Fika i Partille

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Förrförra helgen såg det också ut så här. Då ställde vi till med fika hos mina föräldrar och bjöd in mina vänner som ännu inte träffat Oscar. Såklart hade jag köpt med mig massa fika från Delicato och mamma hade bakat.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
De här tjejerna är mina äldsta kompisar. Några av dem har jag känt sedan jag var riktigt liten och några är från skoltiden. Så roligt att de äntligen fick gosa med vår son. Hoppas det blir lite mer av den varan nu till veckan för när pappa Johan åker hem imorgon så stannar jag och Oscar kvar till på fredag då vi tar tåget hem :)

Systers födelsedagsmiddag

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
För två veckor sedan när vi hälsade på min familj i Göteborg såg det ut lite så här. Min syster hade fyllt år och vi firade henne med en fantastisk middag.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Här kan man se servettringarna in action som hon fick av oss i födelsedagpresent. Passade fint till de vackra syrenlila servetterna.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Fantastisk middag med tillhörande vin från hennes kokbok Allt om mat & vin.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Desserten kom också från samma bok. To die for!
 
Idag åker vi ner igen hela lilla familjen, den här gången för att fira vänner som fyllt och fyller 30 och 35 år. Fest på lördag = mormor och morfar får vara barnvakt för första gången :)

Biff stroganoff

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Jag har ett middagstips för helgen att dela med mig av. Eller till vilken kväll som helst egentligen. Biff stroganoff, klassiskt och väldigt gott. Tommy och Jennie gjorde det här receptet i Mitt kök för ett tag sedan. Mycket smaskigt! Här kommer receptet för fyra portioner.
 
Ingredienser
400 g biff i strimlor eller lövbiff
1-2 gula lökar finhackad
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2-3 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin
3 dl utspädd kalvfond
3 dl creme fraiche
1 kruka persilja
saltgurka till servering
ris till servering
 
Gör så här
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
 
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint.
 
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning. Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
 
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
 
Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
 
Annas kommentar
Det går alldeles utmärkt att skippa champinjonerna om man inte är svampälskare. Det gjorde vi i vår familj :)
 

Oscar 3 månader

Utrustning: iPhone 4
 
Idag fyller Oscar 3 månader. Han är nu en mer livlig bebis. Han pratar massa för sig själv, har hittat tungan och tycker det är supergott att suga på sina händer, snuttisarna och sina föräldrar. Han är som gladast på förmiddagarna och somnar som en stock i vagnen. Ibland när vi kommer hem från en promenad får han ligga kvar i vagnen på verandan och kan sova i evigheter. 
 
Igår fick han sin första vaccination. En spruta i varje lår. Han blev jätteledsen vid själva sticken men lugnade sig ganska snabbt igen. Så duktig lilla pojken. Vi förberedde oss innan och köpte hem alvedon för bebisar. De kan ju få feber, ont i benen och bara bli allmänt ledsna efter vaccineringen. Men han verkar ha klarat sig fint. Några dagar innan så var han lite extra kinkig men har idag varit tillbaka till sitt glada jag. Kanske kände han på sig att det var bemärkelsedag :)
 
Imorgon ska vi på öppna förskolan för första gången om Oscar fortsätter att må bra och inte känner av sprutorna. Kul!
 
I helgen åker vi till Göteborg. Johan tar bilen hem på söndag och vi andra två stannar till fredag i nästa vecka då vi tar tåget hem. Det blir spännande att åka tåg för första gången! Det mest pirriga är hur det ska funka med vagnen och all packning på tåget. Hoppas att jag hittar ett extrautrymme så jag slipper fälla ihop vagnen.
 
Bil klarar han av med bravur. När vi åkte till Göteborg för några helger sedan stannade vi bara en gång på vägen ner för amning och byte av blöja. På vägen hem sov han sig igenom hela resan! Men det kanske jag redan har berättat om? Minns inte riktigt :)
 
 Utrustning: iPhone 4

Imorgon är det våffeldagen!

Bilder lånade från Arla
 
Imorgon är det alltså våffeldagen. Jag älskar våfflor och kan äta mååånga. Det här året tänkte jag försöka göra lite mer middag av det för att få i sig lite mindre av det söta och gräddiga. På arla.se finns massa recept på våfflor och jag tänkte mig lite som på bilderna ovan. Först några mer matiga våfflor med en avokadoröra och sedan våfflor med smak av kardemumma och banan och grädde som topping. Ett tips till er andra också kanske? :)

Älskling fyller år

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Igår fyllde min fina man år. Då måste man såklart har rosor hemma. Jag och Oscar tog en promenad med flera stopp på vägen. Bland annat i Fruängen där jag för första gången köpte en färdig bukett med rosor. Innan har jag bara köpt lite större lösa rosor så det blir spännande att se om dessa håller lika länge.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Födelsedagspresenter måste man också få på sin dag. Helst på sängen. Det här hemmagjorda kortet var en av presenterna. Tyckte det blev ganska fint :)
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Den här skålen på fot blev jag väldigt glad när jag hittade på Ikea här om dagen. Har länge velat ha en lite större finare skål i glas på fot att till exempel ha praliner i. Den här kostade bara 69 kr och kommer användas flitigt i både vardag och till fest. Tips tips.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Middag lagade jag också till födelsedagsbarnet. Det blev Paolo Robertos pasta al forno. Utan selleri i såklart. Väldigt väldigt gott! Idag fortsätter vi firandet av både make och svärmor med middag hos henne ikväll. Det blir trevligt! :)

Födelsedagspresent

Utrustning: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Helgen har varit perfekt. Vi var på besök i Göteborg för första gången sedan lilleman föddes. Vi har bekymrat oss lite för hur den långa bilresan skulle gå. Den gick alldeles utmärkt. På vägen ner stannade vi bara en gång för lunch, amning och blöjbyte. På vägen hem sov lilleman igenom hela resan!
 
I alla fall så åkte vi ner för att fira min syster som fyllt år och visa upp Oscar för mina vänner. Mer bilder från det kommer. Ni får nöja er med en bild på presenten som syrran fick av oss. Lilleman sitter i selen och är halvgrinig/halvsover.
 
Min syster har länge önskat sig servettringar. Så det tog jag tag i. Hittade en kinesisk grossistsida med huuur mycket som helst. Tygservetterna köpte jag på Ellos. Det är himla bra det där med nätshopping när man är mammaledig. Det funkar liksom inte att dra med lillen till 15 olika butiker för att kanske hitta något man blir nöjd med. Den stressen tänker jag inte utsätta oss för.
 
Idag har vi dock varit på promenad och köpt present till ett annat födelsedagsbarn. Det gick väldigt bra för den här gången jag var säker på vad som skulle inhandlas och var. Skönt!

Underbart väder!

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det har varit två underbara dagar! Vilken tur att jag tog på en vårjacka igår när jag och mammorna var på promenad. Svettades gjorde jag nämligen ändå i de två timmar som jag var ute på tur i världens finaste väder. Kände mig helt slut när jag kom hem. Men trevligt hade vi :)
 
Idag var om möjligt ännu bättre. Jag och lilleman tog en tur till Delicato och införskaffade massa gott till fikat som vi ska ha hos mina föräldrar i helgen. Oscar somnade på den lilla stunden vi var ute så när vi kom tillbaka passade jag på att plantera lite vårblommor i krukorna utanför dörren. Glädje.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det märks att han sover väldigt gott utomhus för han sov riktigt länge trots att vagnen inte rörde sig längre. Efter blommorna hann jag till och med fixa lite inomhus och sen satte jag mig på verandan i t-shirt, gick igenom posten och bara njöt av solen som värmde mina kinder medan lilleman sov och sov.
 
Eftersom jag alltid har sett tjusningen i alla årstider så har jag aldrig riktigt varit den som har längtat så innerligt efter våren som många andra gör. Men när det kommer dagar som dessa, då vet man ändå vad man saknat så länge eftersom det lämnar sådan energi och lyckorus efter sig i hela kroppen. Låt nu våren vara här för att stanna pretty please :)

Vårväder

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här såg det ut i lördags när lilla familjen gick ut på solskenspromenad för att utforska ännu osedda platser i Segeltorp. På en kulle så finns det rester av gamla luftvärnsställningar där det funnits luftvärnskanoner en gång i tiden. Nu är det som sagt bara ruiner kvar och de ser ut som nedan. Grafittimålade i alla möjliga färger.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Coolt ändå att det finns massa sånt här kvar i vår närhet. Det hade vi ingen aning om. Vagnen fick minsann bekänna färg då vi tog upp den i terrängen. Men det gick fint.
 
Efter lunch idag ska jag och Oscar på vår första barnvagnspromenad med föräldragruppen. Det ska bli kul att träffa mammorna igen och skönt att det är fint väder :)

Vår andra bröllopsdag!

Utrustning: iPhone 5S
 
Lite så här såg det ut i måndags då jag och mannen firade två år som gifta. Tiden bara springer iväg. Det skulle lika gärna kunna vara ett år sedan vi gifte oss. I alla fall så fick Oscars farmor vara barnvakt så att jag och Johan kunde gå ut och äta finmiddag. Vi gick till Miss Voon som är en av Melkers restauranger. Den är asiatiskt inspirerad och man beställer in några mindre rätter som kommer in en i taget. På bilderna kan ni se mina tre rätter och en efterrätt.
 
- Hummertacos, sååå gott!
- Anklever på toast
- Hjortfilé på spett med satay och cashewnötter
- Rocky road chokladmousse med jordnötter, körsbär och sake
 
Allt var verkligen jätte jättegott men hummertacosen blev favoriten måste jag säga. Det är inte billigaste stället i stan men jag kan verkligen rekommendera Miss Voon! 
 
