Sofie 10 månader

(null)


Den här tjejen alltså. Världens sötaste. Det där breda leendet där de två små tänderna tittar fram. Hon klappar händerna flera gånger om dagen nu och är så nöjd.

Men sömnen alltså. Låt oss prata lite om den. Jag trodde att små barn behöver sova mycket men det verkar vara förvånansvärt många som inte gör det. Sofie är en av dem. Tolv timmar på natten känns inte orimligt. Jag hade varit överlycklig om hon kunde sova som en stock mellan 19 och 07. Drömscenario. Men nej. Hon vaknar nästan varannan timme varje natt och har gjort det länge. För några kvällar sedan började vi med välling i hopp om att hon inte skulle vakna lika mycket men det har inte hjälpt. Det är inte så att hon sover jättelånga pass på dagen heller. 40 minuter till 1 timme per gång är det vanliga. Om hon inte ligger i vagnen, då kan hon sova mycket längre.

Nej, jag tror helt enkelt att den här tjejen har för stor aptit på livet och tycker att sova det verkar onödigt. Jag ammar fortfarande på natten men vill gärna sluta med det så jag försöker alltid få henne att somna om innan jag ger det alternativet. Men precis som sin storebror är hon så högljudd att jag till slut ger efter för att undvika att väcka honom. Oj oj, hur ska detta sluta. Jag leker med tanken att ta in på hotell med Oscar i två nätter så får Johan vänja av henne under tiden. Väldigt lockande.

Magsjukan har invaderat vår familj i två omgångar på kort tid. Veckan innan Jul och veckan efter Nyår. Sofie fick det lindrigt båda gångerna och det var lång tid som hon inte var sugen på mat. Hon åt mest gröt, klämmisar och smörgåsrån. Faktum är att hon inte återgått till burkmaten än och jag tror inte hon kommer göra det heller för när hon får små matbitar som hon själv kan pilla i sig så går det hur bra som helst. Hon tycker om ärtor, majs, potatis, oxfilé, kyckling, avokado, kokta morötter och ris. Pasta går bra ibland. Tänkte också att jag ska testa sötpotatis snart.

Vi ska till MVC på kontroll först i slutet av nästa vecka så jag får återkomma med de siffrorna. Tycker främst att vikten ska bli spännande eftersom hon varit lite kinkig och ätit dåligt ett tag. Jag har tillsatt lite fet yoghurt i hennes morgongröt och ger henne avokado i förhoppning att det inte ska peka för mycket nedåt på kurvan.
Uppdatering: vikt - 9640 g, längd - 74,5 cm

Sofie börjar bli riktigt duktig på att stå upp själv. Det är väldigt svajigt och ostadigt men hon står upp i flera sekunder utan att tänka på att hon inte håller i sig. Ibland ser det också ut som att hon vill ta ett steg. Vi får väl se hur snabbt det här kommer gå och vad jag kan berätta om i nästa månad :)


(null)
Äter oxfilé hos farmor, vilken succé! 

(null)

(null)

(null)
Klappa händerna

(null)

(null)
Pyjamasbarn


Bilder: iPhone 6s

Öppna förskola

(null)

(null)


Idag var första dagen efter jul och nyår som Johan jobbade. Vilken tur att öppna förskolan började idag också. Det är verkligen guld värt att kunna gå dit. Det har jag nog sagt innan. Och speciellt efter långledigt som nu när man har varit mycket hemma och behöver miljöombyte. Både barnen och jag tycker om att vara där.

Sofie somnade i vagnen på vägen dit så då passade jag och Oscar på att bygga en stor tågbana medan hon sov kvar i vagnen. Precis när vi var klara vaknade hon.


(null)
En ny favorit hos Sofie

(null)
Oscar ville pyssla lite.

(null)
De här kulbanorna eller vad det heter älskar Sofie.

(null)

Det blev en bra första vanlig dag innan Smarta barn drar igång på tisdag! Imorgon åker vi kollektivt till Mall of Scandinavia för att luncha med pappan :)Bilder: iPhone 6s