Leverans från Apotea


God morgon! 
What to do när man är hemma sjuk med lunginflammation? Jo, nätshoppa! Vi behövde komplettera med några saker inför resan och eftersom jag inte direkt orkar ta mig ut och Johan har fullt upp med att lämna och hämta Oscar och jobba så tänkte jag att det var perfekt att testa Apotea för första gången. De har nämligen gratis hemleverans! Och beställer man innan kl 15 så får man det samma kväll.
 
Så vid 20-tiden igår kväll kom ett paket med plåster, solskum, produkter mot diarré, nackkudde till Oscar, ansiktstvätt till mig i mindre storlek, solstift, silvershampoo, silverbalsam och duschcrème. De tre sista ska inte med på resan utan behövdes bara hem. Båda tummarna upp till Apotea! :)
 
Bilden: iPhone 6s

Påskägg till vuxen


Jag gjorde även påskägg till de vuxna i år. Hade velat komma på något bra och kul förutom godis att lägga i äggen. Men energin har liksom försvunnit med all sjukdom i vårt hus. Därför gjorde jag som så att all godis förutom de folierade kycklingarna och de klassiska godisarna från Anthon Berg var ekologiskt godis. Känns lite bra även om de inte är bättre rent kalorimässigt. Vi får se hur det blir nästa år. Kanske att det bara blir påskägg till barnen ändå. Men ibland får jag feeling :)

Hoppas ni har haft en härlig påsk! Jag har som ni vet varit sjuk hela påsken och lär vara ett bra tag till. Det visade sig till slut vara lunginflammation! 

Visit på sjukhus


Så här såg några timmar av min och Johans kväll ut igår. I ett väntrum på Dalslands sjukhus. Jag började känna mig sämre igår. Jag fick smärta på ena sidan av ryggen när jag tog djupa andetag, hostade och ondast gjorde faktisk när jag rapade (!). Jag hade också blivit väldigt stel och fått ont i nacken. Lägger man på 40 graders feber och hosta så skulle det kunna vara lunginflammation. Eftersom vi snart ska åka på semester så ville jag gärna kolla upp det så fort som möjligt.

Jag fick ta massa prover och det slutade med att doktorn inte kunde bestämma sig om det var lunginflammation eller gallvägsinflammation. Alla mina symptom jag berättade om lät som lunginflammation men han hörde inte tillräckligt med spår av det i lungorna. Därför fick jag två sorters antibiotika med mig hem och ska på återbesök imorgon. Jag hoppas verkligen inte att det är gallvägsinflammation för då måste man tydligen operera.

I vilket fall så känner jag mig faktiskt bättre idag. Smärtan i ryggen är i princip borta och febern har gått ner till omkring 38,3. Men jag har fortfarande väldigt ont i nacken, hostar, mycket snor, hela huvudet känns som att det är inpackat i bomull, huvudvärk, yr och ont i kroppen. Jag hoppas på det bästa!

Nu är resten av familjen ute på den årliga tipspromenaden och jag har ett tyst och lugnt hus för mig själv. Ska nog försöka somna på soffan.


Matlusten har verkligen inte funnits de senaste dagarna. Det ska till ganska mycket för att jag ska förlora aptiten. Till frukost fick jag i mig lite naturell fil med bär, apelsinjuice och nästan ett helt kokt ägg. Bär kändes som himmelriket just idag, tack mamma! Smörgåsar var jag verkligen inte sugen på (älskar det i vanliga fall) och lagad mat ska vi inte tala om. Men nu till lunch har faktiskt en macka med korv slunkit ned. Det går framåt. Håll tummarna för mig! :)

Bilder: iPhone 6s

Påskblomma och ännu mer sjukstuga


Japp, ni läste rätt. Det är nu ännu mer sjukstuga här hemma. Lite ombytta roller kan man säga. Oscar är feberfri och istället har jag feber. Vid senaste mätningen var den 39,9. Hoppas den sjunker ordentligt under natten! Jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer åt det medvetslösa hållet med såna här grader. Tro mig, bra mår jag ju inte men jag kan ändå pilla lite långsamt med påskpackningen.

Den söta påskblomman hittade jag på
Hemköp. Jag gick in där för att posta ett paket, men kom alltså ut med den här :)

Bilden: iPhone 6s

Påskägg och sjukstuga


Så här blir Oscars första påskägg från mig och Johan. Förra och förrförra året fick han inget från oss. Precis lagom med en påskgul klämmis, strumpor med minioner och en liten mjuk katt som är vaken på ena sidan och sover på andra. Hoppas lilleman blir glad :)

Idag har Oscar feber igen. 38,7 grader. Vi var på vårdcentralen och tog prov i måndags och idag. Det är "bara" en elak infektion. Öron, lungor och hals såg bra ut. Vänta ut helt enkelt. En och en halv vecka har han varit sjuk nu lillplutten.

