Onsdag

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår var det lillördag och det firade jag med att på lunchen gå till Stadsmissionen på Hornsgatan och kika lite på deras porslin- och glasavdelning. Jag var ute efter något nytt att ha mina pennor i. Vas, glas, mugg, något som helt enkelt skulle falla mig i smaken. Innan igår hade jag en liten glasflaska som jag både tröttnat på och som var för smal för att alla pennorna skulle få plats. Jag måste säga att jag hittade det perfekta glaset. Lagom högt, tunnt och stilrent. Och det bästa av allt, det kostade bara 5 kr. Utöver det så fick två glassglas och en rosa liten skål följa med mig hem. Glassglasen tänkte jag nog främst ha blommor i faktiskt, skålen har inte någon given plats än men den var så söt och pastellig att jag inte kunde motstå...
 
Kvällen fortsatte med bästa tjejkvällen på Sthlm tapas som ligger på Kungsholmen. Vi var fem tjejer som inte sett varandra på ett tag så vi babblade på om allt möjligt och åt riktigt god mat. Med tanke på att personalen dessutom var jättetrevliga och restaurangen mysig så tänker jag absolut gå dit igen :)

Tisdagskören

 
Utrustning: iPhone 4
 
Jahaja, det blev visst ett klippkort till den här kören som alla får vara med i ändå. Jag hade inte trott det faktiskt. Men det känns som en sund grej att göra. Man blir glad och det är kul med en aktivitet som inte innebär att gå till gymmet. Som jag sa till min kollega igår, det känns som att man är barn igen och hade någon form av kvällsaktivitet efter skolan. Enda skillnaden är att nu när man är vuxen så är det mycket enklare att avgöra om jag faktiskt tycker det är roligt eller inte. Caroline af Ugglas är dessutom så härligt rolig hela tiden och verkligen en bra pedagog. Det blir många skratt.
 
Vi åt middag på Begel Street café som ligger på Hornsgatan innan och den här gången tog jag Spicy tuna. Om man gillar tonfiskröra så kan jag verkligen rekommendera den. Det finns så många goda varianter som jag bara längtar efter att testa. Om ni gillar bagels, gå dit vetja! :)

Min dag

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår var det min födelsedag och då hade jag fullt upp. Så därför får ni det här inlägget idag istället. Det här är bilderna som blev. Jag fick blommor från min underbara familj i Göteborg. Jag bjöd på finfika på jobbet. Måste säga att jag blev mycket nöjd själv. Chokladmousse med grädde och hallon. Jag tycker ju verkligen om att fixa i ordning fint när jag väl ska bjuda på något.
 
Sen fortsatte jag till restaurang AG där jag mötte upp min man för födelsedagsmiddag. Han satt redan till bords och väntade med varsitt glas Champagne. Vi har varit där en gång innan och maten är fantastisk. De specialiserar sig på kött och gör det såå bra. Om man går dit måste man testa deras stuvade spenat. To. Die. For. Desserten var också himmelsk. Hallonparfait med rostad vit choklad, maräng och hallon.
 
Sammanfattningsvis så var det en väldigt väldigt fin dag :)
 

Kör för alla

 
Skärmklipp från korforalla.se
 
Idag efter jobbet ska jag tydligen prova på att sjunga en truddelutt. Det är gratis att prova på Caroline af Ugglas kör ikväll så det ska jag och några tjejer från jobbet göra. Jag tror väl inte att jag kommer bli biten och fortsätta med det men man vet ju aldrig. Och trots att jag aldrig ger några nyårslöften så är ett av mina mål för året att våga testa på lite nya grejer. Det var gokart i helgen och kör ikväll. Klapp på axeln. I morgon, födelsedag! :)

Reparera collier

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nu är det dags att knåpa lite med smycken på egen tid igen. Det blir tyvärr inte så mycket sånt längre med tanke på att jag jobbar med det heltid under dagarna. Men någon gång då och då när ett inte allt för komplicerat jobb dyker upp så tackar jag ja. Den här gången har jag fått i uppdrag av två äldre släktingar att laga deras halsband. Så jag gick och köpte lite material för att kunna göra det så bra som möjligt. Vi får hoppas att damerna blir nöjda :)

Sylvias möhippa

 
Utrustning: iPhone 4
 
Lite så här såg Sylvias möhippa ut igår. Det var en lång, trevlig, kall och rolig dag. Den började med tidig väckning av the bride to be. Vi hade tagit med oss frukost, prosecco och mina hallonrutor. Vi mumsade, presenterade uppdrag och sminkade Sylvia. Några timmar senare styrde vi bilarna mot ett gokartsälle. Där fick vi köra och tävla i några timmar. Jag kom sist, vilket absolut inte gjorde något. Jag hade inte väntat mig något annat eftersom jag inte är så förtjust i höga hastigheter när man inte känner sig så skyddad. På slutet så gasade jag på ganska bra ändå och förbättrade min bästa tid från 1:03 till 0:52. Det var roligt!
 
Vi drog vidare och intog lunch på Max i Hammarby sjöstad samtidigt som vi fortsatte med Sylvias uppdrag. Sen gjorde vi det bästa av allt. Spa. I 2,5 h badade vi och tog det lugnt. Åt frukt och drack mer prosecco. På slutet fick Sylvia en välbehövlig massage som hon var väldigt nöjd med. Vi fortsatte hem till en av tjejerna och där åt vi middag, gjorde oss i ordning för kvällen, pratade och hade kul tills två taxibilar hämtade oss och körde till Berns. Jag hade aldrig varit på Berns innan men fick ett bra intryck. Väldigt vackra lokaler men dyrt inträde. För att ha varit igång från kl 05:40 till 03:30 så måste jag nog säga att jag känner mig väldigt nöjd som orkade festa så länge på kvällen :)
 
PS. Man får väldigt mycket träningsvärk i armarna av att köra gokart...

Vårkänslor mitt i vintern

 
Utrustning: iPhone 4
 
Jag tittade i en väldigt trevlig tidning på lunchen. Den senaste Family living med mycket pasteller. Precis vad jag är sugen på just nu och blir glad av. Faktum är att jag köpte en ljuslila diskborste igår på Ica. En liten liten detalj som ändå piffade upp köket en hel del för mig. Apropå Ica så har de fått in jättemånga fina köksgrejer i pastell som jag skulle vilja lägga vantarna på. Speciellt två teburkar. En rosa och en turkos. Tips tips till er som inte vet vad ni ska köpa i födelsedagspresent till mig :)
 
Pallarna på bilden ovanför skulle jag gärna ha i vuxentorlek. Men de blir ju såklart jättefina i barnrummet också som de är till för. De här vårkänslorna mitt i vintern tycker jag om, fast samtidigt har jag inte riktigt lämnat julkänslorna bakom mig. Känner mig på bra humör!

Dagar med instagram

 
Utrustning: iPhone 4
 
Instagram har fått jobba lite de senaste dagarna och här är ett litet smakprov från vad jag har lagt upp där. Det är helgen i bilder kan man säga. Den började på tåget i fredags då jag läste Kupé och hittade ett tips på ett engelskt fik här i Stockholm. Det ska jag besöka! Sen fortsatte kvällen hemma hos min syster med god middag och chokladfondant till efterrätt. Lyxigt och gott! Lördagen började med en tur till stan där jag hittade söta knoppar som jag funderar på om någon utav dem ska få pryda mitt nattduksbord på landet som ska målas om. Sen träffade jag tjejkompisarna på Sjöbaren i Haga och åt en smarrig fiskgratäng till lunch. Härligt att få träffas. Kvällen bjöd mamma och pappa på kalkonmiddag. Alltid lika gott! Och till sist söndag var det dop för ett av kusinbarnen men där blev det tyvärr inga bilder med telefonen. Sista bilden är från idag. Det fina vinterlandskapet efter en hel dag med snöfall :)

På tåget

 
Jag sitter på tåget mot Göteborg och har det bra. Jag gillar att åka tåg, det är trivsamt. Det är sällan jag gör det nu för tiden. För några år sedan när jag och Johan hade distansförhållande så bodde jag nästan på tåget.

En Köpenhamnare från Gateau fick följa med ombord och det ångrar jag inte. Mums! Fick spontanshoppat lite på Lindex innan tåget avgick också. Lägligt nog så finns en fin liten butik på Centralstationen. Ett par trosor och två små kuvertväskor kunde jag inte motstå. Trosorna för att de var söta och väskorna för att de var stilrena och billiga. Ta två, betala för en och det var redan reapris på dem!

