Chorizogratäng

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Igår efter veckohandlingen gjorde jag och mannen chorizogratäng till middag. Lätt och god vardagsmat. Kan varmt rekommenderas. Vi gjorde dubbel sats också så det blev mycket mat, hela 5 st matlådor till mig av det som blev över. Receptet kan ni hitta här på en av mina favoritbloggar :)
 
Som vanligt ändrade vi om lite i receptet.
#1: Vi hackade upp en röd paprika och hade i såsen tillsammans med massa torkad oregano.
#2: Struntade i den rivna osten som man skulle toppa med. Istället tog vi hälften av mozzarellan.
#3: Inte hade vi någon persilja heller eftersom det inte är någon favorit. Jag kan tänka mig att färsk basilika eller oregano skulle vara gott istället.
 
Smaklig måltid!

Avtackning

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår hade vi finfika på jobbet. Vår kollega Anders har sedan ett tag valt att sluta för att gå vidare med nya utmaningar i arbetslivet. Och när någon slutar så måste det såklart vara lite festligt fast det samtidigt är lite sorlig stämning i luften. Vår receptionist hade verkligen överträffat sig själv med dekorationen och vackra tårtor hade hon hittat på stan också.
 
Idag däremot är en helt vanlig tisdag :)

Je t'aime Paris


Vi hade en riktigt trevlig långhelg i Paris. Fredagen bestod av konstvandring i ca 2,5 h på Louvren. Där såg vi bland annat Mona-Lisa och Napoleons kröning. Vi intog en fika på Starbucks för att sedan bege oss mot den pampiga katedralen Nottre Dame. I de kvarteren åt vi också lunch. Crêpes och ett glas rött. Härliga Paris! På vägen tillbaka till hotellet fick vi utökat vår samling Starbucks-muggar. Den här gången blev det två små espressomuggar :)

 


Mot Paris!


Nu sticker vi till Paris över helgen så det kommer vara lite tyst här tyvärr. Vi hörs! :)

 


Tävling hos My Happy Days!

 
Bild lånad från My Happy Days
 
Har ni sett vilken härlig tävling Josefin har i hennes blogg My Happy Days? Mutti är ju ett underbart tomatmärke. Så länge ekonomin tillåter så använder vi helst Mutti hemma hos oss i köttfärssåser och liknande. Deras ketchup är underbar! Därför vore det riktigt roligt att vinna. Kika in hos Josefin och tävla du också :)

Syfestivalen 2012

 
Utrustning: iPhone 4
 
Här ser ni några bilder från syfestivalen. Det var garn, tyger och symaskiner överallt. Utöver det så fanns det mycket annat pyssel också. Decopage, scrapbooking, göra smycken osv. Väldigt trevligt besök men ganska mycket folk. Det roliga var att det fanns så mycket man kunde få prova på och lära sig. Vissa grejer var helt gratis och andra behövde man bara betala för materialet. Någon dag ska ni få se vad jag köpte (förutom julkorten och glitterlimmen som jag redan visat) men jag kan redan nu berätta att jag köpte ett startkit med tenntrådsbroderi som ska bli ett armband. Kul att testa!

Syfestivalen och julpyssel

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag var jag på Syfestivalen med en kollega. Det var riktigt roligt. Men mycket folk. Jag köpte med mig lite grejer hem bland annat det ni kan se på bilderna här ovan. Så ikväll tror jag att jag tar mig an årets första julpyssel. Pimpa julkorten :)
 
Men först en varm dusch, jag är så frusen i detta ruggiga väder!

Min stilige make

 
Fotograf: Josefin Landhagen
 
Så här såg min stilige make och en av hans marskalkar ut före vigseln. Kan man bli mer stolt över att få vara gift med världens bästa man? Ikväll är han på kryssning med grabbgänget. Jag tar det mest lugnt inför syfestivalen imorgon :)

Hockeyspel

 
Utrustning: iPhone 4
 
Det har flyttat in ett hockeyspel på vår avdelning på jobbet. Det är förvånansvärt roligt. Jag är inte alls särskilt bra men man ger sig in i spelet med hull och hår ändå. Nu ska det spelas matcher, sen bjuder vi in resten av kontoret på turnering :)
 
Idag blev det indiskt till lunch. Väldigt mumsigt. Spice Garden här på Södermalm kan jag verkligen rekommendera! Nu är jag lite sugen på att gå hem faktiskt. Det finns massor som behövs fixas med hemma. Idag och på fredag installeras en luft luft värmepump i källaren också. Skönt att få det gjort så vi sparar lite pengar på elen nu när kylan är på väg.

After work på jobbet

 
Utrustning: iPhone 4
 
Ikväll hade vi after work PÅ jobbet. Perfekt upplägg. Alla kan komma och sätta sig när de är färdiga med dagens jobb och företaget betalar. Såå trevligt hade vi. Vi var långt ifrån alla, kanske en tredjedel bara. Men det var mysigt och trevligt ändå. Till och med lite bra för alla kunde prata med alla utan problem. Det bjöds på vin, ost, kex och frukt. Verkligen stort tack till vår kära receptionist Annika som alltid ordnar så fint. Skönt att komma hem i tid var det också. Det är ju trots allt bara onsdag :)

Jonna Erlandsson

 
 
Idag vill jag tipsa om en tjej som heter Jonna Erlandsson. Hon är framför allt en väldigt duktig fotograf men hon har också gjort lärorika små filmer där hon lär oss andra som inte är lika haj på det här med att redigera bilder hur hon gör. Jag har alltid velat lära mig hur man får ett sådant där härligt drömskt ljus i sina bilder. Så någon dag när jag har tid ska jag kika på hennes videos och samtidigt göra samma med en av mina bilder. Gå in och besök hennes blogg om ni känner samma som jag. Titta speciellt i "Tips och trix"-kategorin. Kul att lära sig något nytt! :)

Hot chocolate

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Sån här lyxig varm choklad fixade jag och min syster igår. Perfekt kombo när man är lite frusen och ligger under filten på soffan och ser på film. Receptet brukar stå på kakaons förpackning men till två stora koppar använde vi 6 tsk kakao, 6 tsk socker, ca 6 dl mjölk (vi mätte upp så mycket vi ville ha i kopparna) och 1 dl grädde. De söta minimarshmallowsen köpte jag på TGR i Liljeholmen. Kunde inte motstå :)
 
Filmen vi såg var Moonrise Kingdom. Sevärd, annorlunda och mysig film. Perfekt en söndag då man ändå inte orkar göra något vettigt.

En riktigt fin höstdag

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Lite så här såg gårdagen ut när vi lunchade, lekte och fikade med en del av vår fina familj. Vi träffar Johans syster och systerbarn allt för sällan med tanke på att vi ändå bor i samma stad. Och så varm i hjärtat man blir när man ser den ena finslipa sina cykelkunskaper och den andra spexa och flirta. Det är en så fin liten familj. Riktigt bra bilder fick vi och höstvädret visade sin bästa sida. Jag hoppas vi ses snart igen :)
 
Gårdagkvällens tjejfest finns det inga bilder från. Kameran fick stanna hemma. Den är lite tung att släpa med sig. Kanske skulle man ha en mindre för de tillfällena. Borde se om min gamla fortfarande fungerar.. Himla kul hade vi i alla fall. Det blev god dryck, tilltugg och spelet "Lingon, lådvin & långkalsonger". Det gick ut på att se vem av oss som är mest svensk. Jag hade delad ledning ett tag men hamnade nog någonstans på mitten till slut. Himla roligt och lagom simpelt. Helgen avslutades med en brunch på Långbro värdshus, den bästa. Nu sitter syster-yster på tåget tillbaka till Göteborg. Tack kära du för en mysig helg!