Både jag och Oscar fick gå hem tidigare från våra jobb igår. Jag hade (och har fortfarande) allt utom feber. Hosta, halsont, snorig, huvudvärk och ont i hela kroppen. Oscar fick testa att gå tillbaka till Smarta barn efter mer än en veckas frånvaro. Men det var en ledsen kille som blev arg vid minsta lilla motgång och inte ville äta jag fick hämta strax efter lunch. Hoppas vi blir bra snart nu!


Bilder: iPhone 6s

Rocka sockorna


Igår på Johans födelsedag rockade vi sockorna hela familjen. Jag tycker det är så fint att se så många som hakar på. Olikheter är bra och alla är lika mycket värda! Och visst var vi fina i våra olika strumpor? :)

På kvällen bjöd Johans syster med familj hem oss på middag. Vi hade en så såå trevlig kväll och det var kul att få se deras nya fina lägenhet. Trots att jag tog med lilla kameran så glömde jag helt av att ta bilder. Men vi hade en kanonkväll och min fina man fick en snygg skidhjälm och goggles i födelsedagspresent. Och Oscar fick en vårpresent av snälla faster Anna, en kickbike! Tänk vad snabb han kommer vara på gatan i sommar :)

Johans födelsedag!

 
 
Hipp hipp hurra för idag har min käresta födelsedaaaag!
 
Tyvärr fick han inte den roligaste starten på dagen eftersom han fick följa med mig och Oscar till vårdcentralen. Vi är fortfarande krassliga men ska nog bli bättre snart. Men innan det gjorde jag frukost till oss alla. Smörgåsarna lyxades till med jordnötssmör och sylt. Lite presenter blev det där vid frukostbordet också. Flaskor á la USA att ha senap och ketchup i, popcornmix och fler delar av grillbesticken. Vi har pratat flera somrar om att fyra par gafflar och knivar inte räcker längre så det blev fyra till. Nu hoppas jag på en fin sommar med mycket grillning, sitta ute och bjuda hem kompisar. Som jag alltid hoppas på.
 
Mannen min ska få ytterligare en present men den har tagit forever att få hem med posten så han får vänta lite till. Men jag har blivit lovad att den borde komma any day now. Hoppas hoppas! Grattis bästaste, finaste make och pappa! Jag och Oscar älskar dig ♥
 
Bilderna: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
 

Lilleman sjuk igen


Vår lille kille har fått feber igen under eftermiddagen. Över 40 grader. Imorgon  åker vi till vårdcentralen när de öppnar så att en läkare får titta på Oscar. Man ska ju vara vaksam när febern återvänder efter kort uppehåll. Jag ska be om en bättre hostmedicin också. Det känns som att hostan blivit värre sedan min sjukvecka. Hoppas på snabbt tillfrisknande för lillkillen så vi orkar fira påsk!

Bilden är från idag då vi hade play date med kompisar på Hågelby gård. Mysigt med lek och fika utomhus :)

Bild: iPhone 6s

Fredag!

Idag är det fredag men bland annat så här såg gårdagen ut på jobbet:


Jag tog en promenad på lunchen. Vädret var fantastiskt och när man kan ta en så fin tur längs vattnet så känns det ibland som ett måste att komma ut. Härligt!


Vi fick ett påskägg från Ryska posten till kontoret. Plötsligt var alla som hökar i köket. Including me, haha.


En del av skörden ;) Hoppas ni får en fin fredag!

Bilder: iPhone 6s

Ryggsäckar

 
Nu har vi äntligen beställt ryggsäckar! Jag skippade Sandqvist och bestämde mig för att matcha med sonen istället. Han fick den här turkosa Halglöfs Corker small och jag fick en cerise medium. Kommer bli kanon att resa med känner jag. Vi fyndade på Outnorth.se där båda ryggsäckarna var nedsatta och tillsammans blev de 200 kr billigare än i butik och så fick vi lite cash back på Refunder också. Bra deal! :)
 
Bilder lånade från Outnorth.se

Sjukstuga med liten



Hela förra veckan var jag sjuk. I söndags kväll fick Oscar feber och har varit sjuk sedan dess. Det verkar som att han har fått influensa. Febern steg högre igår eftermiddag och för en liten stund sedan mätte jag till 39,9 i hans öra. Tur att Alvedon finns som kan mildra lite. Förutom feber så snorar han mycket, hostar och dreglet forsar som ett vattenfall. Dessutom har han ont i tänderna, det verkar vara innersta tänderna i övre käken som växer. Det är bara de kvar. Stackars liten. 

