Lekland Exploria

 
 
 
I lördags förmiddag åkte vi till Exploria så Oscar fick leka loss. Han älskar verkligen lekland och springer omkring. Allt går i en väldans fart. Han kan göra det mesta utan oss så länge han vet att vi väntar nedanför rutschkanan. Det är coolt att se hur han går loss på ett sånt ställe när han i många andra fall behöver mig eller Johan för att leka.
 
 
 
När Johan gick och tog en kaffe så klarade han den här helt själv. Lägga pulkan på plats, sätta sig i den och få ner den för rullbandet. Det är utvecklande att vara på lekland.
 
När vi hade lekt klart tog vi hissen ner en våning och åt lunch på Pinchos. Perfekt att få sitta i ett sånt där bås när man är familj. Och såå smidigt att beställa och betala via en app. Allt bara händer utan att behöva vänta på personal att haffa.
 
Vi beställde in ett gäng olika tapas. Oscar fick en naturell hamburgare med pommes frites.
 
Pulled chicken
 
Stekta räkor
 
Baconlindade dadlar
 
Sötpotatis pommes
 
 
En lyckad förmiddag och när vi kom hem väntade en överraskning... Den får ni läsa om i nästa inlägg :)
 
 
 
Bilder: Canon G16
 

Första lediga dagen blev vab

(null)

(null)


Idag är min första lediga dag men den förvandlades till vab tidigt i morse när Oscar kräktes i vår säng. Så idag blir en dag då tvättmaskinen får gå varm. Två täcken och ett madrasskydd ska helst bli rena och torra till ikväll. Jag ska försöka koda om min tidrapport från semester till vab också.

Oscar verkar ändå må bra. Det har inte kommit något mer kräks, han har ätit frukost och mellis med vanlig aptit och energin är det verkligen inget fel på. Just nu varvar han lek med tågbanan, lego och klättrar på mig. Hoppas han slipper må dåligt mer. Vi är såklart hemma både idag och imorgon som minst. De här första dagarna av min ledighet blev inte som jag hade tänkt mig men å andra sidan blir det istället värdefull tid med Oscar innan bebis kommer och lägger beslag på mig.

Bild nummer två är några av resterna från lördagens baby shower som familj och vänner hade ordnat så fint för mig. Men det får bli ett eget inlägg om det när jag får tid över i vabbandet.


Bilder: iPhone 6s

Hejdå jobbet

(null)


Idag har jag jobbat sista dagen på ett år eller lite mer. Wow, det är såå konstigt. Eller, jag har nog inte förståt det riktigt än. Nu ska jag alltså lägga alla jobbtankar bakom mig och fokusera på att bli mentalt redo för bebis. 

Den här sista veckan har jag verkligen känt att jag behöver vara ledig. Jag hade nog inte orkat jobba en vecka till. Jag hade nog inte ens orkat en dag till. Nu blir det fokus på promenader, läsa böcker som jag fått låna, fundera på förlossningen, hitta några bra namnförslag, öva andning, osv. Kanske ska jag meditera lite också. Det blir bra.

Date night på spa

 
 
I måndags bjöd jag min käre make på spa. Superhärligt efter en hektisk jobbdag.
 
I år är det högst oklart vad vi gör på Johans födelsedag. Kanske är vi på förlossningen, mitt i värkarbete. Eller så ligger vi på BB med ett litet knyte. Det kan också hända att vi är hemma med liten bebis. Därför tyckte jag att det kunde vara mysigt att få fira min man lite i förväg. En eftermiddag helt för oss själva. Så därför möttes vi upp på Elements spa efter jobbet i måndags. Tack Harriet för barnvakt.
 
Vi badade. De har en mysig pool som är både inne och ute. Chillade. Vi gjorde deras spa-ritual med Elemis-produkter. Man får en liten neccessär med produkterna och följer ett schema som står på en tavla. Bland annat så ska det tvättas, ångbastas, skrubbas, smörjas in med is, vanlig bastubad, ansiktsmask och smörja in. Superhärligt! När vi hade gjort det var vi ganska redo för middag och beställde varsin caesarsallad med räkor som vi åt i våra morgonrockar. Mums. Jag kan varmt rekommendera en sån här eftermiddag/kväll. Telefonen lämnade jag i omklädningsrummet så tyvärr blev det inga egna bilder. 
 
Ikväll träffar jag tjejgänget för en sista middag på stan innan bebis kommer :)

Magen vecka 36

 
 Vecka 36 nu och bara en vecka kvar att jobba.
 
Än så länge känner jag inte minsta lilla av att bebis skulle vara på gång. Den kan gott stanna kvar där inne ett tag till. Jag vill gärna hinna med några veckors vila, tänka, promenera, baka och pyssla med det sista inför bebisens ankomst. Vi får se hur mycket det blir av allt det där. Mål är i alla fall alltid bra att ha tycker jag.
 
På de allra flesta magbilder som har tagits den här graviditeten har jag varit i ordningjord. Vi har passat på om vi skulle åka iväg någonstans eller själva fått gäster. Bilderna för den här veckan är helt osminkade och jag hade precis kommit ut ur duschen så håret hade knappt torkat. 
 
I helgen ska vi hem till Johans syster och hämta bebissängen som vi ska få låna. Det blir mysigt. Den ska jag passa på att bädda när jag inte jobbar längre. Ännu en grej att bocka av från listan :)
 
Nej, nu ska jag ta en macka. Oscar har precis somnat och jag känner mig hungrig igen. Försöker äta fler mål men lite mindre portioner nu. Det stockar sig i halsen annars och känns bara blä. Inte mycket plats kvar där inne nu när bebis är så stor. Bebisen har definitivt börjat göra sig till känna om jag till exempel sitter framåtlutad. Det blir väl antagligen ännu mindre plats där inne då.
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2.8 L 

Mera semla!

(null)


Eftersom jag gick tidigare från jobbet igår så missade jag onsdagsfikat. Jag visste att vi skulle få semlor eftersom det hade varit Fettisdagen dagen innan. Men vad glad jag blev nu på morgonen när jag upptäckte att det fanns massor kvar! De hade köpt någon form av semmelkrans på Vete-Katten. JAG ska ta en STOR bit till förmiddagsfikat! Kanske till eftermiddagsfikat också... hehe... Älskar semlor, hoppas det är mycket fyllning :)


Bild: iPhone 6s

Alla hjärtans dag

 
 
 
Det har varit en mysig Alla hjärtans dag tycker jag. Den började inte på bästa sätt. Jag försov mig och Oscar vaknade för tidigt. Därför hann jag inte äta någon frukost hemma utan köpte med mig till jobbet istället. När jag kom till Fruängen stod två tjejer från en mäklarfirma och delade ut rosor. Det var trevligt!
 
 
 
Johan hämtade upp mig tidigt på jobbet och så åkte vi tillsammans till Smarta barns vernissage. Vad mycket fint de hade gjort! Mycket hjärtan. Det tycker jag om. Och finfika hade de också fixat. Tyvärr är många barn sjuka nu så det var bara halv styrka. Men jag är såå glad att det blev av. Speciellt eftersom Lucia ställdes in pga sjukdom. Det är mysigt att komma dit, mingla, fika och se vad de har haft för sig. Efter ungefär en timma åkte vi hem och pärlade. Ett hjärta såklart. Och just det. En stor påse med massor av Oscars fina konstverk fick vi med oss hem. Ska försöka fota dem i helgen när jag kan fånga lite bättre ljus.
 
 
Till middag blev det kycklingpanna med soltorkade tomater och paprika i. Till det en god sallad och klyftpotatis. Lite lyxigare eftersom det ändå är Alla hjärtans dag men med grejer vi ändå hade hemma. Hoppas ni andra där ute också har haft en härlig dag. Oavsett om ni har firat eller inte. Kram!
 
 
 
Bilder: iPhone 6s & Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2.8 L 

Semmeldagen

 
 
Så här blev kvällen igår när vi firade semlans dag. Jag köpte med mig det som saknades för att göra en semmelkladdkaka. Mandelmassa och grädde. Oscar och jag gick raka vägen hem från Smarta barn och började baka. Det fanns wienersemlor i affären men jag var lite sugen på att baka så därför fick det bli så. Det var kul och tänk vilken energi man kan få när man väl har bestämt sig för något.
 
Sen lagade jag stuvade makaroner och köttbullar till middag. Eller, köttbullarna tog jag faktiskt från frysen. Det är min pappa som har gjort dem och vi fick med oss en påse hem vid jul. Det är verkligen världens godaste köttbullar.
 
Här kommer receptet på kladdkakan. Jag tycker gott man kan baka den året om.
 
150 g smör
100 g mandelmassa
1 msk kardemumma grovmalen
2 ½ dl strösocker
3 st ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
grädde
mandelflagor
florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 23-25 min. Låt kakan kallna. 
Rosta mandelflagor i en torr stekpanna, låt svalna. Pudra florsocker på den kalla kakan och lägg på den rostade mandeln. Servera med vispad grädde.
 
Annas kommentar
Receptet är gjort för en springform som är 20 cm men jag gjorde i en som är 24 cm. Då kan man tänka på att kakan inte böver vara inne lika länge i ugnen så håll koll! Min kaka blev tyvärr för torr. Jag fick tipset att när kladdkakan har fått en 0,5-1 cm torr kant runt om så ska man ta ut den och ställa kallt. Då blir det tydligen perfekt. Det ska jag testa nästa gång!
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2.8 L 

Valentines imorgon

 


1. I LOVE MOM SOCKS / 2. HEART SOCK / 3. KIDS TIGHTS / 4. KIDS SOCKS / 5. HEART SOCK / 6. I LOVE DAD SOCKS

 

Imorgon är det Alla hjärtans dag! Firar ni? Vi brukar inte slå på stort och har uppmärksammat dagen lite olika år för år. Inga traditioner. Det blir såklar lite fler pussar, kramar och vara extra snäll. Ibland fixar jag ihop småpresenter till Johan och Oscar. Förra året blev det strumpor från Happy Socks i kärlekens tema och något gott att mumsa på i fina presentpåsar. Så här har det sett ut de senaste åren på Alla hjärtans dag:

 

Alla hjärtans dag 2017

Alla hjärtans dag 2016

Alla hjärtans dag 2015

Alla hjärtans dag 2014

 

I år har jag inte planerat något alls. Inga presenter. Ingen speciell mat till middag. Det får bli fokus på pussar och kramar helt enkelt! Men däremot är alla föräldrar bjudna till Smarta barn på vernissage så det känns trevligt. Prata lite med de andra och få med sig hem allt pyssel som Oscar gjort inför Alla hjärtans dag. Det kommer bli mysigt och kanske något med kyckling till middag. Jag har rensat frysarna för att laga mat på det som ligger där och hittade då kycklinglårfiléer.

 

Idag är det förresten semlans dag! Ska ni äta? Jag ääälskar alla sorts semlor men kan inte bestämma mig hur jag ska göra. Kanske köpa wienersemlor på Coop om de har några kvar i eftermiddag. Eller hem och baka en semmelkladdkaka. Vi får se...

 

 

This post contains adlinks from Adviral


Den nya vagnen

Jag har ju nämnt att vi har köpt en ny vagn till bebisen. Vi var trötta på den gamla eftersom vi fick punka så många gånger. Dessutom var sittdelen solblekt och väldigt välanvänd. Så den här bebisen får en alldeles sprillans ny vagn. Å andra sidan behövde vi ju inte köpa massa andra grejer den här gången eftersom vi har kvar allt från Oscar. En Britax Go Big i färgen grå melange blev det i alla fall. Johan satte ihop den igår och jag tror den kommer bli jättebra. Den här gången struntade vi i att köpa den hårda liggdelen. Vi köpte en mjuklift istället som man lägger i själva sittdelen när den är fälld i sovläge. Billigare och det blir enkelt att bära in en sovande bebis. Den används ju inte så länge heller. Jag tror Oscar fick byta från från ligg- till sittdel när han var 5-6 månader.
 
Så varför var jag sugen på just en sån här vagn?
- Punkteringsfria hjul
- Framhjulen är stora och svängbara
- Stor varukorg
- Snygg färg
- Lättmanövererad
- Enkel att plocka isär för att ta så liten plats som möjligt i bilen
- Reflextyg (fast det visste jag inte om när vi köpte den)
 
 
 
Bild lånad från Babyworld.se
 

Magen vecka 35

 
Ungefär 5 veckor kvar till BF...
 
Det var alldeles för länge sedan jag skrev något om graviditeten nu. Veckorna bara rusar iväg. Imorgon går vi in i vecka 36 så jag tänkte passa på att visa bilden från förra helgen. Då var jag kalasklädd för att vi firade att jag och min mamma hade fyllt år. Eftersom vi byter vecka på lördagar så försöker vi ta bilder på magen då eller på söndagen för att få hyfsat fina bilder i dagsljus. Det är ju så svårt att få till på vardagar den här årstiden.
 
Just nu känner jag mig ganska svullen i kroppen. Sepciellt om fötter, smalben och fingrar. Innan kunde det komma och gå lite men nu känns det som att det är samma lika varje dag. Vid ett tillfälle för några veckor sedan fick jag flimmer för ögonen på eftermidagen när jag satt i soffan och läste för Oscar. Det var som att jag hade tittat rakt in i en lampa men ljusfläckarna försvann aldrig. Till slut fick jag lägga mig i ett mörkt rum och vila ett tag. Då blev det bra igen. Antagligen bara trötthet. Annars, om man också har högt blodtryck, så kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning men jag har som tur är bra blodtryck.
 
Just det, förra gången skrev jag lite om namn till bebisen och att vi inte har så mycket bra på listan. Det har vi fortfarande inte men varje gång jag frågar Oscar vad han tycker att bebisen ska heta så säger han: "Baby Ha-ha". Enligt honom finns det någon på Youtube som heter så men det har jag missat. Roligt är det i alla fall :)
 
Det senaste har jag rensat garderober här hemma. Det är kul när man kommer igång! För att få till en tom garderob att lägga bebiskläder i så behövde jag slänga en del och sortera om. Vilket såklart ledde till att fler garderober behövde rensas för att få in det som skulle sparas. SÅ skönt när det blir ordning på flera ställen! Nu har också Elfa-korgarna kommit och fått flytta in i bebisens garderob. Alla de minsta kläderna är tvättade och inlagda :)
 
För några helger sedan köpte vi en ny vagn. Det blev en gråmeleard Britax Go Big. Jag tror den kommer bli jättebra. Vi ska låna en bedside crib av Johans syster också. Annars är det mer mentala bitar inför förlossningen som behöver förberedas. Förlossningsbrevet ska skrivas... Färska upp profylaxkunskaperna. Väskor ska packas. Storkok med matlådor ska göras så Johan har mat att ta med sig till sjukhuset.
 
Mitt järn har sjunkt lite så nu får jag knapra på ännu fler tabletter om det funkar med magen. Än så länge går det bra och på senaste MVC-besöket så hade värdet faktiskt blivit mycket bättre! Jag har sedan länge gått upp mycket mer i vikt än vad jag gjorde totalt med Oscar. Det känns lite sådär. Jag kan bara hoppas att jag har lika lätt att bli av med det som sist. Annars var resten bra när vi var på MVC senast. 
 
Och just det. Det där mörka strecket som jag hade på magen förra graviditeten har börjat träda fram nu. Jag tycker att det blir mörkare och mörkare ju längre tid som går och nu börjar det också synas ovanför naveln.
 
MIna fingrar har börjat göra ont på natten. Man kan få karpaltunnelsyndrom när man är gravid så jag tror att det är det jag har fått. Om det gör att jag inte kan sova ordentligt så tyckte barnmorskan att jag ska gå till en arbetsterapeut för att få skenor att sätta på händerna som gör att man håller dem raka. Vi får se hur det går.
 
Tydligen har jag börjat snarka riktigt förfärligt. Jag har köpt en näsutvidagre på apoteket som verkar funka bra. Tyvärr är den lite störande efter några timmar på natten så jag använder den inte hela tiden. Det är ofta något annat som gör att jag vaknar. Mina fingrar, Oscar eller ont i halsen (är förkyld) och då blir näsutvidgaren droppen som gör att jag inte kan somna om. Men jag rekommenderar den ändå. Gällande snarkningarna så är det lite roligt. Jag har träffat två barnmorskor det senaste och båda har sagt något i stil med att maken antagligen får igen nu. De har inte varit så brydda över det helt enkelt. Haha.
 
Nu börjar jag känna att bebisen tar mer och mer plats där inne i magen. Den bökar runt ordentligt vissa dagar. Jag blir mätt snabbare och känner ibland av den där klumpen i halsen direkt efter mat, samma som jag hade första halvan av graviditeten. Klumpen har nog med magmunnen att göra för jag känner också av mer halsbränna. Det börjar bli svårare att sitta på golvet och leka med Oscar. Vissa dagar är magen bara i vägen känns det som och det är inte alls skönt. Jag känner av fogarna/bäckenbotten om jag har suttit eller legat en längre stund. Då blir det några stapplande steg innan kroppen kommer igång igen.
 
Det var nog det för den här gången. Det blev en hel del! Så är det när man inte tar sig tiden att skriva oftare.
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 mm 1:2.8 L 

Snart alla hjärtans

(null)
 
 
Idag är det fredag och arbetsveckans sista dag. För mig har det varit en kort vecka eftersom jag både har varit sjuk och med Oscar hos logopeden. Meeen i alla fall så tjuvstartar vi Alla hjärtans dag redan idag med lite hjärtanpraliner här på jobbet. Det är fint väder ute också så tycker den här fredagen blev ganska bra ändå. Dock startade den inte så bra. Tröttheten ville verkligen inte försvinna och ögonlocken var så så tunga, men efter en kopp kaffe så blev det faktiskt bättre. 
 
Nu ser jag fram emot att få hämta min prins och ha lite fredagsmys. Det blir hemgjord pizza till middag och när lilleman sover vill jag krama min man i soffan och se På spåret. Tycker inte att en fredagskväll kan bli så mycket bättre än så faktiskt :)
 
 
Bilder: iPhone 6s