Skorpor på bullar

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I det här huset äter vi inte så mycket kakor och bullar om vi inte har besök. Inte för att vi inte tycker om det. Jag tror att vi ofta glömmer av att de ligger där nere i frysen. Därför är det ganska lätt att bullarna blir gamla. Så nu har jag kommit på att man kan göra om dem till skorpor i stället. Jättegott!
 
- Tina bullarna.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär dem i lagom stora bitar, jag delade dem bara på hälften.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåstpapper.
- Torka dem mitt i ugnen i 25-30 minuter.
 
Easy peasy! :)
 

Chokladblomma

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I lördags när svärmor med man och Johans mormor och morfar var över på fika så var vi alla först en sväng på Zetas handelsträdgård. Där är det så trevligt och det finns så mycket vackert. Jag kan gå och strosa där läänge om tiden finns. I alla fall så hittade vi en rolig blomma som jag inte sett innan. Chokladblomma (den luktar faktiskt choklad!). Vi fick en i present av mormorn och morfarn. Den får bo på framsidans veranda. Har tänkt ett tag att jag skulle vilja ha en blomma på bordet där. Och det kom en blomma dit :)

Lördagsfika på altanen

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Igår hade vi en del av Johans familj över på fika. Det var så skönt väder att vi satt under parasollen ute på altanen. Jag hade kvällen innan tagit fram bullar från frysen som jag tyckte började bli lite för gamla och gjorde skorpor av dem istället. Det är ju synd att slänga! Min mammas goda syltkakor fick också vara med och svärmor hade med sig en god engelsk kaka. Det är lustigt hur det kan bli. Från början tänkte jag bara bjuda på muffins eftersom det var vad jag hade färdigt. Sen tillkom den ena sorten efter den andra. Sånt är trevligt! :)

Grön hummus

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
En av rörorna som min mamma slängde ihop på landet var en hummus med persilja. Den blev så himla god så här kommer receptet. Rekommenderar verkligen!
 
190 g kikärtor
2 msk olivolja
2 msk persilja
½ krossad vitlöksklyfta
½ msk rödvinsvinäger
salt
peppar
 
Mixa allt i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Lätt som en plätt! :)
Vi gjorde dubbel sats och tog vitvinsvinäger i stället för rödvinsvinäger eftersom det var vad vi hade hemma.

Semesterns andra sommarstuga

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Här är mina favoritbilder från årets sommarsemester i Dalsland. Det blev väldig många. Såklart mycket på sådant som går att förtära som vanligt. Kanske för att det är enkelt och för att maten och kakorna sitter stilla. En människa är ju alltid lite krångligare. Någon får en knasig min, inställningarna på kameran var fel och vips så är ögonblicket borta osv. Men med lite tålamod så blir det väldigt väldigt bra bilder på de man tycker om.
 
Så några ord om semestern. Fantastiskt mysigt som vanligt. Jag fick träffa mina föräldrar, min syster och släktingar från alla håll. Vi var på den årliga marknaden utan att vinna ett enda pris men jag köpte ett vackert lövformat betongfat. Vi gick inte hungriga en minut. Kakor och festlig mat hela tiden. Det här blev nog också såserna och rörornas år. Kul med inspiration på den fronten! Vi plockade kantareller och blåbär och tog långpromenad. Vädret var både vackert och blött.
 
Min man tog många vackra bilder i naturen, vi handlade regnkläder och var på linneväveri. De bilderna kommer en annan dag :)

Viccys café

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I fredags på vägen från Örebro till Dalsland så stannade vi till på ett litet fik i Liljedal som ligger i närheten av Grums. Jag har sedan en tid följt en blogg som heter Viccys café. Det är en tjej som heter Victoria som driver ett fik nu på vardagarna under sommaren. Hon bakar allt själv och det finns alltid sju sorters kakor och en "grej of the day". Kika in på hennes blogg och ta en titt förbi om ni har vägarna förbi. Det var väldigt mumsigt :)

Att göra en regnig dag

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
När semestern bjuder på en grå och regnig dag så gäller det att inte misströsta. Alltid kan man göra något. Jag tog en drink (aperol spritz), lite choklad och virkade vidare på mina mormorsrutor med blommor. Hur mysigt som helst. Man kan också läsa en bok, spela ett spel eller rensa i garderob och förråd :)

Semesterns första sommarstuga

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vårt första sommarstugestopp blev i Örebrotrakterna mellan torsdag och fredag. Det var ett väldigt trevligt dygn med massa vin, hamburgare, sol och harmonisk miljö. Vi fick också inviga det nya gästrummet i ladans vindsvåning. Jättefint och jag sov riktigt bra. Det fina stoppet tackar vi verkligen för! Och för tipset och om de goda friskohamburgerbröden. Så mjuka och inte det minsta torra. Tror det får bli sådana nästa gång vi gör egna hamburgare. Fast jag är också lite sugen på att försöka baka egna någon gång...
 