Om inte febern har gett med sig till på fredag så får vi nog kolla med Vårdguiden. Då har det gått fyra dygn.

Påskpynt



För några dagar sedan pyntade jag och Oscar årets påskris. Jättemysigt! Han var verkligen med på noterna och hjälpte till att hänga i äggen. Jag fixade fjädrarna. Jag visste inte riktigt hur det skulle gå och tänkte nog att han skulle vilja plocka ur grenarna från vasen. Och det var mycket riktigt den första instinkten men det räckte att jag sa till en gång så slutade han. 

Lite tidigt med påskris kanske men påsken är ju så kort så varför inte tjuvstarta tänker jag :)


Bilderna: iPhone 6s

Middagstips - torsk i currysås



Idag lagade jag en middag som jag känner är värd att tipsa om. Det blev riktigt smarrigt och går lite i linje med att jag vill att vi i vår familj ska bli bättre på att äta fisk och grönsaker.

Torsk i currysås
1 gul lök 
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 buljongtärning 
1 äpple
4 torskfiléer
Salt & peppar
1 knippe färsk dill

Finhacka löken och fräs den mjuk. Blanda i curry och stek en liten stund till. Häll i crème fraiche, vatten, buljongtärning och tärnat äpple. Salta och peppra fisken. Lägg fiskfiléerna på såsen, lägg på lock (eller aluminiumfolie) och koka tills fisken är fast och ogenomskinlig, ca 5 min. Strö över dill. Servera med ris och grönsaker.

Jag struntade i dillen den här gången för jag hade ingen hemma. Det blev gott ändå. Jag passade också på att koka extra mycket ris så att jag kan göra fried rice till middag imorgon :)


Båda bilderna: iPhone 6s

Vardagslyx i duschen

 
Igår eftermiddag lämnade vi av Oscar hos Johans pappa med familj. De hade frågat om inte Oscar ville sova över så då blev det så. Jag och mannen min passade på att äta bröllopsdagsmiddag i efterskott eftersom han var bortrest 3 mars. Sen satt vi hemma och kollade på Melodifestivalen i soffan resten av kvällen. Såklart tyckte jag att det var fel låt som vann även om det inte är en dålig låt. Men Molly, Robin Bengtsson och Oscar Zia låg mig närmare om hjärtat.
 
Vi ska hämta upp Oscar om några timmar. Innan dess blir det lunch och några ärenden. Vi har massa skräp i garaget som behövs slängas och så blir det en tur till Haglöfsbutiken i stan. Jag vill se om den ryggsäcken jag har tänkt köpa till Oscar känns bra i storlek.
 
Eftersom vi har haft en sån lugn förmiddag så passade jag på att ta en längre dusch med härliga hammam-produkter från Rituals som jag har fått från Johan. Jätteskönt att få lyxa till det och ta hand om kroppen :)
 
Bilden: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Pyssel Alla hjärtans dag

 
 
 
Jag har ju lovat att jag skulle visa korten jag pysslade ihop till Alla hjärtans dag. Jag fick inte riktigt till att lägga upp bilderna där och då. Men här har ni att spara i minnesbanken till nästa år!
 
Eftersom Oscar älskar att rita just nu så blir det ofantligt massa teckningar. Varför inte då använda några att göra kort av? Så blev det helt enkelt. Jag köpte rosa papper i en bokhandel och sen använde jag en pepparkaksform att rita hjärtan med. Klipp och klistra så har du ett färdigt kort! Sen använde jag stämplar och svart tuschpenna att skriva inuti kortet. Lätt som en plätt.
 
Till jul brukar jag skicka ut ganska många kort men det ville jag inte göra med dessa. Det blev bara till allra närmsta familj och några kompisar som bor långt bort.
 
Bilderna: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 

Friday Flowers

 
 
 
Efter jag hade lämnat Oscar på familjedaghemmet i morse så tog jag bussen till närmsta torg och köpte blommor. Det var strålande sol och jag kände att jag behövde lite luft efter många sjukdagar inomhus. Meningen var att jag skulle köpt tre rosor att ha i den lilla vasen ni ser på bilden. Det brukar bli väldans fint och är inte så dyrt heller. Men när jag kom fram till blomsterhandlaren och såg dessa vackra anemoner så var det helt omöjligt att motstå. Det fick bli en bukett ranunklar att blanda upp med också.
 
