent här hemma. Så igår fick vi äntligen upp alla stjärnor i fönstren och adventsljusstaken piffades. Nu kan julen börja! :)

Vardagslyx på jobbet


Ibland kan det bli så här en jobbmåndag:

Pepparkaka på jobbet
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

En tjej på kontoret tog med den här kakan. Det var rester från adventsfikat. Jag tog bara en pytteliten bit för jag ska vara duktig och inte äta sådant på vardagar. Men oj vad god den var. Pepparkaka med mjukostglasyr och lingon.


Inbjudningarna skickade!


Inbjudningar
Inbjudningar
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Äntligen har vi skickat ut de flesta inbjudningarna. Känns riktigt skönt faktiskt. Är så nöjd med dem också. Hoppas så många som möjligt tackar ja nu. Härnäst ska jag bestämma tårta, hitta florist och frisör.

Om bara en liten stund ska jag sätta mig på tåget mot Göteborg. Det blir julbrunch med familjen där i helgen. Hoppas på Liseberg också, där är alltid så mysigt kring jul :)


Spansk paella


Det här fick jag till lunch idag.

Spansk paella
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Gårdagens middag från Middagsfrid blev jättegod. Rekommenderas varmt. Spansk paella med sej, räkor och saffran. Jag tycker ens egna matlådor de flesta dagarna blir lyxigare än att äta ute :)


Photoshopskolan - del 3


Nu har den tredje delen av Photoshopskolan kommit ut. Den här gången handlar det om ljus och kontrast.

Photoshopskolan
Photoshopskolan
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Det är sånt jag redan har lekt med innan, men nu har jag lärt mig två nya sätt att göra också. Det är så härligt att lära sig saker! Tack Josefin! :)

Matkassen är här!


Matkassen
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Tre härliga påsar kom precis till dörren. Det är medelhavsvecka. Visst låter det här gott:

Snabb spansk skaldjurspaella
Grekisk moussaka
Cypriotisk halloumisallad
Italiensk tomat- & mozzarellakyckling
Souvlaki med tzatziki

Kylen är nu verkligen proppfull. Men skönt att veta vad det blir till middag en hel vecka framåt :)

Girls night


Det blev en väldigt trevlig kväll i lördags. Inte så mycket bra bilder tyvärr.

Tjejkväll
Tjejkväll
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Trevliga tjejer. Massa snacks. Dryck. Prat om allt från smart phones till bröllop. Nästa gång blir det glöggafton hos mig :)


Månadens kulturtips


Nick Brandt

Just nu är det en fantastisk utställning på Fotografiska. Nick Brandt - On This Earth, A Shadow Falls. Den håller på till början av nästa år. Om ni bor i eller har vägarna förbi Stockholm så kika in och se den. Underbara bilder på vackra djur. Skulle vilja klä vår hall med hans fotografier :)

Idag har vi varit duktiga i trädgården, det blev så fint. Det kommer vi vara glada för i vår när det inte blir lika mycket att röja upp. Härligt att vara ute i solen också.
Ikväll blir en kväll med tjejerna. Dags att börja göra sig i ordning för det...

Tha bruds


Jag jobbar med världens härligaste gäng! :)

Tha bruds
Fotograf: Sveto
Utrustning: Iphone 4 s

Marängkladdkaka


Här får ni receptet på kladdkakan med maräng, också den från förra helgen.

Marängkladdkaka
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Kladdkaka
2 dl socker
2 msk smör, rumsvarmt
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 dl mjölk

Maräng
4 äggvitor
2 dl socker
några droppar citronsaft

200-300 g hallon

Gör så här
Smöra och bröa en form,  vispa socker och smör ljust och fluffigt. Vispa i ägget, blanda alla de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner dem växelvis med mjölken. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen. 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut kakan och strö över hallonen. Häll gärna på lite potatismjöl också så att västkan från hallonen binds. Vispa ihop marängen. Den är färdig när du kan hålla bunken upp och ned utan att den rinner ut. Bred marängen över hallonen och sätt in den i ugnen ytterligare 5 minuter så marängen får färg. Färdigt! Jag serverade kakan med lite hallon vid sidan av :)


Lödpistoler


Lödpistolerna
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Det här är min lilla lyx på jobbet. Två helt olika lödpistoler med olika gas och allt. Så himla bra. Den lilla blev installerad i slutet av förra veckan och nu blir jag alltså ytterligare en erfarenhet rikare i mitt yrke. Bra för mig, bra för företaget :)


Hildas cake pops


Här kommer receptet på de smarriga cake popsen från förra helgen.

Hildas cake pops
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Hildas cake pops
200 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 dl havregryn
6 msk starkt kallt kaffe

ca 20 grillpinnar av trä
400 g vit choklad
strössel eller hackade nötter

Gör så här
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, kakao och havregryn och fortsätt vispa. Blanda i kaffe, smeten ska vara ganska kladdig. Rulla lagom stora bollar. Är smeten för lös att forma, ställ den i kylen ett tag. Lägg bollarna på ett fat och ställ att stelna i kylen. Klipp bort den vassa änden på grillpinnarna och dela dem på hälften. När bollarna är kalla, stick in en pinne i varje. Smält den vita chokladen i mikro och rör emellan. Den får inte bli för het. Doppa de kalla bollarna i chokladen så att de täcks helt och slå försiktigt av överflödig choklad mot kanten av skålen. Strössla över valfritt strössel eller hackade nötter, ställ att stelna i kyl i ett glas fyllt med strösocker. Förvara klubborna i kylen.