Ikväll blir det en myskväll för hela familjen hemma i soffan med Melodifestivalen på TV och lösgodis och chips i skålarna :)
 

Fika från torsdag

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Igår promenerade jag och Oscar tillsammans med Malin som bor i vår uthyrningsdel till Zetas för en fika. När vi gick sken solen och det var runt sju grader så vi satte oss ute vilket jag gladde mig väldigt mycket åt. Dels för att få känna den friska luften en längre stund och dels för att Oscar sov så skönt hela tiden. Hade vi gått in så hade han vaknat ganska snabbt av värmen. Dock blev det ganska kallt på slutet, våren har inte riktigt fått fäste än.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Jag var tvungen att ta en bild på Malins fina idé för att få till en lite trevligare bild. Kul med någon som tycker lika mycket om att fota mat som jag! :D
 
Vi hade massor att prata om och avslutade stunden med en tur i butiken. Tack Malin för en trevlig fika, det gör vi om! Nu ser jag fram emot helgens utlovade fina väder, tror jag drar med min man på en promenad imorgon :)

Bröllopsdag

Fotograf: Josefin Landhagen
 
I måndags firade jag och Johan vår andra bröllopsdag. Nu sitter jag och tittar igenom alla bröllopsbilder igen som duktiga Josefin tog på oss. Det finns så himla många bra! Jag håller på med en fotovägg här hemma med just bilder från bröllopet. Då ser man dem mer än om man stänger in dem i ett album. Projektet har hållt på i mer än ett år nu och jag har inte riktigt fått tummen ur att slutföra det. Men nu är jag en bra bit på väg! Har valt ut ytterligare några fina bilder och ska beställa framkallning på dem. Det kommer bli så fint :)
 
Bilder från middagen i måndags då vi gick ut och firade kommer!
 

Semla!

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Jag älskar semlor! Jag äter alltid den traditionella men nu när det har kommit så många andra varianter så skulle jag gärna testa dem också. Vet att det finns med choklad och hallon till exempel. Magnus Johansson gjorde minisemlor i Nyhetsmorgon i morse där mandelmassan smaksattes med lakrits och citron. Nu är jag inget fan av lakrits men tyckte ändå det var en kul idé. Jag vet också att Leila Lindholm brukar göra semlor med en massa gjord på solrosfrön eftersom hennes son är nötallergiker. Mycket smart! Det skulle jag gärna testa bara för att smaka skillnaden.
 
Semlan här ovanför var den jag åt ikväll. Oscar och jag promenerade till Fruängen och köpte semlor på kaféet där tidigare idag. Skönt väder var det också så Oscar sov hela promenaden och sen en lång stund hemma :)

Fransarna

Bild från Instagram
 
Jag har ju snackat lite innan om att jag går och gör fransförlängning regelbundet. Här kan ni se bilder på hur de ser ut. Linn som gör dem fotade senast jag var där och la upp på Instagram. Den övre bilden visar hur fransarna ser ut när jag kommer dit och ska fylla på. Den undre och de mittersta ser man hur det ser ut efter en påfyllning. Är man duktig och sköter om dem så ser de med andra ord ganska bra ut även efter 4,5 veckor som det blev sist.
 
Jag ångrar verkligen inte att jag började göra fransarna nu när jag är mammaledig. Jag hade ju aldrig målat fransarna varje dag annars. Men det är så skönt att få möta ett piggt ansikte i spegeln, speciellt efter en jobbig natt. Dermanova är för övrigt en väldigt trevlig liten salong som erbjuder alla möjliga skönhetsbehandlingar. Att göra fransarna kostar 995 kr första gången och påfyllning kostar 595 kr. Det rekommenderas att det går max 3-4 veckor mellan gångerna.
 
På mig är fransarna 10 mm långa med några kortare närmast vrån och några längre längst ut. Testa om ni som jag inte orkar/hinner måla sig så ofta nu för tiden men ändå vill känna sig lite extra vardagsfin. Det här är alltså inte ett sponsrat inlägg, jag är bara väldigt nöjd :)
 

Tjejmiddag

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det blev en väldigt trevlig tjejkväll igår och lite så här såg det ut.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
 Camilla bjöd på en väldigt god sallad med pasta, fläskfilé och physalis. Till dessert blev det en glassfestlighet med varma hallon och vit choklad i cocktailglas. Uppläggningen är lite halva upplevelsen tycker jag. Så väldigt gott var allt :) 
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Samtalsämnena varierade från det ena till det andra precis som det ska göra på de bästaste av tjejmiddagar. Barn, jobb, sjukvården, resor, mat, dryck och smycken. Precis som jag tycker om det. När kvällen sen tog slut hade tröttheten slagit till ordentligt hos mig. Jag kom hem strax efter midnatt och då sov både make och son :)