Paw Patrol på Exploria

 
 
Vi har ännu inte varit på Exploria som ligger ganska nära där vi bor. Det är ett jättestort lekland för alla åldrar kanske man skulle kunna summera det. Alltså både för barn och vuxna. Här om dagen fick jag tips från Oscars ena lärare att Exploria i juli månad kommer ha helger med Paw Patrol. De små hundarna är verkligen en stor favorit hos Oscar just nu så det måste vi verkligen försöka boka in under semestern. Jag tänker mig att man åker dit och tajmar in minidiscot och sen äter middag där. Det kommer bli kul!
 
 

En mysig kväll

 
 
Idag lämnade jag och Oscar av Johan vid tunnelbanan. Han skulle in till stan och träffa några kolleger. På nåt sätt så trodde Oscar att han också skulle få åka tåg och när jag vände om bilen för att åka därifrån så belv han jätteledsen. Verkligen helt ifrån sig. Så när inget annat funkade så frågade jag honom om han kunde tänka sig att åka buss istället. Det ville han gärna så vi parkerade bilen hemma, tvättade av fågelbajs som hamnat på Oscars bildörr (förfärligt enligt Oscar), tog fram vagnen och gick till busshållplatsen.
 
Vi hoppade av vid Kungens kurva shoppingcenter. Min tanke var att vi skulle äta middag på By och sen köpa nya chinos till mig på H&M. Men By har de tydligen rivit och det andra kaféet har inte så mycket barnvänlig mat så vi traskade över till Ikea istället och åt köttbullar. Helt klart ett bra beslut. Sen tog vi bussen hem igen. En perfekt liten utflykt att göra i så härligt sommarväder som vi har haft idag.
 
 
Så vad händer annars då här hemma i vår familj?
Som många vet gör vi om mycket i trädgården just nu efter dräneringen som skedde i höstas. Det senaste är att vi har fått plattor och kantsten på plats på framsidan. Det blev jättefint. Jag längtar efter gräset nu. Älskar att gå barfota i gräs.
 
Oscar har en tand som gör ont. Han och Johan skulle kolla upp det hos tandläkaren i måndags men Oscar vägrade öppna munnen så vi fick en ny tid till fredag. Hoppas det går bättre då.
 
Jo, och så har vi haft några här som kollat på lägenheten. Nu vill vi gärna att någon flyttar in igen. Det var ett yngre par och en äldre man. Vi får se vem som flyttar in.
 
 
Bild: iPhone 6s

Midsommarafton 2017

 
 
Vi hade en jättetrevlig midsommarafton i år. Det har vi nog de flesta år men det är lite extra kul att Oscar får fira med kompisar som är jämngamla. Vi hade knytis hos en kompisfamilj i Sollentuna. Sylvia och Justin med deras barn Alex och Emma. Jag och min familj fixade en traditionell midsommarlunch och värdfamiljen gjorde fika och middag. Där emellan gick vi till en gård med midsommarfirande men där stannade vi inte så länge. Det var verkligen jättemycket folk där! Vi dansade en stund kring midsommarstången och sen gick vi vidare till en lekplats där vi var en bra stund. På kvällen när barnen hade somnat spelade vi Sekvens, åt choklad, spanade efter spindlar och sov över. Här kommer massa bilder från vår dag.
 
 
 
 
 
 
 
En fantastiskt god red velvet cake till fika. Jag fick med mig receptet och måste verkligen testa att göra den själv!
 
 
 
 
 
 
 
Hemmagjord lemonad att sippa på när vi kom tillbaka till huset, jättegod!
 
 
Emma är sugen på sin hamburgare.
 
 
Till middag blev det grillat. Barnen fick hamburgare och det gick verkligen hem. Oscar åt glatt 1,5 hamburgare med pommes frites till i två omgångar.
 
