Semestermood

 
 
Just nu har jag nästan bara semester i tankarna. På fredag morgon flyger jag och Malin till Cypern och Ayia Napa. Idag är det 4 dagar kvar. Om jag räknar arbetsdagar så är det bara 2,5 kvar. Dessa två appar tittar jag på allt som oftast nu. Vädret ser väldigt okej ut och jag längtar till poolen på bilden. Så här hoppas jag att en dag kommer se ut:
 
- Vakna
- Träna
- Frukost
- Strand/pool
- Lunch
- Strand/pool/shopping
- Middag
- Sova
 
En och annan glass och drink får gärna slinka ner också. Mycket läsning kommer det bli och kanske något blogginlägg om ni har tur. Snart, snart, snart!

Tävling hos Chewpakka

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Just nu kan ni vinna ett par örhängen som jag har gjort hos chewpakka.se. Lisa kontaktade mig och undrade om jag ville bidra med ett smycke i en av hennes tävlingar. Bra publicitet för oss båda. Jag rotade runt lite i mitt lager här hemma. Jag har en del grejer kvar som inte blev sålda på marknader som jag har stått på så jag är bara glad att de äntligen kommer få en ägare. Eftersom de alltid har varit tänkta till försäljning så använder jag dem ändå inte själv. Kanske skulle jag passa på att tävla ut mer grejer i framtiden?
 
Kika in hos chewpakka om ni vill vinna dessa örhängen i silver med facetterade ametister och ljuslila sötvattenpärlor. Happy competing!

Utförsäljning på Filippa K

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I fredags var jag bjuden till utförsäljning på Filippa K. Jag trodde inte alls att jag skulle köpa så mycket. Max en scarf som jag brukar. Men vad glad jag blev när jag hittade fina somriga plagg ett efter ett. Tyvärr missade jag att lägga med en vit kofta på bilden som också hängde med hem. Annars blev det:
 
- En hallonröd kortärmad blus
- En benvit kortärmad blus
- Ett par ljusrosa shorts
- En blåvitrandig scarf
- Två näsdukar till min man i grönt och rosa
 
Nöjd! Semester here I come!

Veckans fredagsfika

 
Utrustning: iPhone 4
 
Så här såg veckans fredagsfika ut igår. Man blir så glad, vår receptionist är verkligen duktig på att få allt möjligt att se vackert ut. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på.
 
Idag vankas bröllop mellan Ulrika och Dan. Det ska bli fantastiskt kul att få se hur de har planerat allt. Efter att man själv har gift sig så tänker man mycket mer på alla detaljer runt omkring ett bröllop. Det är dessutom i Fjärilshuset som det ska ta plats och det känner jag ska bli spännande och ovanligt. Roligt att få vara med!
 
Ha en fin helg!

Livet känns soligt

 
Utrustning: iPhone 4
 
Vilka dagar! Så härligt med solen som värmer på nosen. Igår gick jag på solglasögonutförsäljning efter jobbet och fick med mig två par hem. De på bilden och ett par pilotbrillor. Nu har jag precis kommit in efter 30 minuter ute i solen på lunchen. Vi har det så bra här hos oss eftersom flera stora byggnader gör att det blir lä och som i en gryta på gården. Det krävs inte mycket värme för att det ska vara skönt att sitta där ute. Idag satt jag utan jacka för första gången och det var bara paraplydrinken som saknades för att den totala semesterkänslan skulle infinna sig. Nosen och armarna blev nog lite rosa också :)
 
Om åtta dagar åker jag till Cypern, längtar!

Lunch med syster

 
Utrustning: iPhone 4
 
I måndags fick jag äran att luncha med min fantastiska syster. Hon var på besök och innan hon stack hem så åt vi varsin bagel på Bagel street café på Hornsgatan. Mycket trevligt och jättegott och onyttigt. Min favorit än så länge är den med tonfiskröra. Det är favoriten av alla röror och på Bagel street café smakar den extra gott.
 
