I morgon blir en bättre dag


PS. Jag har bestämt att allt kommer bli bättre i morgon. Idag var helt okej. Imorgon ska jag måla grönt i gästrummet efter jobb och läkarbesök. Grönt är skönt :)


Dålig dag


Om lördagen var bra så var söndagen urdålig. Inget blev som det skulle. Vi fick en vattenläcka i huset som sög musten ur en. Den kunde varit värre, men ändå. En händelse som kommer ge mer utgifter och antagligen kommer de behöva öppna golvet i hallen för att se hur stor skadan är. Typiskt när det redan ligger ett fint golv där som vi inte hade tänkt byta ut. Men det är som Johan säger, det hade varit tråkigare om de hade behövt göra det i badrum eller kök.

Tack och lov slutade dagen bra med söndagsmiddag hos Johans mormor och morfar. Kroppkakor blev vi bjudna på. Det var första gången jag åt det och det var supergott! :)


Bra dag!


Det var egentligen tänkt att vi skulle måla gästrummet idag. Men det blev lite annat i stället.

- En tur till tippen för att slänga massa skräp (skönt att bli av med!)
- Till Bauhaus för köp av ved, element och lite annat smått som behövdes
- En sväng på Rusta för att köpa en pall till hallen och lite billiga städprodukter
- Bjöd några vänner på en snabbfika
- Monterat grejer i hallen

Pall till hallen
Fotograf: Anna Nilsson

Tycker det blev en bra dag ändå. Vi har också maskerat och spacklat i gästrummet så att vi kan måla lite i morgon i stället :)


Campadre


Tjejer och killar! Nu ska jag tipsa om en sida som jag verkligen gillar och har köpt en del grejer från. Är ni med i Campadre? Man kan köpa märkesgrejer till lägre pris där. De har olika kampanjer som pågår i några dagar och det gäller verkligen att ligga i om det är något man vill ha för det säljer slut fort. Allt vad gäller mode kan man hitta på sidan (kläder, smycken, väskor, inredning).

Klicka på bilden om ni vill bli medlemmar:

Campadre
Bilder lånade från campadre.com

Dagens favorit-appar


Det finns så många olika roliga och framför allt bra appar. De som för tillfället är mina favoriter är SL och Arlanda. Igår när mina föräldrar kom med planet från Vietnam så kunde jag under hela dagen hålla koll på om det var försenat eller i tid. Var som helst, bara jag har min Iphone. SL-appen använder jag dagligen då det är omöjligt att lära sig bussarnas tidtabell utantill. Perfekt för att se om man behöver springa eller kan ta det lugnt när man kommer av t-banan :)

Favorit appar

Bilderna lånade från sl.se och arlanda.se


Lätt som en plätt


Så här enkelt är det att fixa vårstämning hemma:

Muscari
Fotograf: Anna Nilsson

Växten heter Muscari och man kan köpa den för endast 19:- på Ikea


Uppdatering om jobbet


Imorgon blir en spännande dag. Då kommer en guldsmedstjej och ska provjobba hos oss i verkstaden. Meningen är att vi ska få en hum om vem hon är och om hon fungerar i vår grupp. I så fall blir det vår nya kollega. Onsdag och torsdag får vi träffa henne. Återkommer om hur det blir när jag vet mer.


Lyxmiddag


I lördags efter all flytt och städning så var jag och Johan bjudna hem till min syster och hennes sambo på middag. Vilken kväll! Vilken middag! Underbar mat. Tyvärr missade jag att fota förrätten. Men här kommer de andra två:

Lyxmiddag hos syster
Fotat med min Iphone

Fördrink
Mojito

Förrätt
Filodeginbakade sparris och parmasnurror med fetaostcrème

Huvudrätt
Potatiskakor med västerbottenost, hjortfilé och portvinssås

Efterrätt
Passionsfrukttartelett med mandelglass och hallonsås

I say no more :)


Save smart


Hittade just ett företag som heter Save smart. Kollade runt lite och tycker de har bra erbjudanden. Om man är medlem där så kan man köpa lite allt möjligt till bättre priser. Köksutrustning, delikatesser, resor, hotellvistelser, pensionsförvaltning, vin, tidningsprenumerationer, osv. En del av deras motto är: "Ju fler vi är ju billigare blir det"

Det är gratis att vara med, så klicka på bilden om du är intresserad. Själv ser jag fram emot det kommande vinerbjudandet :)

Save smart
Bild lånad från savesmart.se


Reparationer


Nu när det är så mycket med allt så har jag några smyckesgrejer som ligger och släpar efter. Bland annat så var det två enkla reparationer av armband. Men de fick jag äntligen gjort i fredags! Så mamma och svärmor, nu kan ni bära era pärlor igen :)

Pärlarmband
Fotograf: Anna Nilsson

Har även lite nyproduktion som jag gärna vill få tid till att börja med. Caroline, Kenneth och syster: den som väntar på något gott...


Helg


Imorgon (fredag) har jag tagit ledigt. Då åker vi nämligen ner till Göteborg för att rensa ur min lägenhet som jag nu har sagt upp. Ska bli skönt att få sova lite längre än vanligt och sen fixa lite mer i hemmet innan vi tar bilen ner vid lunchtid.

Igår kände jag mig riktigt duktig förresten. Tränade dubbelpass. Först Aerobics och sen Core. Det är mina favoritpass just nu och eftersom jag inte har tid till träning resten av veckan så tyckte jag det var perfekt att göra så den här gången :)


Vårkänslor


Eftersom våren fortfarande är långt borta men jag längtar som en galning så försöker jag få in lite färg i vardagen för att pigga upp. Och då är blommor en favorit. Speciellt nu när det är tulpanernas tid.

Underbara tulpaner
Fotograf: Anna Nilsson

Andra tips på hur du piggar upp en grå vardag med färg:
- Måla naglarna
- Pigga upp en outfit i basfärger med en fin scarf och smycken
- Köp hem lite nya inredningsdetaljer i färger som skriker "vår!"
- Blanda flera färger i hemmet. Det blir roligare än att enbart välja en färg att matcha med.
- Sätt upp håret och ta på dig ett par stora örhängen i en färg du tycker om
- Glöm inte att le, allt blir bättre då :)


Underbart...


Jag fick till en sådan underbar bild i helgen. Det strålade härligt solljus in i vardagsrummet och där stod de nyinköpta tulpanerna och stoltserade i sin vas. Det ser så varmt och härligt ut. Gosig känsla :)

Underbara tulpaner
Fotograf: Anna Nilsson


Valentines


Tog inte så många bilder igår men här kommer två:

Valentines
Fotograf: Anna Nilsson

Drinken är från Och Himlen Därtill. Det var första gången som jag var där. Vilken fantastisk utsikt! För er som inte vet så är det baren som ligger högst upp i Skrapan på Södermalm. Vi började vår kväll där med drink och förrätt. Sen tog vi huvudrätten på Da Luigi och efterrät blev lite choklad till filmen :)


Alla hjärtans dag


Härliga dag. Jag vet att det är som vilken annan dag som helst egentligen. Men bara grejen att det är en dag som är döpt till Alla hjärtans dag gör att man vill vara lite mer glad och varm. Jag och min darling firade kvällen med att äta middag på en italiensk restaurang och sen gå på bio. Vi såg Trassel med förhoppningar om att det skulle vara en sån där härligt glad och positiv film dagen till ära. Det var det. Kan rekommendera alla att se den. Supermysig film!

Kärlek


Snöstorm


Igår och idag har det varit snöstorm här i Stockholm. Lite tråkigt eftersom jag längtar till våren nu och gärna vill ha barmark. Tror det har kommit mellan 20-30 cm snö. Jag skottade när jag kom hem från jobbet igår. När Johan kom hem några timmar senare hade det kommit nästan lika mycket igen som han fick skotta bort. Och i morse var det samma sak. Nackdelen med att ha hus, men jag försöker se det lite positivt och tänka att det ju faktiskt är extraträning :)

Just extraträning fick jag i morse också. Då fick jag nämligen pulsa till Fruängen i 30 minuter för att ta tunnelbanan eftersom all busstrafik var inställd (och antagligen fortfarande är). När jag kom fram hade i princip all mascara runnit ner och jag såg riktigt hemsk ut. Dock känner jag mig nöjd nu att jag väl kom fram till jobbet.

I morgon och söndag är det målning av hall som gäller för mig och darling. Ska bli härligt att få det gjort!

Ta hand om er där ute i halkan :)


Uppdatering om huset


Ni har väl märkt att jag fått lite svårt att hinna med bloggen det senaste? Det har ju såklart med huset att göra. Utöver det vill man ju också hinna med träningen och umgänge med familj och vänner. Men här kommer en liten uppdatering om vad som har hänt med huset sedan vi flyttade in för snart tre veckor sedan.

- Sovrummet och vardagsrummet är målade i äggskalsvit färg
- Nästan alla fula fönsterbrädor har bytts ut till vita fina
- Gardiner har kommit upp i de flesta rummen
- Inköp av fina lampor och sittpuffar har gjorts
- Inköp och installation av trådkorgar till garderoberna

Här näst ska vi:
- Måla hallen, även den i äggskalsvit
- Måla gästrummet, antagligen i grönt och ljusgrått
- Köpa ny säng
- Sätta upp en frostad plastfilm på badrumsfönstret
- Sätta upp handukskrokar och toalettpappershållare i gästbadrummet

Osv, osv, osv...
Vi kommer ha att göra ett bra tag. Men det får ta sin tid. Vi har ju hela livet på oss :)


Nytt inköp!


Nu har jag äntligen fått köpa ett par fina sittkuddar. Hittade dem på Indiska i Göteborg och igår fick jag till slut fatt på dem även här i Stockholm. De kommer bli perfekta i vardagsrummet. Speciellt vid tillfällen då man har många gäster hemma. Som till exempel fester. Titta och njut:

Sittpuff
Fotograf: Anna Nilsson

Efter lite annan shopping den senaste veckan så måste jag nu hålla i pengarna resten av månaden... Men det får det vara värt :) Ska om några dagar försöka lägga upp lite bilder på kläder och väskor som jag också köpte nyligen. Det är kul att shoppa!