Oiidesign enligt mig

Bilder lånade från oiidesign.se
 

Att shoppa är ju fruktansvärt roligt. Jag brukar surfa runt efter kläder till Oscar lite titt som tätt. Nu senast hamnade jag hos Oiidesign som har massa fint. Jag har själv inte handlat där innan men hittade direkt några snygga tröjor som jag kan se Oscar i. Det är kul för de har många märken som man inte ser alla andra i. Till exempel Molo, Nova star, Mini A Ture och Ebbe kids. Dessutom är de från min hemstad Göteborg och har kläder till små och stora barn. Så kom ihåg Oiidesign om du inte hittar det du söker i de vanliga butikerna, där finns massa snyggt!
 
 
 


Potatisvåfflor

Bild lånad av recept.nu
 
Här kommer ett dagens middagstips!
 
Här om dagen var det potatisens dag och det lyfte de fram i Nyhetsmorgon. Hanna Olvenmark var där och inspirerade om vad man kan göra med potatis. Jag fastnade för potatisvåfflorna som hon gjorde. Mums! De flesta älskar ju våfflor och perfekt att få till en matigare variant som funkar till middag. Sagt och gjort. Det här blev det till middag igår:
 
Potatisvåfflor
50 g smör eller vegetabilisk olja
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
300 g grovt riven potatis
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
 
Jordnötskräm med banan och avokado
1 banan
1 avokado
1 msk osaltat jordnötssmör
Hallon till servering
 
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Riv potatis grovt och pressa ur vattnet.
3. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver. Rör i Mjölken till en slät smet och lägg i potatisen. Rör slutligen i smöret.
4. Smörj ett våffeljärn med lite smör (brukar räcka att smörja för den första våfflan) och grädda.
5. Mosa banan, avokado och blanda. Tillsätt 1 msk jordnötssmör. Salta lite.
 
Annas kommentar:
Jag hade lite riven ost i kylen som vi toppade våfflorna med och så ställde jag faktiskt fram jordnötssmörburken på bordet. Hela familjen tyckte våfflorna var goda men Oscar var skeptisk till en början och åt inte upp allt. Men krämen slevade han i sig så fort som han förstod att den smakade lite sött.

Oscar 1 år och 10 månader


Idag har Oscar bemärkelsedag och passande nog är han och jag lediga eftersom det är planeringsdag på Smarta barn. Vi tog en tur till öppna förskolan. Jag blev överlycklig när han helt av sig själv vandrade in i pysselrummet, satte sig på en stol och började rita med tuschpennorna. Han visade också intresse för de stora pärlorna och fick pilla med dem. Tänk vad mycket som har hänt sedan i våras när vi var på öppna förskolan varje dag.


Samtliga bilder iPhone 5s

Också bondgården och djuren har blivit intressant och han sprang omkring massor i stora salen mellan rutschkanor och bollar. En lyckad förmiddag!

10 frågor & 10 svar

Åå! Jag hittade en lista hos Angelicas värld som jag tänkte kopiera rakt av. Här kommer 10 frågor och svar om mig.

 

1. Hur lång är jag?

Jag är 170 cm prick! Lagom lång tycker jag.

 

2. Skostorlek

Även där är jag ganska medel. Jag pendlar mellan 38 och 39. 

 

 

 

 

3. Kaffe eller te?

Te alla gånger! Jag har absolut inte blivit så vuxen att jag tycker om kaffesmaken. Tur att te har blivit nästan lika vanligt som kaffe. Man behöver aldrig be om det på bjudningar.

 

4. Favoritdoft

Romance från Ralph Lauren är absolut en favorit. Tycker också om Naomi Campbells Signature EdT och Wild Pearl EdT.

 

5. Bästa dagen på året

Jag måste hålla med Angelica som jag snodde listan från att både min födelsedag och julafton är två favoritdagar. Precis som hon skrev så älskar jag paket. Lika mycket att ge som att få. Kanske lite barnsligt det här med att tycka om paket så mycket men där kommer jag nog aldrig bli vuxen heller, även om jag kan gå med på att hålla nere mängden till en rimlig nivå. 

 

6. Favoritstad

Jag vet inte om jag har någon faktiskt. Visst tycker jag om både Göteborg och Stockholm som jag båda två räknar till mina hemstäder. Men det finns så många härliga städer som jag har besökt i Europa och jag är övertygad om att jag skulle trivas lika bra i dem. 

 

7. Är jag beroende av något

Familj och vänner såklart även om det kan gå långt mellan samtalen ibland. Choklad vill jag helst inte vara utan och inte heller alla bra TV-serier som jag och Johan tittar på.

 

8. Blomman som jag skulle kunna köpa året om

Rosor helt klart! Jag har gått från att tycka att de är ganska tråkiga till att bli min favoritblomma. Jag uppskattar verkligen en blomma som är hållbar och rosor kan stå två veckor eller mer om man tar hand om dem och har lite tur. Sen gillar jag såklart också ranunklar och pioner.

 

 

 Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

 

 

9. Vad ligger alltid i min handväska

Förutom det vanliga som nycklar, plånbok och telefon så finns där ett paraply, hörlurar, småkrafs och en necessär med lite allt möjligt.

 

10. Favoritplats

Sommarstugan i Nössemark. Det är så lugnt och skönt där. Oscar kan springa omkring utan att man är orolig för en stor väg i närheten och jag kan andas ut.

 


Fodrat regnställ

 
Bild lånad från ellos.se 
 
 
Nu när det är ganska kallt och blött ute så blev vi rekommenderade det här fodrade regnstället från Didriksons av pedagogerna på Smarta barn. Jag tittade på lite andra liknande men föll ändå för det här till slut och blev väldigt nöjd! Nu behöver Oscar inte ha dubbla ytterkläder på sina krokar. Om det är en mild vinter som förra året så kommer han kunna ha detta ställ länge. Ett par fodrade gummistövlar shoppade jag på Tradera så nu kommer han klara sig ett bra tag. Men om kylan skulle slå till så har han också en finfin vinteroverall att krypa in i.
 

Oscar uppdatering

 
 
Här kommer en liten Oscar update! 
 
Han har utvecklats så mycket. Gör sig förstådd och förstår. Det är väldigt mycket "neeej" och samtidigt skakar han på huvudet och hela överkroppen för att visa att han inte vill. När han svarar ja så är det oftast ett "mmm" men ibland ett klockrent "ja".
 
Nu kan man få pussar och kramar om han är på humör. Här om kvällen när jag nattade så satte han sig plötsligt upp och ville ha vatten. När jag vänder mig tillbaka så lutar han sig mot mig och ger en puss! Snacka om glad och förvånad mamma.
 
När jag frågar om vi ska läsa saga så springer han direkt till sin bokhylla och pekar upp mot böckerna. Det har inte jag lärt honom i alla fall. Jag tänker att han har förstått det genom Smarta barn. Där har de säkert böckerna i en hylla som barnen får välja.
 
 
Båda bilder iPhone 5s. Lek på förskolan Väktaren förra helgen.
 
 
Ena fröken, Maria, berättade för någon vecka sedan att han vid lunchen stod snällt och väntade på sin tur i kön att få mat. I vanliga fall brukar han tydligen alltid tränga sig före alla andra och vill ha mat på en gång. Då är kompisarna lite stränga och ser till att han går och ställer sig sist igen. Hur kul (och bra) som helst!
 
Pussel med knopp och sorteringslådan har också blivit storfavoriter här hemma. Helt plötsligt kunde han dem bara! Jag fattar inte vad som hände. Det har varit mycket frustration kring dem, tålamodet är inte det bästa hos lille herrn. Men till slut verkade det bara som att poletten trillade ner.
 
