Sjuka barn

(null)


Nu har vi haft sjukstuga här i lite mer än en vecka. Det började med Sofie som fick feber och blev snorig förra torsdagen. Jag trodde att det var tänder på gång men inget har kommit fram och snoret består. Så här mysigt somnade hon i lördags. På en kudde i soffan med Johan. Och Oscar byggde en koja runt med gosedjur, kuddar och filtar. I mer än två timmar sov hon så. Jag hann äta lunch, skriva kuverten till alla julkort och klistra igen medan killarna var på Leos lekland.


(null)


I måndags var det Oscars tur. Han måste blivit smittad på leklandet. En av pedagogerna ringde vid lunch. Precis när jag skulle byta blöja på Sofie i Kungens kurva. Han hade kräkts. Jag fick rusa dit och hämta honom så fort jag kunde. Såklart gick det ingen buss som passade.

Det var en ynklig liten pojk jag fick hem. Han behövde sätta sig ner och vila i snön flera gånger på vägen hem. Tji fick jag som trodde att det skulle bli som vanligt. Han brukar kräkas en gång och sen må finfint igen. Nej, den här gången fick han det ordentligt. Kräktes av minsta lilla vatten och hade jätteont i magen. Som tur var tog det slut på kvällen. Även om han var orolig på natten så behövde han i alla fall inte kräkas då. Ingen av oss andra i familjen har blivit smittade som tur är. Jag och Johan brukar klara oss men att lilla Sofie inte har fått något är ett under. Hon var precis bredvid Oscar två gånger när han kräktes. Och vilken tur i oturen att han inte blev sjuk närmare julafton.

Så nu har jag och barnen varit hemma hela veckan utan att kunna socialisera oss. Det ska bli sååå skönt med helg och långledigt.


Bilder: iPhone 6s

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: