Lite nyheter


Det här året kommer många nya fina smycken från Efva Attling Stockholm. På fanpagen på Facebook så har man fått smygse ett av de smyckena som kommer nu i vår/sommar. Det är en medaljong som heter Pencez De Moy, det betyder "Tänk på mig" på 1400-tals franska.

Pencez De Moy
Bild lånad från Efva Attling Stockholm

Skådespelerskan Angelina Jolie har redan fått ett sådant här smycke, hennes barns namn graverades in på hjärtat som göms inuti. Här kan ni få se en kort liten film då hon mottar gåvan:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0gPqw_wszs&feature=player_embedded


Angels


Nu har jag äntligen fått köpa presenten till mig själv som jag har pratat om innan. Det blev smycket som heter Angels. Tycker det är så fint så jag känner mig väldigt nöjd.

Angels

Bild lånad från efvaattling.com

Middagen igår kväll men Lina och Malin och lunchen idag med Camilla var mycket trevliga. Det är så mycket värt när man får lite kvalitetstid för sina vänner. För mig är det guld värt. Ikväll blir det födelsedagsfirande med min familj. Härlig helg! :)


On the railway


Sitter på tåget till Göteborg. Ska hälsa på familj och vänner. Ikväll blir det middag med Lina och Malin på Texas Longhorn på Linnégatan och i morgon ska jag träffa Camilla på dagen. Sen blir det familjen resten av tiden innan jag åker åter mot Stockholm på söndag eftermiddag. Ser hemskt mycket fram emot det här :)


Min födelsedag


Första morgonen som vi vaknade upp i huset råkade vara min födelsedag. Länge hade jag våndats över om jag skulle ha kalas eller inte. Men till slut bestämde jag mig för att det är klart jag ska fira. Eftersom jag inte hunnit baka något på grund av flytten (jag älskar att baka!) så var de fina gästerna så gulliga och tog med allt möjligt gott hembak. Jag fick fina presenter och hela dagen blev riktigt härlig med solsken och allt :)

Min födelsedag
Fotograf: Anna Nilsson

De vackra blommorna kom från min underbara familj i Göteborg på flyttdagen. Kärlek.


Mitt nya hem


Oj nu var det riktigt längesedan jag var aktiv här. Har haft lite annat att greja med sedan vi flyttade in i huset. Men här kommer några få bilder från dagen för snart en vecka sedan då vi flyttade.

Flytten
Fotograf: Anna Nilsson (fotat med min telefon, där av sämre kvalitet)

Hela flytten gick väldigt smidigt måste jag säga. Trots att vi höll på hela dagen. Vi var rejält trötta och middagen blev först kl 21 på kvällen. Det är ett väldigt trevligt hus som jag och darling har köpt och vi trivs utmärkt. Har redan hunnit basta två gånger. Det kallar jag vardagslyx det! :)


Nu har vi flyttat!


Flytten har gått jättebra idag. Allt har rullat på och varje person som var med hade sin självklara plats. I morgon fyller jag år. Jag som älskar att baka har varit och köpt fikat. Det finns inte riktigt tid att baka till 12 personer i morgon tyvärr... Nu ska jag somna gott :)


Nytillverkning


Som jag har sagt så händer det lite nya grejer på jobbet nu. Jag får lära mig att göra vissa enklare nytillverkningar. Det är både kul, spännande och skrämmande. Reparationerna kan jag ju de flesta. Men att göra nytillverkningar är mycket mer pirrigt. Då är det superviktigt att allt blir bra från början. Men jag får öva och öva. Till slut kommer jag vara grym även på dem :)

Just nu har jag fått lära mig hur man gör Sweet Hearts Crown I och en annan produkt som inte har kommit ut på marknaden än.

Sweet Hearts Crown I

Bild lånad från www.efvaattlingstockholm.com

(Stenarna sätter jag inte i, det gör en av våra fattare)


Ännu en vecka med mycket på schemat


Även den här veckan blir riktigt upptagen. Dock är det inte så många olika aktiviteter som står på listan.

Tisdag - Jobba och packa
Onsdag - Jobba och packa
Torsdag - Jobba, packa och tvätta
Fredag - Jobba och packa
Lördag - Flyttlasset till nya huset går
Söndag - Min födelsedag och besök av några vänner från Göteborg

Ska se om jag kan hinna klämma in en träning också. Känner att min kropp behöver det. Sen kan jag verkligen inte bestämma mig för om jag ska ha kalas på söndag eller inte...


Konferens 2011


Här kommer bilderna från konferensen med jobbet. Det var en dag fylld av massa intressant information, god mat och god dryck.

Dagen började med massa gott plock (frukt, bär och godis) och en kopp te. Till lunchen fick vi 2-rätters och ett glas vin. Har nog aldrig druckit vin till lunch innan. Och sist men inte minst så avslutade vi dagen med bubbel och mingel. Trevligt!

Konferens 2011
Fotograf: Anna Nilsson

Utöver information, nya produkter, grupparbete, osv så fick vi också en rejäl morot att arbeta för under hela 2011. Men jag tror att det är bäst jag behåller moroten för mig själv ett tag. Kan bara säga att den är helt fantastisk och väl värd att kämpa för :)


Trött


Efter en konferensdag med jobbet och en vecka med dålig sömn så ska det nu bli skönt att få vila några timmar för att i morgon arbeta hårt i huset. Det blir måla och skotta snö som gäller. Bilder från konferensen får ni en annan dag. Det var en väldigt trevlig dag. Kram! :)


Idag får vi nycklarna!


Om några timmar är den här raringen äntligen vår på riktigt! I eftermiddag får vi nämligen nycklarna till huset. Det ska bli så spännande att börja ta tag i allt. Nu blir det först några timmars arbete som vanligt. Men sen ska vi iväg till ett inte fullt så somrigt hus. Det är nämligen en hel del snö där nu. Men desto större anledning att påbörja arbetet inomhus :)

Vårt hus
Mäklarens bild


Sveriges mästerkock


Såg precis på Sveriges mästerkock. Oj vilket bra program. Om man gillar Idol och mat så gillar man det här också. Det är nämligen i princip samma upplägg nu under auditionen. Det är lite pinsamt, roligt och känslosamt. Stort grattis till göteborgstjejen Jennie Benjaminsson som har bloggen Kalasgott. Hon var nummer två i programmet att gå in till juryn och fick i princip stående ovationer. I somras var jag och mina vänner på hennes event där hon bjöd på helt underbara pajer. Så jag visste ju att hon är duktig. När hon gick vidare blev jag nästan lika rörd som hon blev :)

Sveriges mästerkock

Det har varit en bra dag idag, trots att jag känt mig lite krasslig och sovit dåligt. Har börjat få lära mig lite nya grejer på jobbet vilket känns kul. Det betyder att jag kommer fortsätta utvecklas i det jag gör :)


Busy week


Den här veckan kommer det hända en hel del:

Tisdag - Jobba, åka till banken för att skriva det sista med lånet och köpa färg
Onsdag - Jobba, träna aerobics och fortsätta packa
Torsdag - Jobba, få nycklarna till huset, hämta frys och packa ur förrådet på Shurgard
Fredag - Kick-off/konference med jobbet och antagligen jobba över
Lördag - Måla i huset
Söndag - Måla i huset

Den här veckan kommer springa iväg... Men roligt ska det bli :)

Belöning


Eftersom det snart är min födelsedag så tänkte jag belöna mig själv med ett smycke från jobbet. Tycker dessutom att jag gjorde ett väldigt bra år 2010. Tog mitt gesällbrev som guldsmed, fixade mitt första och sedan andra jobb i Stockholm. Var av det andra är ett guldsmedsjobb som jag faktiskt är utbildad till. Så det är väl ytterligare en anledning att ge mig själv en liten guldkant på tillvaron. Jag visar upp smycket när jag har köpt det :)

Jag i Trysil
Fotograf: Johan Guste

För övrigt så har den här dagen bestått av packa, packa, packa, se på Dexter och prata med mamma :)


Galleri Greger


Jag måste bara få dela med mig av lite underbar konst. Varje dag på väg till jobbet så går jag förbi ett vackert litet galleri. Och varje dag tittar jag in genom deras fönster och blir mer och mer kär i målningarna där. Klicka på bilden för att komma till Galleri Gregers hemsida. Här kommer två av mina favoriter, kanske kan det finnas plats för någon av dem i det nya huset...

Christina Greger
Bilder lånade av www.gregerart.se


Julens slut


Nu måste jag nog erkänna att julen sjunger på sista versen. Det finns lite glögg, julgodis och stjärnor kvar. Men resten är borta. Granen åkte ut med dunder och brak i söndags och igår passade jag på att packa ihop en flyttkartong med bara julgrejer i. Lite sorgligt men samtidigt vet jag att det kommer underbara tider nu framöver tills det är jul igen :)

Julens slut
Fotograf: Anna Nilsson


Nyårssupé


Hemkommen från Trysil och har hunnit jobba i två dagar. Jag måste bara berätta om middagen vi åt på nyårsafton. Den blev helt fantastisk. Vi delade upp den mellan oss så att varje par gjorde en grej. Så här blev menyn:

Förrätt - Vitlöksgratinerad hummer
Varmrätt - Renkalvstek, potatisgratäng med chèvre och grönsallad
Dessert - Pannacotta med jordgubbs- och myntasallad

Såklart drack vi också massa bubbel, hade hur kul som helst och åt annat gott plock. Här får ni några av bilderna:

Nyårssupé
Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste