Att fira 30 år

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
De här vackra buketterna kom med blomsterbud i torsdags förra veckan då jag fyllde år. Det ser inte ut så här varje år såklart. Men i år fyllde jag 30 så att få dessa tre gjorde mig väldigt varm i hjärtat. Snittblommor är något av det trevligaste som finns och livar verkligen upp hemmet. Jag fick dessutom fler buketter av gäster som kom på fika så alla mina vaser gick åt. Det är som svärmor sa. Man tycker att man har så många vaser men när man väl får blommor så är det aldrig någon som passar perfekt. Sant.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Sådana här dignande fikabord gillar jag! På lördagen bjöd jag in familj och släkt på fika. Jag hade beställt en Othellotårta och en Mazarintårta på vårt konditori men resten är hembakt av min fina familj som gärna ställde upp när jag kände att jag inte hade ro att baka själv. Lille Oscar tar den mesta av min tid just nu och det är ju precis så det ska vara så jag har hela tiden varit inställd på att det inte skulle bli så mycket hembakt. Lycka att så många ville hjälpa till. Tack! :)
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vi blev många och nästan alla fick en ordentlig sittplats. Oscar däckade tidigt i min pappas famn så jag hann både fika, skära tårta och öppna paket innan han tyckte det var dags för mat och ny blöja.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Jag har fått lära mig att skära-tårtan-bild är obligatoriskt sen jag kom in i Johans familj. Såklart ställde jag upp och tog en bit av varje tårta!
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Eftersom jag älskar dammsugare och delicatobollar så hade jag varit på outleten som ligger nära där jag bor och köpt minivarianter av dem att bjuda på. Det blev också populärt. Ljuslyktorna bredvid heter Kastehelmi och kommer från Iittala. De vita hade jag sedan innan och de andra var en av alla fina presenter jag fick och de fick genast agera dektoration till kvällens middag. Fint va? Jag ska köpa några i rosa och lila nyans också tänkte jag så är jag kittad till våren :)
 
Sammanfattningsvis så fick jag en väldigt härlig helg då min födelsedag faktiskt firades i dagarna tre med mycket gott att äta och jättefina presenter. Inte alls så dumt. Mer bilder från de andra två dagarna kommer. Jag kan inte bli mer nöjd!

Vi får så mycket fint

Vi får så mycket fint av alla som kommer och hälsar på oss och Oscar. Mest kläder vilket jag tycker är det roligaste att få. I söndags kväll gick jag och Johan igenom vad vi egentligen har i klädesväg och insåg att vi har tillräckligt med grejer i både storlek 62 och 68. Nästan till och med för mycket tror vi. Svårt att veta egentligen. Kanske går det åt mer kläder i de storlekarna? Just nu använder sonen mest storlek 56.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I förra veckan hälsade min kollega Bettina på och lämnade fina paket från min och hennes avdelning på jobbet. Vi fick en pyjamas med djungeldjur, en body med traktorer, en jättemjuk nallebjörn, en snöglob med ett kort på mina kollegor och ett sött kort.
 
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Hon var också här en längre stund på middag veckan innan dess. Då fick vi bland annat dessa härliga tulpaner eftersom det var tulpanens dag. Vilken härlig färg! Aprikosrosa, känns som en ovanlig färg. Hon tog också den första bilden på oss. Lilla familjen.
 
Utrustning: iPhone 4S
 
Status här hemma är fortfarande att lillen gärna vill vara såå nära. Det är inte alls kul att ligga själv i babynestet tydligen. Vissa dagar håller vi oss inne mest för att mamman här ska kunna passa på att ta igen lite sömn när Oscar sover. Men icke. Oftast är min mage mycket roligare att vila på än själv i säng eller babynest. Mysunge, jag njuter ändå väldigt mycket av den här tiden för snart kommer han inte vara så liten längre att han kan eller vill ligga på bröstet och vila...
 
Just nu sitter han i Baby Björnen på min mage och sover. Fick också ett tips på förra inlägget att vira en av mina tröjor som gärna har lite rester av bröstmjölk på runt honom så kanske han kommer tycka det är okej att ligga ensam lite mer. Ska testa!