Pappas dag


Fars dag 2011
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vilken tur att mina föräldrar är här just denna helgen. Idag är det ju fars dag. De här två presenterna får han av mig och min syster. Det är underlägg till glas och muggar samt rengöringsvätska till rakapparaten. Precis vad han önskade sig :)

Pasta of joy


Pastafestlighet
Fotograf: Johan Guste
Ustrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här helgen är mina föräldrar hos oss. De kom igår kväll och då bjöd vi dem på en härlig pastarätt med tomatsås och pancetta. Den måste vi tacka Johans syster för. Hon försåg oss med receptet.

Nu är föräldrarna iväg på spa i några timmar och vi fixar lite här hemma. Härligt med helg!

PS. Ni glömmer väl inte att det är fars dag i morgon? :)

Kladdkakekalas!


Idag var jag först på plats på jobbet och möttes av en härlig syn. Blev alldeles glad i kroppen och log ett bra tag efter. Barnkalaskänslor. Så här såg det ut:

Kladdkakekalas!
Kladdkakekalas!

Efter två timmar såg det ut så här:

Kladdkakekalas!
Kladdkakekalas!
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Anledningen var kladdkaketävlingen vi har här på jobbet. Killen vars tur det var bestämde sig för att slå på stora trumman. Och eftersom han inte skulle vara på plats hela dagen fick det bli frukostfika istället för eftermiddagsfika :)


Hektisk vecka


Idag är det vackert höstväder, åtminstone så var det det i morse.

Höstbild
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här veckan händer det något varje kväll efter jobbet.
- I måndags åkte vi till banken efter jobbet för att lägga om en del av lånet
- Igår (tisdag) kom en man från cateringfirman hem till oss för att prata upplägg för bröllopet
- Idag (onsdag) är det dags för ännu en laserbehandling och sedan ärenden på stan
- I morgon (torsdag) ska jag på after work med jobbet
- På fredag ska jag till frisören och sedan hämta upp mina föräldrar på centralen som ska vara hos oss hela helgen :)

Någonstans ska jag hinna med att planera middagar inför helgen. Det ska också tilläggas att min fästman var hemma hela dagen igår och tog emot folk. Så nu har vi ett nytt larm, ett städat hem och fått offert på tilläggsisolering av vinden. Att jag hade en riktigt bra dag på jobbet igår var också fint. En grym tisdag helt enkelt!


Söndagsfika


Söndagsfika i november
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Igår hade vi söndagsfika hemma hos oss. Vi hade bjudit en av Johans bästa kompisar med familj. Mycket trevligt. Jag fick en ursäkt att baka och Johan fick städa och röja i trädgården (det är skönt att vara två). Stod i köket hela förmiddagen och bakade recept som jag aldrig testat innan. En sorts Cake pops och en kladdkaka med hallon och mjuk maräng. Tycker det blev riktigt lyckat. Cake popsen var populära hos både stora och små, de gör jag absolut igen :)

Håll utkik, recepten kommer i veckan.

Förra helgens aktiviteter


Bättre sent än aldrig, men här kommer lite bilder från förra helgen.

Saluhallen i Göteborg
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den spenderade vi i Göteborg. Det blev inte så mycket bilder som jag hade velat men här kommer i alla fall några från vår lunch i Saluhallen med världens bästa syster och hennes fina sambo. Vi åt och åt på Amanda Boman. Det var gott och trevligt.

Senare samma dag var vi bjudna på mycket god middag hos Lina och Johan. Dagen innan, pastamiddag med lyxbröd hos Sofia och Mats och sedan inflyttningsfest hos Malin. Vad vi hann med mycket den helgen. Vi träffade så många vi tycker om och behövde inte laga en enda måltid :)

Glöggpremiären 2011


Glöggpremiär 2011
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Jag har varit sugen på glögg ett tag och igår blev årets premiär. Det var jättegott som förrätt medan vi lagade Flygande Jakob. Pepparkakor och favorit-brien är en oslagbar kombination! Vi har också fått upp en krans på dörren och virat en ljusslinga runt räcket på verandan. Har inget emot att tjuvstarta julen :)

Nu blir det hopp in i duschen och sen baka till fikagästerna som kommer kl 14.

Fisken knackar på


Fisk
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Fisk-killen plingade på dörren. Visst ville vi köpa fisk. Vi äter inte det tillräckligt ofta så det var ett ypperligt tillfälle att testa deras produkter. Jag köpte 3 kg totalt. Rödspätta, röding och lax. Tror att det blir rödspättan som står först på tur. Panerad och stekt. Ikväll. Det var längesedan! (vad ska jag ha till??)

Härligt med halvdag förresten :)

Branschtidning


Branschtidning
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Den här ska jag läsa på fikarasten. Kul att se vad som händer runt omkring en jobbmässigt. Men först, mera jobb! :)


Inflyttningsfika för lagret


Kardemummabulle
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Precis innan jag skulle lämna jobbet så dukades fika upp i vårt fina kök. Idag var nämligen första dagen då hela lagergruppen var på plats (gammal avdelning som flyttat in hos oss i nya lokaler) och det passade vi på att fira med utmärkt goda bullar.

Kvällen på Fotografiska var trevlig så det förslår. Lägger upp lite bilder på utställningen senare.

Jewellery of the day


Dagens smycke - smält silver
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Det här smycket hänger runt min hals idag. Passar fint till den nya kavajen och höga klackar.

Det kändes kul att klä upp sig lite extra för efter jobbet ska jag och sambo/fästman/älskling på date. Vigselringen ska beställas och sedan knatar vi ner till Slussen för att se en underbar utställning på Fotografiska. Middagen blir också där. Härlig dag! :)