Ikväll ska jag på solglasögonutförsäljning. Björn Borg, Odd Molly, Sand, Tiger of Sweden, Moods of Norway och Henri Lloyd för bara 200-300 kr. Min svägerska kammade hem 3 par, men hon var å andra sidan där mycket tidigare. Så vi får se vad som finns kvar till mig :)

På vår gata

 
Utrustning: iPhone 4
 
Nu har våren äntligen kommit på vår gata. Inga snöhögar kvar och det sticker upp fler små gröna skott från marken för varje dag. Idag strålar solen och det ska bli så skönt att få vara ute i trädgården och pula större delen av dagen. Gammalt visset ska röjas bort och nya blommor ska planeteras i krukorna. Mina föräldrar är på plats nu också så vi är många som kan arbeta. Vid lunch anländer min syster, då tar vi fram grillen så får det bli korvlunch i solen på altanen.
 
På bilden som visar vår gata kan ni se hur dålig vägen har blivit. Djup hål på många ställen. Men nu har de äntligen påbörjat arbetet med att gör det fint igen. Hålen har blivit fyrkantiga och de har ställt ut "koner" för att markera. Hoppas de kommer med asfalt snart.
 
Ha en riktigt härlig lördag!

Fredagsfrukost

 
Utrustning: iPhone 4
 
Idag hade vi en ny grej på jobbet som kommer ske då och då. Fredagsfrukostmöte. Väldigt trevligt! Det är ett perfekt tillfälle att sitta och prata om både jobbgrejer och diverse trevligheter. Nästa gång ska jag försöka att strunta i frukosten hemma. Man blir så fruktansvärt mätt. Jag var inte helt säker på att det faktiskt skulle bjudas på frukost till mötet men nu vet jag :)
 
Nu har mina föräldrar precis landat i stan. Det kommer bli mys-pys att få umgås hela helgen. Min syster ansluter på lördag också! Vi har inget speciellt planerat mer än att jobba i trädgården nu när snön äntligen har försvunnit och det har blivit vårväder. Imorgon ska det tydligen bli kanonväder med sol och dubbelsiffrig temperatur. Jag ser fram emot att få byta ut alla tråkiga vinterblommor till lila penséer och rosa tusenskönor!

Födelsedagsmiddag

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår firade vi den här charmige lille killen som fyllde fyra år. Det är min och Johans söta gudson. Hans mamma hade bjudit in till middag på Bistro Voltaire i Sickla. Det var första gången jag var där. Tummen upp! God mat (tornet på bilden är min Club sandwich), trevlig miljö och barnvänligt. Vi blev ett ganska stort gäng som åt middag tillsammans. Jättetrevligt och få umgås i några timmar och sen ändå komma hem i tid. Det bästa av två världar :)

Lax- och romtårta

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM
 
Den här goda tårtan gjorde min syster till påsklunchen men jag tror att den egentligen funkar i många sammanhang. Kanske kan man göra små portionsbakelser till förrätt eller låta den vara en del av vilken buffé som helst. Väldigt god är den i alla fall. Receptet kommer från Ica.
 
Ingredienser
75 g smör
ca 200 g kavring
150 g kallrökt lax i skivor
200 g varmrökt lax
4/5 dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm peppar
ca 1/2 finhackad rödlök
dill
 
1. Smält smöret. Skär brödet i bitar. Mixa det i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt det smälta smöret under mixning.
 
2. Tryck ut blandningen på bottnen i en plastfolieklädd form, ca 24 cm i diameter (för 10 port).
 
3. Ställ i kylen ca 2 timmar.
 
4. Fyllning: Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Ta bort ev skinn från den varmrökta laxen och mosa den med gaffel. Rör ihop båda laxsorterna, dill, rom, majonnäs, crème fraiche och peppar.
 
5. Lyft upp brödbottnen och ta bort plasten. Lägg bottnen på ett fat. Bred ut fyllningen på brödbottnen. Ställ i kylen fram till servering.
 
