Oscar hänger med moster

 
Idag har Oscar varit ledig från Smarta barn, istället har han fått hänga med sin moster som kom upp med tåget igår kväll. De verkar haft det jättebra. Jag har fått lite bilder under dagen. Mums med keso och äppelbitar till mellis. Sovstund i två timmar på soffan. Nu är jag på väg hem och är så nyfiken på att höra allt de har gjort under dagen!

Trevlig helg på er!

Bilder: iPhone 6s

Nöt-crème pralin!

 
 
Whaaaat? Finns det Nöt-crème praliner?! Jag måste ju verkligen testa dessa. Det var av en slump som jag hittade de här på en blogg och det känns ju klockrent. Snälla, ge mig ett gäng. I vilken butik kan jag köpa dem? Än så länge har jag bara hittat dem i en webshop. Jag tycker att Nöt-crème är jättegott! Komsi komsi...
 
Bilder lånade från www.mynewsdesk.com

Festlig fika på jobbet


I tisdags när vi hade stormöte på jobbet dukades festfika fram! Snacka om att vi blev förvånade. Väldigt god moussetårta från Gateau med fyllning av rabarber/jordgubb på en mumsig botten med krisp i. Det fanns massor att fira. Bland annat vår nya Wedding-kollektion som inte bara innehåller nya ringar och andra smycken utan också klänningar, skor och parfym. Den mottogs dessutom väldigt bra på bröllopsmässan på Grand Hotell som var nu i helgen. Kul att få vara med om allt det här!

Båda bilder iPhone 6s

Årets först VAB


Japp, idag är första dagen det här året som Oscar är hemma från familjedaghemmet. Han är snorig och hostar lite. Igår när Johan skulle hämta så låg Oscar på golvet och sov. Han har ingen feber men är man inte tillräckligt pigg för att orka så får man vara hemma. Vi får se hur det går imorgon. Jag hoppas på snabbt tillfrisknande så vi kan hälsa på lilla nyfödda Emma på söndag. Håll tummarna!

Båda bilder iPhone 6s

Ja, ni ser ju att Oscar har full koll på vad man använder grytvantarna till!

Den fina pyjamasen fick Oscar i julklapp av sin gammelfarmor. Den har en Minion på tröjan, Oscar är väldigt förtjust i den figuren och verkar ha full koll på vem det är. Köpt på H&M.

Förresten, Oscars nyaste ord är "oj". Han säger det lite hela tiden och det låter väldigt gulligt :)




Måndagslyx



Idag kom ena kollegan med en bulle till mig då han kom till jobbet. Jag fick den för att jag hade fyllt år i helgen. Såå snällt och såå oväntat! Kardemummabulle är helt klart godaste bullen. Speciellt när den kommer från Fabrique. Bullen ligger nu i magen tillsammans med en kopp te. Bra start på min vecka!

Bild: iPhone 6s

Min födelsedagsmiddag


Födelsedagsmiddagen blev en väldigt lugn version i år. Jag orkade inte ha huset fullt av gäster så vi bjöd Johans mamma, mormor och morfar. Precis lagom och jag insåg just att det är det fina med att vara vuxen. Man kan bestämma själv hur firandet ska se ut och det kan vara olika från år till år. Något år skulle jag bara vilja ha en tjejmiddag för kompisarna!


Enkelt tilltugg som förrätt. Krustader med mjukost och räk/parmesanröra. Lagom jobbigt!


Till huvudrätt potatisgratäng med oxfilé, madeirasås, bearnaisesås och sallad.


Oscar mumsade av samma mat han också men gurkorna var höjdpunkten!


Nutellacheesecake till dessert. Väldigt mastig, kan ni fatta, jag orkade inte äta upp! 

Jag bestämde menyn och Johan lagade det mesta. Perfekt va? :) Tack bästa make för en fin kväll!

Bilder: iPhone 6s

Happy Birthday To Me!



Hipp hipp hurra för idag är det min födelsedag! De här vackra blommorna har jag fått av mina grabbar här hemma och från min fina familj i Partille. Väldigt tjusiga buketter tycker jag. 


Båda bilder iPhone 6s

Nu sitter vi i bilen på väg hem från en fika på Vetekatten i city. Min vän Malin med sin söta lilla familj är i stan över helgen så vi lyckades klämma in en träff. Jätteroligt! Jag fick gosa med lilla Max snart 5 månader, umgås med hans föräldrar och äta en väldigt god Karlsbader semla. Mums! Jag har varit sugen på semla länge och den här varianten var inte dum. Mandelmassan är ihopblandad med grädden och så är bullen lite annorlunda. När iPaden inte funkade längre och Oscar fick för mycket spring i benen var det dags att gå.

Nu hem och förbereda födelsedagsmiddagen! :)


Luncha ute

 
 
 
Igår var jag och Oscar själv hemma eftersom pappan i familjen var på kick off. Då festade vi till det med varma mackor till middag, hehe... Men det betyder ju också att det inte blev någon matlåda till mig att ta med till jobbet så idag blev det lunch ute. Lövbiff med pepparrot, potatismos och äggula. Gott! Det är trevligt med restauranger som anstränger sig det lilla extra även till lunch. Bordsservering, GOD mat, portionssallader och fina glas till vattnet. Bysis bistro, tips tips!
 
Bilder: iPhone 6s


30 days of yoga

 
 
Ni som läser mycket bloggar kanske också har sett att några blogg-tjejer har börjat köra yoga hemma. Det är en tjej som heter Adriene som har gjort passet 30 days of yoga. Jag började i förrgår men insåg precis att jag har börjat fel. Jag började med Yoga camp. Så ikväll börjar jag om tänker jag. Det är roligare att köra samma som de andra så jag känner igen mig i det de skriver. Sen kan jag hoppa på Yoga camp igen när dessa trettio dagar är slut.
 
I alla fall, det är väldigt mysigt och skönt med yoga. Jag gör det i vardagsrummet om kvällarna med dunkel belysning och ett tänt ljus. Oscar sover då förstås. Varje pass är runt 30 minuter långt och det tycker jag känns perfekt! Speciellt för en nybörjare som jag. Det senaste har jag känt mig stel, har ont i axlar och nacke och helt enkelt inte känt mig så harmonisk i sinnet som jag annars brukar vara. Att få varva ner och göra lite härliga yoga-övningar på kvällen är väldigt skönt för kroppen. 
 
Nu lät det här som värsta reklamannonsen, men det är det verkligen inte! Jag menar varje ord.
Här kan ni hitta introduktionen och resten av avsnitten till 30 days of yoga
 

Stjärnor till Oscar

 
 
Jag kommer inte ihåg om jag har nämnt det innan här på bloggen men Oscar älskar verkligen stjärnor. I helgen fick han hjälpa mig att plocka ner stjärnorna från fönstren hemma eftersom jag inte ville att de bara skulle vara borta morgonen efter då han springer sin runda och tänder dem. Sedan dess pekar han efter dem varje dag. Han kan se en stjärna på långt håll och även minsta lilla upptäcker han. Både på TV, i böcker och i verkligheten. Så jag har helt enkelt bestämt mig för att fånga upp hans intresse och ge honom lite nya stjärnor. Det är väl inte bara mor- och farföräldrarna som får skämma bort? 
 
Igår klickade jag hem det ni ser på bilderna från Panduro:
 
1. Tags i vitt papper och guldglitter. Det ska bli en girlang av dessa.
2. Vita stjärnhängen i MDF. Tänkte nog göra någon form av dekoration att hänga upp någonstans.
3. Klistermärken som vi kan pyssla med.
4. Inspirationshäfte för att vika stjärnor i papper.
 
Jag kan knappt bärga mig till allt kommer hemskickat! Hoppas att Oscar blir glad också :)
Bilder lånade från Panduro.se

Mera dejting

 
När jag ändå är inne på det här med att dejta så kom jag på att jag inte har berättat om kvällen jag och Johan fick på tu man hand i Göteborg på juldagen. Mina föräldrar var barnvakt till Oscar och hans föräldrar tog (hör och häpna!) en biodate. Vi tycker båda så mycket om att gå på bio och eftersom det har släppts en del storfilmer det senaste så har vi passat på att se dem på bio eftersom de gör sig bäst så.
 
I alla fall. Vi köpte biljetter till sista Hunger games. Bra film! Inte bästa slutet dock. Vi var på biografen i tid och passade på att ta en drink i baren innan den började. På vägen till bussen hade vi hamnat i värsta hagelovädret så vi ville båda ha en varm drink. De som känner mig vet att jag inte dricker kaffe men eftersom det var det enda som erbjöds i varm väg så testade jag en After Eight Coffee (närmst i bild). Såå god! Det hade jag inte förväntat mig. Jag kommer absolut beställa en sån igen om det finns på menyn.
 