Nu sitter vi hos mina föräldrar i Dalsland och myser. Det är ganska grått och trist väder. Men då är det ett ypperligt tillfälle att blogga och virka i stället :)

Rabarbermuffins

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
De här godingarna bakade jag för några dagar sedan och de har vi nu med oss på väg till landet. Jag tycker ju att det är så himla roligt att baka så det är lika bra att passa på när det finns fler som kan äta. Det här är muffins med rabarber, vit choklad och citronmeliss :)
 

2 dl mandel
300 g rabarber
200 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
2 dl hackad mynta
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

100 g vit choklad


Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar (0,5-1 cm). Rör smör och socker poröst i matberedare eller med elvisp. Mixa mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda i rabarbern i mjölet. Vänd ner i smeten. Fyll muffinsformar till ungefär tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10–15 minuter om du använder små formar, 15–20 om du använder stora. Receptet räcker till 40 små muffins, eller 14 stora.


Anna trixar: Jag hade ingen mynta men jättemycket citronmeliss så då tog jag det i stället. Och den vita chokladen är inte med i originalreceptet. Jag hackade den grovt och blandade ner hälften i smeten och strösslade resten på toppen av varje muffins :)


Sommarstugeturnén har börjat!

Nu sitter vi i bilen på väg inåt i landet. Efter vår långa bröllopsresa i april/maj så blir det bara en vecka semester nu i sommar. Den tillbringas på tre lantställen. Mina föräldrars och två kompisars. Jag har verkligen längtat :) Hemma vaktar våra inneboende huset som vanligt :)


Watches & jewelry

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Den här tidningen är hemskt trevlig om man tycker om smycken och klockor. Jag som jobbar med det dagarna i ända har inte känt något riktigt sug efter de andra branschtidningarn men när den här damp ner på jobbet här om dagen så blev jag helt plötsligt mycket mer intresserad av att se vad som pågår i branschen över hela världen. Tror jag ska önska mig en prenumeration av Watches & jewelry så att man kan sitta i hemmets lugn och bläddra.
 
Blink blink till maken... ;)

Söndagsmys

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I söndags bjöd vi svärmor och hennes man på middag. Tyvärr glömde jag fota den smarriga kycklingpajen som blev middagen. Förutomt kyckling så innehöll den bland annat soltorkade tomater, fetaost, grön paprika, ägg och paprika/chili-crème fraîche. Det var faktiskt en av de bästa pajer jag gjort...
 
Godsakerna däremot är förevigade. Johans mamma hade bakat jättefina muffins som hon hade med och vi hade köpt med oss små bakelser från Taxinge slott dagen innan. Vi gick inte hungriga från det bordet kan jag lova :)

AW på Mälarpaviljongen

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Vilken härlig eftermiddag det har varit. Solen har strålat till tusen och jag hängde med Ulrika och Sylvia på after work på Mälarpaviljongen. Ett glas vitt och en Caesarsallad med räkor var perfekt idag och jag såg ändå till att komma hem i tid. Att umgås i solen med folk man tycker om och äta gott är en oslagbar kombination. Energin flödar. Mer sol och fina kvällar vill jag ha :)

Bubbelbad

 
Fotograf: Anna Guste
Utustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
I torsdags hade vi ett par vänner över. Vi badade bubbelpool, drack champagne, åt nötter och jordgubbar. Vi låg i hela fyra timmar! Rekord för mig. Men det var så trevligt och den här tiden på året när det är ljust ute så länge så har man ingen tidsuppfattning alls. Dagen efter var inte lika pigg. Alldeles för få timmar sömn och några glas för mycket har ju den effekten... Jag lyckades gaska upp mig till after worken med Sofia och vännerna ändå och det blev en jättefin kväll :)

Morgonfika och kärt besök

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Bild från midsommar 2-3 år sedan
 
Idag var båda storcheferna på jobbet så då bjöd de in till morgonfika för lite uppdatering. Det var en väldigt trevlig stund tycker jag och precis vad jag behövde. Jag är nämligen lite bakis idag efter gårdagens väldigt trevliga bubbel i trädgården...
 
