De senaste dagarna

(null)


Vilken usel sömn jag har fått den senaste veckan. Sofie är inne i en riktigt dålig sovperiod. Hon vaknar varannan eller varje timme från det att hon har somnat och många nätter har hon en period på 1-2 timmar då hon är pigg och inte vill somna om. Så ni kan ju gissa hur energifylld jag känner mig just nu. Not so much. No. 

I tisdags hade jag en hemmadag och försökte sova när Sofie sov. Men det gick inte så bra för hon vaknade när jag la henne ifrån mig. För ja, hon kan bara somna vid bröstet eller i vagnen eller i bilen. Jag tror att jag fick ihop tio minuter under dagen då vi vilade samtidigt.

Så resterande dagar har jag hittat på lite blandat. I måndags shoppade jag de fina bebiskläderna ni ser på bilden. En body, ett par byxor och en mössa från Newbie. Kappahl har 3 för 2 på alla barnkläder just nu så det är perfekt. Älskar det fina blommiga mönstret och skulle kunna köpa allt. Hittade också fina blommiga plagg i mörkblått som jag är sugen på. Får se om jag tar en till tur. Tips tips! Erbjudandet gäller till 2/9.


(null)

(null)
Tur att Sofie är glad trots mindre sömn.

(null)
En dag gjorde jag tonfisksallad med hummus till lunch. Får passa på när inte Johan är hemma. Han äter tydligen inte kattmat..........

(null)
Sofie har fått smaka morotspuré två gånger och har tyckt om det. Nästa gång testar vi majs-  eller palsternackspuré tänkte jag.

(null)

(null)
Sofie har försökt krypa lite till. Såå söt! I onsdags var jag också på öppna förskolan och träffade de andra i mammagruppen.

(null)

(null)
Idag träffade jag Malin och hennes lilla Charlie på Herrängens gård. Vi åt lunch och satt i tre timmar och pratade om allt möjligt. Väldigt kul och definitivt energigivande. Kolla in salladsbuffén som man fick plocka av till maten. Såå fräsch!

(null)

(null)
Sen gick vi och hämtade min bästa Oscar. Vi stannade till en stund på lekplatsen. Han fick tydligen med sig halva sandlådan hem in sina fickor upptäckte jag på kvällen när byxorna åkte av och all sand hamnade på golvet.


Imorgon är det fredag. Då kommer min syster på besök. Längtar!



Bilder: iPhone 6s


Vill krypa

(null)


Idag har jag och Sofie varit i Liljeholmen på ärenden. Vi åkte dit direkt efter att vi lämnat Oscar i morse och kom hem vid halv ett. Så Sofie satt i vagnen ganska mycket. Hon sov förstås vid några tillfällen och fick komma upp från vagnen vid amning och blöjbyte. Så nu när vi kom hem och jag la henne på golvet så hade hon världens energi. Hon var glad som en kalv på sommarbete. Haha. Jag brukar lägga henne halvvägs ut på golvet som bilden ovanför. Då har hon lättare att ta sig någonstans och byta riktning. Och oj vad hon kämpade! När jag satte mig en bit bort för att fota henne så blev hon helt överlycklig och jag såg på hela den lilla kroppen att hon ville ta sig framåt mot mitt håll. Upp med rumpan, ner med huvudet och sprattla med benen höll hon på med länge för att försöka krypa.

Nu tror jag inte att hon kommer börja krypa snart. Sånt där kan ju hålla på i perioder för att glömmas av där emellan. Men det är så roligt att se hur hon övar och kämpar. Lilla älsklingen. 


(null)
Jag la henne här...

(null)
Och efter en liten stund hade hon tagit sig hit. Det tycker jag är bra jobbat för att vara en 5 månaders som inte lärt sig krypa eller dra sig framåt.


Bilder: iPhone 6s

Mina älsklingar

(null)

(null)


De är så söta de här två. De tycker redan om varandra så mycket. Oscar vill alltid få Sofie att skratta och le. Prutta på hennes mage är nog favoriten hos de båda.

De här bilderna tog jag ikväll precis innan nattning. Oscar hämtade alla gosedjur till Sofie och ville att jag skulle ta en bild på det. 

Idag är det fredag och sista dagen på det här sommarlovet. Vi har ätit tacos och nu sover barnen. På måndag börjar rutinerna med Smarta barn igen. Det känns lite kluvet. Å ena sidan ska det bli skönt med struktur i vardagen igen men å andra sidan så är det inte jääättekul att behöva ställa klockan och gå upp en timme tidigare. Men men, vi vänjer oss snart vid det också.

Trevlig fredagskväll!


Bilder: iPhone 6s

Sofie 5 månader


(null)

(null)

(null)


I förrgår blev Sofie fem månader!

Det här är sista veckan innan Smarta barn börjar för Oscar så vi tog en utflykt till Skärholmen. Vi skulle hitta en present till Ludvig som nu fyllt 6 år. Men innan det började dagen såklart med frukost och då passade vi på att testa smaknappen för första tången. Jag la i en aprikosbit och den tyckte Sofie var mumsig. Hon har smakat på några olika frukter nu. Vattenmelon, honungsmelon, jordgubbe, kiwi. Gurka är nog den enda grönsak vi har testat. Annars har det blivit lite mat från mitt finger. Potatismos, sås, bröd, ugnspannkaka. Oscar matade in en liten bit keso idag. Snart ska jag göra morotspuré och mata med sked tänkte jag.