6. Garnera med finhackad rödlök och dill precis före servering.
 
Yummy!

Centralbadet och födelsedagsfirande

 
Utrustning: iPhone 4
 
Vilken fin start på helgen! Jag och två vänner från jobbet avslutade arbetsveckan med några timmars relax på Centralbadet här i stan. Vi badade jacuzzi, bastu och shockade kroppen med en tur i iskallt vatten. Det var härligt avslappnande och vi avslutade med varsitt glas vin och tjejsnack. Hemma sen åt jag middag med min man och somnade i soffan.
 
Igår var det galej hemma hos svärmor då vi firade hennes 60års dag. Hon var tjusigast av oss alla och hade beställt jättefin catering och bakat en chokladkaka med jordnötter som var to die for! Jag tror vi alla hade väldigt trevligt och jag hoppas att hon är nöjd med sin kväll. Tyvärr glömde vi ta med kameran och det är jag lite ledsen för men det är inget att göra något åt nu.
 
Idag fortsätter firandet, den här gången för de två små på bilden ovan :)

Gudfar och gudson

 
Utrustning: iPhone 4
 
Titta så söta de är. Min man och hans gudson. Vi fick gosa lite med honom i lördags då vi var hos hans föräldrar på middag och spelkväll. De hade precis köpt Catan settlers. Det var jätteroligt men tog bra mycket längre tid än en timme som det stod på spelet. Goda hamburgare med potatisklyftor och gott vin gjorde magen glad.
 
I eftermiddag ska jag med två tjejkompisar till Centralbadet för lite fredagslyx. Jag tror att jacuzzi och bastu står högst på listan. Kanske ett glas vin eller bubbel kan slinka ner också. Sen åker jag hem och spenderar kvällen med maken. Vad ska ni andra göra för trevligt/lyxigt/mysigt/hippt/roligt den här fredagskvällen?

Vår i små doser

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Eftersom kylan fortfarande håller i sig så köpte jag här om dagen en liten blomma för att pigga upp inomhus. Jag är jättesugen på att köpa lite vårblommor att ha ute också. Det är ju dags nu! Tidigare år har jag köpt penséer för länge sedan. Nåja, den här söta pärlhyacinten får glädja mig så länge.
 
Förresten, jag tycker det är underbart att det är så ljust ute nu på morgonen att jag hinner fota innan jag går till jobbet. Den mörka tiden är förbi. Håller ni inte med mig alla fotonördar där ute? :)
 
Idag är jag förresten mitt vanliga jag igen. Tröttheten och huvudvärken är som bortblåst!

Drömläge

 
Igår var jag på kurs hela dagen. Jag tittade på diamanter genom lupp. Det blir man väldigt trött i huvudet av så vi hade många pauser. Men jag undrar just om det är det som hänger kvar idag. Mitt huvud är så tungt, värker, känns grötigt och jag vill bara sova. Det får bli enkla jobb för mig idag. Hur jag ska orka kören ikväll är en gåta eller så det just det som jag kommer få energi av.
 
Det var i alla fall väldigt roligt att gå på kurs :)

Whiskey sour

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I fredags testade jag att göra Whiskey sour för första gången. Tyvärr blev det ett missöde med shakern så därför blev drinkarna yttepyttiga. Det ska egentligen vara dubbelt så mycket i dem. Men gott var det!
 
Ingredienser till en drink
Bourbon whiskey 4 cl
Citronjuice 2 cl
Sockerlag 1,5 cl
Lite äggvita
Iskuber
 
1. Kyl whiskeyglas med is medan drinken blandas.
2. Häll whiskey, juice, sockerlag och äggvita i en shaker. Tillsätt lite is och skaka.
3. Sila drinken ner i glasen. Garnera gärna med rött cocktailbär och citronskiva.
 
Annas kommentar
Eftersom det inte stod hur mycket äggvita man ska ha så chansade jag med en till två drinkar. Det blev för lite skum tyckte jag så nästa gång testar jag två äggvitor till två drinkar. Vi hade ingen bourbon så vi tog en annan whiskey istället och det fungerade fint det med.
 