 
Samtliga bilder Canon G16
 
 
Efter filmen promenerade vi till Heaven 23 där vi hade bokat bord och åt en jättegod middag högst upp i skyskrapan med fin utsikt. Jag åt:
 
- "Heaven": spansk anklever, plommon och pistage
- Stekt torsk, bräserad kalvkind, shiitake och potatispuré smaksatt med tryffel
- Chokladpralin
 
Väldigt mumsigt alltihop. Det var första gången jag åt middag där och kan verkligen rekommendera er andra att gå dit om ni har vägarna förbi eller bor i Göteborg. Tack snälla mamma och pappa för barnvakten! :)

Date night!

 
 
Ikväll sover Oscar över hos sin farmor och hans föräldrar ska få sova ut imorgon. Vi passade på att testa en restaurang här i närheten som vi ännu inte hade testat. En tidigt middag, promenad hem och nu sitter vi i soffan framför På spåret. Bordet laddat med godsaker. En helt lagom fredagskväll. Imorgon ska vi äta frukost på ett hotell i stan. Härligt! Frukost är nog min favoritmåltid varje dag i veckan.
 
Hoppas ni har en härlig fredagskväll!
 
 
Båda bilder Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Fira födelsedag på Smarta barn

Bilder lånade från Smarta Barn 
 
Igår hade Oscar lyckan att få fira sin födelsedag en tredje gång! Eftersom hans dag är mitt i jullovet så firar de i efterhand. På Smarta Barn firas varje födelsedag med krona på huvudet. Man får så många ballonger som år man fyller. Och är man lite större och kan säga vilken favoriträtt man har så får man bjuda sina kompisar på det till lunch. Oscar äter det mesta som bjuds på familjedaghemmet så jag tror att de bara valde något som brukar funka. Det blev lax och ris. Sen hade de disco för att Oscar tycker det är så roligt att dansa. Apropå att dansa så har jag anmält honom till Funkykidz. En danskurs för 2-3åringar med föräldrar. Den börjar om några veckor och är varje lördag. Det ska bli så roligt att se om han gillar det :)
 
 
iPhone 6s
 
På väg hem igår med ballonger i famnen och krona på huvudet!
 

6 smycken för semestern

Bilder lånade från Zalando
 
Visst är det inte bara jag som är sugen på att åka på semester till sol och värme just nu? Vi bokade resa i söndags! Det ska bli så skönt att komma iväg i början på april (fast jag helst av allt hade åkt imorgon). Jag kikade in i Zalandos smyckeshörna för lite inspiration och hittade dessa finingar som jag gärna skulle bära på en somrig semester. Tunna, sirliga kedjor att matcha med lite större örhängen. Egentligen är jag mer för smycken av ädla metaller men det är nog bra att ha lite annat i smyckesasken också :) 

Söndagslyx

Idag hade jag och Johan lyxen att få gå på date. Jag vet att vi kan unna oss det lite oftare än många andra av våra vänner men just idag behövdes det verkligen. Av flera anledningar. Det är livet helt enkelt. Mycket som energin ska räcka till med jobb och familj. 

Vi hamnade i alla fall på Mall of Scandinavia för lunch, bio (Star Wars) och några små inköp. Lite så här såg det ut:







Samtliga bilder iPhone 6s

Tack snälla snälla Harriet för barnvakt och god middag!

Mål för 2016

Nå, vad säger ni? Ska vi sätta upp några mål nu när det är nytt år och allt? Det känns så naturligt att säga 2016 tycker jag. Annars brukar det ta ett tag att vänja sig vid nytt år. Jag tror jag sätter upp några enklare mål (utan inbördes ordning) för året. Inget komplicerat och jobbigt alls. Just nu är det tillräckligt med utmaningar i familjelivet hemma.
 
 
 
Bloggen - Minst två inlägg i veckan. Helst vill jag göra fler (det är ju kul!) men jag vet att vissa perioder är det svårt att få till så två känns lagom.
 
Träning - Minst ett pass på gymmet/vecka. Här vill jag egentligen att det ska stå två men jag tänker inte pressa mig till det just nu.
 