Ikväll ska jag få ha fredagsmys hemma hos min syster. Vilken fredag! :)

Utrustning: iPhone 4

Hallonrutor

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 1:3,5-5,6 IS
 
250 g smör
5 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Frysta Hallon
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret på medelvärme i stor kastrull. När allt är smält ta av kastrullen från värmen och blanda ner strösocker och ägg (ett i taget) OBS! Bara röras ihop, inte vispa!
3. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och rör ner försiktigt i smeten.
4. Bred ut smeten i en långpanna eller form klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och tryck ner dem lite i smeten. Grädda i ca 30 min tills kakan fått fin färg.
5. Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.
 
Annas kommentar
Jag har gjort kakan vid två tillfällen nu och den har blivit lika god båda gånger. Jag gjorde min kaka i en mindre form, ca 20x30 cm. Då upplevde jag att kakan behövde vara inne lite längre än 30 min. Min var inne ca 40 min. Jag använde blandade frysta bär i stället för hallon eftersom det var vad jag hade hemma. Det perfekta med den här kakan är att det går så fort att göra den och man har nästan alltid alla ingredienser hemma. Receptet har jag snott av I huvudet på EmmyEn av mina absoluta favoritbloggar :)

Nyårsafton 2012

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Nyårsafton började så här hemma hos oss. Vi korkade upp det fina bubblet och gled ner i jacuzzin. Sedan länge har vi kommit fram till att vid tolvslaget kan man ha nästan vilket bubbel som helst, då känner man inte så mycket skillnad ändå. Det här blev alltså en utmärkt start på dagen och förhoppningsvis en ny tradition så länge vi firar nyår i Stockholm :)
 
På kvällen fortsatte vi hem till några vänner som bor ganska nära. Där serverades trerätters och det var en väldigt trevlig kväll. Sent blev det också. Kl 03 tror jag vi började knata hemåt. Vi stod för desserten som blev lingonpannacotta i portionsglas och två små praliner. Receptet hittar ni hos Made by Mary.

Årets första fika hos oss

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag bjöd vi in till årets första fika hemma hos oss. I huvudsak var det de från släkten vi inte hade hunnit träffa kring jul som fick komma och såklart några vi hunnit träffa också :)
 
Så igår tog jag på mig bagarmössan och knådade deg hela dagen. För första gången sen jag flyttade hemifrån bakade jag bullar. Kardemummabullar. Utmärkt resultat! Jag blev väldigt nöjd med tanke på att jag inte har en fancy maskin som arbetar åt mig, så degrokarna till elvispen fick istället göra sitt. Och på kvällen gjorde jag bärrutor. Mycket enkelt och gott. Recept kommer!
 
Resten kom fram från frysen. Sånt som blivit över från andra fikastunder. Jag gillar att frysa in grejer. En väldigt trevlig stund hade vi och nu när mannen är på bio passar jag på att bara ta det lugnt. Imorgon börjar en ny vecka, då blir det jakt på symaskin och handla mat. Ser fram emot att ta tag i rutinerna ordentligt nu.

Ludvigs dop

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag är det fredag, skönt att börja med en hyfsat lugn tredagars arbetsvecka nu efter långledigheten. Igår kväll satt jag och redigerade bilder från Ludvigs dop som ägde rum i början av december. Bilderna ovan är från den dagen. Nu har jag bara lite kvar som jag får försöka göra klart i helgen.
 
Apropå bilder så har jag lite smått ångest över alla bilder från alla resor som jag inte hunnit/orkat blogga om än. Men det kommer. Italien, tårtbuffé, England, Paris, jul, nyår och skinkjansson står på min lista att beta av. Så är det helt enkelt när man är en hårt arbetande kvinna :)
 
Ikväll ska vi på middag hos några vänner!

Shoppingsugen

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår gick jag förbi Ica och såg de här jättefina trälådorna. Jag har alltid tyckt om den här gammeldags stilen och att de nu finns i nytt utförande i vit färg passar mig faktiskt utmärkt. Frågan är bara var jag ska ha dem och vad som ska vara i om jag slår till? Tips någon?