Premiärgrillningen

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
I lördags blev det premiärgrillning hemma hos oss. En fläskfilé åkte på gallret och till det gjorde vi tillbehör inspirerade av Markiz som kom trea i årets Sveriges mästerkock. Tabbouleh och mahamara. Jättegott blev det fast jag egentligen inte är så förtjust i den mängden persilja som det skulle vara i tabboulehn. Mahamara som är en röra på paprika och valnötter blev såå god. Den kommer definitivt återkomma i sommar. Jag lägger ut receptet på den om några dagar. Tills dess hoppas jag ni inspireras av bilden, kanske grillar ni middagen ikväll? :)

Oscar 4 månader

Utrustning: iPhone 4, iPhone 5 och iPhone 5s
 
Igår blev Oscar 4 månader! Några timmar av dagen spenderades hemma hos Sylvia och Justin. Vi blev bjudna på fika och träffade deras lille Alex för första gången. Så liten och gullig. Det är svårt att tänka sig att Oscar har varit så liten. Det märks faktiskt mest på kläderna att han blir större.
 
Just nu har Oscar 62 i klädstorlek. Han väger 6830 g och är 63 cm lång. Han har lätt till ett leende så länge humöret är uppe. Speciellt om man är lite löjlig och pratar med knasig röst så blir han glad. Men det är coolt för ibland räcker det att ge honom ett riktigt stort leende så får man ett tillbaka.
 
Oscar har under påskveckan besökt ena familjens lantställe i Dalsland för första gången. Vi var där i nästan en vecka och det gick så bra så. Han är också döpt. Det gjorde vi för två veckor sedan i Segeltorp kyrka. Oscar har också vänt på sig i babygymmet några gånger men det är inget som han har satt i system ännu. Han tycker fortfarande om att suga på sina händer massor och dregglet har verkligen runnit till! Nu får vi byta dregglis flera gånger om dagen. Men det har också blivit fler spyor. Ibland får både bebis och mamma byta kläder. Apropå att suga så blir han som galen ibland och börjar suga på mina armar, det har till och med blivit märken!
 
Här om dagen fick han en ny, stor, fin kudde. Den verkar vara mycket bättre än den andra lilla han har haft och ska motverka att huvudet blir mer platt. För det har faktiskt blivit lite platt. Så framöver blir det också mer av att sitta i Bumbon och ligga på mage. Jag vill gärna att han ska känna sig mer bekväm med det och då belastas inte bakhuvudet heller.
 
Just nu går den lille grabben igenom en ganska lång tillväxtperiod. Den har hållt på i några veckor och kommer vara i några till. Det betyder att han då och då är extra hungrig, behöver mer närhet och är mer ledsen. Ibland är det väldigt frustrerande och tar mycket energi men så länge jag försöker tänka att om jag förstår vad han behöver för stunden och kan ge honom det så är det okej ändå. Och för att vara ärlig så är det oftast bröstet eller sömn han verkar behöva. Båda ganska lättlösta. Den här perioden har också inneburit att han vaknar mer om nätterna och behöver mat. Helt normalt säger vår BVC-sköterska. Det är alltid skönt att höra någon säga att det är precis så här det ska vara. Även om jag innerst inne vet det själv. 
 
Vi har också varit flera gånger på öppna förskolan och en av gångerna gjorde vi handavtryck på Oscar. Det blev jättefint och i huvud taget är det himlans mysigt att vara där och träffa andra små bebisar och mammor. Så det kommer vi fortsätta med. 
 
Nu när han är 4 månader så är det okej att börja med smakportioner, så idag fick han suga på en bit melon som första grej. Det tyckte han verkligen om för den är ju lite söt. Fram över ska vi nog ta lite andra smaker som inte nödvändigtvis är söta. I vilket fall, spännande tid framöver... :)

Till mor och son

Bilder lånade från KappAhl och H&M
 
Det här shoppade jag till mig och Oscar igår. Det enda som inte finns med är två par strumpor som lillgrabben också fick. Av någon anledning verkar KappAhl inte sälja strumpor på nätet. Inte vad jag kunde hitta i alla fall och jag är för lat för att fota idag.
 