Men om några timmar anländer min vän Sofia från Göteborg och då blir det AW för hela slanten på Ljunggren :)

En lunch i Fiesole

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
På vår väg från Bologna till Florens så stannade vi till för lunch i en liten by som heter Fiesole. Den ligger precis utanför Florens och har en fantastisk utsikt över staden. Vi åt på en liten uteservering vid det lilla torget. Johan tog en sallad med bresaola och parmesan, jag tog en pasta med gräddig tomatsås och ärtor. Jag skulle nog vilja påstå att den här rätten hamnar på resans topp tre av pastor. Vilken plats är svårt att säga eftersom jag inte kan bestämma mig. Men jag kan fortfarande känna smaken i munnen när jag tänker efter :)

Vårt smultronställe

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Vårt smultronställe finns precis utanför ytterdörren. Där frodas plantorna som aldrig förr och jag plockar ett litet glas minst en gång i veckan. Än finns det många blommor kvar. Sen brukar jag och mannen min äta dem i lite mjölk efter maten. Det är äkta vardagslyx det mina vänner :)
 
Ikväll kommer några vänner över på lite bubbel i jacuzzin. Trevligt!

Hos mor & far - del 2

 
Fotograf: Anna Guste & Johan Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Efter vår lilla men givande tripp till Ullared så blev det grillmiddag. Fläskfilé med fransk potatissallad och en sallad med jordgubbar. Trots att vädret inte var på topp och det kom några droppar på kvällen så satt vi ute under markisen tills det var läggdags. Återigen den goda hallonpajen till dessert. Visst är det lite piffigt med en fin låda vin? På så sätt behöver man inte alltid hälla upp i en karaff för att det ska se trevligt ut. Mer fina lådor! :)

En favorit: Platt persika

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Platt persika är verkligen en favoritfrukt nu på sommaren. Den är söt och saftig. Jag smakade den första gången för två år sedan när jag jobbade på NK saluhall och här om dagen passade jag på att köpa lite frukt på torget när jag kom hem från jobbet. Hallon, blåbär, bananer och platta persikor fick följa med mig. Varför min söte man inte tycker om vare sig nektariner, aprikoser eller persikor är för mig en gåta :)

Hos mor & far - del 1

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Helgen var riktigt fin. Vi fick massa med kvalitétstid med mina föräldrar. På fredagen bjöds det på kattfisk i folie, färskpotatis och örtsaffransås. Gott vin. Hallonpaj med vaniljsås. Vi hade tagit med en smaskig flaska dessertvin som inhandlades i Italien. Det pratades om allt möjligt tills vi var trötta redan kl 23 och stupade i säng. Frukosten dagen efter gick inte av för hackor! Det är härligt att bli bortskämd :)

Ullared

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Jag vet, nu var det en hel vecka sedan det hände något här. Jag har inte haft ork och sen så har det varit fullt upp med att greja hemma, tjejkväll hos Susanna, virka och en helg i Göteborg hos mina föräldrar.
 
På lördagen var vädret så trist i Göteborg så då var vi några som åkte till Gekås i Ullared. Mycket bra idé! Vi fyndade en hel del och Johan fick uppleva vad the fuss is all about. Vi köpte grilltillbehör, klyvyxa, kofta, träningskläder, tvättmedel, fryspåsar, söta muffinsformar, presentpapper, en söt burk och mycket mer. De har ju verkligen något för alla på det stället och butiken har fått ett rejält ansiktslyft sedan jag var där sist (massa år sedan). Sen finns det massa roliga outletbutiker runt omkring också. De andra tjejerna fyndade till exempel skor på Skokanonen.
 

Mormorsrutor med blommor

 
Fotograf. Anna Guste
Utrustning: iPhone 4
 
Det var ju ett tag sedan jag visade något från virkningen... Som ni kan se så har jag lagt babyfilten av stolpar på hyllan. Tyckte den blev för smal så då tappade jag sugen lite och hakade på min kollegas projekt istället. Nämligen mormorsrutor med blomma. Det är himla kul faktiskt. Det här är en gammal bild så jag har kommit lite längre egentligen :)

Att äta gott i solen

 
Fotograf: Anna Guste
Utrustning: Canon EOS 7D + EFS 18-200 1:3,5-5,6 IS
 
Dagar som igår då vi grillade, korkade upp en liten flaska gott vin och njöt i solen är det underbart att vara husägare. Det slår alla de stunder då något krånglar, som en vattenläcka eller dålig dränering. Förresten så är fläskkarré underskattat. Väldigt gott, saftigt och somrigt. Vinet köpte vi på just Castello Di Brolio i Toscana. Gott men hutlöst dyrt.
 
Efter middagen begav vi oss mot Hägersten för att överraska Martin, som nyss fyllt år, med en fest. Det blev väldigt lyckat och han verkade inte ha anat något alls :)