Oscar har också blivit väääldigt skeptisk mot alla vuxna som inte är mamma, pappa eller fröknarna på Smarta barn. Dock brukar han mjukna upp efter ett litet tag men det var inte populärt när farmor följde med vid hämtning ena dagen och mormor och morfar en annan dag. I över huvud taget så är det mycket mamma som gäller nu. Jag ska vara med överallt känns det som ibland. Han kommer och tar min hand och drar iväg med mig dit han vill. Jättemysigt såklart men ibland frustrerande när man vill få något gjort.
 
Kanske har jag nämnt det innan, men Oscar har blivit anti både mot att sitta på pottan och att bada i baljan. Bada går bra så länge vi inte försöker tvätta hans hår. Då blir det rymningsförsök och gråt. jag lyckades dock få honom att sätta sig på pottan två gånger den här helgen men annars låter det "neej".
 
Jag älskar min lille son så himla mycket. Han är bara så bäst.
 

Adventskalendrar

 
 
Jag tittade precis in hos Karin, semlan och oliven. Där såg jag att hon tipsade om adventskalendrar till våra små. Jag har sedan länge tänkt att jag ska köpa Pixi-kalendern ovan. Den verkar så mysig och kompisar har rekommenderat den från andra år. Bakom varje lucka finns en liten bok och jag tror faktiskt att Oscar kommer uppskatta det. Det var dessutom den enda som verkar vara från 2 år.
 
När jag kikade hos Lekmer så hittade jag flera andra kalendrar som också verkar bra. Brio känns ju bara såå kul där man får en liten bit varje dag och kan bygga ihop mer för varje dag som går.
 
 
Bilder lånade från lekmer.se
 
I Bamsekalendern får man också böcker och i Muminkalendern är det en liten plastfigur bakom varje lucka. Min personliga favorit är nog ändå Mumin, men den får vänta ett år eller två år tänker jag :)
 
Ååå, jag som älskar jul kan knappt bärga mig tills det är dags att ge Oscar sin kalender!

Oscars första skolfoto

Bilder lånade från jbstudio.se
 
 
För några veckor sedan blev Oscar fotograferad för första gången av en professionell fotograf. Fotografen kom till Smarta barn och tog bilderna utomhus. Oscar var tydligen inte jätteimponerad av att sitta still och få sin bild tagen men det blev ändå några bilder. Jag kunde knappt bärga mig tills resultatet kom. Och här är de! De två bilderna på Oscar. Det togs också en gruppbild på alla barn med lärare. Nu är det bara att välja på nätet hur många bilder och vilken storlek som ska beställas. Min fina son :)
 

Lista i oktober

Så här blir oktober månads lista. Lite sen för jag tänkte fixa bild till men det har inte funnits tid så nu blir det här ett bildlöst inlägg.

Huset - Den trasiga rutan i växthuset ska fixas. Tvättstugan ska rensas på gamla handdukar och lakan som aldrig används.
 
Pyssel - Vet inte om jag har något på gång just nu. Det återstår att se!
 
Baka - Jag ska testa ett recept på Snicker doodles.
 
Välgörenhet - Jag ska börja planera och kanske inhandla inför årets skokartongsappell.
 
Ego - Jag ska läs mera bok.
 
Träning - Jag ska boka in min första PT-träning. Vann tre PT-timmar på mitt gym Rosa skrot genom Facebook!
 
Familj - Få bort lite skärmtid för oss alla tre och umgås istället.
 
Piff - Samma som förra månaden. Jag ska unna mig mer snittblommor. Vaserna är till för att användas!
 
Jobb - Jag ska ta minst en ny utmaning guldsmedsmässigt.
 
Bilder - Jag ska beställa bilder på Oscar att rama in och sätta i hans bok.

Tradera

Bilder lånade från tradera.com
 
 
Jag har skaffat konto på Tradera. Det hela började med att vi behövde köpa en ny läderrem till Oscars Tripp trapp-stol. Men eftersom den nya versionen av stolen inte har läderrem så kunde jag inte hitta någon sådan reservdel. Då dök Tradera upp i sökresultatet. Där fanns remmar i olika färger från en dansk tjej som jag tror syr dem själv. Kul och jag fick köpa den för bara 75 kr inklusive frakt.
 