Visst är det härliga färger? De är sådär pastelliga och våriga som jag älskar. Riktiga Anna-färger :)
 
Nu väntar jag bara på att timmarna ska gå så resten av min fina familj kan komma hem och fredagsmysa. Jag och Oscar ska klä påskriset tänkte jag! Vad ska ni göra?
 
 
Samtliga bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Fler bilder från helgen

För en gång skull har jag varit duktig och gått igenom bilderna från helgen på en gång. Så här kommer det lite till från mina föräldrars visit!
 
 
När vi var på Zetas och fikade så hittade mamma den här söta penséen som hon absolut tyckte skulle följa med hem och jag var inte sen att hålla med! Tjuvstarta våren försöker jag göra varje år. Det gör mig glad.
 
 
Är ni några fler än jag som följer Tip Hero på Facebook? Det var tack vare min chef som jag hittade dit. Man hittar massa små filmer med goda och lättlagade recept. På både mat och sött. Den här panko-gratinerade kycklingen blev jättegod!
 
 
Senare samma kväll var det dags för andra chansen i Melodifestivalen. Vi slog på stort med bubbel, chips och nöt-crème praliner. Perfekt kombination om du frågar mig! Det enda som hade gjort det ännu bättre hade varit jordgubbar. Notera förresten min nya fina Omaggioskål från Kähler. Den fick jag i födelsedagspresent förra gången mina föräldrar var på besök.
 
 
Det är sällan den här mamman är med på bild men nu slängde jag över kameran till Oscars morfar så fick han knäppa några bilder. Jag är helt osminkad och ganska trött men de andra två är ju söta så det räcker för oss alla tre :)
 
 
Hembakta apelsinchokladbiskvier blev söndagens fika. Inte så dumt att plock fram från frysen.
 
 
Oscar fattade grejen direkt och satt tyst medan han åt. Mums, mums, mums...
 
 
Det blev kladdigt om både fingrar och mun.
 
 
"Ingen tar min chokladbiskvi"
 
 Samtliga bilder: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L
 
Blicken då den var uppäten och det inte fanns något kvar. Haha, den här killen kommer antagligen bli en sockerjunkie.

Hemma sjuk

 
Idag är det soffan här hemma som gäller för mig. Jag har haft en jättedålig natt och det känns som att förkylningen slog till ordentligt. Jag hostade, hade ont i halsen och en täppt näsa. Det plus en liten pojk som ville sova hos mig nästan hela natten gav mig inte mycket värdefull sömn (han däremot sov till kl 06.30!). När jag är sjuk sover jag allra bäst själv, annars har jag inget emot om lilleman vill krypa upp i vår säng. Jag drömde dessutom att familjedaghemmet som Oscar går på skulle lägga ner för familjen skulle flytta till Danmark. Hoppas det bara var en dröm, glömde fråga i morse när jag lämnade honom. Vi är så så nöjda så det skulle faktiskt vara en stor sorg om han inte fick gå där längre.
 
Nåja. Jag hoppas att en dags kurerande i soffan med massa vatten, en kopp te med extra ingefära och Hem till gården kommer gör mig kry fort som attan. Och ikväll kommer min man hem! Jag längtar massor!
 
Bilden: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Lördag

Här kommer några telefonbilder från vår lördag. Trots disigt och grått väder så var det en finfin dag!


Vi gav oss ut ganska tidigt för att leka och fika.



Vi gick till en förskola i närheten. Oscar gungade på vippbrädan, åkte rutschkana och utforskade med mig och mina föräldrar i släptåg.



Vi promenerade vidare till Zetas trädgårdskafé som äntligen hade öppnat för säsongen. Eftersom vi gav oss ut tidigt så var vi där vid kl 10.30 och det var perfekt! Inga problem att få bord och väldigt lugn och skön stämning. 



De har väldigt mycket gott att fika på. Jag åt en äppelkaka med vaniljsås och Oscar fick en bulle som han glatt slukade. Sen hände det grejer i blöjan så då gick vi hem.



Det visade sig vara en katastrofblöja som fick sluta i en dusch. Och efter det var det mysigt att bli insvept i favoritfilten och lyssna på saga. 


Dagen avslutades med mello-mys. Vad kan gå fel med bubbel, nöt-crèmepraliner och chips? Fin dag :)

Bilder: iPhone 6s

Min syster ska gifta sig!

 
 
Ååå! Det är så roligt att min syster och hennes sambo är mitt i bröllopsplanerna. Nu har precis "save the date"-korten kommit ut och det känns som att allt har börjat rulla. Jag ska få den stora äran att vara tärna och jag hoppas att jag får vara med och hjälpa till en del. Min syster var så stor del av mitt och Johans bröllop så jag vill gärna göra det samma för henne om jag kan :)
 
Bilderna: Canon EOS 7D + EF 24-70 1:2,8 L

Fredagsmys!


