Födelsedagspresent

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Som jag skrev i det här inlägget så har jag haft ögonen för Dyrberg/Kern det senaste eftersom min lillasyster önskat sig deras smycken i födelsedagspresent. I början på den här veckan så tog jag en sväng in till stan och köpte ett par örhängen till henne som hon nu precis har fått lite försenat eftersom jag inte träffat henne på några veckor. Jag har inte lyckats fota dem än men modellen heter Mishia om ni är nyfikna. Hoppas alla har en trevlig påskhelg!

Panthea village

 
Bilder från fritidsresor.se
 
Om ungefär en månad åker jag och min kompis Malin till Cypern på semester. Vi köpte resan för några veckor sedan. Precis innan Cyperns ekonomiska kris kom ut i medierna. Det blir nog bra ändå och oj vad jag längtar till solen och stränderna. Resans fokus blir läsa, träna och slappna av. Såklart kommer lite god mat och dryck också in i bilden men i huvudsak kommer det vara en lugn resa. Kanske en utflykt här och där. Vi ska bo på ett lägenhetshotell som heter Panthea Village i Ayia Napa och för att spara pengar så blir det nog många måltider som vi lagar själva. Jag längtar!

Vasamuseet

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
För några veckor sedan besökte vi Vasamuseet med ena delen av Johans familj. Det är ett riktigt coolt museum och jag kan rekommendera att man tar en guidad tur. Det ingår i entrépriset. Ett sådant stort och maffigt skepp man har lyckats bevara, det är fantastiskt. Jag såg det senast någon gång i tonåren medan Johan var mycket yngre än så när han besökte det. Då var det inte det här fina "nya" museumet utan ett mycket mer primitivt kulturmärke. Vi gick där länge och väl, både lunch och fika hann intas.
 
De fina bilderna har min underbara man tagit!
 

Tårtkalas för stora och små

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Förra helgen när vi firade min mans födelsedag så hade jag bakat från ett helt avsnitt av Leila bakar. Avsnittet såg vi hemma hos min föräldrar i mellandagarna och redan då började jag planera vad som skulle bakas. Det blev Bounty cupcakes, Key lime pie och en Banana cream pie. Inte så dumt något av det men den sistnämnda blev de flestas favorit så den blir det nog repris på vid tillfälle. Inför kalaset hade jag också köpt lite söta skyltar från Leilas general store. Har velat ha det ett tag nu och kände att det passade perfekt. Leila för hela slanten!
 
Recept för Bounty cupcakes - Vackra men glasyren blev för stark
Recept för Key lime pie - blev lite för syrlig, en lime färre funkar nog bättre
Recept för Banana cream pie - storfavoriten!

Color splash

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Påsken har flyttat in hos oss. Kransen med färgglada ägg sitter på ytterdörren, små påskkärringar hänger i kökslampan, påskliljor får trängas med tulpaner i alla färger och i bakgrunden på bilden ser ni också att ett påskris med gula och gröna fjädrar välkomnar oss hem.
 
Jag tycker att påsk är en trivsam men väldigt kort högtid så därför är det väl okej att starta i tid så man får njuta det lilla extra? Det känns också automatiskt lite mer vårigt i huset med alla färger. Bara positivt! :)

Weekend hang out

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Finbesök har varit hos oss från Göteborg den här helgen. Vi har tagit det lugnt, ätit massa gott, druckit vin, besökt Fotografiska, strosat på stan, sett Oz på bio och promenerat. Det har varit så trevligt att bara umgås och energinivån har boostats upp en bit. Kvällen har ägnats mest åt mys i våra one pieces men också lite motionscykel och pensionssparöversikt. Bra blandning! Imorgon ser jag fram emot att få lära mig mer om Excel på jobbet :)
 
Ps. Sparrisen på bilden är svensk. Den har odlats i växthus på Gotland och smakade jättegott! Till det serverade vi en varm bulgursallad, fylld kycklingfilé lindad med parmaskinka och en kall yoghurtsås.

Hipp hipp hurra på darlings födelsedag!

