Höstpiff

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu börjar det se mer och mer höstigt ut i trädgården. En del löv har sakta börjat ändra färg och falla till marken. Den här vackra höstgruppen fick vi av mamma och pappa när de kom i fredags. Såå fin! Mamma hade bett sin floristvän att göra något riktigt tjusigt till oss och jag tycker det blev mitt i prick rätt.
 
Idag tog vi en promenad bort till Zetas och köpte med oss lite fint. För min del blev det två dekorationspumpor och några silverek som fick ta plats där sommarblommorna för längesedan vissnat. Om några veckor ska jag ta bort de sista petuniorna och ersätta med ljung och murgröna. Hösten är så härlig när solen tittar fram och piffet får komma i lugn och ro.

Äppeldag

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vilken härlig dag. Efter frukost gick vi alla ut i trädgården eftersom solen sken och det var behaglig temperatur. Pappa klippte gräset. Johan tvättade altanen, uppfarten och tog hand om poolen. Jag och mamma planterade påskliljor som vi tidigare fått av Johans mormor och morfar. Sen tog vi hand om äpplen. Både från mark och träd. Det är så trevligt att vara ute tillsammans och fixa :)
 
Nu ska vi snart in mot stan för middag och sen se Jesus Christ Superstar med Ola Salo i huvudrollen.

Gästbadrummet

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här trevligt kan det se ut i vårt gästbadrum när jag har ansträngt mig en smula extra. Det är faktiskt första gången jag har ställt in färska blommor där. Trevlig touch! Det livade upp det pyttelilla rummet en hel del. Tänk så nöjd man kan bli över de minsta grejerna. Vill bara gå och kika på piffet hela tiden :)
 
Det stora doftljuset och den turkosa vasen är från Åhléns. Burken med lock är från H&M Home. Det lilla ljuset är en gåva från England.

Nytt på jobbet

 
Utrustning: iPhone 4
 
Några jobbrelaterade bilder från de senaste dagarna. Igår var jag och en kollega på kurs i gemmologi som sagt. Det var mest teori men väldigt intressant. Och framför allt kul att träffa lite nytt folk från branschen. Det ser jag fram emot att göra fler gånger. Idag fick jag några nya verktyg som jag saknat ett tag. Små men ack så nödvändiga.
 
Ikväll blir det hem och städa. I morgon anländer mina föräldrar och stannar hela helgen :)

Kärlekens dagar

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vilken härlig kväll det blev igår. En bröllopsinbjudan damp ner i brevlådan och ett "save the date"-meddelande kom på Facebook. Nu när jag fått uppleva vår bröllopsdag så är det extra roligt att bli bjuden på bröllop. Nu vet jag ju vilken härlig dag som väntar de blivande makarna. Vad de har att se fram emot. Lyckan, värmen och kärleken. De själva har egentligen ingen aning innan dagen kommer. För det är såå stor skillnad på att faktiskt stå där som brud och brudgum mot att vara gäst. Jag är så glad att jag kommer få dela den största dagen med de lyckliga paren.
 
Ikväll ska jag och en kollega på kvällskurs. Vi ska lära oss lite mer om gemmologi (läran om ädelstenar) med inriktning på diamanter :)

Lake District - del 2

 
Andra delen som ni nu äntligen får ta del av blir om våra vandringar.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det finns så mycket vackra bilder från alla våra "walks". Kameran fick följa med i ryggsäcken varje dag. De här bilderna är alla från vår första vandring. En ganska lätt sådan. Den var plan och hade inte så mycket terräng. Skönt med en mjukstart :)
 
Den går runt sjön Buttermere och var 7 km lång. Det kom inget regn, solen tittade fram en hel del, vi åt vår lunch vid vattenbrynet, kastade macka (Ken var riktigt duktig! Jag själv fick max tre hopp på vattnet men så var det ju massa år sedan jag provade sist) och åt glass vid vandringens slut. 
 
Bullen ni ser på ena bilden kallas för Bath bun och är jättesmarrig. Om man gillar russin och körsbär såklart. Vi åt en sån varannan dag till lunch.
 
