Dagens från hemmalivet

(null)


Jag har verkligen inte bloggat så mycket som jag velat från den här föräldraledigheten med Sofie. Det är synd för det är alltid kul att kunna titta tillbaka i arkivet och nu är det ju inte ens en månad kvar innan jag lämnar över stafettpinnen till Johan. Men här kommer lite från idag!

Ovan ser ni min söta Doktor Westerlund som jag fyndade igår på Fruängens torg. Endast tio kronor kostade den eftersom den såg ledsen ut med vissna blad. Men det är ju lätt fixat och jag tycker att den blev sååå fin. Nu ska jag bara hitta en snygg kruka till. 


(null)

(null)
Jag fyndade också tre tistlar för 20 kr/st. Har tänkt länge att jag vill testa det i den här vasen och känner mig riktigt nöjd med hur det blev.

(null)
Idag har vi också varit på öppna förskolan. Nattens sömn har varit katastrof och då är det faktiskt extra skönt att gå dit. Sofie är mer nöjd, jag får träffa andra föräldrar och dricka kaffe. Jag brukar ta med lunch dit till både mig och Sofie så att vi inte har någon stress därifrån när hon blir hungrig.

(null)
Sofie "rymmer" ut till stora salen.

(null)
Där kan man nämligen hitta gåvagnarna som hon älskar just nu.

(null)
En annan favoritleksak.

(null)
Dagens fika för mamman när liten ligger i vagnen utanför och sover.


Bilder: iPhone 6s

Sofie 11 månader

(null)


Åå, nu är hon så nära ett år. 11 månader och jag har bara ett litet tag kvar att vara mammaledig. Jag längtar inte tillbaka till jobbet den här gången. Men jag längtar efter ordentligt med sömn.

Nu känns det som att det inte är långt kvar tills hon går. Hon går några små sträckor själv varje dag nu. Ca 3-5 steg blir det varje gång och hon älskar att gå när man håller henne i händerna. Hon klarar det till och med bra när man håller i bara en hand. Gåvagnen är populäraste leksaken just nu. Eller om vi pratar kul grejer att leka med så älskar hon också alla sorters snören. Speciellt snörena på ett par gröna byxor hon har eller snörena på mina och Johans kängor. Hon skulle släpa med sig kängorna kring halva huset om hon fick. Hon blir arg som ett bi när man tar dem ifrån henne. Smutsiga kängor är ju inte den bästa leksaken...

Och vet ni! Hon tar äntligen napp! Det hände när vi hade kalas för Oscar i januari. Då blev hon väldigt intresserad av äldre kompisen Rasmus napp. Hon skulle ta den hela tiden så jag tog fram hennes egen och hon hade den i munnen resten av kalaset. Dagarna efter hade hon den kortare stunder men det funkade inte på natten men sen blev det mer och mer så nu är hon ett nappbarn. Jag är jättenöjd över det. Visst, det kommer antagligen bli en kamp när hon ska sluta om några år men att hon tar den betyder just nu att hon förhoppningsvis inte tar tummen och att hon har lättare att somna om och att jag har kunnat sluta amma. Så det där med att ta in på hotell för att vänja av henne behövdes inte.

Sofie tycker det är roligt att leka med nappen. Hon sätter den i min mun för att sen försöka ta tillbaka den. Hon älskar också tittut-lekar och när Oscar gömmer sig under matsalsbordet. Hon blir så glad när hon hittar honom. Favoritleksaker är hammare, marackas och Diddi-skallran men hon gillar också böcker. Och såklart allt som Oscar har. Och rota i lådor.

Sofie börjar förstå mer och mer nu och det är verkligen jättekul! Här kommer några exempel:
- Borsta tänderna
- Nappen
- Nallen
- Oscar, mamma, pappa 
- Klappa händerna
- Vissa leksaker 

Hon har fortfarande bara två tänder. Jag undrar när nästa kommer egentligen... tycker det är ett konstant kli i munnen. Det skulle vara kul med mer tänder så att hon får lättare att tugga sånt som är lite mer hårt. Typ gurka och äpple. Jaja, hon har väl sina 20 när hon är 3 år i alla fall.

Och just det, Sofie har haft tofspremiär :)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bilder: iPhone 6s

Playdate hemma hos oss

(null)


Igår hade jag hela föräldragruppen här hemma på förmiddagsfika. Som genom ett under så kunde alla i dessa sjukdomstider. Jag hade alla ballonger och andra dekorationer kvar från födelsedagsmiddagen i fredags så det kändes lite festligt och extra roligt att duka upp fint på matsalsbordet. Smidigt också att sitta där när alla barnen ändå leker på golvet bredvid i vardagsrummet. Vi pratade om allt möjligt med gemensamheten att det mesta hade med barnen att göra. Mat, sömn, resor, jobb, osv.

Två av mammorna började jobba i början av januari så nu har vi två pappor med istället. Superkul att de vill haka på tycker jag.

Jag kommer verkligen sakna dessa stunder när jag börjar jobba igen. Det kommer närmare och närmare hela tiden. Att börja jobba alltså. Knappt 1,5 månader kvar av min egen tid hemma med Sofie.


(null)

(null)


Bilder: iPhone 6s