En ledig dag med Oscar

(null)

(null)


Igår hade jag och Oscar en mysig dag. Vi började med att äta frukost tillsammans med pappan innan han stack till jobbet. Sen tittade vi på Bilar-filmen. Jag blev så trött att jag somnade en stund i soffan. Det behövdes tydligen. 

Efter lunch tog vi på oss och gick ut i ruskvädret. Det regnade precis så lite att vi inte behövde paraply men det blåste ganska mycket. Vi missade precis bussen så vi satte oss i kuren och räknade vita bilar som körde förbi. När bussen kom gick vi på och åkte till affären för att fylla på med frukostgrejer. På vägen hem gick vi till öppna förskolan och var där i 3,5 timmar! Det blev nämligen Himmel och pannkaka kl 16 så då stannade vi såklart kvar och åt pannkakor. Mums!

Nu sitter vi i bilen på väg mot Göteborg. Vi ska fira min pappa som fyllde år i tisdags. Det blir en mysig helg, jag har längtat :)


Bilder: iPhone 6s

Nu tar jag helg

(null)

(null)


Jag har precis kommit hem från en middag med kompisar. Vi åt på italienska Giro som ligger på Sveavägen. De serverar pizza, dryck och dessert. Jag åt en bresaolapizza och pistageglass med hallon. God pizza och glassen var fantastisk. Så krämig. Det var Johan som tipsade om restaurangen och jag tipsar gärna vidare!

Nu ligger jag i sängen bredvid en liten kille som sussar så gott. Han och jag ska ha långhelg ihop. Smarta barn är stängt imorgon och på fredag så vi får se vad vi hittar på. På eftermiddagen blir det en tur till öppna förskolan har jag tänkt i alla fall. Oscar har både igår och idag önskat att vi ska gå dit så det blir en kul aktivitet. Vi fick också hemläxa från föräldrakursen vi var på igår så den tänkte jag göra med honom. Det vore kul att baka lite också. Det gillar både jag och Oscar. I söndags bakade vi daimsnittar som nu ligger i frysen och väntar på födelsedagskalas.


Bilder: iPhone 6s

Hej mitt vinterland

 
 
Åå! Äntligen har det kommit mycket snö här i Stockholm! När jag tidigt tidigt i morse kom ut från tunnelbanan så snöade det många stora flingor och det höll i sig nästan hela förmiddagen. Kaos i trafiken såklart och maken min får jobba hemma idag. Det ska bli intressant att se hur det går att ta sig kommunalt från jobbet. Jag ska inte hem utan till Huddinge centrum för att gå ABC-kurs i föräldraskap. Det har jag nog inte berättat om. Både jag och Johan går och första tillfället var för en vecka sedan. Det är totalt fyra gånger man ses och än så länge känns det som en bra och nyttig kurs. Helt gratis från kommunen.
 
I alla fall så ska jag åka pendeltåg men jag tror inte det blir några större problem. Det verkar mest vara busstrafiken som är påverkad av snön. Helt galet mycket julkänslor fick jag idag av det här fina vädret. Jag längtar efter att ta fram stjärnorna, dricka glögg och äta pepparkakor :)
 
 
Bild: iPhone 6s

Kalastema 4 år

Bilar inbjudningskort / Bilar tallrikar / Bilar muggar / Bilar kalaspåse / Bilar servetter
 
 
Oj oj oj vad det har varit fram och tillbaka med vilket tema Oscar ska ha på sitt första barnkalas. Mycket skulle kunna passa för han gillar så många olika karaktärer och barnprogram. I somras var han övertygad om att han ville ha ett Paw Patrol-kalas. Det var storfavoriten just då. Men nu under hösten så bestämde han sig för ett Thomas tåg-kalas. Han ärlskar ju tåg och Thomas med alla vänner, så jag var helt övertygad om att det skulle bli så. Jag hann till och med beställa lite smått från Wish som nu börjar trilla ner i brevlådan. Men. För några veckor sedan ändrade han sig igen och sa att det skulle bli ett Blixten McQueen-kalas. Nu är han bombsäker på det varje gång jag frågar. Han kanske hinner ångra sig igen men nu har jag sagt att det är det här det blir för att mamma ska hinna beställa dekorationer. Så det gjorde jag i helgen. Beställde inbjudningskort, muggar, tallrikar, servetter, kalaspåsar och lite smått att lägga i påsarna. Check!
 
 
Inlägget innehåller annonslänkar

Städa upp i sovrumet

 
 
Johan var inte bara duktig och monterade den nya brevlådan i lördags. Han satte också upp TVn i vårt sovrum på väggen. Det har jag längtat efter! Byrån har mest samlat skräp och jag har inte alls tyckt om att TVn har stått direkt på byrån. Nu sitter den äntligen på väggen och det blev så fint! Och luftigt. Helt plötsligt kom motivationen att städa upp bland allt annat i rummet så nu ser det ut som på bilden och harmonin är tillbaka i sovrummet.
 
Jag har spenderat nästan hela den här sjukdagen i sängen just för att jag helt plötsligt trivs i sovrummet igen. Härlig känsla. Jag tror jag ska föreslå för bästaste mannen att vi ska kolla på Så mycket bättre i sängen ikväll. Vi har inte sett avsnittet från i lördags än. Egentligen ska man kanske inte kolla på TV i sovrummet om kvällen men någon gång då och då kan nog gå bra tänker jag :)
 
 
Bild: Canon G16

Sjukdag och julstämning

 
 
 
Idag har jag en lugn dag hemma. Jag har blivit superförkyld under helgen och kände verkligen igår kväll att det var läge att vila idag. Det är ju inte heller kul att sitta på jobbet och snora och smitta andra. Förhoppningsvis blir det jobb som vanligt imorgon och på onsdag. Torsdag och fredag är jag och Oscar lediga. Då har Smarta barn stängt på grund av planeringsdag. Så två arbetsdagar hoppas jag på den här veckan.
 
Här om dagen köpte jag säsogens första hyacinter. Det blev väldigt mysigt tycker jag. Julkänslan har verkligen infunnit sig hos mig och den blev inte direkt mindre när jag tittade på Nyhetsmorgon i morse. Då tipsade de om julstäder i Sverige och Europa. Såå mysigt. Jag funderar på om vi ska passa på att besöka jul på Liseberg i år. Det skulle i så fall vara dagen innan julafton, men kanske att det är supermycket folk då? Eller är alla hemma och förbereder det sista?
 
 
 
 
 
I förra veckan blev Oscar jultomte för hela slanten. Jag tyckte det var dags att prova förra årets Lucia-kläder för att se status på storlek. Perfekt att göra när det är dags att byta om till pyjamas om man har ett barn som inte gärna byter om endast för att prova. Oscar blev superglad och bad genast om att få sin tomteluva också. Kläderna var på gränsen. Jag tyckte att tröjan var lite kort så jag har införskaffat nytt. Tyvärr kom jag på för sent att det ju också finns sockerbagarkläder att köpa. De är väldigt söta och hade passat Oscar utmärkt. Han älskar att baka. Nästa år kanske.
 
 
 
 
 I natt hade det kommit lite snö här hos oss. Mysigt att vakna upp till. Oscar blev också glad som har pratat om snö och pulka i helgen, men det får nog komma lite mer snö för att ta fram pulkan. Jag fick lite bilder från familjen i Göteborg och Partille under helgen. De har fått jättemycket snö! Ett riktigt vinterland. I helgen åker vi dit på besök. Jag vet att det ska bli varmare i slutet av veckan men jag hoppas ändå att det finns snö kvar när vi kommer ner. Här på bilden kan ni också se hur bra det blev med staketet runt tomten. Nu är det färdigt! I helgen satte Johan upp vår nya brevlåda också. Det blev jättebra :)
 
 
Bilder: Canon G16

Fars dag 2017

 
Idag har vi firat fars dag. Det blev en härlig dag som startade med kaffe och paket på sängen. Följt av en lugn frukost. Ingen stress, ingen hast. Precis som pappan i huset gillar det. Jag ringde och grattade min pappa. Honom firar vi om ca 1,5 vecka när vi åker ner mot Göteborg.
 