De andra vandringarna var mer upp, ner, lera, rötter och stenar. Men det var kul det också. Då fick kroppen jobba  härligt. Vissa dagar var det mycket regn, andra lite. Någon dag tog vi två "walks". Andra dagar räckte det med en. Shopping blev det nästan varje dag också. I regnkläder och leriga skor. Men jag skulle tro att butiksinnehavarna är vana vid just det. Så såå härlig resa. Det känns som att man fick det bästa av flera världar. Och huvudet fick vara någon helt annan stans än i stan och på jobbet :)

Piffa burkar

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I förra inlägget kan ni i presenten skymta burken med äppelmos som jag piffade till lite. Tyvärr missade jag att fota enbart den. Men här kan ni se en närmare titt på vad jag använde.
 
Jag har sådan tur att på vägen mellan jobbet och tunnelbanestationen ligger en tygbutik. Jag tänkte att om jag har tur så kan jag hitta några billiga stuvbitar att köpa. Bättre upp! De hade en hel vägg med tyger som bara kostade 50 kr per meter. Rea! Helt plötslig blev det nästan svårt att välja. Till slut bestämde jag mig för de här två och ett sött resårband. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. Hade jag haft en symaskin så kanske jag hade sytt kanterna, men det blev kanonfint ändå!

Inflyttningspresent

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här blev inflyttningspresenten till paret vi var på fest hos igår. En blandad kompott. Ett av våra favoritviner, boken "Det bästa som sagts om kärlek", servetter, hemmagjord äppelmos, fudge från England, chutney från England och ett doftljus. En skolåda, silkespapper, etiketter, snöre och cellofan bildar ett riktigt fint paket. Jag tycker att det är himla kul att göra såna här presenter när man är ute i god tid och när man har turen att springa på de perfekta detaljerna. Paret blev glada och då är jag också glad :)
 
Nu är cellofanet slut... en fin liten anledning att besöka TGR igen. Köpte en rulle på 5 meter där. Den räckte till totalt tre liknande gåvor i samma storlek. Good to know.

Blus eller klänning

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos Angelica och Erik. Efter dagens vandring och en lång härlig dusch så är det nu klädvalet som står på tur. Ska det bli en ny blus som jag köpte i Cambridge med någon form av kjol till? Eller ska det bli en klänning från danska Soaked in Luxury (de har jättemycket fint nu!) som jag köpte igår? Klänningen är en rak modell i transparent tyg med en vinröd underklänning. Vi får se. Dags att leka mannekäng :)

Tha Gang!

 

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I väntan på resten av bilderna från Lake District och Mildenhall så får ni här istället se mitt coola gäng på jobbet. Vi var hiphoppers på kick offen i Trosa för några veckor sedan. Yo! Tyvärr vann vi inte men vi var såklart bäst ändå. Roligt var det också. Men jag hade väl aldrig trott att jag skulle hitta min outfit i mannens garderob :) 

Dinner on my own

 

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vi har så fina äpplen i trädgården nu. Röda och vackra. Jag blir lite frustrerad när man inte alltid hinner eller orkar ta hand om dem. Så idag bestämde jag att ikväll är det äpplenas tur. Sagt och gjort. Jag plockade en hink så fort jag kom hem från jobbet och gjorde sedan äppelmos. Några stekte jag också i lite kanel och havregryn och toppade yoghurten med. Inte helt dumt. Men. Det finns fortfarande massa kvar. 
 
Resten av kvällen pratade jag med min söta syster i telefon och kollade på Emmerdale. Mannen min var på herrmiddag och kom just hem i ett moln av vitlöksdoft. Hjälp.
 
Tips: Favoritteet ser ni i bakgrunden. Prova! Passar speciellt bra nu till hösten. Jag köper det på Ica Kvantum.

Lake District - del 1

 
Den här första delen blir om vårt trevliga boende i Lake District.
 








Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
 I fredags anlände vi till Stansted i England där vi blev upphämtade av Johans mamma och make för att åka vidare till Mildenhall där de bor. Det blev en trevlig kväll på puben med middag och dessert. Morgonen efter gick vi upp tidigt och styrde bilen mot Lake District som är en stor nationalpark. Orten vi bor på heter Ambleside och är en riktigt mysig by med massor av vackra stenhus, restauranger och butiker.
 