Sen kom jag på att Oscar måste ha en vinteroverall. Kylan kommer krypande väldigt fort nu. Efter lite efterforskning på Polarn och pyrets webshop så tyckte jag det var hemskt dyrt för ett plagg som han bara kan ha en säsong. Men såklart fanns det fina begagnade exemplar på Tradera. Den här overallen blev Oscars för 417 kr inklusive frakt. Helt okej. En ny kostar minst dubbelt så mycket. Visst finns det billigare säkert jättbra alternativ i andra butiker men jag var lite inställd på en från Polarn den här gången.
 

När man försovit sig

iPhone 5s
 
 
När man försovit sig och maken gör frukost att ta med. Det är kärlek det! Bästa, bästa, bästa :)
 
Idag vaknade jag 15 minuter senare än vad jag egentligen skulle gå hemifrån. Klockan ringde som vanligt men för en gång skull tänkte jag "bara 5 minuter till". Såå farligt, men nu är jag på jobbet sedan en stund i alla fall. Ha en bra dag!
 

Julklappsfunderingar

 
 
 Bild lånad från lekmer.se
 
 
Eftersom Oscar länge har tyckt om att titta på Babblarna så tänkte jag att han ska få dessa små söta figurer i julklapp. Jag undrar om han kommer förstå vilka de är när paketet öppnas. Det skulle såklart vara roligt om han kände igen dem och sken upp. Vi får se. Den som väntar på något gott. Jag har en rabattcheck på Lekmer så jag tänkte passa på att använda den till dessa och ett barntallrikset från Babybjörn. Jag har sett dessa tallrikar lite här och där och tycker att de verkar väldigt smarta. Upp till bevis!
 
 
 
 
Bild lånad från lekmer.se

Snicker doodle mix

Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
När Johans mamma och Ken var i New York i våras köpte de med sig lite present hem. Bland annat den här Snickerdoodle cookie mix. I helgen passade jag och syster på att baka dem. Enkelt och i sann USA-anda säger jag Oh My God! Sååå fantastiskt gott. Faktum var att två av oss åt tre kakor på raken och jag åt två. De ser kanske inte så roliga och lockande ut men desto godare var de! Jag letade faktiskt genast upp ett riktigt recept på Snickerdoodles som jag ska försöka mig på här i närtid. Hoppas de blir mumsiga de också. Höga förväntningar nu!

Så blev septemberlistan

Då har vi kommit in i oktober månad och det är dags att redovisa hur mina mål för september blev. Klarade jag det jag skrev att jag ville göra?
 
Huset - Vi ska få till tre besök från olika firmor för att få offert på dränering och murarbete.
Klarades alldeles utmärkt. Tredje firman var hos oss sista dagen i september. Vi har bara fått in en offert än så länge och den var svindyr...
 
 
 
 
Pyssel - Jag ska sätta upp Oscars gipshänder på någon vägg i huset. De har varit inramade i några veckor nu... 
Gick också bra. Det var en av de första grejerna på listan jag bockade av.
 
 
 
 
Baka - Minst två olika bak ska jag få till. Det ena är redan avbockat. Jag gjorde en blåbärscheesecake i helgen. Mums! Bilder och recept kommer.
Fail... Det blev bara ett bak.
 
Välgörenhet - Jag skänkte 500 kr till Radiohjälpen i förra veckan som ska gå till flyktingarna. Jag vill ge mer.
Några smågrejer fick vi till. Jag och Johan ringde och röstade 6 gånger i förran veckans idol då alla pengar gick till Hela Sverige skramlar-galan. Jag har köpt ett rosa band att ha på jackan och Johan köpte två matlådor. Båda i förmån för att hjälpa forskningen kring bröstcancer.
 
Ego - Jag ska göra något kul/trevligt/rofyllt bara för mig själv.
Jag har varit iväg på två grejer. Sven-Harrys konstmuseum + middag med Angelica och middag med ett större tjejgäng på Primo ciao ciao. Härligt!
 
