Kakfat på fot

 
Kakfat på fot
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Så här blev kakfaten jag gjorde här om dagen. Mycket enkelt och trevligt pyssel. Jag köpte begagnade tallrikar och ljusstakar på Stadsmissionen som sedan limmades ihop med tvåkomponentlim. Här näst ska jag göra ett våningsfat tänkte jag. Måste bara hitta en perfekt stor tallrik och två mindre vita ljusstakar så kan jag börja limma sen.
 
I morgon blir det invigning av mina två första kakfat på fot :)
 
Ikväll ska jag och min man lyxa till det här hemma. Vad säg som en flaska Amarone, charkuterier, ost, kex, marmelad, fyllda oliver, fyllda paprikor och fyllda peperonis? Mums.

Kristinas helg


Nu äntligen kommer fler bilder från min systers helg :)

Kristinas födelsedagsmiddag
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Första kvällen blev vi bjudna på riktigt riktigt bra middag som hon och Henrik fixat åt oss och föräldrarna. Det började med kramar, fördrinkar och blommor som sen övergick i varmrätt och efterrätt. Tårtan var verkligen to die for! Sen öppnades det paket och också Johan firades med presenter i förväg :)

Kristinas födelsedagsfest
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Andra kvällen bjöds det på fest i samma lya. Vi kom lite tidigt och fick se tilltuggen tillverkas av killarna. Massa gäster med paket kom och vi alla hade så roligt. Även den här kvällen bjöds det på fördrink och smått & gott.

Finlunch hos mor och far
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Sista dagen var vi mest trötta och bakis. Innan avfärden hemmåt fick vi en riktig lyxlunch hos mina föräldrar. Hemmagjorda köttbullar och potatismos. My favorite :)

Tack alla för en härlig helg ♥


Leilas kokostoppar


Leilas kokostoppar
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Iphone 4

Så här blev gårdagens bakning, 19 st härliga kokostoppar. Nu ska jag bara göra några lite mer tårtiga bakverk så är vi redo för kalas sen. Även den här gången kan ni hitta receptet på Leilas blogg.

Efter allt bakeri hade jag lite tid över att göra två kakfat på fot som blev väldigt söta. Men de får ni se en annan dag :)


Leilas snurrade kolasnittar


Leilas snurrade kolasnittar
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Iphone 4

Jag är i bakartagen... På söndag blir det lite försenat födelsedagsfika för Johan så nu har jag börjat baka inför det. Igår kväll gjorde jag Leilas snurrade kolasnittar. Inte alls särskilt knepigt så det var jätteroligt. Jag tycker om att baka, det ger mig ro. Ikväll ska jag göra kokostoppar tänkte jag, också de från Leilas register :)


More birthday sweets


Mer söndagsfika
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Iphone 4 och Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Här kommer resterande bilder från söndagens fikakalas. Tyvärr kom inte kameran med så det blir Iphone-bilder i huvudsak. Blir man inte glad av kladdkakan med jordgubbar på? Så vackra färger som verkligen smakar sommar... God var den också.

Victoria & Estelle


Victoria & Estelle
Fotograf: Kate Gabor

Vilken underbar bild på mor och dotter. Man blir ju alldeles varm i hjärtat.
Apropå bilder så fick vi våra bröllopsbilder med posten igår. Ikväll ska jag sätta skivan i datorn och kika :)


Drinkmåndag


Drinkmåndag
Fotograf: Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4

Ytterligare ett födelsedagsbarn för dagen är min närmsta chef och hon bestämde att vi skulle smutta på drinkar istället för att fika på tårta. Helt rätt tycker jag. Det blev en väldigt trevlig stund som också så lyckligt sammanföll med att vår nya VD presenterades av storchefen via Skype. Hon verkar vara en mycket trevlig och glad kvinna så det ska nog gå fint det här :)

Grattis till chefen min!

Sötsöndag


Harriets och Nellas fikakalas
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Iphone 4

Titta vilket härligt fikabord det bjöds på igår när vi firade Harriet (svärmor) och Nella (Johans systerdotter)! Supermumsigt och alldeles omöjligt att välja vilka kakor att ta och vilka att välja bort. Men fina timmar blev det i alla fall och sen fick jag skjuts hem av Anna och gullungarna.

Väl hemma gjorde jag våffelsmet, planterade blommor i krukorna ute och plockade lite i hemmet inför mannens hemkomst från Trysil. Våfflorna blev middagen så den enda ordentliga maten jag åt igår blev alltså frukost. Det kände magen av vid läggdags kan jag lova.

