Två månader till jul

 
 
Hörrni! Igår var det två månader kvar till julafton! Härligt va? I vanliga fall så brukar min julkänsla dyka upp redan i september när hösten träder in och sommaren är slut. Men i år är det först nu när jag läste om årets julkalender som den mysiga känslan kom. Jag funderade varför den kom så sent i år och kom fram till att det finns två anledningar.
 
- Det tog lång tid innan hösten kom eftersom de fina sommardagarna dröjde sig kvar så länge. Härligt i och för sig.
- Men det beror också på att det är så mycket i livet just de här månaderna. Jag har helt enkelt inte haft tid att tänka på julen.
 
Men nu är det hög tid att börja planera inför julklappsinköpen. Jag tycker verkligen om att vara ute i god tid. Och vad ska man köpa till Oscars pedagoger i år? Förra julen gjorde jag en egen mix på Cookies in a jar och i sommarpresent fick de produkter från Rituals.
 
Vad tror ni förresten om årets julkalender? Har ni läst vad den ska handla om? Jag tror att den kommer bli super och det ska bli roligt att kolla med Oscar. Vi kollade tillsammans redan förra året. Han verkade tycka det var mysigt, hoppas att han tycker det i år också annars får jag titta själv :)

Tjejmiddag på Nosh & Chow

 
 
Igår var det inte vilken tisdag som helst. Det var äntligen dags för tjejmiddag! Som jag älskar när man får tid att ses och lyxa till en vardag. Vi träffades för en tidig middag på Nosh & Chow. Jag har aldrig varit där innan men blev glatt överraskad och går gärna dit igen. Lokalerna är fantastiskt fint och stämningsfullt inredda. När vi kom dit var det i princip tomt. Vilket man kan förvänta sig när man har bord kl 17.30, haha. Lokalen fylldes på hela tiden och till slut var det nog nästan fullt där. Stämningen i lokalen gjorde att det kändes som en härlig fredag efter jobbet. Verkligen toppen!
 
 
Det var dessa grymma tjejer och jag som sågs. Tyvärr fick vår fjärde vän ställa in. Småbarnslivet i ett nötskal.
 
 
 
 
Jag åt friterade kycklingbitar i steamed buns. Otroligt gott! Jag hade noll förväntningar vilket ju faktiskt är den bästa sortens förväntingar.
 
 
Desserten gjorde oss inte besvikna den heller. Jag hade förväntat mig en tallrik med små pluttar här och där av maräng, glass, choklad och nötter. Det har ju varit inne ett tag och ser såklart dekorativt ut. Alla tre tog samma dessert och blev väldigt nöjda när dessa stora lass kom in.
 
Efter middagen gick jag och Ulrika runt hörent till biograf Rigoletto för att se Bridget Jones's baby (Angelica hade redan sett den). Två timmar och många skratt senare kände vi oss väldigt glada och nöjda med kvällen och åkte hem till våra familjer igen :)
Kanonkväll! 
 
 
Bilder: iPhone 6s

Mer vinterkläder till Oscar

 
 
Oscar behöver ytterligare lite komplettering inför vintern. Hans fodrade regnställ från Didriksons är på gränsen så där får det bli ett nytt set snarast. Vinterskor är det också stor prio på. Just nu kör vi med de fodrade gummistövlarna men vem vet när den riktiga vinterkylan kommer. Det är lika bra att vara kittad redan nu. Vi måste också inventera vantarna. Jag är ganska säker på att det behövs ett par tjocka tumvantar. Jag köper ju gärna så mycket jag kan på Ellos eftersom man kan hitta det mesta där och de erbjuder alltid massa bra rabattkoder. Bra för en familj med barn som växer så det knakar. Just nu kan man ange 345403 i kassan och få 30 % på den dyraste varan. Passa på!
 
 
Inlägget innehåller adlinks

Ett tack

 
 
För några dagar sedan kom det här söta tack-kortet från norr. Våra fina vänner som fått en liten son skickade ett ljuvligt tack för uppvaktningen. Det tycker jag var en sådan väldigt fin idé, att skicka uppskattning med post. Vem tycker inte om det? Nu längtar jag bara tills jag har möjlighet att åka och hälsa på. När jag var uppe hos dem i våras låg lillkillen i mamma Bettinas mage :)
 
 
 
 
Bilder: Canon G16

Angelicas ingefärashot

 

Nu har förkylningar och höstsnuvor slagit till ordentligt verkar det som! Halva förra veckan var en del av barnen på Smarta barn hängiga och vissa var till och med hemma. Min chef gick hem sjuk i fredags och en kompis barn har feber. Oscar är snorig men än så länge inget mer. 