Alla tre i familjen tog en dusch och sen styrde vi bilen mot Sundby gård där vi mötte upp Johans pappa med familj. Vi hade bokat fars dag-buffé till lunch. Jättegott och mysigt. Det är ett väldigt lugnt och rofyllt ställe Sundby gård. Härlig miljö med utsikt över Orlången. Efter maten gick vi till lekplatsen en liten stund. Oscar fick gunga jättehögt och älskade det och sen promenerade vi längs med skogen mot bilarna. Härlig dag :)
 
 
 
Bästa killarna i väntan på resten av sällskapet i Sundby gårds lounge.
 
Härlig buffé med massor att välja på.
 
Dessertbordet var det bästa.
 
 
Man kunde också grädda egna våfflor.
 
Gunga, gunga i det bitande vädret. 
 
 
Resten av eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt. Inväntat både Linas matkasse och Mat.se. Vi gjorde varma mackor till middag. Ingen var sugen på att laga mat och vi var inte heller särskilt hungriga efter lunchen och då känns det faktiskt onödigt att laga ordentlig mat. När man ändå inte kommer uppskatta det till fullo menar jag. Det blir bättre tag när det är vardag igen. Imorgon alltså :) 
 
 
 
Bilder: Canon EOS 7D och Canon G16

Playdate och mellis

 
 
Idag hade Oscar två kompisar från Smarta barn över i några timmar. Det gick jättebra. De lekte och hade kul och såklart var det några mindre dispyter också men det känns som att det hör till i den åldern. I många åldrar kanske. Till mellis gjorde jag scones fyllda med blåbär och skar upp äpple. Receptet hittade jag hos Ica och det blev jättelyckat! Jag tänker att man kan fylla med lite vad som helst istället för blåbär. Hallon, sylt, nutella...
 
 
Blåbärsscones med kokos
 
3½ dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk socker
75 g smör
1½ dl mjölk (+ extra till pensling)
1 dl frysta blåbär
2 msk kokos
 
Sätt ugnen på 250 grader
 
Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda med mjölblandningen och arbeta ihop till en smulig massa med händerna. Blanda ner mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
 
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
 
Dela degen i 6 bitar (för 6 st) och lägg dem på en mjölad bänk. Platta ut varje degbit med mjölad hand till, ca 10 cm i diameter. Lägg lite blåbär på mitten och vik ihop till en halvmåne. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel längs med kanten. Pensla med lite mjölk och strö över kokos. 
 
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
 
 
Bilder: Canon EOS 7D

Ett paket till bebisen

 
 
 
Ååå, i veckan fick vi ett så fint paket med posten. Det kom utan förvarning och det var verkligen jättekul. Min syster med man hade skickat små gåvor till bebisen i magen och såklart fick också storebror ett paket. Halva-tiden-paket. Det fick vi också när Oscar låg i magen.
 
I paketen var det supersöta kläder till bebis och Oscar fick en Doris-målarbok med klistermärken. Oscar fick öppna alla paket och var så nöjd så. Nu sitter jag här i soffan och känner hur liten sparkar i magen. Oscar sover sött i sin säng och maken är på middag med en kompis. Tack fina familj för att ni tänker på oss ♥
 
 
 
 
 
BIlder: iPhone 6s och Canon EOS 7D

Staket och en skön start

 
 
 
Hej på er! Den här dagen fick en skön start. Det var min tur att följa Oscar till Smarta barn så vi klädde på oss ordentligt eftersom det var -3 grader ute. Satte på Oscar hjälmen och så fick han sparkcykla hela vägen. Han tycker att det är jättekul. Jag fick springa bredvid lite då och då för att hinna med. Det var skönt ute och jag som är van vid att åka till jobbet när det är kolsvart kände att ljuset, den härligt kalla luften och den vita frosten som täckte allt vi såg gjorde min morgon perfekt.
 
Nu byggs det också staket hemma hos oss för full fart. Jätteskönt att sista biten av vår trädgårdsrenovering äntligen är påbörjad. Tänk till våren, då är allt redan färdigt. Det är bara att gå ut i trädgården och njuta. Inte behöva oroa mig för att Oscar eller någon av hans kompisar ska ramla ner från muren. Fast vi har ju såklart en del andra projekt som också måste tas tag i. Så sysslolösa lär vi inte bli, haha.
 