Jag tycker dessa dregglisar är helt underbara. KappAhl har riktigt mycket fina barnkläder, speciellt deras märke Newbie. Tips tips till alla som inte upptäckt det än. Ett annat tips för er i Stockholmsområdet är att KappAhl i nyöppnade Kungens kurva shoppingcenter har 25% rabatt på hela köpet som öppningserbjudande. Skulle tro att det gäller helgen ut :)
 
Tröjan som jag köpte på H&M har en smart amningsfunktion vilket man inte är så bortskämd med. Det finns nämligen inte alls särskilt mycket amningskläder, speciellt inte snygga. Den engelska butiken Jojo maman bébé har lite mer så jag ska nog försöka beställa därifrån när plånboken tillåter. Kanske är det fler ammande mammor där ute som vill beställa ihop så man kan dela på fraktkostnaden? 

Invigning

Utrustning: iPhone 4

Idag gick jag och Oscar upp tidigt för att gå till öppna förskolan. På torsdagar är det de allra minsta bebisarna som får komma dit. Men idag var det bara två andra barn där med sina mammor. Vi kom fram till att det nog var en blandning av påsk, det fina vädret och invigningen av ett nytt köpcentrum som förklarade bortfallet. 

Alla tre barnen var trötta och lite griniga så ingen av oss blev långvariga. Jag och Oscar skulle ändå gå på promenad så jag styrde vagnen mot Kungens kurva och det nya shoppingcentret. Det var myyyycket folk där. Men på Kappahl och H&M var det lagom så sonen fick nya dregglisar och strumpor. Mamman fick en ny amningstop.

Stadium och Intersport måste haft riktigt bra öppningserbjudanden för det var galet lång kö till de butikerna. Annars tycker jag att centret verkar trevligt. Ett mysigt fik och H&M home var två av mina favoriter :)

Körsbärsträden i Kungsträdgården

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Idag tog jag och Oscar en sväng in till stan för att titta på dessa vackra träd i Kungsträdgården.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Varje år sedan jag flyttade hit har jag velat se dem stå i blom men eftersom det är så kort tid som de ser ut så här så har det aldrig blivit av.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Trots en usel natt, Oscar är inte riktigt sig själv just nu, så kände jag att vi måste ta oss ut. Jag ville hitta på något. Så då blev det en spontan tur in till city. Precis det jag kan göra nu när jag är mammaledig. Vad som helst så länge dagsformen tillåter. Jag har alltid älskat blommande körsbärsträd, ända sedan jag var liten och för första gången såg ett hos min dagmamma i Partille. Många fina bilder blev det och här är tre av dem :)

Pärlor

Bilder lånade från frogpearl.se
 
Jag såg en bild på instagram från Frogpearl och blev väldigt sugen på att plocka fram mina egna pärlor och göra några enklare smycken. Kanske ett par örhängen eller några armband. 
 
Jag tycker verkligen om pärlor. De går aldrig riktigt ur tiden. Jag har en förkärlek för platta pärlor som ni kan se på mittenbilden. Sådana köpte jag i olika färger när vi var i Egytpen för några år sedan. Men jag gillar alla andra pärlor också. Så vi får se vad det kan tänkas bli. Om det blir något, dagarna har en förmåga att bara försvinna när man är mammaledig. Men ingen stress, blir det så blir det.

Busunge

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Den här bilden är från en månad sedan. Oscar ligger på spjälsängen (som ännu inte är där han sover utan där vi byter om på honom) under sin Pingu-mobil och har roligt. Sötnos :)

Framsteg!

