Mat hem till dörren

 
 
Vi har pausat Linas matkasse för att testa Mat.se ett tag. Jag har läst om dem på flera bloggar och tycker att det verkar vara SÅ smidigt. Jag testade att beställa via deras receptbank. Man går in på ett recept och där går ingredienslistan att lägga i korgen direkt. Och är det något på listan som man redan har hemma så är det bara att klicka bort det. Det blir med andra ord väldigt kostnadseffektivt. Man kan också byta ut varor direkt genom deras "byt-funktion". T ex om det är med en viss grönsak som du vet inte kommer gå hem hos din familj så är det jättelätt att byta ut den mot något annat.
 
Just nu får du 170 kr i rabatt om du är ny kund. Klicka här!
 
Jag har tyckt om att ha Linas matkasse också men där är man fast vid ett speciellt datum som kassen kommer. Här på Mat.se beställde jag i söndags eftermiddag och fick leveransen redan dagen efter. Vill man ha den längre fram så går det också bra. Och tiden på dagen som den ska komma väljer man också. Väldigt fritt med andra ord! Älskar det. Den här första gången valde jag fyra rätter:
 
- Kokoskyckling i couscous
- Kidsens carbonara
- Pasta halloumi med paprikasås
- Laxfilé med kesotäcke
 
Ikväll kommer jag testa en av dessa rätter. Kidsens carbonara tror jag att det blir. Det enda negativa jag har att säga än så länge är att det hade varit fint om de kunde skickat med recepten på de rätter jag valde. Nu skrev jag ut dem själv (mest för att det ska gå fort när det väl är dags att tillaga).
 
 
Bilderna är lånade från Mat.se

Ved och spring i benen

 
 
 
Två bilder från vår påsk på landet. Egentligen vill jag göra ett längre inlägg om påsken med bilder från kameran men jag lyckas aldrig uppbåda energin att kasta bort maken från datorn och sätta mig där själv. Alltså det är inte jobbigt att be Johan göra något annat. Det är själva grejen att sitta vid datorn som jag inte alls är särskillt sugen på om kvällarna. Speciellt inte när soffan och diverse serier lockar.
 
Men dessa två bilder då. De symboliserar mycket från påsken. Den första en stor vedhög som Johan och svåger arbetade duktigt med under två dagar. Först bära de fällda träden från skogen och kapa upp i mindre bitar. Den andra dagen åkte vedklyven fram som till slut resulterade i denna fina hög :)
 
Den andra bilden på en liten Oscar som springer. Det blev en grej han gjorde på eftermiddagarna. Han tog på sig stövlarna vid altandörren och sprang ett halvt varv runt huset. Gick in genom ytterdörren. Tog av sig stövlarna. Gick till altandörren. På med stövlarna och ut igen. Då kändes han plötsligt så stor. Han gjorde det själv och vi andra var inne. Väldigt bra sätt att bli av med energi och han har inte somnat så bra på länge som han gjorde under dessa dagar. Egentligen var det för kallt att vara utan jacka men det kändes samtidigt inte som hela världen när han inte var ute så länge.
 
 
Bilder: iPhone 6s
 

Skam

 
 
Japp, det tog ett tag - som vanligt är jag lite sen - men nu är jag också fast i det så kallade Skam-träsket. Den norska serien som alla pratar om. Jag är på säsong två och jag gillar det! Riktigt mycket faktiskt. Några tips till er som inte har börjat än:
 
- Man kan se alla säsonger på SVT-play.
 
- Ge det mer än ett avsnitt. För mig tog det 2-3 avsnitt innan jag var fast.
 
- Avsnitten är ganska korta så man kan se många på raken. De är i snitt 20-30 minuter. Några har varit på 40 minuter.
 
- Det är absolut en ungdomsserie men det finns definitivt djup här och där. En ganska perfekt blandning för en trött mamma som mig :)
 
 
 
Bilden är lånad från SVT-play

Glad påsk!

 

Glad påsk i stugorna! Den söta kycklingen på bilden har Oscar fått med hem från Smarta barn. Han har med lite hjälp limmat dit fjädrarna. Den kommer absolut att bli ett nytt stående inslag i påskpyntet varje år.

 
Hoppas ni har en trevlig påskhelg. Vi har hunnit gå på tipspromenad, lekt på lekplats, gjort påskbrev, arbetat i trädgården och grillat korv vid skogskanten. Ikväll blir det påskmat till middag :)
 
 
Bild: iPhone 6s

Påsktur

 

Idag har vi åkt tåg jag och Oscar. Vi åkte till Karlstad för att möta upp Johan som jobbat där i närheten i några dagar. Tågresan gick jättebra! Oscar var såå duktig och bar sin ryggsäck hela tiden. Vi började med att lägga pussel följt av pixi-böcker och tunnbrödsmackor till lunch. Den perfekta ute-och-åka-mackan om du frågar mig! Inget kladd, smular inte och lätt att hålla. Efter ett tag fick jag ta fram min telefon när jag märkte att jag glömt Oscars iPad hemma. Ve och fasa!

 
Vi åkte bil i någon timme och nu har vi alltså varit framme på landet ett tag. Vi har redan hunnit dricka bubbel eftersom min familj firar Johans födelsedag nu i efterskott. Mums! Och snart blir det middag. Jag känner härliga dofter från köket. Ikväll ansvarar syrran och Henke för middag. Oxfilé!
 
 
 
 

Bilder: iPhone 6s


Dop för Mathilda

 
 
Vår lördag fortsatte med ett dop för söta Mathilda. Det började såklart i kyrkan men det här fick bli första bilden för jag tycker att de hade gjort lokalen så fin. Dopet var fint i Katarina kyrka och lilltjejen skötte sig fint. Oscar skötte sig också fint. Han satt stilla en stund, bläddrade i och staplade psalmböcker, la sig på golvet och fick gå fram med de andra barnen till dopfunten när det var dags för vattenceremonin. Han nynnade också fint till psalmerna som sjöngs. Eftersom jag vet att han gillar att sjunga så sa jag till honom innan att om man inte kan sångerna så går det bra att nynna istället, och det gjorde han som sagt. Vid ett tillfälle sa han "mamma jag är hungrig" (trots flera tårtbitar på kalaset vi var på innan). Då förklarade jag att vi får mat när vi kommer till nästa ställe. "Hamburgare!?" sa han då högt och tydligt precis vid ett tillfälle då kyrkan var knäpptyst. Väldigt roligt faktiskt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Väldigt vacker och god asiatisk buffé från Säbb & Blomqvist. När vi kom fram till lokalen vi skulle äta i så var Oscar väldigt trött och hungrig. Det blev ett ganska stort utbrott när vi sa att man måste vänta till det är varsågoda. Vi väntade på själva huvudpersonerna. Så här i efterhand kan jag tycka att det inte hade gjort så mycket om vi gav honom en skiva bröd. Men när de andra föräldrarna inte heller ger sina barn något så är det väldigt svårt faktiskt. I det läget borde jag sluta bry mig, alternativt bli bättre på att alltid ha med ett litet snack i väskan. Istället gick jag ut med Oscar i trapphuset och tittade ut genom ett fönster ner på gatan och pekade ut alla möjliga detaljer. Då blev han lugn.
 
 
 
 
Bilder: iPhone 6s

Att fylla 12 & 8 år

 
 
I lördags var vi bjudna på fest två gånger om. Det började med födelsedagskalas för Oscars kusiner som firade 12 och 8 år. De börjar bli så stora! Det var öppet hus med både lunch och fika. Jättegod gulaschsoppa och sedan en buffé av tårtor och bakverk. Oscar fick hjälpa till att blåsa ut ljusen och sen körde han "ja må de leva" solo... underbara unge. Förutom att Oscar ramlade och slog sig två gånger och blev jätteledsen så var det ett jättetrevligt kalas! Båda barnen fick massor av presenter, hoppas att de blev nöjda med sin dag.
 
Jag hade tänkt ta med mig kameran men det glömde jag av i sista stund så håll tillgodo med bilder från telefonen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: iPhone 6s

Sovrumsinspiration

 
 
Nu när vi är klara med dräneringen runt huset så kan vi äntligen ta tag i sovrummet i vår uthyrningsdel. Halva vårt källarplan är en lägenhet. Ena väggen i det sovrummet har blivit ful och trasig på grund av fukt som trängt igenom, men nu är väggen äntligen omputsad så nu ska vi bara måla också. Väggarna ska bli gråa har jag tänkt men för att det inte ska kännas för kallt där inne (det är ju ändå källarplan) så ville jag se hur det skulle funka med gulddetaljer till. Pinterest är verkligen ett fantastiskt verktyg för all sorts inspiration och jag kom fram till att guld och grått gifter sig alldeles utmärkt :)
 
Nu kommer jag visserligen inte få inreda själv på ett tag om någon annan ska bo där men det skadar ju inte att tänka på framtiden!
 
 
Bilder lånade från Pinterest

Söndagsfika hos svärmor

 
 
Lite så här såg det ut i söndags då vi var bjudna på fika hem till Johans mamma. Väldigt mysigt men jag tror att Oscar var lite extra trött efter lördagens bravader (han har dessutom en sjukt dålig sömnperiod sedan det blev sommartid, men det är ett helt eget kapitel). Då var vi på både födlesedagskalas och dop! Bilder från båda tillställningar kommer.
 
Nu har en ny vecka börjat igen och det är redan tisdag. En väldigt kort vecka eftersom det ÄNTLIGEN är påsk. Jag jobbar imorgon också och på torsdag tar jag och Oscar tåget till Karlstad där vi möter upp Johan och åker vidare i bilen mot landet. Han åker redan idag och ska jobba några dagar i närheten av Karlstad så det blir perfekt för mig och Oscar att åka tåg två tredjedelar av vägen.
 
Önskar er en härligt solig tisdag :)
 
 
 
 
Bilder: iPhone 6s

Påskteckningar

 

Idag på förmiddagen hade vi pysselstuga här hemma. Oscar sa att han ville rita och då tog jag tillfället i akt att ta fram påskklistermärken som jag hade fyndat på TGR för några veckor sedan. Tre teckningar blev det. En till oss och två blev presenter att lämna på fikat hos Oscars farmor idag. Jättemysig stund :)

 
 
Bild: iPhone 6s

Snart är det Påsk

 
 
I helgen var jag och min lille grabb ensamma eftersom Johan åkte iväg till Trysil och åkte skidor med en kompis. Jag och Oscar gjorde massa skoj. Bland annat så passade vi på att göra hemmet lite lagom redo för Påsk. Vi köpte blommor och pyntade riset. Så nu finns det några små fina hörn i vårt annars så stökig hem.
 
 
 
Oscar var en hejare på att hänga i äggen! Jag lämnade honom i några sekunder för att hämta kameran och då hade han hängt nästan alla ägg. Bilden ovan tog jag med telefonen innan jag kom på att jag ville föreviga med kameran också.
 
 
 
 
 
Min fina äggkruka som jag köpte förra året. Jag kommer inte ihåg var den är inhandlad men jag blev väldigt glad när jag packade upp den bland påskgrejerna.
 
 
Bilder: Canon G16 och iPhone 6s