Quote

Hittade ett citat på en annan blogg som jag inte har kunnat glömma. Jag vet inte alls vem som har sagt eller skrivit det från början, men mig berörde det.

Mer utförsäljning...


I fredags hade jag turen att få vara med på ytterligare en utförsäljning. Den här gången hos Filippa K.

Filippa K
Filippa K
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Den här fina kavajen fick följa med mig hem för 600 kr. Hittade också ett skärp och Johan fick en slips. 50 kr vardera. Härliga tider.

Nu är vi precis hemkomna från Göteborg där vi har tillbringat helgen med fest, god mat och massa trevliga själar. Det första vi såg när vi kom hem var att träden har tappat riktigt många löv i helgen. Vi sopade ihop till två fulla sopsäckar. Egentligen hade det lika gärna kunnat få ligga ett tag till. Tycker mest det ser mysigt ut :)

Photoshopskolan - del 2


Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM

Den här veckan tar Photoshopskolan upp några sätt att skriva in copyright på sina bilder. Det jag lärde mig på veckans lektion var snabbkommandot för © (Alt0169). Fick också fina tips på hur upplägget kunde se ut. Det är roligt när man engagerar sig i en skola, då sitter jag verkligen och övar. Tar mig inte riktigt tid för det annars. Så här blev min första signatur.

Åland kl 19.30

 

Åland 2011

Fotograf: Johan Guste & Anna Nilsson

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM


Den här veckan är "Halv 8 hos mig" på Åland. Det är lite roligt för i somras när jag och fästman var där så sa jag till honom att det skulle vara kul om programmet kom dit. Roligt att det blev så.

Ovan ser ni bilder från vår semester i sommarhuset på Åland, längtar tillbaka. Men jag längtar också till jul :)


Min nya bloggdesign


Jag vill tacka Alexandra för min fina nya bloggdesign. Många vet att jag har haft massa strul med den ett bra tag nu och eftersom jag är en hårt arbetande kvinna så har jag varken haft tid eller ork att greja med den själv. Alexandra har en egen blogg som är väl värt ett besök: Alexandra Eriksson [fotoblogg] 
Tack!


Utförsäljning i huset


Levisskjorta
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Jag arbetar i ett stort stort hus med många olika företag i. Ett av dem är Levi's och idag hade de utförsäljning på alla möjliga kläder. Jag hittade en söt kortärmad skjorta för bara 150 kr. Det tycker jag var en bra start på dagen :)


About me


Vad gör du just nu?
Har precis kommit till jobbet.

Var tror du att du är/gör om 1 år? 
Jag är på samma ställe, har samma jobb, är gift och kanske en bebis i magen :)

Hur kommer du gå klädd i vinter?
Jag kommer varva mellan min gröna tjockjacka och min svarta kappa. På fötterna blir det mina nya högklackade stövletter, kängor och raggsockar. Svarta skinnhandskar på händerna och stora halsdukar om halsen.

Vilka 3 saker är du beroende av? 
Min Iphone 4, min sambo och godsaker.

Har du någon dold talang?
Har ett öga för detaljer och färg. Och ett bra ögonmått. Ibland kan jag vissla med näsan.

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
Förra helgen var lugn. Mycket jobb i trädgården och köpte vinterblommor till krukorna. Nästa helg åker vi ner till Göteborg för att gå på Malins inflyttningsfest :)

Bästa skönhetsknep?
Peela och smörja in huden. Man ser mycket piggare ut då.

Vilka är dina dagens planer?
Jobba och senare iväg för att kolla wedding outfit till fästmannen. 

Vad äter du helst inte?
Stjälkselleri.

Nämn 3  bloggar du besöker dagligen:
- Alexandra Eriksson [fotoblogg]
- My Happy Days
- Beatrix Mix

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Absolut, mitt nuvarande är över 4 år :) 

Bästa staden/landet du besökt 
Venedig.

