Sofie 9 månader

(null)


Nu har Sofie varit nio månader ett tag och hon är verkligen en nyfiken tjej. Allt hon når ska hon ha så vi har fått börja plocka bort grejer från lägre bord och liknande. Hon blir väldigt ledsen och börjar gråta när jag säger "ajja!" om något. T ex lek med sladdar, ta bordsdekorationer, sno legobitar eller ta toaborsten (blä!).

Hon tycker mycket om att dansa och blir glad så fort jag börjar sjunga "dansa dansa dansa". Antingen står hon och gungar/hoppar på sina egna ben eller i famnen.

De senaste dagarna har hon börjat krypa. Innan har hon ju bara dragit sig fram med armarna. Det är så himla gulligt när hon kryper fram och nu när hon har fattat tekniken så börjar det gå snabbare och snabbare.

Det är inget BVC den här månaden så vi får vänta till mitten av januari för vikt och längd.

Sofie pratar så mycket nu. Hon kan vara riktigt högljudd. Det brukar låta "wawawa", "mamama" eller "gagaga". Jag tror faktiskt att hon säger mamma. Det är alltid när hon är lite ledsen och vill upp i famnen. Då kan det låta "maammma".


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bilder: iPhone 6sOscar 5 år

(null)


Grattis min älskade Oscar på din 5års dag!

Jag tror aldrig det blev någon längre uppdatering när Oscar fyllde fyra men nu måste det bli av tänker jag. Vi har haft en mysig dag. Tyvärr var vi tvungna att ställa in släktkalaset eftersom vi är lite tjorviga i magen men vi har såklart firat ändå bara vi fyra i familjen.


(null)
Det är så bra för Oscar sover lite längre på mornarna nu. Inget konstigt om han sover till 7-7.30. Kanske för att det tar så sjukt lång tid för honom att somna på kvällen... I alla fall så var det inga problem att börja dagen med skönsång...

(null)
paket...

(null)
och en donut på sängen. Det tog ett tag för honom att vakna och när han väl gjorde det så tyckte han att det var för ljust av ljusen på donuten :)

(null)
Blåsa ut ljusen. 

(null)
Öppna paket.

(null)

(null)

(null)
Oscar fick ett Avengersparaply, strumpor med Avengers, ett air hockey-spel med Avengers, en slimeboll, en cool tröja och en liten Transformers.

(null)
På eftermiddagen gick jag och barnen ut till Pallissadparken. Sofie sov och Oscar åkte pulka. Johan stannade inne och vilade sin mage. När vi kom in igen var det dags för födelsedagsfika. Jag pimpade en Viennetta med kolasås, chokladsås och minimarshmallows i olika färger. Såklart fick han ljus att blåsa ut ännu en gång. 

Oscar är en väldigt bra storebror som tänker mycket på sin lillasyster. Han säger till så fort hon gör något som hon inte får men han har också börjat tycka att hon är lite jobbig när hon förstör tågbana eller andra lekar.

Jag och Oscar går till en logoped ungefär en gång i månaden sedan augusti och nu börjar jag höra hur många ljud släpper. Vi har övat mest på F och S i början av ord.

Oscars bästa kompisar heter Linus och Elise. De går båda med honom på Smarta barn. Linus är född samma år och kommer börja skolan samtidigt. Jag hoppas att de kan få börja i samma klass. Elise är ett år yngre.

Oscar är en envis pojke som har börjat tjata och trotsa väldigt mycket. Oj vad vi kan bli arga på honom. Men det är också många skratt med alla bus han gör och finurliga saker han säger. Han är en smart kille. 

Jag upphör aldrig att förvånas av honom. Helt plötsligt så klarar han av att ta på fingervantar själv. Och helt plötsligt så kan han skriva bokstäver. Båda de här grejerna har han haft lite kämpigt med och inte velat öva på så det är därför jag blir så förvånad när han helt plötsligt kan eftersom både vi här hemma och pedagogerna på Smarta barn har lagt sånt lite på is för att inte sätta för stor press.

Oscar gillar Blixten McQueen, Paw Patrol, Bamse, Thomas tåg och superhjältar. 

