Tjejkväll

 
Utrustning: iPhone 4
 
I söndags var jag och några tjejer hemma hos min kollega Camilla. Hon bjöd på en riktigt god grillmiddag, goda drinkar och gudomliga cupcakes. Kvällen fortsatte med massa surr och spel. Sent blev det också. Det är inte den här tjejen van vid så det fick jag lida för igår. Men så värt det :)
 
Den här veckan är ganska fullspäckad inför midsommar och allt. Vi firar den hemma hos oss med några av makens släktingar. Det känns precis lagom för i år och alla får bidra till måltiderna. Skönt.
 
Hoppas ni alla får en trevlig midsommar!

Gesällprovet

 
Utrustning: Konica Minolta
 
Jag tittade precis på lite gamla bilder för en av mina klasskompisar från Köpenhamns-tiden eftersökte. Då insåg jag att jag inte har gjort något inlägg alls om min examen eftersom jag startade bloggen två månader efter. Här ovan kan ni i alla fall se mitt examensarbete. Eller gesällprov heter det faktiskt. Svendeprøve kallar danskarna det :)
 
Det är ett hänge i 14 karats guld. I Sverige använder vi 18 karat men i Danmark och resten av Europa är det vanligare med 14 kt. Tyvärr hann jag inte färdigt med det. Spetsöglan (som kedjan löper genom) och slutfinishen saknas. Men jag klarade mig fint ändå och fick bra betyg. Juryn som bedömde min arbetsinsats tar i beaktande om man skulle vara färdig om man hade fått två timmar till på sig. Sen måste såklart det man har gjort se bra ut och måtten ska stämma, + - 0,1 mm får det diffa :)
 

Bigarråer

 
Utrustning: iPhone 4
 
Bigarråer är fantastiskt somrigt och gott. I morse kunde jag inte stå emot dem när jag gick in i affären. Så idag har jag mumsat på söta vackra bär på jobbet. Skulle vilja baka mer med körsbär och bigarråer. Det är så himla gott. Men tyvärr är inte min man lika förtjust.
 
Jag har flera fina barndomsminnen med körsbär. Min farmor och farfar hade ett klarbärsträd på tomten och till varje jul hade farmor gjort en jättegod sås av dem som vi hade till ris à la Maltan. Såå mumsigt! Undrar om det finns ett recept på den undanstoppat någonstans. Kanske vet mamma? :)

American pancakes for breakfast

 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I morse lyxade vi till det ordentligt. Americkanska pannkakor till frukost! Hela artilleriet med sylter, bär, glass och Nutella drogs fram. Här kommer receptet:
 
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk strösocker
2 ½ dl mjölk
2 msk smölt smör
1 ägg
 smör till stekning
 
Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa sedan i mjölk, det smälta smöret och sist ägget. Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på ovansidan är det dags att vända. För oss blev det 7 st pannkakor ca 10 cm i diameter. Lagom för två till frukost.
 
Jättegott!