Tomatsoppa


Nu när lunchen är avklarad kan jag säga att tomatsoppan var helt okej men inte guld värd. Broccolisoppan jag gjorde tidigare i veckan var godare om ni har svårt att välja vilken ni ska göra. Men här kommer receptet.

Tomatsoppa med avokado

Ingredienser
1 gul lök
1 liten morot (eller en halv stor)
1/2 dl vetemjöl
8 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk creme fraiche
1 msk turkisk youghurt
timjan
1/2 ask italienska örter

Gör så här
Hacka löken fint och fräs tills den har blivit mjuk i en stor kastrull. Strö över mjölet och blanda väl. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, timjan, buljongtärningen och vatten. Riv ner moroten. Rör om och låt koka i 15 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Rör sedan i creme fraichen och youghurten. Krydda med salt och peppar.

Kommentar
När det gäller creme fraichen och youghurten så tar man egentligen det man har hemma. T ex grädde, matlagningsgrädde eller kanske bara creme fraiche eller bara youghurt. Om man vill kan man välja krossade tomater med smak för att piffa till det hela. Som vanligt toppade jag min soppa med avokadobitar för att få den lite mer mättsam.



Valborg


Idag är det fredag och Valborgsmässoafton. Som vilken annan dag som helst eftersom jag ska jobba på kvällen. Men jag ser faktiskt fram emot det.

Tre positiva saker med att jobba kväll en fredag:
1. Jag tjänar pengar
2. Inget fredagsmys, vilket betyder att jag inte kommer äta massa onyttigt gott
3. Jag kan inte göra slut på pengar.

Alltså en win win situation :)
Nu ska jag göra en tomatsoppa till lunch. Har fått receptet av min vän Camilla och det ska tydligen vara något alldeles extra. Har blivit en sucker för släta soppor. Nyttigt och gott. Om jag blir nöjd så lägger jag upp ett recept lite senare.


Promenad i vårsolen


Känner mig såå duktig. Efter en lång dags jobb tog jag & Cissi en promenad i Skatås nu på eftermiddagen. Vi gick en hel mil. Det var underbart väder med sol, ganska varmt och ingen vind. Perfekt. Synd att vi inte är med i stegtävlingen på Ica där vi jobbar. I så fall hade det gått bra för oss idag. Apropå det så ska jag nog ta och skaffa mig en stegräknare. Det kommer peppa mig att röra på mig mer :)

Vi såg lite kul saker under vägen också. Först ett jättesött ställe med små troll där barn kan lämna sina nappar. Sen på slutet så upptäckte jag en orm på vägen. Jag gjorde visst ett hoppsa-steg och jag vet att jag tänkte: "Hjälp! en jättemask som rör sig jättefort!". Haha, men det var bara en liten liten orm.

Jag har ganska ont i fötter och ben nu, så kvällsmat i soffan framför TVn blir en perfekt avslutning på den här kvällen.

Kvällsmat:
- En kopp påskte med violhonung
- Hembakt dinkelfralla med keso och salami
- Ett glas nyponsoppa


Hembakt dinkelbröd.
Hembakta frallor.

Napp-troll
Söta napp-troll, det var hur många som helst :)

Orm
En oväntad mini-orm på vägen.


Loving


I morgon hade jag tänkt åka till verkstaden innan jobbet på Ica. Har några smyckesbeställningar jag behöver göra klart men det får vänta till nästa vecka. Efter fyra riktigt långa dagar på jobbet så behöver jag ha onsdagen lugn och sova ut innan några timmar i kassan på kvällen. Ligger dessutom efter här hemma. Det ska diskas, städas och sökas lite jobb. En promenad skulle också vara skönt, hoppas på fint väder.

Hoppas ni alla har haft en härlig kväll, det har jag :)
Håll till godo med en bild på ett av mina senaste smycken. Loving, med gravyren "Daughter". Lina köpte det till sin mamma i födelsedagspresent.


Hamrat silverhjärta med gravyr
Hamrat silverhjärta med gravyr.



Recept på broccolisoppa


Då ett recept på broccolisoppan har önskats så kommer det här:

Ingredienser
1/2 purjolök
500 g färsk broccoli
vatten
2 buljongtärningar
1 burk vita bönor (400g)
4 msk creme fraiche
1 tsk salt
2 tsk citronjuice
200 g skalade räkor
(chiliolja)

 Gör så här
 Skär purjolöken i tunna sivor. Fräs dem i margarin i en kastrull. Skär broccolin i bitar och tillsätt det till purjolöken. Häll på 1,2 liter vatten och 2 buljongtärningar. Låt soppan koka i 15 minuter utan lock. Skölj de vita bönorna och tillsätt i soppan. Mixa soppan slät med stavmixer (enklaste sättet) eller i matberedare. Vispa ner creme fraiche, salt och citronjuice. Servera med räkorna och ringla gärna över lite chiliolja.


Egna anmärkningar
Tyckte att min soppa blev lite lös så jag skulle rekommendera lite mindre mängd vatten. Eftersom jag inte är så förtjust i skaldjur så struntade jag i räkorna och hällde bara på lite krossade linfrön på min portion i stället. Jag kan tänka mig att det fungerar lika bra med krossade nötter också eller vad du själv tycker om att toppa soppan med.

Enjoy!


Trötter


Är det inte lite patetiskt att jag vill gå och lägga mig när klockan är 22.30 en lördag? Det känns så i alla fall. Kanske skulle jag se det senaste avsnittet av Vampire Diaries i stället? Det är min favoritserie just nu. Romantik, spänning och mystik allt i ett. Har verkligen fastnat för vampyrtemat. Så typiskt mig :)


Broccolisoppa


Eftersom den här förkylningen inte verkar vilja släppa så bestämde jag mig för att göra broccolisoppa när jag kom hem från jobbet.
Broccoli är en väldigt nyttig grönsak, bland annat är den rik på c-vitamin. Jag toppade soppan med krossade linfrön och åt en avokadosmörgås till. Mycket gott!

Min middag för kvällen. Broccolisoppa och avokadosmörgås.

Förresten så blev Josefine glad för sitt smycke :)


Leverans


Ikväll blir en lugn kväll. Ska ta hand om mig själv och vila ordentligt så jag orkar arbeta i helgen. Imorgon ska jag inte bara jobba, jag ska också leverera det här smycket till syssling Josefine :)
 



Äntligen färdig!


Jag kan knappt tro att det är sant! Äntligen har jag fått till min design här på bloggen. Det var verkligen inte det lättaste. Faktiskt så var det mer knepigt än att ordna med min hemsida. Nu är jag åtminstone igång men om jag känner mig själv rätt så kommer det komma småändringar då och då. Men nu ska jag faktiskt pusta ut, kurera det sista av min förkylning på soffan och sen vara lite duktig här hemma. Med start i morgon blir det jobba sju dagar i rad. Önska mig lycka till :)


Välkommen till min blogg!


Ja, varmt välkomna ska ni vara. Någon gång snart, när jag fått till designen ordentligt, så kommer den här bloggen igång på riktigt. Den kommer handla om mig och min strävan efter att hitta det perfekta jobbet som guldsmed, och såklart även smycken. Främst de smycken jag själv gör men också inspirationskällor. Hoppas ni kommer trivas!