Första dagen på nya jobbet


För er som inte vet så har jag fått ett nytt jobb (mitt första som guldsmed), det är på Efva Attling Stockholm. Jag skulle egentligen ha börjat först på onsdag, men tyvärr har en medarbetare blivit sjukskriven så de behövde få in mig tidigare. Det var nog faktiskt lika bra att kastas in sådär på en gång.

 

Jag har tidigare varit och provjobbat där. Det kändes väldigt skönt idag. På så sätt kände jag mig inte helt bortkommen utan hade lite mer självförtroende. Sammanfattningsvis tycker jag att dagen gick mycket bra. Jag fick många jobb gjorda och jag ser faktiskt fram emot att gå dit imorgon igen (men jag kommer antagligen vara lika nervös även då och några dagar framöver).

 

Nu ska jag se True Blood med min kära sambo. Vi har äntligen börjat titta på den serien, den är mycket bra!

 

Skicka positiva tankar till mig resten av veckan är ni snälla :)

 


På plats i Göteborg


Nu befinner jag mig i Göteborg. Steg upp kl 5 så jag är riktigt trött. De här dagarna ska jag passa på att träffa folk och bara ha det trevligt. Kommer bli dåligt med uppdateringar tyvärr..

Det känns som att hösten har kommit till Göteborg. Det blåser ordentligt och är ganska kallt. Jag har höga förhoppningar på att vädret i Stockholm ska vara bättre under hösten och vintern än vad det är här. Spännande, mitt första vinterhalvår i Stockholm :)

För övrigt så håller jag tummarna för min vän Camilla som inte mår så bra just nu. Jag hoppas det vänder snart.



Sista dagen


Igår var min sista dagNK Saluhall. Det blev en ganska kort karriär där, bara två och en halv månad. Butiken och personalen är mycket trevliga och jag har trivts där. Kommer försöka handla där när jag kan. När man arbetar mitt inne i city så bäddar det för att en del kändisar ska handla av en. De här har handlat av mig:

- Katarina Ewerlöf (skådespelare, bl a i "Tomten är far till alla barnen")
- Arne Hägerfors (sportjournalist), 3 gånger
- Peter Kondrup (meteorolog på TV4), 2 gånger
- Kristina Lugn (poet och dramatiker)

Har även hört många som sagt att Fredrik Reinfeldt har handlat av dem och är en flitig kund i saluhallen. Jag har dock inte sett honom...

I morgon åker jag till Göteborg i några dagar och sen blir det premiär för det nya jobbet! :)


Kladdkaka


Igår bakade jag en kladdkaka som blev riktigt god. Fick receptet från bloggen Kalasgott som är en helt suverän blogg när det gäller recept. Ni kan finna receptet här:

http://kalasgott.blogg.se/2010/july/st-hans-varldsgoda-kladdkaka.html#comment

Dock tyckte jag att den blev lite väl kladdig, så jag kan rekommendera er som använder en vanlig form i samma storlek som en springform, att ha inne kakan i minst 30 minuter istället.

För övrigt var det en mycket trevlig kväll med finbesök från Sofia, vin, middag och tilltugg. Med andra ord blev det inte direkt en kväll i Raw foodens anda. Men man får fuska ibland :)


Nedräkning...


Om några dagar åker jag till Göteborg för att träffa vänner och familj och fixa med lite praktikaliteter nu innan jag börjar det nya jobbet. Innan dess ska jag:

Fredag (idag) - Jobba hela dagen
Lördag - Tvätta, städa och umgås med kära Sofia som snart flyttar tillbaka till Göteborg
Söndag - Jobba större delen av dagen
Måndag - Jobba hela dagen (sista dagen på NK)
Tisdag - Luncha med det nya jobbgänget och besöka Konrad Wahlström för inköp av diverse smyckeartiklar

Sen blir det Göteborg och efter det kommer nya spännande utmaningar!


Raw food kex


Nu när Johan har åkt till New York i en vecka så passar jag på att testa Raw food på riktigt. Minst två mål om dagen och alla mellanmål ska jag äta enligt den dieten för att sedan kanske byta ut alla mål till Raw food. Det är lite lättare när man bara har sig själv att ta hänsyn till. Ska bli spännande, har hört så mycket bra om den. I måndags bakade jag Raw food kex. Receptet hittar ni här:

http://vagenfran37kg.wordpress.com/2010/03/22/recept-raw-food-kex/

Raw food kex

Raw food är en detox-diet. Den renar kroppen och man ska få mer energi än man någonsin haft (det behöver jag). Den mat man äter får inte hettas upp till mer än 42,5 grader. Meningen är att allt man äter ska ha bevarade vitaminer och mineraler (när det kokas och steks försvinner mycket sånt). Alltså äter man det allra mesta som det är. Man äter inte heller några mjölkprodukter. Vill ni läsa mer om Raw food kan ni göra det här:

http://www.rawfood.se/


10 saker om mig


1. Jag är nyutbildad guldsmed.

2. Jag är nybliven Stockholmsbo men kommer egentligen från Göteborg.

3. När jag var liten sa jag "mi mi" istället för "måne".

4. Jag studerade till guldsmed i Köpenhamn. Underbar stad, saknar den.

5. Jag har i MÅNGA år jobbat i kassan på Ica.

6. Kommer om två veckor börja mitt nya jobb som guldsmed.

7. Jag älskar inredning.

8. Har nyligen kommit på att om jag hade möjlighet att testa fler yrken så  skulle det vara bagare och florist.

9. Jag har en lillasyster, hon är bäst.

10. Jag och min kille har varit ett par i 3 år, nu är vi också sambos.


Sommar i Nössemark 2010


Här kommer till slut lite bilder från den härliga semestern i Nössemark, Dalsland :)

Nössemark


Johan och jag
Kantareller

Exina
Utsikt från vår altan

Liten groda
Frukost

Ohyra


I några dagar nu har vi haft flugor i vårt hem. Bananflugor eller blomflugor. Jag vet inte skillnaden. Fick ett bra recept på en vätska som de ska dras till och drunkna i. Det fungerade riktigt bra.

1 dl äppelcidervinäger
½ dl vatten
1 msk matolja
några droppar diskmedel

Så får ni någonsin samma problem kan jag starkt rekommendera att blanda det här i ett glas och låta det stå framme. Ett annat tips jag kom över var att man ska hälla kokande vatten i vasken så att eventuella ägg dör.


Kli i fingrarna...


Nu var det så längesedan jag fick tillverka ett smycke till mig själv att det verkligen kliar i fingrarna. Längtar tills jag har tillgång till verkstad igen. Om lite drygt två veckor börjar jag nya jobbet på Efva Attling. Det ska bli kul! Tills dess överväger jag nästan att KÖPA något nytt smycke. Jag minns faktiskt inte när jag gjorde det senast. Är sugen på något stort "krimskramsigt". Vi får se...


Anna 30 år


I lördags var jag och Johan på hans systers 30års fest. Det blev jättelyckat. Vi var ute hela kvällen och natten eftersom vädret var så härligt. Det flödade av god mat, trevliga människor och skön stämning. Allt i asiatiskt tema. Jag är glad att jag fick dela den kvällen med värdparet och alla andra. Bra gjort Anna och Tomas! :)

Här följer några av alla de bilder som togs:

Mumsig bål
Mumsig bål!

Födelsedagsbarnet
Födelsedagsbarnet :)

Härlig fest utomhus

Hög mysfaktor

Sommar-seg


Oj oj oj, det märks att det är slutet av sommaren. Jag tycks inte kunna få tummen ur och sitta med bloggen en längre tid. Men snart så.. Har ju massa fina bilder att visa. Vi har i alla fall kommit hem från Åland, jag har hunnit jobba lite och nu är det lite lediga dagar.

Om en liten stund ska jag och Johan gå på promenad och titta in på en visning av ett hus här i närheten. Brukar alltid gå igenom området när jag tar promenad här så det ska bli kul att se ett av husen på riktigt. Efter det blir det bio. Eclipse. Äntligen.

Sitter förresten med min laptop nu för första gången på två månader. Jag är förvisad till den när Johan spelar sitt nya datorspel. What to do :)


Åland


Då var det dags att gå upp tidigt igen. Idag åker jag och J till lantstället på Åland. Kommer bli supermysigt! Har längtat så dessa tre dagar av arbete :)

Vi hörs!


Raw food


Kan raw food vara något för mig? Det låter väldigt bra och nyttigt för kroppen och de jag känner som har testat det mår väldigt bra av den sortens mat.


Hittade en bra sida där det står utförligt om raw food:

rawfood.se

Och även en blogg med recept:

rawfoodrecept.com


Det negativa är att många av recepten innehåller så många olika ingredienser. Om man börjar lite lätt kanske och köper hem saker allt efter som? Vad tror ni?


Tillbaka i storstaden


Efter nästan en och en halv vecka längst ute på landet så är jag åter i Stockholm. Det betyder tre dagar med jobb och sedan en långhelg på Åland. Härligt! Så skulle man alltid ha det. Tid för att åka till de platser man har det som härligast på. Smultronställena.

I lördags hade vi överraskningsfest för min mamma som fyllde 50 tidigare i år. Det blev väldigt lyckat och hon verkade knappt ha misstänkt något. Precis som det ska vara. Vet inte om jag orkar med något liknande igen bara, det tar så mycket på krafterna att vakta sin tunga hela tiden. Men samtidigt var det värt det när jag såg hur glad och rörd hon blev :)

Ska försöka lägga upp lite semesterbilder senare.