Men hipp hipp hurra till födelsedagsbarnen! :)


Glassigt i solen


Glassigt i solen
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Iphone 4

Idag blev det glass i solen till fredagsfikat. Det gillar vi här på jobbet jättemycket. Jag tog en Sandwich. Så varmt och skönt det är i solen och luften är ljummen i jämförelse med hur det har varit. Snart är det helg :)


Tävling hos Kamomilla


Tävling hos Kamomilla
Bild lånad av Kamomilla och Ilona Pietiläinen

Jag är med och tävlar I lilla Kamomillas villa. Man kan vinna fina inredningsklistermärken som går att placera lite var stans. Möbler, fönster, speglar osv. Det tyckte jag verkligen lät som en tävling för mig. Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen om du också vill vara med :)


The Birthday Breakfast


The Birthday Breakfast
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Så här trevligt såg det ut i morse. Brödet Balder med salami, skinka, brie och spetspaprika. Galiamelon. Jorgubbs- och mangosmoothie. Actimel jordgubb. Vintersaga te. I present blev det Happy Socks och Personal Shopper på Åhléns.

Ni har väl tänkt på hur ljust det har blivit ute? De här bilderna är tagna kl 06.45 på morgonen. Fantastiskt va? Ibland är det härligt att tiden går fort :)

Johans dag


Johan 35 årJohan 35 år
Fotograf: Anna Guste

Idag fyller min älskade man år. I morse gjorde jag lyxfrukost till honom med mumsiga mackor, smoothie, te, melon och presenter. Hoppas att han har en fin dag i solen. Han förtjänar allt det bästa. Ikväll äter vi middag på grannrestaurangen. Kanske lite vin till det :)

Hipp hipp hurra till Johan idag!


De små detaljerna gör allt


Läppstift och nagellack
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Båda de här produkterna använde jag på bröllopet och är jättenöjd. Jag tycker verkligen att de små detaljerna gör mycket för helheten. Från och med nu är det jag som ska använda mer läppstift. Om jag hade kunnat hade det samma gällt för nagellack. Men eftersom jag jobbar med händerna så skaver jag bort det på en gång. Så det får helt enkelt bli lite då och då. Över en helg eller längre ledighet. Här är produktnamnen på just dessa två raringar:

- Nagellack från Mavala, Glacier nr 323
- Läppstift från Lumene, Rose nude nr 3

Lustigt att siffran 3 förekommer så mycket i produktnumren. Vi gifte oss nämligen 3/3 :)

Kristinas 25-års middag


Födelsedags-Kristina
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Så här såg min kära syster ut igår då vi var hembjudna på 25-års middag till henne och Henrik. Det var som vanligt fantastisk mat och dessert. Som att gå på restaurang :)

Ikväll ska vi tillbaka dit på fest. Fler bilder kommer om några dagar.


Våriga tulpaner


Den här bilden gör mig glad just nu:

Vårtulpaner
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Iphone 4

Jag satte upp den påskiga kransen på ytterdörren igår. Kunde verkligen inte hålla mig. Det, tulpaner, ett nystädat skrivbord och såklart solen får mig att bli vårig i hela kroppen :)

I morgon åker vi ner till Göteborg för att fira min syster i dagarna två.

Förresten! Ni måste kika in på Josefins fotoblogg, där ligger smakprov på bilderna hon tog på vårt bröllop. Galet vackra.


Lugna dagar på Blue Hotel


Blue Hotel
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Några dagar efter bröllopet vilade vi upp oss på Blue Hotel. Fantastiskt ställe i vacker natur på Lidingö. Här ovan ser ni lite bilder från vår svit och de yttre omgivningarna.

Trots att jag började bli sjuk samma dag som vi åkte dit så lyckades jag njuta i fulla drag. Deras mat var fantastisk. Både middag och frukost. Sviten var precis lagom stor och så varmt inredd. Vädret var perfekt för en promenad längs med vattnet. Vi tog med några gåvor från bröllopet och njöt av. Glas, champagne och praliner. Paschabehandlingen gjorde våra kroppar rena och lena som lammöron. Ett perfekt ställe för viloläge :)

Den riktiga bröllopsresan kommer lite senare. Då väntar Italien...

Mer presenter...


Mer bröllopspresenter
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + Makro EF 100 1:2,8 L IS USM

I söndags fick vi bröllopspresenter från våra inneboende också. Väldigt väldigt gulligt, det hade jag inte alls förväntat mig. Fin blomma och mumsiga praliner som föll min tunga precis i smaken. Tänk så bra man kan ha det.

Idag är också första arbetsdagen sen innan bröllopet. Nu är vi äntligen tillräckligt friska för att börja jobba lite. Skönt nu när våren knackar på, då vill man kunna njuta av den och inte stänga in sig :)

Den här vackra dagen fyller också min söta lillasyster 25 år. Hipp hipp hurra till dig bästa bästa syster!