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Så här glad och harmonisk såg Oscar ut i dag då han vände sig på riktigt för första gången!
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Så här såg det ut. Johan lyckades fånga det på bild! Roligt tycker jag eftersom jag stod i duschen och därför missade det. Buhu... Han vände sig både från mage och från rygg. Så himlans duktig den här sonen alltså. Har suttit och kollat på massa bilder som vi har tagit av honom och får lite ont i hjärtat så mycket kärlek det finns för den här lille grabben. Och lite sorgsen blir jag också när allt går så fort och jag inte ens hinner med att dela med mig av bilder i alla åldrar här på bloggen. Men. Jag ska nog försöka göra ett album till honom ändå. Kanske första året eller något sådant. Då kommer han själv kunna få ta del av de bästa bilderna i kronologisk ordning.

Balders hage i Alingsås

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Samma dag som vi (jag, Oscar, mamma och Anna) besökte Tårtdecor åkte vi också till Alingsås för att fika på ett trevligt fik. Det resulterade i att vi gick in i Balders hage som låg precis bredvid. Vilken underbar affär! Synd att jag inte tog bilder men här får ni se vad jag köpte i alla fall. Den turkosa löparen föll jag för direkt när vi kom in. Jag har aldrig ens varit i närheten av att köpa en sådan här sorts löpare innan! Ska jag känna mig gammal då? Den blev i alla fall väldigt fin på köksbordet. Den gröna duken under köpte min mamma som passade jättefint i hennes kök. 
 
Det blev också en fin liten låda som jag tänkte ha i Oscars rum. Någon gång i framtiden kommer det finnas smågrejer som jag vill stoppa undan istället för att de ska ligga framme och skräpa :)

Tårtdecor i Kungälv

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
En liten glimt av vad jag köpte när jag var på Tårtdecor och handlade. En liten förvaringsask för tyllar, engångsspritspåsar (heaven!), pulverfärg som jag använde till mina macaroner, strössel och bakformar. Jag hade i princip bara Oscar i tankarna när jag köpte det här. Grönt, blått och turkost är färger som jag använde mig av till dopet och som jag också kommer köra på till hans 1-årsdag. Ja, jag har redan börjat planera den lite smått :) 
 
Affären var förresten jättetrevlig, det fanns så mycket grejer som jag inte ens vet hur man använder. Kul är också att de har öppnat en butik i Södertälje. Det blir lite närmare om jag skulle vilja åka dit igen. Men nu när jag har sett det mesta kan jag också lika gärna beställa på nätet.

Oscars dop

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Så var Oscars dop avklarat! Dagen började lite knasigt med att konditoriet inte hade packat någon av alla tårtor som vi hade beställt, vilket gjorde att vi säkert fick vänta i 30-40 minuter innan vi kunde komma därifrån. Note to self nästa gång vi beställer så många tårtor. Åk en timma tidigare! Men ärligt talat, förbättringspotential för Älvsjö konditori. Men. Tårtorna var jättegoda och jag blev nöjd med dekorationerna även om det inte alls blev som jag hade beställt.
 
 Den andra grejen var att kyrkans vaktmästare inte hade fått information om att vi ville in och förbereda fikalokalen två timmar innan ceremonin skulle börja. Så hon var inte där när vi kom. Alltså sånt stressar skiten ur mig eftersom jag vill vara med och bestämma överallt. Nu hann jag inte det så det är himla tur att vi har en sådan förstående familj som hjälpte till och som vet ungefär hur jag brukar vilja ha det.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Trots den sega starten på dagen så är både jag och Johan väldigt nöjda med dopet. Allt blev så bra till slut och vi är väldigt glada att så många kunde komma. Här kan ni se två stolta föräldrar. Oscar skötte sig galant hela dagen. Också en skymt hur tårtorna och mina hembakta macaroner blev. Macaronerna kan få sig ett helt eget inlägg och det dyker nog också upp lite fler bilder från dopet när jag hunnit kolla mer noggrant och redigerat lite.
 
Tack alla för en härlig dag!

Äppelkaka i långpanna med vaniljkräm

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
De här kakorna har min mamma bakat. Alltså... jag finner inte rätt ord för hur goda de var. Jag älskar ju äppelkakor och vaniljkräm och allt som är onyttigt. Så den här Äppelkakan i långpanna med vaniljkräm träffade mitt i prick hos mig. Men nyttig, det är den då verkligen inte. Smaka på orden "500 gram smör"! Det är ju bara att skratta. Smör smör smör.
 
Receptet kommer från Det söte liv. Klicka här för att komma dit :)

Liten gosig hand

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Den här lilla handen alltså... Gullig och gosig men har också en förmåga att rivas ganska illa. Men idag, då klippte jag naglarna på lille herrn när han sov så nu är handen bara mysig igen.
 
Status inför dopet är att tårtor av alla slag är fixade, vi träffade prästen igår och idag fixade jag fransarna. Imorgon går jag och Oscar till öppna förskolan på förmiddagen och efter det är det bara fixa hemma som gäller. Har några penséer jag skulle vilja plantera utöver resten av listan också. Grindstolparna måste ju bli vårfina :)

Dopvecka

Utrustning: iPhone 4
 
Den här veckan ska Oscar döpas. Tiden har gått så fort och jag har en del kvar att göra:
 
- Beställa tårtor och smörgåstårtor
- Träffa prästen
- Färdigställa macarons
- Bestämma dopklänning
- Eventuellt köpa mer dekorationer
- Fixa fransarna
- Plocka i ordning i gästrum/arbetsrum
 
Det är en grej nästan varje dag som är inbokad och sen några sysslor som jag försöker fixa med lite hela veckan. Inte så stressigt, absolut överkomligt!

Dagar på västkusten

Utrustning: iPhone 4
 
Nu har vi varit ett gäng dagar här på västkusten. Partille och Göteborg. Maken åkte hem i söndags, jag och Oscar åker hem på fredag. Sedan han åkte hem har vi hunnit med lite allt möjligt. Igår måndag lunchade jag och sonen med två tjejkompisar inne i city. Det blev en god sallad på Evas Paley. Sedan lite kul shopping på TGR, fina strumpor till Oscar från Kappahl och en solkräm med tanke på att solen är så stark just nu och det är svårt att skydda det lilla ansiktet i vagnen.
 
En väldigt trevlig dag där Oscar skötte sig utmärkt och var på gott humör trots att han fick komma upp från vagnen efter sömn utan att äta. Han sov hela bussresan hem igen och fick mat först då. Duktig pojke!
 
 Utrustning: iPhone 4
 
Idag åkte vi på utflykt. Jag, Oscar, min mamma och min dagmamma från förr. Vi började i Kungälv där vi besökte Tårtdecor. Tyvärr glömde jag ta bilder där men det var väldigt trevligt med massa fint. Jag köpte färg i pulverform att använda till macarons, strössel, en ask till mina tyllar, engångspåsar att spritsa med och små formar. Ska lägga upp lite bilder.
 
Sedan fortsatte vi till Alingsås för att fika på Nygrens café. Ett jättemysigt fik som hade allt. Härlig atmosfär, goda bakverk, fin toalett, man fick ta in barnvagnen och handikappanpassat. Jag tog en chailatte och en chokladkaka med päron och mint. Gott! Vi fortsatte in till Balders hage. Verkligen en butik i min smak! Hur många rum som helst med många fina inredningsdetaljer. Jag köpte en löpare till köksbordet och en grön ask som jag tänkte ha i Oscars rum. Snygga askar tycker jag om. Skönt att gömma undan smågrejer så att rummet får ett mer harmoniskt intryck.
 
Behöver jag säga att Oscar skötte sig utmärkt också idag? Jag är tacksam så länge det funkar så här bra. Man vet aldrig när det ändrar sig. Kan man säga att man är stolt över sin son när han är så här liten? Jag är det i alla fall. Han är så duktig på många vis. Börjar bli riktigt stark och stadig i nacken också. Och lugn och fin när vi badar honom. Jag och mamma badade honom idag i deras badkar. Gick finfint!
 
Imorgon väntar vi besök av kompis Lina som tar med sig lunch. Vi har många härliga dagar nu, dock saknar vi pappa Johan. Men tacksamheten svämmar över :)