En vacker höstdag

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vilken fin dag det har varit! Strålande sol och på utflykt till Johans syster med barn. Massa bus och skratt. Nu vilar vi på soffan. Samtidigt som man får massa energi från en sån här dag så blir man också riktigt trött. Rosorna på bilden symboliserar dagen perfekt. Lek, värme, glädje, kärlek och energi. Visst är det härligt med höstens färger? De finns överallt, det bästa hade varit om de vackra löven kunde få sitta kvar på träden hela november ut. Jag får pryda hemmet med färgsprakande blommor som dessa i stället :)
 
Snart är det dags att göra sig i ordning inför kvällens tjejfest hos Sylvia!

Mumsmums!

 
Utrustning: iPhone 4
 
Dagens fredagsfika blev de här vackra sötsakerna. De gör sig bra på bild. Sånt fika gillar jag. Nu tar jag helg och sticker och möter lillasyster på centralen! Ikväll vankas det hemmagjord pizza, vin och kanske en film :)

Helglyx

 
Utrustning: iPhone 4
 
Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter tre härliga dagars utbildning. Igår råkade dagen bestå nästan enbart av möten. Så det blev inte mycket praktiskt arbete. Idag är en mer normal dag.
 
Här ser ni lite mer bilder från förrförra helgen när min mamma och pappa var på besök. Vi gick och såg Jesus Christ Superstar på Göta Lejon och innan showen åt vi middag på Imperiet som ligger i Skrapan. Kul att testa en ny restaruang. Vi blev väldigt nöjda. Vi fick både goda drinkar och god mat. Inte så farligt dyrt heller. Har man biljetter till Göta Lejon samma kväll så får man också 15 % rabatt på maten. Inte dumt alls.
 
Ikväll ska jag hem och fixa lite medan mannen min är ute på roligheter. I morgon anländer nämligen min söta syster så jag vill ha lite fint i huset tills dess. Det är extra trevligt att greja i hemmet nu när hösten är här. Då vill man ändå bara vara inne med tända ljus :)

Diamantgradering

 
Utrustning: iPhone 4
 
Idag var första dagen på diamantgraderingskursen som jag ska gå i tre dagar. Det var jätteroligt och dagen flög verkligen iväg. En hel dag kändes som tre timmar. Max. Vi är ett lagom stort gäng på elva personer och två lärare. Idag koncentrerade vi oss på att titta på olika stenar och försöka bedöma färg, klarhet och slipning. Lite teori och en massa praktik. En jättebra pärm fick vi också med all kursmaterial. Lunchen blev vi bjudna på. Det var förbeställt på Tranan. Jag valde Wallenbergare och det var det perfekta valet för mig. Ser fram emot imorgon :)
 
Kvällen har vi spenderat hos svärmor. Vi fick god laxmiddag och avslutade med en plommondessert. Riktigt skön söndag!

Annika Gustavsson

 
Bilder lånade från http://www.annikagustavsson.se/
 
När jag var på kurs förra veckan så träffade jag en tjej som heter Annika. Hon pluggar sista året till guldsmed på samma skola som jag gick i Köpenhamn och har samtidigt ett företag där hon säljer sina egna designade smycken. Jag blev riktigt inspirerad av henne och suget att göra egna smycken blev lite starkare. Funderar på att köpa mig örhängena på nedersta bilden. Det är en fossil i silver från Gotland med en guldkula i mitten.
 
Besök gärna hennes hemsida och kolla in kollektionerna. Hon tar också specialbeställningar :)

Fois gras

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I fredags när mamma och pappa anlände så bjöd vi dem på gåslever till förrätt. De hade tidigare köpt den till oss när de var i Barcelona och nu fick vi tillfälle att smaka. Riktigt riktigt gott. Den försvann fort ner i våra magar tillsammans med tunt knäckebröd, hallonsylt, krikonchutney och Amaronevin. Sylten och chutneyn hade vi med oss hem från England. Visste ni förresten att krikon är en underart till plommon? De är mindre till storleken och har mörkblå färg. På engelska heter det damson.
 
Jag hade köpt två mjukostar i reserv om det skulle vara så att vi inte tyckte om gåslevern. De behövdes inte. Mer gåslever åt folket! :)