Lantliga måltider


Lantlig middag
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM

Vid det här bordet på Torpet har jag och Johan njutit flera måltider de senaste dagarna. Speciellt goda middagar. Vi är bra på det där. Att göra en fest av varje måltid. Så ska det vara på semestern!

Nu drar vi vidare mot Göteborg och Danmark :)


Fotoskolan - del 10


Hemma från Åland!

Tänkte passa på att lägga in sista fotoläxan innan vi far vidare söder ut. Den här sista veckan handlade skolan om motljus. Här kommer mina bidrag:

Motljus
Bländartal: 22
Exponeringstid: 1/8000
ISO: 640

Motljus
Bländartal: 7,1
Exponeringstid: 1/1000
ISO: 640

Motljus
Bländartal: 4,5
Exponeringstid: 1/320
ISO: 100

Motljus
Bländartal: 2,8
Exponeringstid: 1/1600
ISO: 200

Alla bilder är tagna med solen som motljus. De två översta bilderna är tagna samma tidpunkt, samma dag. Men med olika inställningar. Tyvärr märkte jag först nu att ISO:t var lite väl högt. Tycker de blev helt okej ändå :)

Till sist vill jag passa på att tacka Josefin som har hållt i skolan. Tack för att du har gjort det på ett pedagogiskt och roligt sätt, jag har lärt mig och utvecklats otroligt mycket! ♥


Eldkorg


Eldkorg
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Så här mysigt hade vi det härom kvällen när vi badade jacuzzi. Älskling har länge velat köpa en eldkorg och det blev ju hur trevligt som helst i mörkret :)


Förberedelserna är igång


Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Nu är vi igång med de första förberedelserna inför bröllopet. De två senaste dagarna har jag ägnat mina luncher och fikaraster åt att göra de här korten. Och nu är de äntligen postade. Nästa steg är att hitta ett ställe för både vigsel och fest.

Ikväll åker vi till Åland. Nu är det semester som gäller i en vecka :)


I väntan på bussen...


...så köpte jag de här skorna på rea igår, 156 kr på Andiamo i Fruängen.

Skor med kilklack
Skor med kilklack
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4


Ringarna!

Förlovningsringar
Bilder lånade från efvaattling.com

Igår beställde vi varsin förlovningsring. Vi valde båda vitt guld. Den vänstra är min och den högra är Johans. Om några veckor får vi dem. Väntan är olidlig! :)


Idag händer det!


Efter kl 17.00 idag så beger jag och darling oss iväg till butiken på Hornsgatan för att titta på ringar. Och förhoppningsvis köpa också. Lite småpirrigt faktiskt :D


Luxury by the pool


Bellini
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Vid ett av de sista tillfällena vid poolen i Vrsar unnade vi oss varsin Bellini och delade på en bakelse som jag hade suktat efter hela veckan. Ibland har man det allt bra. Nästa vecka väntar ytterligare en vecka med semester. Då blir det Åland och Danmark :)


Sköna söndag


Den här dagen har varit en lugn och härlig söndag. Trots fest igår så har jag inte varit det minsta bakis utan fått gjort bra grejer:

- Promenerat
- Bloggat om resan
- Packat upp det sista från resväskan (är så seg på sånt, tråkigt!)
- Målat näst sista lagret färg på bordet som ska till växthuset
- Planterat två pelargoner i nyinköpta krukor
- Letat företag som renoverar fönster och tog kontakt
- Tagit kontakt med ett ställe man kan bröllop på
- Jobbat i trädgården
- Badat jacuzzi


Resan till Kroatien - del 3


En dag på havet
Utflykt nummer två spenderades till största delen på en båt.

En dag på havet
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vi åkte ut kl 11 och stannade mitt på havet för att tråla upp lite fisk. Allt möjligt hängde med upp. Efter det lade vi till i staden som heter Rovinj. Vi fick två timmar att strosa runt där i väntan på lunchen de lagade till på båten. Jättmysig stad! Medan vi åt lunch åkte vi vidare till Lim-fjorden. Där fanns en piratgrotta som vi klättrade upp till. Härlig dag, men fjorden kunde man skippat egentligen. Inget speciellt att se.


Äppelkräm


Äppelkräm
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Egentligen skulle vi kollat på ringar idag efter jobbet. Men magsjuka råder i huset så i stället försökte jag mig på att göra äppelkräm på några av våra äpplen. Inte så svårt :)


Shopping i Kroatien


Glasring
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den här fina ringen köpte jag på resan. Jag köper inte så mycket smycken nu för tiden men när jag väl gör det så ska det helst vara grejer som jag inte kan göra själv. Till exempel som den här eftersom jag aldrig har provat glaskonst.


Resan till Kroatien - del 2


En smak av Istrien
Vi åkte på tre utflykter i Kroatien. Här kommer den första.

Vingård

Först till en vingård. Vi fick smaka på deras vin (vitt, rött och dessert), oliver, olivolja och en valnötsgrappa. Väldigt trevlig upplevelse!

Groznjan

Sen vidare till en liten liten stad som bara har 65 invånare. Den är känd som konstnärsstad. Det finns hur många olika galleri som helst där. Jättemysigt! Som de flesta andra städer ligger den på en bergstopp, alltså väldigt vacker utsikt. Jag sa till Johan att här skulle jag kunna tänka mig att bo :)

Konoba

Dagen avslutades på en lokal Konoba (taverna). Vi fick mat och hur mycket vin vi ville. Det var farmorn som hade lagat allt och på slutet kom hon ut och sjöng några sånger till dragspel. Mycket charmerande!

Istrien är för övrigt den halvön som vi bodde på. Så det var runt omkring där vi åkte på den här utflykten. Istrien delas upp i tre delar. Den röda, den gråa och den vita. Det är färgen på jorden de olika delarna har. Den röda kan man se på en av de översta bilderna :)


Fotoskolan - del 8


Den här veckan handlar fotoskolan om Bokeh. En japansk benämning på suddighet i bild. När ljuskällorna i bilden blir till fina cirklar. Som vanligt hade jag svårt att välja ut bilder, så här kommer en drös:

Bokeh
Bokeh
Bokeh
Bokeh
Bokeh
Bokeh

Passade på att ta mina bilder i Kroatien och om ni undrar var del 7 i fotoskolan tog vägen så fick vi ingen fotoläxa till den eftersom den handlade om kamerautrustningen :)

Bästa matlådan!


Korvstroganoff
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Idag hade jag en sån där lycklig matlåda. Man längtar efter den så fort man tänker på den. Korvstroganoffen som älskling gör är perfekt. Den och lasagnen är favoriterna :)


Resan till Kroatien - del 1


Det kommer bli ett antal inlägg om vår resa på grund av alla bilder vi har tagit. Det här första handlar om hur vi bodde på hotell Belvedere.

Hotell Belverde
Fotograf: Anna Nilsson

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS


Vi hade en liten lägenhet i ett ganska stort hotellområde. Fräscht och fint var det överallt och poolen var stor. Det enda tråkiga var att om vi ville ha plats vid poolen så behövde man gå ut tidigt och lägga dit handduk för så gjorde ALLA andra och kom vi dit kl 10 så fanns det inte en plats kvar.


Men annars ett väldigt bra hotell med fina omgivningar och nära till strand och stad :)


Förlovningen!


Igår kväll, vår sista kväll i Vrsar, så friade Johan till mig!

Förlovningen!
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Vi satt och tittade på solen som långsamt sjönk ner i vattnet när han frågade. Underbar kväll. Sen gick vi vidare till en enkel restaurang och åt och drack det vi var sugna på. Allt avslutades på en glassbar med en dessert för två. Vi är alltså förlovade nu, vi pratar bröllop. Det här är så stort för mig. Johan jag älskar dig! :)

Venedig!

Igår spenderade vi hela dagen i Venedig. Vilken fantastisk stad! Jag kan rekommendera alla att åka dit. Men åk hellre på våren eller hösten för nu var det extremt mycket folk där. Venedig har över 100 000 turister om dagen. Det blir trångt och varmt kan jag lova. Men jag vill absolut åka dit igen. Bilder kommer senare... :)

Äntligen internet!

Till slut hittade vi en restaurang (La Rosa) med Wifi som också delade med sig av lösenordet. Så tyvärr verkar det inte bli några roliga inlägg med bilder här från Kroatien. Buhu :( Men jag har börjat vänja mig vid att inte ha internet runt mig dygnet runt. Vi har det väldigt varmt och härligt. Glass och bad varje dag. Vi ska göra tre utflykter: En tur i Istrien med vin- och tryffelprovning, en tur på havet och en dagsresa till Venedig. Härligt!!! :)

Från Askersund till Vrsar

Just nu ska vi gå ombord på flygplanet till Kroatien. Hela sista semesterveckan ska spenderas där i en liten lugn stad som heter Vrsar. Med största sannolikhet blir det en dagstur till Venedig också. DET ser jag fram emot :) De senaste dagarna har vi varit på finaste smultronstället i Askersund med härliga vänner. Precis vid Vätterns topp. Många skratt, god mat och sightseeing har vi njutit av. Den här veckan som kommer kan det bli lite dåligt med uppdateringar från min sida som ni säkert förstår. Men jag ska göra mitt bästa för att ni ska få se lite bilder. Kram!

Gott vin!


Rosé
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Det här vinet drack jag härom kvällen och jag tyckte det var jättegott. Tydligen så är det här endast en kort period så skynda er iväg till systemet om ni vill testa det. Just den här druvan, White Zinfandel, verkar det inte finnas mer av i deras sortiment heller. Om min källa stämmer, har inte undersökt själv. Men mums! :)

Gåvor


Potta, blomma och stol
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

De här fina pelargonerna och pottan fick vi av Johans mamma och make. Titta så fint de passar ihop. Och här får ni också tjuvkika på den delen av mitt sommarprojekt som är färdig. Den ena stolen... Ytterligare en stol och ett bord tillkommer inom några veckor :)

Den är tillbaka!


Min fina påse
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Min fina påse är tillbaka! Lite tilltufsad och sliten men det spelar ingen roll. Det var en vänlig själ som hade lämnat in den så att den kom till hittegodscentralen. Jag ringde dit igår eftermiddag och så åkte jag och Johan förbi och hämtade den någon timme efter. Allt som var i fanns kvar. Lycka!

Sommarprojekt

 
Färger
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4
 
Det är alltid kul med ett litet sommarprojekt. Det ska inte vara allt för krävande utan lite lagom. Den här sommaren målar jag en köksmöbel som ska in i växthuset för fika och mys på sensommardagarna. Här ser ni vilka färger det blir :)
 

Fotoskolan - del 6


Den här veckan var det dags för oss att släppa loss och leka med kameran. Svåraste läxan hittills. Antagligen på grund av att den inte var lika konkret som de tidigare. Ibland är det svårt att arbeta utan ramar. Men det var en utmaning och jag fick till några bilder ändå :)

Bländartal: 5,6
Exponeringstid: 1/10
ISO: 800

Bländartal: 32
Exponeringstid: 1,6
ISO: 200

Bländartal: 32
Exponeringstid: 1,6
ISO: 200

Bländartal: 5
Exponeringstid: 1/8
ISO: 100

Bländartal: 5
Exponeringstid: 1/8
ISO: 100

Bländartal: 2,8
Exponeringstid: 1/15
ISO: 800

Bländartal: 2,8
Exponeringstid: 1/15
ISO: 100

Bländartal: 5
Exponeringstid: 1/8
ISO: 100

Jag har lekt mycket med olika sorters skärpa, rörelse i samband med lång slutartid och sommarens nyinskaffade makro-objektiv. Fick fram många bra bilder som jag är sugen på att göra till tavlor. Är väldigt förtjust i bilder där allt är oskarpt. De känns på något sätt mer målade då. Som en akvarell eller oljemålning. Roligt :)

Vi har hittat plommon i vår trädgård!


Underbara gula plommon :)
Underbara gula plommon :)
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Helt plötsligt när vår arbetsdag i trädgården var slut såg jag något litet gult på marken. Kunde det vara..? Och det var det! Ett vackert litet plommon som smakade så sött och gott. Det står alltså ett plommonträd mellan två av äppelträden i ena hörnet av vår tomt och det är först nu som vi förstår det. Stor lycka för mig. Jag älskar plommon! :)