 

Hos Angelica hittade jag nedan recept som jag tänkte testa. En boost morgon och kväll för att förhoppningsvis hålla förkylningar borta eller åtminstone korta ner sjukdomstiden. Vi får se om det funkar. Jag rörde ihop Angelicas ingefärsshot igår kväll. Jag hade i lite gurkmeja det allra sista innan jag hällde upp på flaskor. Gurkmeja är ju superduper mot mycket och det ger dessutom en fin gul färg. Men har man i gurkmeja får man vända flaskan uppochner några gånger innan man öser upp i glas eftersom det mesta hamnar på botten. Jag tog första shoten i morse och även Oscar fick smaka. Mamman tyckte den var god och fräsch. Barnet tyckte den var blä. Haha.

 

Angelicas ingefärashot

En stor knöl färsk ingefära

1 liter vatten

½ dl honung

2 st citroner

 

1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet.

2. Värm upp (nästintill sjuda, men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. 

3. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet. 

4. Låt svalna och pressa sedan i citronerna.

5. Sila och häll i en flaska. Förvara i kylskåp, den kan utan problem stå i en månad.

 

 

Bilder: Canon G16


Kanelbullen

 
 
Så här såg kanelbullefikat ut i förmiddags efter ett möte. Bullarna var köpta på Gateau och var såklart jättegoda. Idag firar de även kanelbullens dag på Smarta barn. Igår när jag hämtade Oscar var de i full färd med att baka. Jag tycker att det är väldigt mysigt att de gör sånt med barnen, det känns så hemtrevligt och det är fint att barnen får vara delaktiga i köket :)
 
Nej, nu ska jag surfa vidare innan lunchen är slut och det är dags att börja jobba igen. Jag har mycket att göra den här veckan!
 
 
Bild: iPhone 6s

Kanelbullens dag!

 

 

 

Jag fick precis den här bilden från ena kollegan. Hur glad blev jag?! Jag har lämnat Oscar på Smarta barn, är på väg till jobbet nu och när jag kommer fram ska det kalasas på kanelbullar :)


En härlig höstsöndag

 
 
Det har varit en härlig helg med fantastiskt höstväder! Men den har verkligen swishat förbi. Det kändes som att det var fredag igår och jag satt på jobbet med fullt upp.
 
Igår gick jag en liten stund till Zetas höstmarknad. Det är alltid så mysigt där, med eller utan marknad. Den här gången var marknaden större än någonsin kändes det som. Fler marknadsstånd och mycket folk. Det var tur att jag gick dit själv utan killarna ;)
Allt från smycken, till stickat, till rapsolja, till andra godsaker, till vackra kransar kunde man hitta och jag hade kunnat handla på mig en hel del. Men jag hade redan innan bestämt mig för att tänka lite smartare än så och inhandlade bara små presenter till kommande bemärkelsedagar. Nöjd! Dock kom jag på när jag var på väg därifrån att jag hade kunnat köpa julklappar till Oscars lärare. Men det kommer ju en julmarknad också. Hoppas jag kan gå på den.
 
 
 
 
 
 
Eftermiddagen spenderade vi hos Johans mamma. Vi blev bjudna på lunch med efterrätt. Väldigt gott som vanligt och Oscar hade massa kul och busade runt som bara den. Men i början var han faktiskt lite blyg och höll sig vid våra ben. Sötnosen, tur att det släppte snabbt.
 
 
Oscar skulle visst bara äta pasta den här gången...
 
Men passionsfruktscheesecaken slevade han i sig två bitar av. Det gjorde hans föräldrar också, hehe :)
 
 
Bilder: iPhone 6s

Maken överraskar

 
 
Igår på eftermiddagen kom jag på att vi inte hade planerat någon middag för kvällen. Jag smsade Johan och han svarade:
"Låt mig överraska dig :)"
Hur glad blir man inte av ett sånt svar?! Jätteglad. Han slog på stort med tre rätter. Under tiden som han tillagade varmrätten så fick vi smaska på charkuterier med kex. Vi stod alla tre vid köksbänken. Oscar på en stol. Vi musmade och skålade. Oscar med vatten och vi med ett gott franskt vin.
 
 
 
 
 
 
 
Vid bordet serverades entrecôte med ugnsrostad sparrispotatis, bea och körsbärstomater. En perfekt måltid som smakade underbart. Perfekt stekt kött i min smak (rött men inte så blodigt) och sparrispotatis är verkligen jättegott. Till efterrätt blev det brownie, men den tog vi när Oscar sov.
 
Tack älskling för att du skämde bort mig för en kväll, jag uppskattade det jättemycket! ♥
 
 
 
Bilder: Canon G16