Vilken kändis får du höra att du liknar? 
Har hört allt möjligt. Scarlett Johansson, Kylie Minogue, Rosanna Arquette, m fl.

Vad är din största rädsla?
Att de jag älskar ska försvinna.  

Nämn en sak du aldrig provat på:
Droger, hoppa från höga höjder.


Barnslig lunch


Barnslig lunch
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

För någon vecka sedan såg jag den här roliga rätten på blogg.se. Har inte riktigt kunnat få den ur huvudet sedan dess. Så idag när vi bara varit hemma och arbetat i trädgården och behövde en snabb lunch bestämde jag mig för att överraska Johan. Ska komma ihåg det här tills vi får barn. Det måste ju bli populärt hos de små :)


Långpannebröd


Långpannebröd
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Hittade det här brödet på en blogg och det såg så smaskigt ut att jag var tvungen att prova själv. Hembakt bröd är en vardagslyx! Receptet hittar ni här: Hildas hem.

För övrigt så har vi idag varit på en trevlig födelsedagslunch och i morgon är vi bjudna på middag. Härligt med sällskap efter flera dagars sjukstuga och skönt att inte behöva laga mat :)


Symaskin sökes


Jag skulle vilja ha en symaskin. Den behöver inte vara ny och ska helst inte vara så avancerad. Bara så jag kan ha den till enklare grejer som lagningar osv. Har kollat runt lite på Blocket men om det är någon som råkar ha en där hemma som bara står och skräpar så förbarmar jag mig gärna över den :)


Dekorationspumpor


Dekorationspumpor
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Nu börjar det närma sig Halloween och Alla Helgona med stormsteg. Jag har länge tänkt på att jag vill köpa en stor pumpa och skära ut ansikte i den. Men har kommit på att jag kanske inte orkar det, så det blev två små i alla fall. Det är roligt att dekorera :)


Lite mer Photoshop


Här kommer två bilder till som jag har lekt med:

Photoshopskolan
Photoshopskolan
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Den översta bilden var riktigt jobbig att redigera. Har lite kramp i handen nu. Bilderna är från i våras då vi åkte till Italien med jobbet :)


Photoshopskolan - del 1


Ljuvliga Happy days har börjat med en ny skola.

Photoshopskolan - del 1
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Det är en skola om Photoshop. Som jag har längtat! Jag kan ganska mycket redan, men det här kunde jag inte. Att göra en viss del av bilden i färg medan resten är svartvitt. Det var lite pilligt men inte så svårt. Jag valde en bild från vår resa till Kroatien. Ser fram emot att få lära mig massa mer i detta underbara program :)


Sneak peek...


Bröllopsklänning sneak peak
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Eftersom min käre sambo inte får se klänningen innan dagen D så kommer här en liten tjuvtitt. Tycker den är så fin, jag kan inte låta bli att ge er en liten liten detalj :)


Punchboll


Punchboll
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

En sådan här skulle jag vilja ha nu. Det ska mycket till för att min aptit och mitt smaksinne ska försvinna när jag är sjuk. Så jag längtar efter massa gott just nu helt enkelt. Egentligen skulle behöva ta mig iväg till ett apotek och köpa nässpray men det stormar och regnar ute så det är nog ingen bra idé. Typiskt att man blir sjuk när sambon är bortrest.


Är glass bra för halsen?


Idag är jag hemma. Har haft en jobbig natt med halsont och feber. Nu känns det bättre men är väldigt matt. Ligger på soffan, under filt, med tända ljus och hör hur det knakar i fönstren av stormen utanför. Jag undrar, kan glass vara bra för halsen? :)


Tantum Verde


Halstabletter
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Idag har jag visst ont i halsen. Ihållande. Dricker massa te (det gör jag aldrig på jobbet annars) och äter halstabletter. Fick av min kollega som är från Österrike. De gör verkligen susen, hela tungan blir lite smått bortdomnad :)


Nöje vs arbete

De två senaste helgerna har varit varandras motsatser.

Tjejhelg
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Förra helgen hade jag mina tjejkompisar från Göteborg på besök. Huset fylldes med skratt, diskussioner och lyckliga ögonblick. Vi badade bubbelpool två kvällar, drack massa vin, åt gott, promenderade i solen. Vi hamnade på Zetas. Där fikade vi, tittade på blommor och jag köpte en kruka som matchar en jag har haft sedan i somras. Det är ett trevligt ställe :)

Den här helgen har jag och Johan arbetat hårt. Vi tog ett race på Hem- & villamässan för att sedan åka till tippen två vändor med grenar från fruktträden. Idag har jag införskaffat vinterblommor och planterat i krukor. Två olika helger men jag uppskattar dem båda, på sitt sätt.


Frukost på jobbet


Frukost på jobbet
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Fick en trevlig överraskning på jobbet idag. Hyresvärden kom med frukostpåsar till alla i hela huset. Det är ganska många det. Münchenbryggeriet är stort! Men så gott det var och vad glad magen blev nu till morgonfikat :)


Fotocanvas


Fotocanvas
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

I förra veckan beställde jag den här tavlan på Smartphotos. Det är en bild som jag tog i Venedig när jag och Johan var där över dagen i mitten av augusti. Vi hämtade ut den igår och nu sitter den på sin plats över soffan i vardagsrummet. Den gör sig verkligen inte rättvis på bilden för den ser större ut i verkligheten. Men bra blev det. Visst är det härligt att ens egen konst kan få pryda väggarna :)


Arborist


Jag har tagit semester idag. Sitter och väntar på tjejen som ska komma och beskära våra fruktträd. De är lite vildvuxna och behöver kärlek så att vi själva kan sköta om dem på bästa sätt sen. Ser fram emot att se dem trivas :)

 


Sunday carbonara


Sunday carbonara
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Innan tjejerna åkte hem i söndags lagade vi carbonara. Det var min första gång och Malin visste precis hur man skulle göra. Den blev perfekt :)

Sen blev huset så tomt så tomt efter vår tjejhelg. Men vilka fina minnen och bilder det blev. De får ni se en annan dag.


Fun at work


Hemlis
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Just nu är det en lugn period på jobbet så de senaste dagarna har jag hållt på med en specialare. Jätteroligt faktiskt. Men såklart kan jag ju inte visa vad det ska bli så håll till godo med en starkt redigerad och beskuren bild så länge :)


Flowers in my home


Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag älskar verkligen att ha snittblommor hemma. De här vackra fick vi så passande i lördags av Harriet när hon kom på middag. Och i vår hall stoltserar just nu ett gäng rosa gladiolus.


Kanelbullefest


Vilken härlig kväll!

Kanelbullefest
Fotograf: Anna Nilsson

Utrustning: Iphone 4

Sju tjejer i en etta med tända ljus, en stor hög kanelbullar och massa skratt. Hjärtat kan inte bli så mycket varmare en tisdag kväll. Tack Anna P för initiativet :)


Yellow autumn


Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Jag tycker att varje årstid har sin charm och skulle inte vilja vara utan någon av dem. På tomten har vi ett träd som ska vara importerat från Sydamerika. Det släpper just nu ifrån sig små små fina gula löv. Men de är omöjliga att kratta upp. Annars ser man hur fint min syster krattade gräsmattan i söndags :)


En finfin helg


Min mamma och syster kom på besök.

 

Med bröllopsplanerande

 

Vi planerade bröllop, provade vita klänningar, skrattade och hade det såå trevligt.

 

Med trevligt sällskap

Fotograf: Anna Nilsson & Johan Guste

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS & Iphone 4


Vi lagade mat, bakade äppelkaka och gjorde egen vaniljsås. Harriet var också bjuden och vi pratade bröllop fram och tillbaka tills vi blev för trötta. Helgen avslutades med textknåp till inbjudningskort och arbete i trädgården. Vad kul det är när man är flera! :)