Ny kamera


När min sambo anlände till landet så fick jag äntligen börja leka med den nya kameran, Canon 7D. Det är jätteroligt! Har tagit massa coola bilder. Helt plötsligt är det superenkelt att ta så där bra bilder som jag annars har fått kämpa för. Ser fram emot att börja fota mina smycken med den här kameran.

Här kommer ett smakprov på en blomma:

Pelargon efter sommarregn

Pelargon efter sommarregnet.


Mitt på landet


Nu är jag mitt på landet. Tycker det är härligt med sådana kontraster från storstaden. Skulle absolut kunna bo så här om jag samtidigt inte hade för långt till stan. För att inte tala om att man lever billigare också. Skulle kunna se mig själv odla grönsaker och örter och på det sättet bli självförsörjande inom vissa områden. Gillar tanken. För några år sedan hade jag aldrig trott det om mig själv.

I morse åkte mina föräldrar till Oslo så nu är det bara jag och katten. Men min Johan är på väg hit och anländer nog senare i kväll. Ska bli mysigt att vara själv med honom här i några dagar innan föräldrarna kommer tillbaka :)

Hälsningar från Nössemark!


Tidig morgon


Det är riktigt tidigt och nu ska jag bege mig in mot Centralstationen och tåget som efter nästan 6 timmar kommer ha tagit mig till lantstället i Dalsland. Kommer bli riktigt mysigt men det kan betyda dålig uppdatering här. Hoppas ni får en härlig dag!


Färdigt jobb


Så här blev beställningen som jag fick för några dagar sedan:

Pärlsmycken i vitt och aprikos

Smyckena består av sötvattenpärlor och silvermekanik.
Ett sådant set kostar från 500:- och uppåt.
Hoppas att köparen kommer bli nöjd :)


Dagens smycken


De här är smyckena bär jag för dagen:

Dagens smycken

Örhängen i silver - Anna Smyckeform
Långt halsband i metall och stenar - Indiska


Strosa på Ikea


Idag har jag och Sofia strosat på Ikea i tre timmar. Väldigt mysigt! Jättekul att älskling tipsade mig om gratisbussen som går dit (bra när man inte har körkort ännu). På så sätt kunde vi åka dit och gå i lugn och ro. Titta och vända på allt så många gånger vi ville utan en stressad (nästan panikslagen) sambo i släptåg. Alltså, hett tips till alla i Stockholmsområdet utan körkort: ta bussen!

Buss till Ikea Kungens Kurva



Beställning


Fick nyligen in en beställning på ett pärlhalsband och armband. Jättekul! Det ska antagligen bli ett set i vitt och aprikos. Så det är vad jag sitter och knåpar med i kväll. Leker lite med kombinationer för att se vad som kan tänkas bli bäst. Samtidigt har jag kollat på ett inspelat avsnitt av "Sommar med Ernst". Den stora fördelen med ny TV, det finns en inspelningsfunktion inbygd i den! Underbart program förresten, jag älskar ju allt med inredning. Om några dagar när jag är färdig med smyckena får ni se resultatet :)

Pärlor i harmoniska färger

Somriga dagar med fint besök


Ännu en härlig helg har passerat. Kära systern och hennes sambo har varit på besök. Vi har hunnit med massa roligt och ätit och druckit gott.

- Sommarhäng på Josefinas
- Middag ute på Patricias däck
- Bad och båttur i stor fin båt
- Bio (Knight & day)
- Drinkar på TGI Fridays (Oreomilkshake!)
- Brunch på Fåfängan
- Promenad på Skansen (björnarna var bäst!)

Fick inte så många bra bilder men här kommer några:

Somriga dagar med fint besök

Nu har min sambo just åkt iväg på en veckas semester till härliga Pärnu. Hoppas han är rädd om den nya kameran...

Parmesankex


Hittade ett trevligt recept på parmesankex i en tidning för några dagar sedan. Jag bakade dem igår och tycker att de blev riktigt goda. Det tyckte sambon också. Man kan antingen äta dem som de är eller med någon liten festlighet på. Här kommer receptet:

Ingredienser
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
lite muskotnöt (absolut inte för mycket eftersom det är giftigt)
en nypa cayennpeppar
10 g havssalt
torkade eller hackade örter

Gör så här
Blanda alla ingredienser utom örterna. Om degen blir för torr och smulig så tillsätt en matsked vatten eller två. Forma degen till två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i örterna och lägg in i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7-8 minuter. Förvara i papperspåse eller burk.

Parmesankex

Förkyld


Den har smugit sig på de senaste dagarna. Förkylningen alltså. Nu är den här ganska ordentligt. Snuvig, täpt i näsan och har inte samma ork som vanligt. Typiskt när vi ska få besök under helgen och allt. Men så länge som det inte blir värre ska det nog gå bra. Kan förresten det här vara en reaktion på vaccinet jag tog i tisdags, någon som vet?

Nej, jag ska se till att få ordentligt med sömn och hålla mig sysselsatt så att jag inte känner av det för mycket. Det är snart dags att hämta tvätt, sen bära upp lådor på vinden, baka parmesankex, damma och till sist väntar ett minipass på jobbet.


Helgbesök!


På fredag kommer min syster och hennes sambo hit upp till huvudstaden och hälsar på oss. Det ska bli så mysigt. Jag längtar verkligen. Hoppas att vädret håller i sig så att vi kan åka ut med båten och bada. Idag är jag ledig och ska göra massa bra saker.

- Få bort det sista av mitt bråte
- Storstäda (Johan gjorde en jättebra början på det igår)
- Ta tredje dosen av vaccinet mot TBE
- Bada!

Gå ut och njut av solen nu alla ni som kan och orkar :)


Efva Attling


Jag fick jobbet! Den 1:a september börjar jag jobba som guldsmed på Efva Attling Stockholm. Tycker det ska bli riktigt roligt och spännande. Äntligen är väntan över. Nu vet jag :)


Efva Attling Stockholm



Sommarsmycken


Här är en av mina "godislådor". Jag älskar pärlor och stenar av alla de slag. Är lite sugen på att skapa och eftersom pärlarmband och pärlhalsband är det enda jag kan göra just nu (då jag inte har tillgång till verkstad) så får ni gärna komma med beställningar. Jag har även lite olika stenar som man kan blanda in mellan pärlorna. Ett armband med enbart pärlor kostar ca 150 kr och vill man ha lite stenar i så kostar det 200-250 kr. Alla pärlor är äkta sötvattenpärlor och alla låsdelar är i 925 silver.

Så kom igen, alla ni där ute är värda ett smycke i en härlig sommarfärg :)

Pärlor i alla möjliga färger

Angående mötet igår så gick det bra men jag får mer information på fredag. Så även ni får vänta med spänning...



Big day


Idag är en stor dag. Ska på ett möte med företaget jag provjobbade för i förra veckan. Det känns riktigt positivt och jag tror att det kommer generera ett jobb för mig. Tänk att äntligen få lyckan att arbeta vidare i branschen jag faktiskt är utbildad i.

Nu kanske det verkar som att jag tar ut allt i förskott. Men varför inte? Just nu tror jag på mig själv och då måste jag passa på att rida vidare på den vågen. Det kommer dessutom hjälpa mig att verka lite mer lugn och stabil i all nervositet som kommer infinna sig när jag väl är på plats. Senare kommer ni få höra resultatet och vilket företag det är jag ska arbeta för.


Dagens lunchtips - kalkonpasta


Är mycket nöjd över lunchen jag gjorde idag. Det gick snabbt och den är nyttig. Här kommer receptet till fyra portioner.

Ingredienser
400 g strimlad rökt kalkon
4 dl minifraiche
4 tsk dijonsenap
1 dl hackad gräslök
salt
nymald svarpeppar

Gör så här
Skär kalkonen i strimlor (jag använde påläggskalkon). Blanda minifraiche, senap och gräslök i en kastrull. Lägg i kalkonen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och en fräsch sallad. Jag tycker det blev kanon :)

Kalkonpasta


Good girl


Idag ska jag vara duktig:

- Tvätta
- Promenera och träna lite styrka
- Laga en nyttig lunch efter ett nytt recept
- Packa upp minst en låda
- Jobba

Nästa vecka kommer syster-yster och hennes sambo så då måste det vara fint här. Tur att jag efter idag är ledig i två dagar så jag har tid till massa fix. Längtar efter min kära lillasyster!


Härliga lördag


Lördagen var helt otroligt bra. Jag och sambo började dagen med att äta pannkakor och glass till frukost. Ibland måste man få slarva lite och göra sånt man inte fick när man var liten. Vad är då inte bättre än att börja dagen med just pannkakor och glass? Dagen fortsatte med häng på stranden. Vi åkte till Sätrabadet. Där var det gott om plats trots mycket folk och vattnet svalkade riktigt ordentligt. Vidare till kvällen så var det grillkalas för Ken som fyller år nu i dagarna. Det blev alltså en dag full med aktiviteter, trevligt folk och god mat. Precis som det ska vara när det är så härligt sommarväder ute :)

Nu väntar en lång dag med arbete. Tycker dock att jag arbetar på ett mycket trevligt ställe, NK Saluhall. Det finns så många roliga varor där som man inte hittar i andra butiker. Igår köpte jag med två små portionsglas med fransk youghurt hem. Den smakade ljuvligt. Ska försöka köpa med sådana lite mer annorlunda grejer då och då. Det är en trevlig lyx i vardagen.

Pannkakor med glass till frukost


Väntan...


Jag har ju inte berättat något om hur det gick att provjobba i måndags och tisdags. Det kändes riktigt bra faktiskt. Träffade många trevlig människor och speciellt de tre jag kommer arbeta närmast med (om jag får jobbet) verkar som att jag skulle komma alldeles utmärkt överens med. Nu är det bara den här eviga väntan. Det är nämligen högsta chefen som har sista ordet. Så nu väntar jag besked på om hon kommer kunna träffa mig i nästa vecka. Annars kan det nog dröja till slutet av sommaren... Vilken tur att jag har massa att göra hela tiden och slipper tänka så mycket på allt det där :)


Syateljé Cristina


Igår var jag och hämtade mina kläder som jag hade lämnat in för lagning. Jag blev riktigt nöjd och passade på att lämna in ytterligare en klänning som gått sönder. Så om ni bor i Stockholmsområdet kan jag varmt rekommendera Syateljé Cristina. Det är en liten butik som ligger i Hägersten. Som jag skrivit innan så blir jag verkligen varm i hjärtat av att hitta en sådan här liten pärla :)
Syateljé Cristina