I år var han inte jätteintresserad av julkalendern (Storm på lugna gatan) så jag såg den mest själv till slut. Han var inte heller jätteintresserad av sin Legokalender och har faktiskt inte ens byggt ihop allt än. Han tyckte Trisskalendern var roligast!

Det är helt klart ett äventyr att vara förälder till Oscar. Och tänk att vi har fått ha honom hos oss i fem år redan! Det är inte klokt. Jag ser med spänning och glädje fram emot att följa vem han ska bli i framtiden. Och tänk att man kan älska någon så mycket. Nästa stora äventyr blir när han börjar skolan om åtta månader! 


Bilder: iPhone X och iPhone 6s

God jul!

(null)


God jul!
Idag är det juldagen och man kan säga att vår julafton igår blev helt annorlunda från hur det brukar vara. Sofie började kräkas kl 4 på natten och gjorde det igen kl 6 och 8. Vi fick ställa in lunchen vi skulle till och tänkte nog att det här skulle bli den första julen ensamma hemma. Men som tur var ville Johans mamma gärna ses ändå så vi åkte hem till henne efter Kalle Anka. Det blev en mysig kväll och klockan var nog runt halv tio när vi åkte hem.

Idag har vi varit hemma och ute. Johan tog Sofie på promenad och jag och Oscar tog med oss pulkan till lekplatsen. Men vi är lite krassliga hela bunten utom Oscar så vi fick skjuta upp hans kalas imorgon. Det får bli längre fram när vi mår bättre.

Här kommer lite fler bilder från igår.


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bilder: iPhone 6s

Årets julgran

(null)


Igår tog jag och Oscar bilen för att köpa julgran. Vi hittade en jättefin Kungsgran som är lagom stor för oss. Eftersom det är lite trångt hemma hos oss behöver vi ha en som är lite smalare än de flesta Kungsgranar är men vi har alltid lyckats hitta det sedan vi gick över från vanlig gran.

Det var så mysigt att få fixa den med Oscar. Han var med och valde och hjälpte till att bära den till bilen. Bästa killen. I förmiddags klädde vi den och vi båda var lika glada och uppspelta över det. Det gör mammahjärtat så varmt och glatt :)

Nu blir det spännande att se om lillan kommer låta granen vara. Än så länge har hon inte varit på den alls. Hoppas hoppas! Minns att det inte var några problem när Oscar var så liten.

Tänk, imorgon är det redan dan före doppare dan!


Bild: iPhone 6s

Sjuka barn

(null)


Nu har vi haft sjukstuga här i lite mer än en vecka. Det började med Sofie som fick feber och blev snorig förra torsdagen. Jag trodde att det var tänder på gång men inget har kommit fram och snoret består. Så här mysigt somnade hon i lördags. På en kudde i soffan med Johan. Och Oscar byggde en koja runt med gosedjur, kuddar och filtar. I mer än två timmar sov hon så. Jag hann äta lunch, skriva kuverten till alla julkort och klistra igen medan killarna var på Leos lekland.


(null)


I måndags var det Oscars tur. Han måste blivit smittad på leklandet. En av pedagogerna ringde vid lunch. Precis när jag skulle byta blöja på Sofie i Kungens kurva. Han hade kräkts. Jag fick rusa dit och hämta honom så fort jag kunde. Såklart gick det ingen buss som passade.

Det var en ynklig liten pojk jag fick hem. Han behövde sätta sig ner och vila i snön flera gånger på vägen hem. Tji fick jag som trodde att det skulle bli som vanligt. Han brukar kräkas en gång och sen må finfint igen. Nej, den här gången fick han det ordentligt. Kräktes av minsta lilla vatten och hade jätteont i magen. Som tur var tog det slut på kvällen. Även om han var orolig på natten så behövde han i alla fall inte kräkas då. Ingen av oss andra i familjen har blivit smittade som tur är. Jag och Johan brukar klara oss men att lilla Sofie inte har fått något är ett under. Hon var precis bredvid Oscar två gånger när han kräktes. Och vilken tur i oturen att han inte blev sjuk närmare julafton.

Så nu har jag och barnen varit hemma hela veckan utan att kunna socialisera oss. Det ska bli sååå skönt med helg och långledigt.


Bilder: iPhone 6s