 
 
Nästan hela gänget :)
 
 
Thomas tåg var temat för den här midsommaren för Oscar. Alex hade två små tåg (James och Percy för er som vet) som han hade fått köpa på flygplatsen på deras senaste resa. Oscar föll för dem så fort han såg dem och de var med hela dagen. Han somnade till och med med James i sina små händer. Som tur var gick det bra att lämna kvar dem hos Alex när det var dags för oss att åka hem på lördagen. 
 
 
 
Alex hade också en låda med flera pussel i Thomas tåg-tema. De satt fint och pusslade efter frukosten. Det här röda är tåget James.
 
 
 
Och just det, hur blev vårt midsommarväder då? Jättebra faktiskt. Lite växlande molnighet men mycket mer sol och värme än jag hade förväntat mig. Det var inga problem att ha klänning och koftan behövdes inte på hela dagen. Regnet kom först när barnen hade somnat och då satt vi i uterummet och hörde det smattra mot taket. Väldigt mysigt.
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L 

Midsommarfamilj

 

Den här fina bilden tog min kompis Sylvia på oss tre igår på midsommarafton. Vad glad jag blev för den. Jag hade tänkt redan på morgonen att jag skulle be henne ta en familjebild på oss. Men man vet ju aldrig hur väl den lille killen i familjen vill samarbeta. Eller hur vädret skulle vara. Och vad glad jag är för blomsterkransarna i plast jag köpte på TGR för två år sedan. Tycker det känns fint och festligt när man inte orkar binda egna. Fler bilder från vår midsommar kommer, kanske imorgon :)

 
 
Bild: iPhone 6s
 

Glad midsommar!

 
 
Idag är det midsommarafton 2017! Jag tror att det kommer bli en härlig dag. Man borde väl prata om vädret som alltid är den heta frågan inför den här dagen. Så ja, jag tror att vädret kommer bli okej. Prognosen i appen visar 19 grader och växlande molnighet samt regn på kvällen. Det kan alltså blir allt möjligt idag, haha. Men jag kör på klänning ändå, det brukar jag försöka med oavsett väder.
 
Det här året firar vi hemma hos en kompis till mig i Sollentuna. De har barn i samma ålder som Oscar så det kommer bli perfekt. Hoppas att det blir bra lek.
 
Igår såg det ut som på bilden. Vi var hemma istället för halvdag för Oscar spydde en gång på natten. Men det var bara den där enda gången och sen var han superpigg hela dagen, men ett tillfälle ville han sitt nära så nära. Det var jättemysigt så jag bad Johan som också var hemma att ta några bilder.
 
Ha en fantastisk midsommarafton kära läsare!
 
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L 

Sommarpresenter

Oscar har ganska nyligen upptäckt Paw Patrol och tycker om den serien jättemycket. För ett år sedan när vi var på Fuerteventura fick han köpa med sig en av hundarna i mjukisdjur-format för då hade vi tittat lite på Paw Patrol på Nick Jr men sen tittade vi inte på det på jättelänge och hunden blev inte lekt med så mycket. Men när han nu har börjat titta på det barnprogrammet igen så har också mjukishunden blivit hans favorit. Därför kändes det klockrent vad han skulle få i sommarpresent i år. Det blir en t-shirt, ett par skor och en vattenflaska. Alla med bilder på de små hundvalparna i Paw Patrol såklart. Jag tror att Oscar kommer bli jätteglad. Förra året köpte vi Plusplus i sommarpresent, det var också populärt.
 
 
Bilder lånade från CDON.com

Saker som Oscar 3,5 år säger

 
 
 
För några veckor sedan åkte Oscar karusell för första gången. På Ormingekarnevalen som var precis ett stenkast från där Oscars farmor bor. Han tyckte det var kul men var fullt fokuserad och gjorde inga glädjehopp direkt. Mot slutet tyckte han till och med att det fick räcka.
 
Oscar säger en massa roligt just nu. En del är lillgammalt och mycket härmar han direkt från oss vuxna. Här kommer lite av allt han säger. Alla "mamma" kan ersättas med "pappa" och tvärtom.
 