Brudbuketten


Brudbuketten
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Här får ni en första bild på min vackra brudbukett. Jag blev så himla nöjd med den så det känns lite sorgligt att den håller på att vissna bort nu. Men som tur är finns det några fina bilder på den. Jag tänkte nog ta den här eller en av fotografens bilder och rama in så att jag alltid kan titta på den. Inspirationen fick jag från min vän Susanna som håller på att utbilda sig till florist. Hon hade gjort den här buketten med mig i åtanke vilket jag är så tacksam för. Kika gärna in på hennes nya blogg också. Där uppdaterar hon och visar upp sina alster med jämna mellanrum, Susanna Angeli blogg.

The Wedding Party


Wedding party
Fotograf: Harriet Houghton

Jag vet. Det blir många inlägg om bröllopet nu. Men det känns oundvikligt, jag vill ju så gärna dela med mig av den bästa dagen i mitt liv. Här ser ni vårt vackra brudfölje. Fina tjejer och killar som betyder mycket för oss :)

Bröllopspresenterna


Bröllopspresenter
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS + EFS 10-22 1:3,5-4,5 USM

Vi fick mycket mer presenter än vad vi hade trott. Vår önskelista var inte så lång eftersom man ju redan har så mycket. Men så klart fanns det en del som vi gärna ville ha. Det fick vi och massa mer där till! Det var jättemysigt att öppna paketen i söndags och eftersom vi gärna ville skriva ner vem vi fått vad av så tog det lite extra lång tid också. Härligt :)

- Champagneglas
- Chamapgneglas Efva Attling Stockholm
- Nespressomaskin
- Yankee candle
- Två nätters hotellvistelse
- Kakfat Rörstrand Bröllopsserien med kakor
- Kakbok "277 sorters kakor"
- Tavla med hjärta
- Ljusstake
- Silverskedar
- Champagne
- Vin
- Delikatesskorg
- Duk
- Swedish grace kaffe- och tekoppar
- Presentkort på restaurang AG
- Presentkort på Klässbols linneväveri
- Mateus frukostskålar
- Kruka
- Skål
- Presskaffekanna
- Vas från Flens kommun (för att vi gifte oss där)
- Pengar

Hoppas jag inte har glömt något nu. Vi är hemskt tacksamma för alla fina presenter och bidrag till bröllopsresan vi fått. Vi är så lyckliga :)

Bröllopslycka


Bröllopet
Fotograf: Hélène Fischer Guste & Harriet Houghton

Egentligen hade jag tänkt lägga upp inlägget med våra presenter idag men eftersom jag varit däckad av feber hela dagen så fick det bli något enklare. Här får ni istället de första bilderna på oss. Brudparet. Och slottet vi gifte oss i.

I väntan på vår duktiga duktiga fotograf Josefin Landhagen så har det kommit upp en hel drös bilder på Facebook från vänner och familj. Jättekul få se lite bilder redan nu :)

Bröllopsdukningen


Bröllopsdukning
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Så här dukade vi upp i Kristallsalen där middagen tog plats. Jag är riktigt riktigt nöjd med dukningen och extremt glad att det var så många som hjälpte till när jag inte kunde hålla mig på ett ställe utan var tvungen att springa mellan husen.

Vår fotograf Josefin Landhagen har lagt upp tre bilder från bröllopet på sin blogg. Ett litet smakprov innan vi får resten. Jag blev så glad när jag såg dem. Gå in och kolla. De är så vackra! My happy days

Frukost för nygifta


Frukost för nygifta
Fotograf: Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS

Så här trevlig blev dagens frukost. Den första som nygifta i vårt hem :)

Gårdagen var en väldigt trött, bakis men glad dag. Vi kom hem med lika mycket packning som vi åkte med. Packade in i huset. Åt en grymt god hamburgermiddag. Och öppnade alla paket. Vi har fått så mycket fint. Bland annat muggarna och kakfatet med kakor som syns på bilden. Det kommer ett inlägg med bara presenter sen. Nu är vi lediga i några dagar och jobbar först på onsdag igen.

Idag smäller det!


Har precis vaknat och ligger under det sköna täcket i bröllopssviten Grevens torn här på Rockelstad slott. Igår var det fullt upp med massa förberedelser. Idag känner jag mig ganska lugn än så länge...

Jag bjuder på en bild från festlokalen :)

Fotograf: Anna Nilsson

Utrustning: Iphone 4

 


Bröllopsfika på jobbet


Bröllopsfika
Fotograf: Linda Hörnfeldt & Anna Nilsson
Utrustning: Iphone 4 S & Iphone 4

Igår hade mina fina kollegor överraskningsfika för mig. Det hade jag aldrig trott faktiskt. Massa gott att smaska på, tal och två fina presenter fick jag. Den svarta påsen är till mig och den vita är till både mig och Johan.

Idag är det full fart här hemma. Och magen pirrar som bara den. Inte glömma något nu. Om någon timma åker vi mot Rockelstad slott i Flen. Där möter vi upp familj och vänner och hela dagen kommer gå till att förbereda och dekorera. I morgon gäller det och då ska jag bara ta det lugnt.

Ha en fin helg!