Fynda på Jollyroom

 
 
Tips tips! Har ni sett att Jollyroom har rea på allt i barnrumskategorin? Det såg jag och köpte dessa lampor för att göra Oscars rum mysigare. De har upp till 70 % rabatt på grejerna och på just de här som jag köpte var det 50 och 34 %. Stjärnan tänkte jag ska få agera sänglampa och ljusslingan ska få sitta på långväggen bredvid sängen. Det blir nog kanon! Båda är dessutom batteridrivna så inte massa sladdar att gömma undan :)
 
 
Bilderna är lånade från Jollyroom.se

Nya sängen



En halvkass mobilbild på hur Oscars nya säng blev i hans rum. Opimpat och stökigt i fönstret. Som ni ser har skötbordet fått flytta ut. Det står nu i arbets-/gästrummet där mitt skrivbord har flyttat ut. Jag använde det knappt längre så jag och Johan kan gott samsas om en dator och skrivbordsyta. För att frigöra mer plats i garaget åt spjälsängen så tänkte jag också sälja min guldsmedsbänk. Ytterligare en möbel som jag inte använder. Min dröm i framtiden är att bo i ett större hus där ett rum kan få vara hobby-/pysselrum. Där skulle det finnas en guldsmedshörna, ett skrivbord där symaskinen alltid får stå framme och ytterligare ett skrivbord till all form av pyssel. Drömma är härligt :)


Bilden: iPhone 6s

Glad midsommar!


Min mammas goda mazarintårta med grädde och bär. Riktig midsommarkänsla på den!


Klassisk midsommarlunch med sill, ägg, potatis, köttbullar, prinskorv, lax, räkor och röror. Precis som det ska vara :)



Trevlig midsommar på er! Här är årets midsommargäng. Till kvällen kommer min farbror och faster på middag också, det blir kul. Vädret är helt okej i år med 22 grader och mulet. Solen har brutit igenom några gånger. Men att det inte regnar och är 16 grader är ju ett stort lyft tycker jag!

Efter lunchen tog vi alla en välbehövlig vila. Jag och Oscar sov nästan två timmar, men så var vi uppe vid 05.30 också. Bättre än 04.30 i alla fall som det var här om dagen. Man kan tycka att jag borde vara van eftersom jag går upp fem varje vardag, men icke. Mycket svårare att gå upp när man vet att man egentligen får ligga kvar och sova.

Hoppas ni alla får en härlig midsommarkväll vad ni än tar er för :)


Bilder: iPhone 6s

Snart framme




Nu är vi snart framme i sommarstugan. Vi har precis lämnat Bengtsfors där Johan handlade mat medan jag och Oscar lekte på en trevlig lekplats bredvid sjön. Jag och sonen tog också en liten tur ner till småbåtshamnen och kikade på fyra små andungar och deras beskyddande mor. Jag pekade ut vilka som är "mammafåglar" och vilka som är "pappafåglar". En mysig stund :)


Bilder: iPhone 6s

Spontansmoothie



I helgen slängde jag ihop en spontansmoothie till mellis. Det är så väldigt gott och trevligt att göra eget till mellis. Vare sig det är bananpannkaka, fruktsallad, smoothie eller liknande. Det är väldigt sällan det blir så här kärleksfulla mellismål hemma hos oss. Oftast får Oscar skorpa, äpple, klämmis eller något annat färdigt easy peasy. Men i lördags fick jag alltså till en mumsig och något kryddig i smaken smoothie.

1 banan
2 kiwi 
1/2 galiamelon
Filmjölk
Mjölk

Mixa allt till en slät dryck. Det finfina med smoothies är ju att man kan ha i precis vad som helst man har hemma. Har du inga mjölkprodukter så går det utmärkt att ta vatten. Det enda jag egentligen tycker är ett måste är banan eftersom det ger naturlig sötma. 

Nu sitter vi i bilen på väg mot landet och midsommarfirande :)


Bilden: iPhone 6s



Det blev en Brimnes

 
Igår var vi ju som sagt på Ikea för att köpa säng till Oscar. Det blev en Brimnes dagbädd. Några kompisar har den till sin son och vi tyckte det var väldigt bra med förvaringen som finns under. Dessutom kan man dra ut sängen så den blir dubbelt så bred, men det var mest en bonus. Inget vi hade på kriterielistan.
 
I alla fall så tog det hela eftermiddagen att bygga ihop den. Svettigt! Jag säger det igen. Det är sån tur att Oscar kan vara sysselsatt med iPaden ett bra tag vid tillfällen som dessa. Men tyvärr ville han inte somna i sin nya säng igår. Han sprang till sin gamla säng i köket (vi hade inte hunnit flytta ner den i källaren), la sig i den och sa "min". Han tycker om sin gamla säng. Den är liten och mysig. Och han har sovit i den sedan han var 3-4 månader gammal. Den nya är stor och kal. Det slutade med att han fick somna i vår säng och Johan bar över honom till den nya sängen. Under tiden hade jag gjort den lite extra mysig med kuddar och filtar i fotänden och två huvudkuddar. Allt för att den inte ska kännas så stor. Hoppas det går bättre med nattningen ikväll.
 