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Idag fyller min man år så då serverade jag lyxfrukost till honom på morgonen. Tycker själv att det ser väldigt trevligt ut och blev fint, gott var det också. Det är svårt att smyga med saker när man bor ihop och mannen alltid kommer hem innan mig. Förra veckan när han var på jobbresa fick jag passa på att ta hem hans present och gömma den på utvalt ställe. Skönt att solen fortsätter lysa på en fin dag som den här. Ikväll köper vi med oss mat hem från Erssons i Fruängen. De serverar främst fisk och skaldjur. Jättegott!
 
Jag älskar dig Johan ♥

Kick off

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår hade vi en mini kick off med jobbet. Vi började konferera efter lunch och fick massa bra sagt. När arbetsdagen var slut så gick vi ner till lunchrestaurangen som hade dukat upp en superfin asiatisk buffé till oss. Det var verkligen gott och nu vill jag gärna äta mer asiatiskt. Några glas vitt, ett glas bubbel och att jag vann en parfym satte ännu mer guldkant på kvällen :)

Melodifestivalkväll

 
Telias mingelbilder
 
I lördags för snart en vecka sedan var min man och jag bjudna på Telias melodifestivalkväll. Det var himla trevligt. Mingel med snittar och bubbel på en restaurang nära Friends arena. Sen satt vi ner för middag och då var Titti Schultz konferencier. Hon var ganska så rolig och hade både Nassim al Fakir och Martin Rolinski som gäster på scenen. Maten var god och sen var det dags att kila över till arenan.
 
Telias mingelbilder
 
Det var första gången för mig i Friends arena och den var riktigt grym. Stort och maffigt med tre läktare. Vi var 28 000 på plats och då användes inte mer än halva ytan. Det var en lyckad kväll som jag är väldigt glad över att min man tog med mig på. Sen att fel låt vann, ja så är det nästan varje år för mig. I finalens startfält tyckte jag att Ulrik Munther skulle ha vunnit, annars Janet Leon som inte ens gick vidare från sin deltävling. Katastrof. Nu ska jag fortsätta jobba, fredagspeppa med min "Let's get fab!"-lista i öronen och längta efter fikat :)

En ivrig lillasyster

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Solen har visat sig så länge nu, ett antal timmar varje dag. Det framkallar lycka hos de flesta av oss. Men det tar tid. Snön ligger fortfarande och täcker mark på många ställen. Högarna minskar, men det går inte fort. Vintern är långt ifrån helt borta. Men trots det så märks det att våren knackar ivrigt på dörren. "Hallå! Jag har vaknat nu, det är min tur att leka!" som en energifylld och nyfiken lillasyster. Mitten av mars är snart här och jag har stort hopp om att snön kommer vara borta till påsk. Men tills dess tjuvstartar våren inomhus med tulpaner i ljusa färger :)

Saffransrisotto

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Förra helgen när min syster var här så gjorde vi finmiddag på lördagen. För första gången så fick jag testa att göra risotto. Jag älskar risotto. Krämigt ris med vin och ost i. Kan det bli så mycket bättre? I Italien är risotto en rätt för sig. Kanske har man lite svamp, sparris eller skaldjur i men inte mer. Vi försvenskade det hela och tog en liten portion var för att ha till en bit laxfilé och sallad. Det blev utmärkt gott. Så här gjorde vi:
 
4 st schalottenlökar 
2 st vitlöksklyftor 
3 msk olivolja 
300 g aborioris från Italien
1/2 g saffran 
2 dl torrt vitt vin 
8 dl het lantbuljong
50 g smör  
1 st citron 
150 g sockerärter
100 g färsk parmesanost
 

1. Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och fänkål och krydda med salt och peppar.

2. Värm upp en tjockbottnad kastrull och fräs långsamt, cirka 2 minuter, utan att något tar färg. Ett tips är att sätta på lock, då tar det inte färg eftersom ångan stannar i kastrullen.

3. Tillsätt riset och låt det fräsa tillsammans med löken i 1-2 minuter till.

4. Häll i vinet och saffran låt det koka tills doften av alkohol lagt sig. Pressa i lite citronsaft.

5. Mata riset med kokhet buljong varefter vätskan absorberas av riset. Rör hela tiden så att det inte sätter sig i botten. När riset är färdigkokt ska det vara mjukt med en aning tuggmotstånd. Risotton ska vara lös och krämig i konsistensen.

6. Stäng då av plattan och lägg i smöret i klickar. Blanda också i riven parmesan och sockerärtor. Rör om och lägg på ett lock. Låt stå och svälla under lock i 2 minuter.

 


Solskensfrukost

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I morse när jag låg kvar i sängen och inte orkade gå upp riktigt ännu så passade jag på att läsa lite bloggar i telefonen. Jag ligger ständigt efter med det nu för tiden. Jag följer lite för många och har lite för lite tid. I vilket fall så var Emmys blogg en av de jag läste ikapp mig på och hon hade gjort ett sådant fint inlägg med inspiration för frukostar. Jag har sedan länge varit sugen på att göra så fint som hon gör ibland på helgerna. Det, solen och att jag vet att mina föräldrar äter alldeles förträffliga frukostar just nu i Egypten gav mig lite extra energi (trots en jobbig förkylning) att knåpa ihop den här fina tallriken. Känner mig väldigt nöjd. Bättre start på dagen blir det inte :)
 
- Nyponsoppa med keso
- Naturell yoghurt med blåbär, hallon och müsli
- Smörgås med cheddarost och stekt ägg
- En halv avokado och två dadlar

Internationella kvinnodagen

 
 Utrustning: iPhone 4
 
Idag är det internationella kvinnodagen och det passade en av mina manliga kolleger på att uppmärksamma. När han kom tillbaka från lunchen så överraskade han oss tjejer i ateljén med varsin ros. Det tyckte jag var jättefint och snällt. Då blir man glad hela dagen. Och så hade vi trevligt fredagsfika såklart också. Vilken fin fredag :)

Fredagsinspiration

 
Bilder från dyrbergkern.com
 
Den här fredagen inspireras jag av Dyrberg & Kerns smycken. Förra helgen kikade jag och min syster igenom hela deras sortiment på Åhléns eftersom hon har skrivit en ordentlig önskelista med många av deras smycken på. Jag har faktiskt inte kollat närmare på Dyrberg & Kern innan men de har ju mycket som är flott. Det senaste har jag önskat att jag skulle bli mer bjuden på fest och gala. Eller snarare, jag är sugen på att klä mig i vackra klänningar och glittrande smycken och det kan man inte direkt göra till vardags när man jobbar i en verkstad. Men i morgon, då går vi på melodifestivalen jag och mannen. Jag ska passa på att blinga så mycket jag kan!  :) 

Vår första bröllopsdag!

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår hade jag och min man vår första bröllopsdag. Det är galet att det redan har gått ett år. Ett helt fantastiskt år. Vi firade på kvällen med middag på La Vecchia Signora som Johans syster länge har tipsat oss om. Det passade perfekt med tanke på att det italienska köket lite har blivit vårt tema. Vi spenderade ju nästan tre veckor i Italien på bröllopsresa där vi smakade fantastisk mat och dryck.
 
Igår var inte mycket sämre. En liten, mysig och familjär restaurang på söder här i Stockholm. Personalen var både trevlig och serviceminded. Vi kunde inte motstå deras fyrarättersmeny och blev inte besvikna.
 
- Fem små rätter; friterad risotto, hare på stekt bröd, potatiskaka och kallskuret.
- Pasta med salsicca
- Långkokt oxkind med polenta och brysselkål
- Chokladkaka med ett tjockt chokladtryffeltäcke och vit chokladmousse.
 
Underbara smaker! Rullade hem... :)

Finfrukost med systeryster

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här trevligt belv det i morse. Vi flyttade ut frukosten till matsalsbordet för att vi inte orkade plocka bort diverse från frukostbordet så helt plötsligt kändes allt väldigt mycket lyxigare! Ljust och fint var det också. Sånt här älskar jag. När man får sitta länge utan stress och äta frukost med de man tycker om. 
 
Dagen fortsatte med en vända på stan för mig lillasyster. Vi tittade och provade mycket. Fikade och strosade. Jag kom hem med en ny väska och en klänning. Båda två till fyndpriser. Speciellt klänningen som jag har tittat på sedan innan jul men tyckt att "det är nog inte mina färger" var nu nedsatt 70 % och satt så fint. Den blir perfekt till nästa helgs melodifestivalgalej och födelsedagsfest :)
 
Nu fortsätter kvällen med tillredning av saffransrisotto med laxfilé, sallad och vitlöksbröd!