Nu blir jag faktisk arg på dig mamma!

 

...Det tror jag nog
 
Jag älskar katter och hundar
 
Pappa du måste ha senap, annars du kommer för sent
 

Jag tycker om dig

 

Baaajskorv
 
Aha! Jag har en idé!
 

Jag vill inte du ska gå, då jag känner mig ensam

 

Jag älskar dig mamma

 

Jag vill sjunga min rolig sång (Rövarnas visa)

 

Vilken härlig dag

 

Jag tycker om solen

 

Jag tycker inte om solen (när han får den i ögonen)

 

Ja, absolut

 

Det är blä! (om diverse mat/grönsaker han inte tycker om eller cigarettfimpar på marken)

 

Men var är pappa nu då?

 

Konversation med mig:
- Mamma, de finns inga monster här? 
- Nä, det finns inga monster här.
- Är du säker på det?
- Ja, det är jag säker på
 
 
Bilder: Canon G16

Blommor från trädgården

 
 
Trots att vår trädgård ser ut som den gör just nu så lyckades jag ändå få till en liten somrig bukett igår, av ogräs haha. Men väldigt fint tyckte jag att det blev där på köksbordet. Klöver och kirskål :)
 
 
 
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L 

Sortera hemma

 
 
För ett litet tag sedan beställde vi nya soptunnor och nu lääängtar vi verkligen efter dem. Tänk va, längta efter nya soptunnor. Inget jag trodde man kunde göra för några år sedan. I vilket fall, det ska bli jätteskönt att komma igång med sopsortering hemma. Slippa fylla garaget med säckar innan man kommer iväg till återvinningscentralen för att slänga dem. Nu får istället allt åka ner i soptunnorna, inte bara de vanlga soporna, och sen kommer SRV och hämtar varannan och var fjärde vecka.
Nä, nu får de där soptunnorna allt komma!
 
 

Trädgårdsdag

 

Idag är det svinvarmt och då passar vi såklart på att jobba i trädgården. Det behövdes verkligen rensa ogräs på baksidan så det har jag gjort. Jag har också grävt lite i en stor jordhög och fyllt ut lite på ställen där det har behövts. Johan har grävt upp några stubbar och flyttat på stenar. Oscar har hjälpt till lite här och där. Hårt och svettigt arbete för alla tre med andra ord. Glass var ett måste efter lunchen :)

 
Imorgon blir en ledigare dag. Då ska vi träffa Jonas och Ludvig på en ny lekplats vid Långsjön och sen går vi till badplatsen. Jag kan nog tänka mig att bada. Det ska ju bli ännu varmare imorgon.
 
På bilden kan ni se hur det ser ut på vår baksida just nu. Vi väntar på gräs, lite plattor och en ny trappa från köksdörren. Det ska bli så skönt att slippa all jord! Det ser likadant ut på framsidan av huset.
 
 
 
Bild: iPhone 6s
 

Familjedag på Victorina III

 
För snart två veckor sedan åkte vi på utflykt med Victorina III. Det var Johans pappa med familj och resten av båtens besättning som anordnade den här familjedagen. Det blev en väldigt trevlig dag på sjön. Vi blev upphämtade på morgonen på Kvarnholmens brygga och åkte mot en liten ö i Vaxholm som heter Getfoten. Vi utflyktade en stund på ön och efter lunch på båten åkte vi hem igen. En skön dag i skärgården helt enkelt. Oscar tyckte att det var en rolig och spännande utflykt så det var väldigt kul att vi kunde följa med. Vi andra hade såklart också jättetrevligt. Tack för en fin dag till alla inblandade!
 
Oscar och Linn
 
Fin matsal där vi åt lunch och fika
 
Fika på vägen ut
 
 
 
Flytvästen på hela resan
 
Svärfar/kapten Jan och hans mamma Lena
 
På Getfoten finns en restaurang/vandrarhem med trevlig lekplats
 
 
Kasta sten i vattnet är kul!
 