Så här ser vårat fredagsmys ut. Mina föräldrar är på besök. Vi har ätit pulled pork och potatisgratäng till middag. Oscar sussar gott i sin säng. Nu hugger vi in på go Göteborgsglass! Trevlig fredag och helg!

Bilden: iPhone 6s

Reseleksaker

 
Igår klickade jag hem dessa från Jollyroom. I lördags tyckte Oscar det var roligt att leka med Alex rittavla och då tänkte jag att det vore perfekt att hitta en miniversion. Nöjd blev jag när jag hittade den här fina med Mumin och fyra färger! Den är bara 16x16 cm så den känns lagom att ha i handbagaget. Det fick också bli en bok i samma storlek. Oscar gillar djur och härmar alltid apans läte när han ser en på bild. Så jag hoppas att han kommer tycka om den här boken :)
 
Jag kom också att tänka på att jag ska bunkra upp med russin, äppelbitar, klämmisar, smörgåsrån och skorpor i mitt handbagage. Det måste finnas mycket att muta med känner jag starkt. Allt för att få en så fridfull flygresa till Fuerteventura som möjligt. Jag känner min son. Och framför allt: glad unge = glada föräldrar!

Fyra år som gifta

Fotograf: Josefin Landhagen
 
En bild från bröllopet kändes ändå ett måste den här dagen då vi har bröllopsdag. Vilken härlig dag och vad glad jag är att vi valde en fotograf som jag visste skulle göra ett bra jobb. Att bilderna skulle bli bra var den grejen under hela dagen som jag inte oroade mig det minsta för. Jag var i och för sig lugn med det mesta under dagen. Härlig känsla på sin bröllopsdag! Kika in hos Josefin Landhagen för att se vad hon fotar mer.
 
Jag kom på att vi inte har någon inramad bild på bara oss två från bröllopet. Jag tror att det får bli den här som kommer upp på bröllopsväggen här näst! Jag älskar dig min lilla man ♥

En annorlunda bröllopsdag


Idag firar jag och Johan fyra år som gifta. Det är fantastiskt att det redan har gått fyra år! Tyvärr är maken på andra sidan Atlanten i några dagar till så vi får fira en annan dag. För jag tycker absolut att man måste fira bröllopsdagen varje år. Vi behöver inte slå på stort med fancy restaurang och presenter (även om det också är väldigt trevligt!) men en godare middag med ett glas vin hemma vore trevligt någon dag.

Den här dagen har varit sådär. Dåligt med sömn och påbörjan till förkylning. Jag boostade med frukt och te till förmiddagsfikat. Nu är det dags att hämta lilleman på Smarta barn!


Köpte det här mumsiga godiset på lunchen. Jättegott! Ny favorit :)

Bilder: iPhone 6s

Att hitta en snygg ryggsäck

 
I min lista som jag gjorde inför vår semesterresa om snart en månad så skrev jag att Oscar ska få en ryggsäck att ha som handbagage. Jag tänkte faktiskt köpa en ryggsäck till mig själv också. Eftersom vi aldrig har gjort en flygresa med Oscar innan så tänkte jag underlätta allt som går. Och då betyder det att inte ha en väska som hänger och slänger från axeln. Alltså blir nog ryggsäck bra.
 
Men eftersom jag inte är så förtjust i ryggsäckar som accessoar så vill jag hitta en riktigt snygg och då har jag tittat på Sandqvist. Jag var i deras butik vid Mariatorget och klämde lite. Just nu lutar det faktiskt mest åt modellen på de två övre bilderna. Klassisk men avskalad från detaljer. Svart eller mörkblå?
 
Bilder: iPhone 6s

Helgfika

 
I lördags så var jag och Oscar som sagt hemma hos kompisar. Vi lekte och fikade. Tyvärr fick jag bara till en enda bild. På fikat såklart, trots massa söta barn och en bebis. I alla fall så bjöds det på riktigt mycket gofika. Sylvias mamma hade fyllt frysen med hembakt när de var på besök senast. Verkligen snällt, det blir många fikabesök kan jag tänka mig när alla vill träffa lilla Emma. Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag!
 
Oscar dubbelfikade kan man säga. Först åt han fruktpuré med blåbär och sen högg han in på både chocolate chip cookie och bulle! Det är inte svårt att lista ut att han fått sitt sötsug efter morsan. Vi får väl se om det håller i sig eller om det ändras med åldern. Fast det har ju absolut inte ändrats på mig så jag ska nog inte hoppas på för mycket ;)
 
Bilden: iPhone 6s