1 månad

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Tiden går för fort! Igår blev Oscar redan en månad gammal. Tänk att den här underbara gosiga unge har funnits hos oss så länge. Nu väger han 4620 gram och är 56 cm lång. Han har alltså lagt på sig ca 800 gram på bara två veckor. Ett skönt kvitto på att amningen verkligen fungerar nu. Det har jag i och för sig misstänkt ett tag men att få veta svart på vitt är en liten lättnad.
 
Dagarna med Oscar varierar lite. Idag har varit en väldigt bra dag. För en gång skull kände jag mig ganska pigg och kunde ta mig upp redan innan kl 9.00. Kanske är det för att huset har varit fullt av min familj hela helgen vilket också betyder att lille killen i princip bara har varit hos mig då det varit dags för mat. Jag har inte heller behövt göra ett enda hushållsbestyr. Alla andra har hjälpts åt så bra och jag har nog fått vila lite extra. Happy mom :)
 
Andra dagar kan tröttheten verkligen ta över och då känns det som att jag inte gör något annat än ammar och får knappt tid att fixa mat ens. De dagarna är det extra skönt när Johan kommer hem från jobbet och kan avlasta lite så att jag kan göra något utan en bebis i famnen. För många dagar vill inte Oscar alls ligga själv även om jag är i närheten. Måste köpa en babysitter och se om han kan känna sig mer road i den. Eller så är det bara närheten han behöver lite extra vissa dagar.
 
Så idag har jag alltså hunnit tvätta två maskiner, tagit ner stjärnorna från fönstren och sorterat in diverse papper om förlossning, BB och Oscar i en pärm. Tänk vilken energi en helg med familjen kan uppbringa. Anledningen till att de kom på besök var för att jag precis har fyllt 30 år. Helgen har verkligen varit perfekt och så skönt att bara få umgås utan krav på en massa påhitt. Bilder från dessa dagar kommer framöver. Lyckliga dagar :)
 

Bärsjalen

Utrustnig: iPhone 4
 
Idag är första dagen som jag och Oscar är hemma själva. Johan började jobba idag. Det har gått bra tycker jag. Men kanske har lille sonen märkt av att pappa inte varit hemma för han har varit i stort behov av närhet och har nog legat själv max 30 minuter. Så då blev det att jag testade bärsjalen för första gången. Funkar fint! Det funkar bäst om den lille inte är ledsen och stretar emot för det är lite pyssligt som det är att fiska ner de små benen i tyget. Men väldigt mysigt att ha honom sovandes så nära och ger samtidigt mig i stort sett fria händer.
 
Jag tittade här och här för instruktioner om hur man knyter sjalen.
 
Vi tog oss ut på en promenad också. Första stoppet var på vårt lokala konditori där jag beställde tårtor inför helgen. På torsdag fyller jag nämligen 30 år så på lördag bjuds familjen in till fika. Fest får jag ha längre fram, kanske till  våren. Sedan gick vi vidare till Delicatos utförsäljning bara för att upptäcka att de visst har stängt på måndagar. Kanske går vi dit imorgon istället. För åka vagn det verkar sonen gilla. Om man går ut i rätt tid (precis efter blöjbyte och amning) så ligger han där så snällt och småsover.
 
Nu är pappan hemma och lagar mat till oss :)

Tacksamhet

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Det finns väldigt mycket som jag känner mig tacksam för just nu. Både smått och stort. Utan inbördes ordning.
 
- Att vi har fått ett barn.
- Att Johan är så bra och villig på att byta blöjor.
- Att vi bor på ett sätt som gör det möjligt att tvätta precis när vi vill.
- Att vi båda har så underbara och hjälpsamma familjer.
- Att vår son växer och mår bra.
- Att vi har blivit lite mer ordningsamma sedan vi fick barn.
- Att både jag och min man är bra på att tänka ekonomiskt.
- Att jag slipper måla fransarna just nu.
- Att de flesta av gravidkilona bara mystiskt försvann.
- Att sonen är så oootroligt söt.
- Att min man är så bra på att vara make och pappa.
- Att snön äntligen har kommit och ljusar upp omgivningen.