 
 
 
 
 
Lunch på båten efter utflykt på ön
 
Oscar med sin pappa och farfar
 
Fika på vägen hem. Dessa tårtor var ju jättegoda! Måste köpa hem någon gång när vi får gäster.
 
Oscar blev trött och somnade på sin stol när han tittade på Youtube i min telefon. Som tur var satt jag på stolen bredvid så jag lutade honom mot mig. Det tar på krafterna att vara på utflykt.
 
Tillbaka i stan igen 
 
 
Bilder: Canon G16

Sommarfest 2017

 
Idag höll Smarta barn sin årliga sommarfest i trädgården. Det är deras avslutning innan semestrarna drar igång på riktigt. I år hade vi inte riktigt lika tur med vädret som förra året. Då var det nästan för varmt. Idag var det varmt och väldigt fint väder på förmiddagen men på eftermiddagen kom det regnskurar och sol om vartannat. Som tur kunde vi vara lite under tak och det regnade inte under den viktigaste stunden. När barnen sjöng för oss.
 
Så söta, fina och duktiga barn. Oscar som så många gånger sprungit till oss så fort han sett oss var nu i sitt esse. Han hoppade av lycka när de tågade ut på altanen och stod kvar hela stunden. Han tycker ju om att sjunga vår pojk. Efter sången blev det tipspromenad för oss föräldrar. Det gick inte så bra för mig, Johan och Harriet så det blev inget pris. Men det var roligt! Senare bjöds det på hamburgare och kakor. Barnen fick presenter. Oscar och jag gick in och bytte byxor på honom tre gånger eftersom det var blött. Han är inget fan av att bli blöt på kläderna kan man lugnt säga. 
 
Och just det, såklart hade vi fixat present till de underbara lärarna. I år fick de varsitt cellofanpaket med doftljus, en fin handkräm och kokostärningar. Allt samlat in en fin påse. Här kommer ett gäng bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: iPhone 6s

Våffelfika

 

Idag blev vi bjudna på våffelfika hos kompisar en promenad bort. Våfflor är verkligen en favorit hos mig!

 
Oscar hade jättekul med både Duplo och studsmatta. Vädret varierade idag. När vi kom var det sol och jättevarmt men sen mulnade det på igen och blåste så att tröja och filt åkte på. Vi besökte en lekplats på vägen hem men nu blir det lugnt resten av kvällen. Eller jag har nog tänkt träna när Oscar nattas. Jag har kommit på att det är perfekt att träna i uthyrningsdelen just nu när vi inte har någon som bor där. I veckan som har varit gick jag upp lite tidigare varannan dag och körde olika styrkepass. Heja mig!
 
 
 

Bilder: iPhone 6s


Sveriges nationaldag 2017

 
 
Förra året firade vi Sveriges nationaldag på Herrängens gård men i år blev det mer lek och mindre svenska flaggan. Vi åkte till Mulle Mecks lekpark i Solna efter lunch. Jag har länge hört mycket gott om den och Oscar har varit där med Smarta barn några gånger. Det märktes att han kände igen sig för han sprang runt helt fritt och brydde sig knappt om var jag och Johan var. Mulle Meck har det mesta och är en park som fungerar för både små och stora barn. Vi lekte, hade picknick, lekte lite till och åt glass i solen. Jag älskar såna här dagar så det blev en perfekt dag om du frågar mig. Var beredda. Här kommer mååånga bilder.
 
 
 
 
Det här var Oscars favorit. Om och om igen skulle han åka den här gula rutschkanan.
 
 
 
Krypa i tunnel.
 
 
 
 
Mecka med bilen.
 
 
 
Äta bulle, jordgubbar och päron till mellis.
 
 
Leka katt och hund.
 
 
Flyga på pappas armar.
 
 
 
 
 
 
 
Glasspaus i värmen.
 
 
Och sist men inte minst, leka i sandlådan som också är en storfavorit hos Oscar.
 
 
 
Bilder: Canon G16