Igår var vi på BVC. Sofie väger nu 7360 g och är 66,2 cm lång. Eftersom det är semestertider fick vi träffa Louise istället för Lena. Hon var också väldigt trevlig. Sofie fick sin andra dos vaccin. En spruta i varje lår. Den här gången var hon lite mer svårtröstlig efter den andra sprutan som svider mer. Vi stannade kvar i väntrummet ett bra tag innan lilltjejen hade lugnat sig. Tur det finns massor med leksaker som Oscar kunde leka med.

Som jag skrivit om innan så har vi nu gått över till sittdelen på vagnen. Vi har också börjat testa barnstolen. Jag köpte en stöddyna på Ikea här om dagen. Den är uppblåsbar så den blir perfekt att ta med sig till Rhodos. Hon sitter riktigt bra i stolen, men inte för långa stunder. Då blir hon trött.

(null)

(null)


Jag misstänker att någon tand är på gång. Hon vill gärna gnaga på allt möjligt och igår tyckte jag att jag kände något vasst i övre käken när jag matade med potatismos men ser inger när jag tittar efter.

Sofie är ganska lättroad och har nära till leende. Hon tycker mycket om sin storebror och blir nästan alltid glad när hon ser honom. Han tycker om Sofie väldigt mycket också och är fortfarande bara snäll och kärleksfull mot henne. 

Hon övar på att prata en hel del och ibland låter det som att hon övar på mamma, hehe. "Mmm-a!"

Och just det. Strax efter Sofie blev fyra månader började hon rulla runt så fort man la henne på rygg. Alltid åt höger från betraktarens synvinkel. Så ja, det händer verkligen mycket grejer med den här lilla damen.

(null)

(null)

(null)


Bilder: iPhone 6s

Sitta i vagnen

(null)


Igår testade vi sittdelen på Sofies vagn för första gången. Vi var på Gröna Lund och upptäckte när vi skulle äta lunch att hon ville sitta upp. Vi slängde in mjukliften i varukorgen och reste upp ryggen på sittdelen. Det funkade helt okej så idag när vi skulle till stranden gjorde Johan i ordning vagnen med bygel och den mysiga Inovi-dynan.

Stora lilla tjejen. Oscar var i samma ålder när vi bytte för honom. En vecka äldre bara. Nu när hon ändå visade att det var dags att byta så är det bara att köra på tycker jag. I början på september åker vi till Rhodos och då tar vi inte med vagnen utan tänker bara använda sulkyn som finns till vårt rum. Därför känns det extra skönt att öva sittläget redan nu även om hotellsulkyn kommer vara mycket mer ranglig och hon kommer få sitta framåtvänd. Men min tanke är att den inte kommer användas så många längre sträckor. Mest på hotellområdet och till stranden. Kanske att vi åker in till Rhodos stad någon gång.

Det är så kul att hon växer och blir stor men ibland vill jag bara stanna tiden och mysa med min bebis. Supa in alla känslor och hoppas att kunna minnas om många år.


Bilder: iPhone 6s


Mina hjärtan

(null)


Jag fick till en jättefin bild på mina tre kärlekar idag när vi var hemma hos några kompisar. Visst skulle det vara ännu roligare om båda barnen tittade glatt in i kameran men det kan nog dröja innan jag får till en sån bild. Men ljuset är fint, maken ler och det är okej skärpa på alla tre så jag känner mig väldigt nöjd ändå. Den fick bli bakgrundsbild på telefonen :)


Bild: iPhone 6s


Lunch och shopping

(null)


Idag tog alla fyra i familjen en tur till Kungens kurva för några ärenden. Vi började med lunch på den asiatiska buffén. Gott! Efter det fick vi gjort:

- Inköp av inflyttningspresent till vänner
- Vi gick in på Kappahl och köpte matchande badshorts till Oscar och Johan. Sååå fina. Vi köpte även lite annat smått, bland annat de underbara dregglisarna ni ser på bilden. Jättefina! Sofie behövde verkligen lite fler tjejiga såna.
- Jag gick också in på H&M home och köpte en glasburk till köket att ha frön i. Det blev bra så jag ska nog köpa några fler. Behöver speciellt en till att ha hackade mandlar i. Nu när jag äter fröskål till frukost så ofta så vill jag ha dem färdighackade för att slippa göra det varje morgon.
- På vägen hem hämtade vi ut ett paket till mig från Ellos. Jag köpte en bikini och ett par shorts. Allt passade fint så jag är nöjd.

En bra dag helt enkelt! Till middag grillade vi fläskfilé och hade quinoa, sallad och steksås till. Imorgon åker vi hem till vänner som flyttat in i ett nytt hus.


(null)
Badshorts till far och son

(null)
Morgonens fröskål med frukt och bär


Bilder: iPhone 6s