Familj - Ringa min familj och vänner som bor 50 mil bort lite mer. Vara mer tålmodig med Oscar. Jag har ett ganska stort tålamod i vanliga fall men den senaste tiden har han verkligen testat mina gränser och jag kan bli så ruskigt arg. Komma ihåg att vara kärleksfull mot min man. Väldigt viktigt.
 
Resa - Minst en flygresa till varmare land med min lilla familj. Ju förr desto bättre. Just nu suktar jag efter sol och värme! Fyra av bilderna ovan är från ett resorthotell med all inclusive på Fuerteventura som vi har fastnat för. De verkar ha mycket kul för barnen vilket faktiskt känns viktigast av allt just nu när vi väljer hotell. Jag känner att utflykter inte är så viktigt den här gången. Om det mesta finns på hotellet så kan jag tänka mig att bara ta det lugnt vid poolen, leka på lekplats, läsa bok i skuggan, äta på hotellets restauranger, osv. Med andra ord: BARA ta det lugnt, INGEN stress!
 
Det får räcka så här. Jag tänker inte skriva något om hus, renoveringar och liknande. Det ska helst bli av men två trötta föräldrar behöver främst tid för återhämtning.

Julklapp!

 
Jag hade visst varit en riktigt snäll flicka förra året för tomten kom med en sprillans ny iPhone 6s till mig på julafton! Fast det inte ens stod på min önskelista. Tomten var min snälle man. Puss puss puss till honom! Tänk så glad man kan bli för en rosa teknikpryl. Nu väntar jag bara på att mitt skal ska komma för den här skönheten vill jag vara riktigt rädd om :)
 
Bilden: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Nyårsafton 2015

 
Det blev inte så många bilder tagna på Nyårsafton men här kommer de få det blev. Vi var tre familjer som körde knytis hemma hos en kompisfamilj som bor nära. Vi tog en promenad dit på eftermiddagen och kvällen började med bastu. Jag hoppade över eftersom jag var ganska förkyld. Varje familj stod för en rätt och till förrät blev det jordärtskockssoppa toppad med räkor. Mycket gott!
 
 
Tyvärr missade jag att fota huvudrätten men det var oxfilé i madeirasås, ugnsgratinerade chilipotatis och fräst haricot verts. Väldigt väldigt gott! Innan desserten passade jag på att natta Oscar för hans humör sviktade så det var lika bra. Skönt att slippa den sockerkick han skulle få om han var uppe längre :)
 
 
Min familj stod för desserten som jag hade knåpat ihop. Citronmousse med hallon, en klick vaniljgrädde och hackad vit choklad. Bra kombination och den gick hem hos både stora och små.
 
Samtliga bilder Canon G16
 
En liten stund innan mellanbarnen skulle nattas fick de testa tomtebloss. Väldigt roligt och så effektfullt. Som små små fyrverkerier inomhus. Tolvslaget spenderade vi på värdfamiljens altan och strax därefter vaknade Oscar och ville inte somna om så då passade vi på att promenera hem igen. Väldigt lyckad kväll tycker jag! Vi hade egentligen bara tänkt sitta hemma i myskläder det här året då orken för att ta tag i något inte fanns. Tack P och J för inbjudan till den här fina nyårskvällen!

Glittriga öron från Caroline Svedbom

Här kommer ett tips på härligt glittriga smycken. Caroline Svedbom. Det är framförallt hennes örhängen som jag har fastnat för och skulle gärna önska mig ett par i födelsedagspresent. Precis, jag fyller ju år snart :)
 
 
Perfect Drop i färgerna: Chrysolite, Denim + Indicolite, Antique Pink och Amethyst (1250 kr)
Dione i färgerna: Vintage Rose och Denim Blue  (1550 kr)
Daisy i färgen: Montana (1850 kr) (mittbilden)
  
 
Kollektionerna ni ser ovan är Perfect Drop Earrings, Dione Earrings och Daisy Earrings. Grunden i alla Caroline Svedbom smycken är nickelfri mässing som sedan är plätterad med guld eller rodium. Hon använder olika sorters stenar men mest förekommande är Swarovski-kristaller. Smyckena är alltså mer åt bijouteri-hållet men säkerligen med hög kvalitét! Jag kan se mig själv på nästa tjejmiddag, fest, familjetillställning i någon av dessa. Mer glitter i vardagen tycker jag!
 
Bilderna har jag lånat från Caroline Svedbom webshop.