 
 
 

Påskhelgen - del 2

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
På påskdagen var vi utomhus en hel del. Pappa hade samlat ihop en stor hög med ris som han vill få bort så den eldades upp. Det var svårstartat, antagligen på grund av kylan. Men till slut kom den igång och brann duktigt. Katten ville gärna vara med och strök omkring och var i närheten hela tiden. Plötsligt sprang tre rådjur över ängen. Så fort har jag aldrig sett dem springa men de ville väl över helt enkelt, så i deras ögon var nog snabbt det enda sättet. Många faror på vägen. Ett gäng människor och en stor eld. Vi avslutade med en trevlig utomhusfika. Min syster hade bakat Leilas rabarberbullar. De var saftiga kan jag lova! Mums.

Fredagslyx

 
Utrustning: iPhone 4
 
Igår avslutade jag dagen med att gå till frisören. Jag har äntligen tagit beslutet att gå tillbaka till Lotta i Midsommarkransen som jag hade när jag bodde i Aspudden. Sist jag var och klippte mig så blev jag sådär nöjd. Håret fick en för gul ton. Alla vet att jag passar bättre i den kalla tonen. Luggen blev också en aning för bred vilket jag på en gång började åtgärda genom att inte klippa längst ut på dess kanter. Så nu är jag tillbaka där jag vet att jag blir nöjd. Och mycket riktigt. Eftersom det var fredag blev jag till och med bjuden på ett glas vin. Kalas! Och fin i håret är jag igen :)
 
Ikväll är vi hembjudna till Jonas, Camilla och Ludvig på middag. Det blir trevligt!

Mishia earrings

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I helgen lyckades jag få några fina bilder på örhängena från Dyrberg/Kern som min syster fick i födelsedagspresent av mig och Johan. Kollektionen heter Crystal Rocks och de här örhängena kallas för Mishia. Hon hade tur och fick en hel massa smycken. Ni får se fler av dem senare. Väldigt vackra, jag är riktigt avis trots att jag inte direkt har ont om smycken själv :)

Påskhelgen - del 1

 
Förbered er på en bildkavalkad:
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM
 
Det var en väldigt trivsam påsk på landet. Det blev många bilder och jag har alltid så svårt att "kill my darlings" därför får det bli två eller tre delar från det här årets påskfirande. Första kvällen (långfredagen) blev det inga bilder. Men påskafton tog det fart. Påsklunch med alla tillbehör och en fräsch vårig sallad. Det är kul att blanda det traditionella med någon nyhet här och där. Förutom salladen så introducerade min syster oss för en väldigt god lax- och romtårta som hon slängde ihop. Det är fantastiskt, jag som inte ens tycker om kallrökt lax (så kallad slibblax) eller rom åt flera bitar. Jag ska försöka fjäska till mig receptet så att ni kan få testa själva.
 
Kvällen avslutades med eggnog och ett antal parti Rummikub. Någon gin & tonic och lite godisbitar här och där slank såklart också ned. To be continued :)

Middag hos svärmor


Utrustning: iPhone 4

Igår hade jag och min man det väldigt trevligt hemma hos hans mamma. När hon behöver hjälp med någon teknikpryl i hemmet så brukar hon bjuda på middag i samband med att Johan hjälper henne. Jag följer såklart med och passar på att sällskapa och äter av den goda maten. Man får ju inte vara dum. Det är alltid lika mysigt och jag tror att svärmor själv var nöjd eftersom hon fick två fungerande TV-apparater med nya digitalboxar.

Maten vi fick var ett recept på kycklinggryta med mango från Coop. Här kan ni hitta receptet. Det var väldigt gott, så testa om ni behöver lite ny middagsinspiration. För bara några veckor sedan fick jag ett nästan identiskt recept från min kollega. Jag och min syster tillagade det när vi hade tjejkväll. Också då smakade det fint. Ett tips dubbelt upp kan man säga!