Så varför ville jag att vi skulle köpa en ny säng om han gillade sin gamla så mycket? Jo, den senaste månaden har nattningarna varit riktigt utdragna. De har allt som oftast tagit en timme eller mer. Eftersom Oscar gärna ville bli nattad i sin säng så fick vi antingen sitta/ligga på golvet bredvid eller sitta på en stol. Man fick väldigt ont i kroppen av det, Oscar kröp oftast ur sängen och ville liggar i knäet eller på mattan bredvid och det slutade oftast med att vi ändå gick till min och Johans säng så han somnade där. Jag vill helt enkelt att vi ska kunna ligga bredvid honom i hans säng så vi slipper bära över honom och för att vi så småningom ska kunna få honom att somna själv i den.
 
I morse fick sängen i alla fall ett gott betyg (tolkar jag det som). Oscar vaknade samtidigt som jag (kl 05.00) och ställde sig på golvet bredvid sängen. När jag kom in till honom pekade han att jag skulle lägga mig i sängen. Han kröp upp och jag la mig bredvid. Efter tio minuter sov han igen och gjorde det fortfarande när jag gick kl 6. Håll tummarna för att det går bra, jag blir så blödig när han ska behöva genomgå såna här (för honom) stora förändringar.

Lördagsfika



Idag bjöd vi in oss på fika hos Johans mormor och morfar. Rakel hade precis fyllt på med nybakat så det passade perfekt. Oscar njöt såklart i fulla drag av bakverken och det gjorde vi andra också.





Vi tog med Oscars andra sommarpresent. Eller halvårspresent. Om en vecka på söndag blir han 2,5 år och eftersom han fyller två dagar efter julafton så är det kul att ge honom lite presenter nu också för att få någon spridning på det. I alla fall så var dagens present två paket med tuschpennor. Den ena sorten har smalare spets och den andra tjockare. Innan har vi "bara" haft kritor och färgpennor men han tycker att tusch är roligare just nu så det var en uppskattad present. Dessa är giftfria pennor från Lapland Eco Store.




Här ser ni minen som Oscar gör när han är koncentrerad. Läpparna blir lite som en anknäbb. Roligt och gulligt!

I förmiddags fick Oscar sin tredje vaccinationsspruta mot TBE. Trots protester så gick det bra. Det går ju så fort att få spruta. Imorgon blir det en tur till Ikea. Jag hoppas på att vi hittar en bra säng till Oscar att köpa. Han ska få en stor-kille-säng! :)


Bilder: iPhone 6s

Sommar-AW





Ikväll hade vi sommar-AW på jobbet. Som en liten avslutning innan semestrarna börjar. I vanliga fall brukar vi ha en större och mer påkostad sommarfest men i slutet av augusti ska vi ha kick off så nu fick det bli en light version. Helt okej för mig! Nu är jag redan hemma på soffan och kollar på Polarpriset som jag missade igår. Och äter choklad. Det ni. Mycket av det bästa under en kväll :)


Bilder: iPhone 6s

Konsert med Muse


I lördags var det äntligen dags för konsert med Muse! Det var absolut en av de bästa konserter jag sett. Den tillsammans med U2 i höstas. Det är så roligt när artisterna gör en ordentlig show av det hela med ljus och specialeffekter. Något utöver det vanliga. Här kommer ett bildregn från kvällen. Jag tycker det är så tråkigt att jag glömde kameran hemma. Det hade blivit mycket bättre bilder med den.


Nyaste albumet och turnén heter Drones. Då måste man såklart ha drönare med i showen. Alla dessa ljusbollar flög omkring fritt i hela Globen. Så. Himla. Coolt.




Snyggt ljus genom hela konserten var det också.


Puppet master










Konfettin var formad som likadana gubbar det är på albumet.

Fantastisk fantastisk konsert! Får ni någonsin möjlighet att gå på konsert med Muse så gör det! De är grymma live och har väldigt många bra låtar.


Bilder: iPhone 6s

Min utsikt just nu




Det här är nog så mycket lugn och ro det går att få mitt i staden. Tågen och bilarna gör sig ändå väl till känna. Nästa vecka åker vi till landet och jag längtar mer än någonsin efter det stora lugn som finns där.


Bilder: iPhone 6s

Plus plus

Mini Basic 300 pcs   -   Mini Pastel 300 pcs   -   Mini Neon 300 pcs
 
Så här ser förpackningen Plus plus ut som vi köpte i present till Oscar. Men jag tror att jag hittade en förpackning i begränsad upplaga med lite extra pusselbitar i. De här på bilderna har 300 bitar och jag tror Oscar fick 350 bitar. Ganska lagom. Han fick den gröna påsen. Min plan är att han ska få den med pastellfärger och den med neonfärger också, det kommer få plats perfekt i hans lilla fina låda. Men det får nog vänta till jul och födelsedagen.
 
 
Bilder lånade från Stor & Liten

Sådana där dagar



Vissa dagar är man inte sig själv. Även fast allt har varit som vanligt på jobbet så var det bara inte en glad dag för mig idag. Dagen har känts riktigt urusel faktiskt. Egentligen hade jag tänkt gå iväg med några kollegor på lunch men ändrade mig i sista stund. Jag behövde vara för mig själv. Andas frisk luft och bara vara i tystnad. Så jag köpte med mig lunch från Hemköp och satte mig på en bänk längs Monteliusvägen med utsikt över stadshuset. Det var en perfekt liten stund men jag mådde inte jättemycket bättre.



Det var först när jag hämtade Oscar och vi hade en fin stund på lekplatsen som dagen började räta ut sig. Det var inga andra familjer där idag så det kändes lugnt och harmoniskt i lagom värme. Sen gick vi hem till pappan som hade börjat med maten.




Efter middagen gav vi Oscar en sommarpresent. En låda Plus plus. Vilken hit! För hela familjen faktiskt. Vi satt alla på golvet och byggde. Oscar byggde flygplan som han sen sprang runt och flög med. Johan byggde bil med släp och jag knåpade ihop ett rött hjärta. Lådan som Plus plusen ligger i har jag köpt på Clas Ohlson och Plus plus kan man köpa på de flesta ställen som säljer leksaker. Tänk hur en dag kan vända från det usla till att sluta så fint med en mamma som känner sig varm och lätt i hjärtat. Mer fina familjekvällar tack :)


Bilder: iPhone 6s

Oscar gör O



Det blir mycket om Oscar nu men det händer så mycket hela tiden så jag kan inte låta bli. I morse räknade han från 1-7 när vi pekade på siffrorna. Tidigare har han kunnat 1, 2, 5 och 7. Han kan också rita/skriva bokstaven O. På bilden ser ni hans första O skrivet på ett kort. Det skrev han tidigare idag till ett dop som pappan i familjen är på just nu. 

Bilden: iPhone 6s



Oscars första "skolavslutning"

 
I onsdags hade Oscar sin första "skolavslutning". Eller sommarfest som de kallar det. Barnen slutar ju inte nu men kul med ett kalas innan allas semestrar börjar. Barnen sjöng sånger. Oscar stod kvar hela 2-3 minuter innan han såg mig och ropade "mamma!" några gånger. Han stod ändå kvar men jag såg hur underläppen började darra. Stackarn, så mycket folk som stod och tittade. En av tjejerna följde honom till mig och då blev han glad igen. De andra barnen sjöng så fint och presenterade varje ny sång. Den sista (En blomstertid nu kommer) fick publiken också vara med och sjunga. Fast inte jag för Oscar säger alltid "nej!" när jag sjunger (förutom Bä bä vid nattning) :)

 
 
 
 
Det blev fika med massa tårtor och kakor. Oscar var busig och tog fler kakor hela tiden. Först försökte jag lugnt och sansat säga till honom att "det här är den sista, sen får man inte mer". Det funkar oftast hemma med kex och skorpor, men inte nu. När jag till slut sa till på skarpen (efter fyra kakor, en tårtbit och ett antal glas saft) blev han så arg att vi fick gå in och pyssla i lugn och ro. När vi kom ut igen efter ett bra tag var allt undanplockat. Tack och lov!

 
 
 
Fröknarna höll också tal och alla föräldrar fick komma fram för att kramas och få en fin målning med alla barnens tumavtryck i olika färger. Barnen fick varsin bok i present. De hade fixat allt så fint, vädret var perfekt och det var bara väldigt mysig stämning. Jag ser fram emot Oscars alla andra sommaravslutningar. Jag ska vara med på alla!

 
Bilder: iPhone 6s

Spontanshopping



I morse blev det spontanshopping. När jag kom till jobbet såg jag en poster att JC har utförsäljning idag, fredag och måndag. Jag och kollegorna gick dit och snacka om fynd! Allt var jättebilligt så jag gick därifrån med två koftor, en tröja, ett linne, tre t-shirts och två par strumpor för bara 260 kr. Perfekt inför sommaren!



Sommarfavoriter till vardags

 
För någon vecka sedan fick jag hem en säsongskatalog från Ellos och jag hittade väldigt många modeller som jag kommer behöva nu till sommaren. Det är visserligen inte någon garanti att sommaren kommer bli varm och fin. Det kan ju hända att de varma dagar som varit är det enda vi får. Men i vilket fall så vill jag inte stå där utan tillräckliga vardagsplagg att ha på mig. Det ska vara enkelt och lekvänligt men samtidigt snyggt. Dessa är några av mina favoriter just nu.
 
Bilder lånade från Ellos.se
 
Det här inlägget är inte ett samarbete med Ellos. Jag får inget betalt utan tycker bara det är kul att tipsa om produkter och företag som jag tycker om :)
 
 
 

Luftballong



Den här stora ballongen flög precis över vårt hus igår kväll. Såå häftigt! Den var så nära att man hörde passagerarnas röster och de ropade hej. Den ser inte supernära ut på bilden, men det var den. Vilka härliga varma sommarkvällar vi har nu. Älskar det! :)

Bilden: iPhone 6s