Vardagslyx

Utrustning: iPhone 4
 
I torsdags tog jag mig från hemmet utan bebis och make för första gången. Det var en ny upplevelse. Mycket jobbigare än jag hade trott, känslomässigt. Jag har liksom blivit så van vid att ha den lille parveln nära mig hela tiden.
 
I alla fall så tog jag mig in till stan och Dermanova, den trevliga lilla skönhetssalongen som jag går till då och då. Det var dags att fylla på min fransförlängning. En lyx för den här lilla mamman. Det är riktigt skönt att gå upp varje förmiddag (alltså inte morgon) efter få timmars sömn och ändå se någorlunda pigg och fräsch ut utan att behöva göra något mer än sätta upp håret. Vi får se hur länge jag har råd att fylla på. Men jag är glad så länge det varar :)

Årets första semla

 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
 Igår åt jag årets första semla. När vi kom till vårt lokala konditori så fanns det bara en kvar. Den fick jag! Min man offrade sig och tog en vaniljbulle eftersom han vet att jag uppskattar semlan mer än vad han gör.
 
Den största anledningen för oss att gå till konditoriet var faktiskt att kolla in vad de har för tårtor. I slutet av månaden här fyller jag 30 år och sedan den lille guldklimpen kom har jag förstått ett tag att jag inte kommer vilja baka något själv. Det blir för stressigt. Amma, byta blöjor och underhålla räcker gott ett tag till. Perfekt anledning att köpa tårta och resten av fikat får jag hjälp med från flera håll. Tur det finns fler i familjen som gillar att baka :)

Oscar växer så det knakar

Utrustning: iPhone 4
 
Här ser ni två av de första bilderna på vår lille guldklimp. Den första tog jag på far och son då jag precis hade rullats in på BB från uppvaket. Fick ligga där de första fyra timmarna efter kejsarsnittet som hela förlossningen avslutades med. Den andra bilden är från dagen då vi åkte hem från BB, 29 december.
 
Igår blev Oscar två veckor gammal och idag träffade vi vår sköterska på BVC för andra gången. Första gången (för precis en vecka sedan) hälsade hon på hemma hos oss. Bra grej faktiskt! Sonen har skött sig utmärkt och gått upp fint i vikt. Äntligen. 
 
Födelsevikt - 3685 gram
Nuvarande vikt - 3870 gram
Födelselängd - 51 cm
Nuvarande längd - 52,5 cm
 
Vi har båda varit väldigt nyfikna på vikten eftersom Oscar gick ner så mycket i början och hade lågt blodsocker som i sin tur gjorde att han inte orkade äta så mycket från bröstet som han borde. Vilken lättnad idag när det visade sig att han hade gått om sin födelsevikt med råge :D
 
Igår natt var också första natten som jag lyckades få hyfsat med sömn mellan amningarna. Då somnade han så fint i sin egen säng i några timmar innan magen ropade efter mat igen. Hoppas det håller i sig!
 
 
 
 

Baby Oscar

Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Oj oj oj, nu var det länge sedan jag bloggade. Det har sina anledningar och den största ser ni på bilden här ovan. Vår lille Oscar föddes på annandagen. Idag är han en vecka gammal.
 
 Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Han är den gosigaste och sötaste bebisen jag har träffat. Så tycker säkert alla föräldrar om sina små. Hjärtat fördubblas när vi tittar på honom. Någon dag när det passar så ska jag berätta allt jag kan om förlossningen. Men just nu flyter dagarna ihop och ambitionen är att få ett mål uppfyllt varje dag. Resten av tiden får gå till att mata, byta blöjor, sova och gosa med Oscar. Helt enkelt vänja sig vid att han är i vårt liv. Han är ganska duktig på att hålla oss vakna om nätterna också, så energi finns det inte överskott av just nu.
 
Oscar har fått en helt egen kategori - Baby Oscar - där ni som är nyfikna på honom lättare kan leta fram gamla inlägg i framtiden :)