Gott nytt år!


Just nu sitter jag i en stuga i Trysil. Jag gjorde min skid-debut igår. Det var både läskigt och roligt. Vi får väl se om det blir skidmänniska av mig eller inte. Hur som helst är jag väldigt nöjd med min insats. Jag tog modet och gjorde något som jag är rädd för. Och visst, rädslan är inte helt borta men jag är en bit på vägen i alla fall.

Idag är det nyårsafton och vi (fyra par) ska fira uppklätt, med bubbel och god mat. Jag står för efterrätten och ska börja förbereda den om en liten stund. Det blir Pannacotta med jordgubbssallad. Jag hoppas ni alla får en härlig kväll så återkommer jag med bilder efter helgen. Gott nytt år!


Incontro


Brunchen med tjejerna tog plats på Incontro. Det var underbart. Lugn och harmonisk atmosfär. Jättegod mat. Perfekt sällskap. Det var väldigt gott med italienskt som kontrast till all julmat man klämt i sig de senaste dagarna. Vad jag har förstått så är Incontro ett väldigt populärt ställe och ofta fullbokat. Men på annandagen när vi var där då var det precis lagom med folk. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Incontro i Göteborg :)

Incontro
Bild lånad från incontro.se


Härliga jul


De här dagarna har varit allt möjligt. Magiska, trötta, förväntansfulla, mätta och mysiga. Som vanligt har det ätits mycket men vi har även tagit promenader i den vackra vita kylan. Jag har fått massa bra julklappar. Allt från kläder till husprylar till en Iphone. Snart ska vi iväg på brunch med tjejkompisarna. Det blir lite italiensk buffé. Ska bli gott efter all julmat :)

God Jul!


I morgon efter min halva arbetsdag så bär det av mot Göteborg. Bilen fullastad med godis, paket och kläder. Jag kan inte förstå att dagarna har gått så fort. Det är redan jul! Supermysigt. Med det kommer det bli kasst med inlägg eftersom det oftast är fullt upp med annat. Jag hoppas ni alla får en varm och trevlig jul.

Kram på er och en riktigt god jul!

God Jul!
Fotograf: Anna Nilsson


Julgranen 2010


I fredags gjorde jag en liten kupp. Medan Johan var ute och åt med sina killkompisar så bestämde jag mig för att fixa en gran hem. Min käre sambo tyckte inte det var någon idé med gran i år eftersom vi inte ska vara hemma så mycket under jul och nyår. Och absolut, jag kan hålla med om att det vettiga hade varit att inte köpa gran. Men nu är det så att jag älskar julen. Tycker det är bästa tiden på året. En jul utan gran är ingen jul för mig och i mitt hem kommer inga plastgranar in.

Julgranen 2010
Fotograf: Anna Nilsson

Så i fredags efter jobbet köpte jag en gran på Mariatorget. Det skulle egentligen blivit en mindre gran. Men hittar man den perfekta så gör man. Drog den efter mig till tunnelbanan. Höll om den som om den vore min kavaljer inne i vagnen och släpade till sist upp den för backen till vårt hem. Ett ordentligt träningspass vill jag lova! Tänk så mycket man orkar när man bara har bestämt sig för något och verkligen har viljan.

Sen bar det av till Liljeholmen för att köpa fot, matta, toppstjärna, ljuslinga och lite mer pynt. När Johan kom hem så stod den där så fint. Jag är hur nöjd som helst :)


Jag har lärt mig något nytt!


Titta vad jag har lärt mig! Jag kan göra fina ramar av snöflingor runt bilderna. Tycker det är urtjusigt. Tydligen finns det en hel massa penslar att ladda ner gratis till Photoshop. Bland annat snöflingor. För att lära dig hur man gör, gå in på en av mina favoritbloggar just nu: Happy Days

Det är lätt som en plätt! :)

Snöflingeram
Fotograf: Johan Guste

Bilden är från då vi var på julbord på Koloni.


Julrush

Idag har jag och Johan shoppat i princip det sista av julklapparna. Allt är nu även inslaget och klart. Skönt! Känns så härligt att det bara är 3,5 dagar kvar att jobba. Sen tar vi bilen ner till Göteborg för en mysig jul och långledighet. Nu är det dags för Flygande Jakob här hos oss. Mycket gott :)

Julfest


Imorgon efter jobbet är det dags för julfest med hela Stockholmsgänget från Efva Attling Stockholm. Vi har hyrt Puck som ligger nära oss på Hornsgatan. Jag har aldrig varit där så det ska bli kul. Det här blir tredje festen på kort tid som jag får uppleva med jobbet (har varit anstäld i 3 ½ månad). Skillnaden den här gången är att det endast är en fest för personalen. De andra två gångerna har alla möjliga varit inbjudna. Se Ingen är som jag och Beauty with a thought.

Kafé Puck
Bild lånad från cafepuck.se


Prinsessa


Det hemliga projektet var att jag höll på med en dop-present till lilla Tilde som döptes i lördags. Det är ju dumt att skriva om det här i fall det skulle vara så att föräldrarna läser bloggen. Blir inte så mycket till överraskning då. Men nu är smycket färdigt och överlämnat. Här kommer två bilder:

Prinsessa
Fotograf: Anna Nilsson


Hemligt projekt


Kom på att jag inte har bloggat om det hemliga projektet jag höll på med för några dagar sedan. Får berätta om det när jag kommer hem idag då jag även kan lägga in en bild på smycket :)


Julgodis 2010


Förutom saffransbullarna så har jag bakat lite mer inför julen. Mest godis eftersom det var mitt och Johans uppdrag till julaftonen vi ska fira i Göteborg (jag hade i och för sig gjort lika mycket ändå). Om alla hjälps åt så går det lite lättare och eftersom vi bor en bit bort så var julgodis enklast att frakta. Vi har också gjort pepparkakor. Degen köpte vi på Zetas handelsträdgård i Segeltorp. De har en egen hemmagjord. Alltså bättre än den vanliga man köper och även ett bra komplement om man inte orkar göra sin egen.

Julbak 2010
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste

Knäck, Mozartkulor, Leilas rocky road, Wienernougat, pepparkakor.

Knäcken är väl den som är mest komplicerad att göra. De andra är busenkla. Så om någon vill ha recept är det bara att säga till! :)


Idag är det Annas dag


Idag är det min dag. Annas dag. Nu när jag inte längre bor nära mina föräldrar så kommer det ibland gullig post till mig. Som idag till exempel. Jag blir alltid superglad och varm i hjärtat :)

Annas dag
Fotograf: Anna Nilsson

Har inte min mamma en underbar handstil förresten? Det tycker jag :)


Sista julgodiset


Jag har kvällen för mig själv idag. Johan är i Tallin och kommer hem först i morgon. Så jag tänkte nog passa på att göra lite knäck om en stund. Det skulle innebära att jag sedan är klar med allt julgodis. Härligt! Idag på jobbet gick båda mina kollegor hem mitt på dagen. Den ena av ryggont och den andra av sömnbrist. Jag tycker väldigt mycket om mina arbetskamrater men ibland är det ändå lite skönt att bara vara själv. Men hoppas ändå att de dyker upp i morgon.

Nu: En mysig kväll med te, smörgåsar av vörtbröd och knäcktillverkning.


Vinter i Aspudden


I lördags var jag ute och tog lite foton i detta underbara vinterland. Det är så vackert när det är snö och ljust ute. Sen blev det ännu roligare när tre rådjur dök upp från ingenstans. Det är mysigt att bo i Aspudden. Kommer definitivt sakna det när vi har flyttat till huset. Se och njut!

Vinterdag i Aspudden
Fotograf: Anna Nilsson


Guldsmedsbänk del 5


Äntligen ska ni få se! Nu har jag äntligen lyckats fota min guldsmedsbänk efter att den målades. Det är fortfarande lite kvar att göra på den. Jag tänkte byta ut ovanskivan mot en i massivt trä. Antagligen bok. Sen behöver jag en ordentlig fäll också. Som ni ser nu har jag lite provisoriskt hängt upp en påse som ska samla upp silver- och guldspån. Då kommer den bli mycket finare och få en bättre funktion för mig. Här kommer bilderna!

Guldsmedsbänk före

Guldsmedsbänk efter
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste

Ser fram emot att ge den en fin plats i det nya huset nästa år :)


Saffransbullar


Ikväll har jag bakat. Saffransbullar. Mycket trevligt. Det är en vanlig deg som man gör till Lussekatter. Men sen kavlar jag ut den och brer på mandelmassa med smör, strör på russin, rullar ihop, skär bitar som jag lägger i bullformar, jäser, pensla med ägg, strö mandelflarn på och skjuts in i ugnen! :)

Saffransbullar
Fotograf: Anna Nilsson

Varje dag kl 15 har vi en fikapaus på jobbet. Idag ringde huvudkontoret och tyckte att vi i ateljén skulle komma upp till dem på fika i stället. Nämligen vinfika kl 16. Väldigt bra förslag. Kan rekommendera fler att ha vinfika :)

Julkalendern 2010


Julkalendern är ju så himla mysig att titta på. Jag såg första avsnittet idag till min frukost och ska fortsätta se fram till julafton. Tror den kan bli riktigt bra i år. Tycker faktiskt att de två senaste åren har varit bra de också. "Skägget i brevlådan" och "Superhjältejul". Men i år ser jag extra mycket fram emot den. "Hotell gyllene knorren". Heja!

Hotell gyllene knorren


Såld!


Nu är lägenheten såld. På lunchen idag var jag och skrev kontrakt med köparna i Johans ställe eftersom han är på jobbresa i Frankrike. Det känns lite vemodigt måste jag säga. Om bara två månader bor vi inte här längre. Då bor vi i ett stort hus. Trots att jag hatar allt som har med flytt att göra så ska det bli roligt att ta tag i huset och måla om och så. Göra det till sitt eget. Mitt och Johans. Tillsammans. Det är en spännande tid framöver :)

Nu: Ta en dusch så att jag blir varm igen
Sen: En kopp te och kvällsmat och se "Arga snickaren"