 
Bild: iPhone 6s

Tips inför fars dag

 This post contains adlinks from Adviral


Face Wash / Eye Roll-on / Berd Balm / Face Scrub / After Shave Balm / Berd Oil / Anti-Age Moisturizer

 

På sändag ska vi fira alla pappor och här kommer ett finfint tips om ni inte vet vad ni ska köpa till fars dag. Om er man eller pappa tycker om att ta hand om ansiktet lite extra så är Bulldog ett bra märke att testa. Johan har haft flera av deras produkter. Han testar lite alla möjliga märken men det finns nästan alltid någon Bulldogprodukt hemma i skåpen eller i duschen. Så jag tror att han är nöjd med deras grejer. Jag ska erkänna att jag själv lånar hans ansiktstvätt som står i duschen lite då och då, hehe.

 

Det här året får varken min pappa eller Oscars pappa presenter från Bulldog eftersom jag för en gång skull varit ute i god tid med annat. Men vem vet vad som dyker upp i julklapp! ;)

 


En bra helg

 
 
Helgen har varit bra! Vi tre i lilla familjen gjorde biopremiär igår. Vi tog en tur till Heron City (så skönt med bio nära hem!) och tittade på Alfons. Den var bara 40 minuter lång och var egentligen tre kortare avsnitt av Alfons Åberg ihopsatta till en film. Det visade sig att jag hade sett alla tre på SVT play. Men det gjorde inget. Oscar tyckte det var kul och var jätteduktig. Han åt popcorn och baconsnacks som bara den. Nöjd kille. Efteråt åt vi lunch på Taco bar och tittade på soffa på Mio. Det får nog bli ytterligare en tur dit någon gång när vi har barnvakt. Oj vad en viss familjemedlem skulle klättra runt i varje soffa. Men. Det räckte att säga till en gång så tog han av sig stövlarna innan han kröp upp. Samlade ihop filtar och skulle göra mysigt. Ville ta av sig strumporna. Personalen hade nog lite extra att göra den kvällen med att snygga till ;) Nu i efterhand låter det ju mest mysigt och gulligt, typiskt att irritationen ska behöva ta över.
 
 
 
 
I lördags hade vi kompisar från Göteborg på lunch. De var uppe på besök för att se Book of Mormons. Det blev en jättetrevlig stund och vi bjöd på pulled pork i pitabröd. Så kul att få umgås en stund. Efter lunchen åkte vi direkt till ett födelsedagskalas där vi firade Johans kusin och morfar. Det var fullt hus och vilket fikabord! Tyvärr fångade jag inga bilder på det men jag kan säga som så att den här helgen har vi nog inte varit hungriga en endaste minut ens.
 
Ikväll får vi ytterligare besök från Göteborg. Min Sofia ska på jobbmöte imorgon och passar på att sova över hos oss. Jättemysigt ska det bli. Vilken lyx att få träffa två barndomsvänner på bara några dagar. Ibland får man ha tur. Och om bara några veckor åker vi till Göteborg för att fira min pappa. Skönt när det inte går för långt mellan gångerna.
 
Idag är jag faktiskt hemma och vilar. Hostan slog till igår kväll och natt så jag har inte sovit mycket. Ont i halsen, klen i kroppen och så vidare. Inget snorande eller feber än så länge i alla fall. Just nu känner jag att det är extra viktigt att lyssna på kroppen så att bebisen får växa i lugn och ro där inne. På torsdag släpps influensavaccinet också så då ska jag se till att gå till vårdcentralen och få mig en dos.
 
 
 
Bilder: Canon G16 

Min feeling just nu

This post contains adlinks from Adviral



1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR

 

Den här bilden är såå jag just nu. Inte bara när det gäller inredning utan också kläder och smycken. Rosa, guld och gröna växter. Jag vill ha det i mitt hem. Jag vill bo i kläder som är rosa, vinröda, svarta och grå. Och smycken är jag mest sugen på guld just nu så jag har börjat utöka samlingen där. Jag älskar fortfarande silver, men att få matcha en fin rosa färg på blus eller topp tillsammans med guldsmycken är helt klart favvo just nu.

 

Mina julkänslor har dessutom kommit med buller och bång så det blir till att få in några röda detaljer här och där i hemmet också. Kanske rött, vinrött och gammelrosa på kuddarna i sofffan till exempel? Ja, ni hör ju. Min hjärna går just nu på högvarv.

Glad fredag på er :)