Träning - Måste komma igång med träningen nu när sommarledigheten är över.
Nja, det gick sådär. Jag hann träna en gång innan Oscar gav mig en förkylning och efter den har jag inte kommit igång igen.
 
Familj - Jag ska uppvakta min man lite mer <3
Gick också sädår. Jag köpte lite ekologisk lakrits och choklad till honom i förra veckan. Vet inte om det räknas egentligen.
 
 
Samtliga bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 
Piff - Jag ska unna mig mer snittblommor. Vaserna är till för att användas!
Jag köpte en bukett kryss och tre rosor. De har stått i tre veckor nu! Snacka om bra kvalité :)
 
Jobb - Det projekt jag arbetar med ska börja flyta på bättre.
Efter ett möte har jag lite mer att arbeta på men det kommer ta ett bra tag innan projektet är i hamn. 
 
Bilder - Fler bilder ska redigeras. Jag ska också beställa bilder på Oscar att rama in och sätta i hans bok.
Här har jag inte heller lyckats det minsta. Får försöka igen i den nya månaden.

Utflykt och kanelbullens dag


I helgen har som sagt min syster varit på besök och vi har haft det så bra så bra. Mycket tid att bara umgås på. Men också lite out and about. Fredagen har jag redan berättat om. Aperitivo på Gargage del gusto och middag på Austin food works. Trevlig kväll som började tidigt och slutade tidigt. Skönt tycker vi!
 
På lördagen lektes det på lekplats för att sedan gå till Zetas höstmarknad. Där åt vi lunch och strosade. Jag köpte med mig lite ljung och dekorationspumpor som ska få bo på vår veranda vid ytterdörren. Inget från själva marknaden dock den här gången. Men det kommer en till chans då de har julmarknad.
 
Samtliga bilder iPhone 5s
 
Igår var det kanelbullens dag så vi tog en utflykt till Älvsjö där vi började med att leka på en lekplats och sen gick vi till Fru Marias bak. De gör gudomliga bullar så det var ett passande utflyktsmål för dagen. Det blev lunch där också. Fru Marias har förresten nyligen byggt ut då de fått ta över en lokal bredvid. Jättebra att de har fått större. Innan var det verkligen en chansning varje gång man gick dit om det skulle finnas plats eller inte.
 
Härlig helg! Men nu väntar en ny fin vecka med alla möjliga trevligheter!



 



Ut med systeryster

Canon G16
 
 
Min bästiga lillasyster är på besök. Hon kom igår och är idag på kurs i närheten av mitt jobb. Ikväll är det hon och jag som går ut och äter middag ihop. Jag tänkte att vi skulle börja med en drink på Garage Del Gusto. Bilderna ovan är från då jag och Johan var där med några vänner på aperitivo. Mycket trevligt ställe!
 
Efter det promenerar vi vidare till Austin food works. Johan har varit där massssssa gånger så nu tänkte jag passa på att se om det är något att ha. Ser väldigt mycket fram emot ikväll. Det var längesedan jag och min syster gjorde något bara vi två. Förr sågs vi massor, vi bodde till och med grannar med krypavstånd i några år. Nu är det lite längre, 50 mil. Man får ta tillvara på varje tillfälle.
 

Mer kalasfunderingar

Bilder lånade från lagerhaus.se
 
 
Det ska bli så kul att planera barnkalas för Oscar om några år. I vilken ålder börjar man ha det egentligen? 3-4 år kanske? Än så länge får jag sukta efter allt fint man kan köpa för att dekorera med. Men kanske att några av grejerna kan få dimpa ner i brevlådan i alla fall. Typ servetterna och tårtljusen. Mmm... vi får se vad det blir. I alla fall så tycker jag det är väldigt bekvämt att handla på nätet. HÄR hittar ni in till Lagerhaus om ni blev sugna. Ska skriva lite längre fram om några julklappar till Oscar som jag redan planerar att klicka hem :)