Vi bor i Wainwright cottage som är ett litet radhus på tre våningar. Entréevåningen består av ett vardagsrum med braskamin och ett lagom stort fräscht kök. Mellanvåningen har ett badrum med badkar och ett sovrum som leder ut till en liten terrass. Översta våningen (vårt rum) är ett sovrum med vacker utsikt och litet badrum med dusch. Trappan är klädd med en jättemysig matta som är så mjuk och len. Vi kan inte få det så mycket bättre skulle jag vilja säga. Läget är också perfekt. Precis runt hörnet leder gatan upp till det lilla centrumet :)

Kick off 2012 - Konferensen

 

Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Lite så här såg resten av kick offen ut. Mycket god mat, dryck och tilltugg i vackra miljöer. Det röda vinet kan jag verkligen rekommendera. Det finns en bild på flaskan här ovanför. Otrolig smak och doft. Hoppas man kan hitta det på Systemet...
 
Allt som allt så var det en väldigt väldigt bra kick off. Vi fick mycket bra gjort och sagt på dagarna och på kvällen hade vi bara jätteroligt i varandras sällskap. Årets lagtävlig hade temat "talang". Därifrån fick man i princip välja själv vad uppträdandet skulle handla om. Kankse kan jag visa någon bild på vårt lag senare :)

Kick off 2012 - Rummen

 

Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu äntligen har jag börjat kika på bilderna från årets kick off med jobbet. 371 bilder blev det totalt. Här får ni se de första, med betoning på hotellet i Trosa som vi bodde på. Bomans. Vilket trevligt ställe! Och alla rum är unika och har roliga namn. Hela den nya delen som ni kan se på den nedersta bilden har sviter i olika teman med balkong eller terrass. Det blev till att gå husesyn. Jag och kollegan fick dela rum och det roliga är att vårt rum hette Trollsändan. På danska betyder ordet guldsmed (= vårt yrke) trollslända. Kul tycker jag :)
 
Nu är det bara två timmar tills vi styr bilden på Västerås för att flyga till Stansted.

Packar...

 
Nu är det dags för semester igen. I morgon tar vi flyget till England och Lake District. Vandringssemester i lite mer än en vecka. Det ska bli riktigt spännande och roligt. Varken jag eller Johan har varit på en sån semester innan. Ikväll har vi packat och tvättat för fullt :)

AG - Allmäna galleriet

 

Utrustning: iPhone 4
 
I måndags var vi ju som sagt på halvårsmiddag på AG. Gå dit! Bättre mat och trevligare service får man leta efter. Vi åt trerätters och till huvudrätten tog vi en kötträtt för två. Porterhouse-stek med stuvad spenat (himmelsk!) och hash brown som är en variant på rösti. Det var så så gott och det var så mycket mat att vi tog med oss det som blev över hem = två matlådor till mig. Vi hann inte ens fråga efter doggy bag. Servitören frågade själv. Men jag tycker inte man ska skämmas över att fråga. Det kanske inte är så svenskt men det är bra för miljön och du har ju faktiskt betalat för maten.
 
Till förrätt åt vi en tjock skiva bacon och tre italienska ostar i parmesan-style. Till dessert tog Johan en chokladbiskvi och jag en krusbärspaj med vaniljsås och vaniljglass. Festmåndag! :)

Tjejligan

 
 
Den här bilden togs för mer än tre år sedan då Malin fyllde 25 år. Det känns som en evighet sedan. Miss you guys! Det är tur att det finns lika fina vänner i den här staden också men ingen kan ersätta den andra. Så kommer det alltid vara. Ser fram emot en höst full av mysiga tjejkvällar bland mycket annat. Först hoppas jag på en kanelbullekväll den 4 oktober. Pik till Anna P :D

6 månader!

 

Fotograf: Josefin Landhagen
 
Idag firar jag och min man 6 månader som gifta! Jag förstår inte att tiden har gått så fort. Redan ett halvår! Det firar vi ikväll med middag på AG på Kungsholmen. Vi fick presentkort dit i bröllopspresent av våra vänner så vi tyckte att det passade utmärkt att utnyttja en del av det ikväll. Vi är väldigt lyckliga ♥

Roses

 

Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu är det stilla i huset efter en händelserik helg. Vi har lämnat av syster med sambo på centralen och sedan åkt vidare till kära vänner för att få gosa lite med deras nya bebis. Så len och liten. Jag inser också att jag har en hel massa att ta igen på bloggfronten nu. Både från de här dagarna som varit men också förra helgens kick off med jobbet. Vi får se när tiden finns.
 
Jag har fått en nykärlek för rosor i pastelliga färger. Tänk vad det är fint och dekorativt. Jag köpte två buntar i tisdags för att jag ville pryda hemmet lite inför långbesöket vi haft och de står sig fortfarande väldigt vackra. Den här bilden är från idag.